- 20 Mart 2008
- 142.029
- 214.089
- 1.423
- 60
böyleydi ya. yapısı bu. diyorumya elalem çocuğum okusun diye kul köle olur bu tam tersi. hani zorlayan annenin çocuğu okumazya. bizde olay ters oldu hep annem çalışma kızım derdi ben ders çalışırdım. hep tersti yani. şimdi de sevgilim var onu beğenmiyo. bana okuma diyen şimdi de sen kaç yıl okudun onun mesleği kötü boş bidon diyo sevgilime. e hani okumak iyi değildi.
üstelik babamın mesleğide mühendis. ne dese beğenirsiniz ben senin yerinde olsam babanı almazdım. illa doktorla evlencekmişim mentalitesi böyle işte annemin...
Cok uzgunum annenizdir tabikide ama farkinda degil kendi kendini asagilamis..
Resmen ben okumadim ama kapagi muhendise attim gibi konusmus..
Bilemedim ne denilir ki..
Evlenin yuvanizi kurun herkes kapisini kapatsin..
Hayır cahillik değil. Yaşlıdır sıkıntılıdır ya da başka bi şey. Cahil varsa sensin benim. Abartıyosun. Ne yaparsa yapsın annendir. Söz söyleme hakkın olmamalı. Ben şikayet etmedim sadece durumu anlattım. İstediğini desin. Hakkı üzerimde çoktur büyütmüş uykusuz kalmış. Taşımış olması bile yeter.
Okumus olabilir sinbunu anladıysanız bravo ne diyim
Para kazanmasaydin sana birşey diyeceğini düşünmüyorum. Çünkü o zaman onun kaderini paylasmis olacaktin. Onu anlamaya çalış. Belki sende gerceklestiremedigi hayallerini görüyor. Belki imreniyor. Olamaz mi. O da insan. Ben yaptıklarına doğru demiyorum ama senin tavrın çok çok yanlış. Ne olmuş olursa olsun (ki ortada abarttigin kadar büyütecek bir durum yok) annene söylediğin sözden utanmayip bir de bizimle paylasmis olman ona daha fazlasını da söylediğin ihtimalini getiriyor aklıma. Nasıl birdaha para isteme benden denir ki. Bana saygı duy yoksa gelir kaynağını keserim senin! Elestirdigimiz erkeklerden ne farkımız kalır söyler misin bana böyle davranirsak? Bi soz vardır bilir misin? Büyüklük sende kalsın.benmi aşağılıyorum yıllardır aşağılayan annem. onun bana dediklerini duysan hakaret ediyor resmen. madem olgunluk yaş itibariyle onun daha olgun olması o lafları ederken düşünmesi gerekmez miydi. bir değil iki değil aylardır bu şekilde aşağılıyor. hayat ne sevgili ne para ne aile.
ama kimbilir para kazanamasaydım bana neler derdi diye düşünüyorum artık.
Okumus olabilir sin
Ama ailen bile olsa annenle oyle konusmaman gerekir
Ailen onlar senin sen nasil erkek arkadasina laf soyleyince alindiysan
Annende alinmistir
Ki annen okumamis imkan bulamamis bunu kendine dert ediyor
Ama verdigin iki kurusu gonul rizasi ile vermiyorsan birak kalsin
arkadaşlar okudum doktor oldum ama annem okurken dahi küçümserdi iste okuycaksın ama yiine muhtac olcaksın bize filan kıskanığından mı neden bilemiyorum. bi insan, evladı okurken bunu der mi. neyse bitirdim okulumu ve para kazanmaya başladım. benden ara ara para istiyor veriyorum bende sonuçta evin ihtiyaçları lafını etmem. ama bugün dedemin yanında şaka yolllu dedim annem zamanında böyle diyodu ama bak şimdi benden istiyo diye.
bu sefer beni bi yerden aşağılıycakya işte ben okumadım ama baban mühendis beni aldı en azından. sen iki üniverste gibi okudun gittin boş bidonu buldun. sevgilim çevre mühendisi ve askerde işi yok henüz. alay edip duruyor. bende çok bozuldum üstelik dedemin yanında erkek arkadaşım hakkında böyle konuşuyor. dedemde ayıp değil birini bulması. mühendislik kötü değil neden öyle diyosun dedi anneme. bana da o annen annene bu kadar çıkışma dedi. bende para filan isteme benden bidaha dedim. çok kızdım. aşağılamaya gelince güzel aşağılıyor sonra şu alıncak para ver. bilmiyorum belki yanlış dediğim ama yeter sevgilimle alay edip duruyor. ayrılsam bu sefer de eve başıma kaldın diycek.
bu nasıl anne. bıktım artık şu an ağlıyorum odamda böyle anne olur mu ya ? ne diyim ne yapıyım muhattap olmamaya mı çalışıyım
Para kazanmasaydin sana birşey diyeceğini düşünmüyorum. Çünkü o zaman onun kaderini paylasmis olacaktin. Onu anlamaya çalış. Belki sende gerceklestiremedigi hayallerini görüyor. Belki imreniyor. Olamaz mi. O da insan. Ben yaptıklarına doğru demiyorum ama senin tavrın çok çok yanlış. Ne olmuş olursa olsun (ki ortada abarttigin kadar büyütecek bir durum yok) annene söylediğin sözden utanmayip bir de bizimle paylasmis olman ona daha fazlasını da söylediğin ihtimalini getiriyor aklıma. Nasıl birdaha para isteme benden denir ki. Bana saygı duy yoksa gelir kaynağını keserim senin! Elestirdigimiz erkeklerden ne farkımız kalır söyler misin bana böyle davranirsak? Bi soz vardır bilir misin? Büyüklük sende kalsın.
herkesin icinde sana para vermem lafini duyan annenin nevri donmuyormuben gönül rızasıyla veririm lafını etmem. ama hala bana okumam la ilgili laf söylemeye hakkı yok bence. yada en azından bi kızım Allah razı olsun diye bişeyde duymaıdm ağzından.
söylediği okusan nolurki gittim işssizi çulsuzu buldun bu. ister istemez bu şekilde aşağılıyınca nevrin dönüyor. bir değil iki değil aylardır çekiyorum ben bunu. insan üzülüyor
Daha dünkü sevgiliniz için annenize tavır alıyorsunuz, verdiğiniz üç kuruşun lafını yapıyorsunuz, yok aşağılıyormuş bilmem ne.. Anneye of bile denmez bunu öğretmediler mi size.
Allah evladında hayırlısını versin..
Cennet anaların ayağı altındadır.
Gün gelir yanımda olsada ayağının altını öpsem dersiniz.
aynen öyle asıl paraya önem veren annem oluyor. hiç tanımadan sevgilimi sırf benden az kazanıcak diye küçümsüyor aşağılıyor üstelik aylardır alay ediyor. inanın alay etmediği gün yok. ve bana diyor o kadar okudun gittin çulsuzu buldun. aman doktor oldunda noldun işsizi buldun boş bidonu buldun. aylardır ben bu laflara maruz kalıyorum ve patladım sonunda
herkesin icinde sana para vermem lafini duyan annenin nevri donmuyormu
Cok kibirli gordum sizi uc gun sonra o sevggili erker arkadasin cekmez bu tavirlari
Erkegebak bu benim param ha yaklasimi hic hos degil
Bu annene yapiyorsun simdi
Davul bile dengi dengine neden aileniz istemiyorsa bu cocukta israr ediyorsunuz
Tamam tatli kiz sen haklisin ne desek kendine yoruyorsunherkesin içinde değil dedemin yanında dedim ve annemin okumamla ilgili tavrını herkes bilir dedemde bilir. bende şaka yoluu dedim bak öyle diyordu ama şimdi benden istiyor dedim. ama o dedemin yanında hiç alakası yokken erkek arkadaş mevzusuna girdi.
bunu anladıysanız bravo ne diyim
bunun sevgiliyle alakası yok annemin bana saygısı yok. dediklerini duysanız bi anne nasıl der bunu dersiniz artık o kadarını yazmadım sanki düşmanı görüyor beni.
muhattap olmamaya çalışıcam artık anlaşamıyoruz yapcak bişey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?