böyle anne olur mu ya nefret ediyorum ondan :(

[
keşke annene söylemeseydin erkek arkadaşını. rahat ederdin. söylediğim gibi sakın erkek arkadaşına bişey deme. sonra yarın bi gün evlenirseniz. annene kinlenir.bi de onla uğraşırsın.

annen sırf erkek arkadaşına kızmış desem, okurken de böyleydi diyosun. yani bi anne tıp okuyan kızına böyle mi yapar. hayret doğrusu. tam tersi gurur duyması lazım. tövbe yarabbi.

[

keşke annene söylemeseydin erkek arkadaşını. rahat ederdin. söylediğim gibi sakın erkek arkadaşına bişey deme. sonra yarın bi gün evlenirseniz. annene kinlenir.bi de onla uğraşırsın.

öğrendiğinde neler yaptı bi bilsen sen nasıl söylemezsin adamla sevgili olmuşsun yeni mi haberim oluyo. vay efendim zaten bana sormadan işi ilerletmişsin sen. dedemin yanında da diyo aynısını. bulurken bize mi sordun. iyy cevre mühendisi sen o kadar oku git bunu bul. aynen bunları söylüyo daha da ağırları. sevgilim duysa direk ayrılıır direkk... düşün dedem dedi yani niye öyle diyosun kötü değil önemli olan insan olsun diye.

öyle bi insan işte annem rezil eder adamı ne kadar uzak olsam o kadar iyi...

annen sırf erkek arkadaşına kızmış desem, okurken de böyleydi diyosun. yani bi anne tıp okuyan kızına böyle mi yapar. hayret doğrusu. tam tersi gurur duyması lazım. tövbe yarabbi.

yok ya aşağılıyo yok hastaların ağız kokusunu çekiyomuşum daha da iğrenç şeyler söylüyoda terbiyem izin vermiyor yazmaya. yok kafayı yiycekmişim ders çalışmaktan. insan biraz gurur duyar destek olur. ama yok...

gel de bu anneyle sağlıklı kal işte.

bence anneniz kadar bir o kadarda sizin davranışlarınız hoşuma gitmedi. para isteme falan demişsiniz annenize. ilişkiniz anne - kız gibi gelmedi bana. anneniz tamam hatalı ama siz de saygısız davranmışsınız. bazı şeyler okumakla olmuyor maalesef.

Doktor olmuşsunuz ama... neyse annenizden çok sizin konuşmalarıniz tavrınız tuhaf ve itici geldi bana..doktor olduğunuza üniversite okudugunuza eminmisiniz? Ben pek emin olamadimda...Annenizin kiymetinizi bilin..En kötü anne bile annesiz kalmaktan iyidir bence...

olabilir buraya çok normal bi halde yazmaım. ama her ne kadar sinirlensemde annemin söyledikleri çıkmaz benim ağzımdan. evet değerli benim için yokluğunu düşünemem ama o hiç mi düşünmüyor bunu da bu kadar kolay kırıyor bilmiyorum anneme karşı doluyum sözlerinden ötürü

okumakla tabiki ilgisi yok. ama insanın bi kırılma noktası oluyor demek bende çok sabırlı değilmişim. ancak buraya kadar dayandım tacizlerine

Annen böyle konuşmamalı tabi
Ama senin verdiğin tepki de hatalı, benim büyüttüğüm evlat bana para lafı yapacak siler atarım, çok kırıcı yaptığın
Seni üzdüğü doğrudur, annenin davranışını asla savunmuyorum ancak hayatta eline geçen ilk kozu yani meslek sahibi olup, para kazanmayı annene karşı kullanman, ona aaa bak yanıldın, şimdi benden para istiyorsun demen çok büyük vefasızlık. Belli ki okuyamamak, babanın gölgesinde kalmak hayatı boyu üzmüş anneni, kendine tutunacak bir dal arıyor, bu yaştan sonra düzeltebilir misin bu davranışı ; hayır. Peki bu sıkıntısının üzerine basmadan durabilir misin ; Evet. O zaman sözcüklerini seçip, zayıf olduğu konularda annenin üzerine basmayacaksın. Naçizane görüşüm budur, yarın öbür gün sende evlat büyüteceksin yapma. Onun hatasına sen sabret, ecrini Rabbim bilir ama elimde koz var aha şimdi de ben senin canına okuruma dönersen hayat bunun faturasını çok ağır çıkartır sana.

iyi de madem içinde kalmış bana neden köstek oluyor neden alay ediyor. başarımı paylaşmak yerine neden vuracak yer arıyor. aylardır sen akıllı olsaydın kendi mesleğinden bulurdun diyor. boş bidonu çulsuzu buldun diyor. bunları duymak kolay değil üzüyor insanı gözümün yaşı kurumadı çok ağlattı inanın. koz kullanmak değil ama hala saygı ve değer görmemek beni patlama noktasına getiren bu oldu.

bana demiyor kızım emegine sağlık eziyet çekiyorsun kazanıyorsun diye hep aşağılama kötüleme peşinde yanlışımı arama peşinde. anne böyle mi olmalı Allah aşkına. ben hata yapsam kızımdır demeli bağrına basmalı yahu

Allah göstermesin demek bi yanlış bişey yapsam direk reddedicek beni..

gamzecım annen ıkılzermı yada başak akrepmi,senınle ilgisi yok bu durumun,ama anne baba diye kutsayacak değiliz,toplumda kötü diye yada fesat yada sınsı yada ıyı dediğmiz insanlar bırının annesi babası teyzesı falan fılan,kıza yuklenmeyın,bizde ayy ne fasat deiğimiz biri bırınız annesı yanı evladınada yanı şeyi yapar,ama bunların kendiyle ilgili bir sorunu canım benım,ablam kızını kıskanır kocasından,valla,benım annem ikizler,hep negatif,bizi aşagılayarak büyytü,sizden adam olmaz,it olmaz,köpek olmaz,olursa sızden adam ben it olurum falan falan,büyüdğüm zaman annemın kişiliğin bu olduğunu öğrendım rahatladım,şimdi torumlarına diyor,sizden it olmaz,yanı değişmedi

sen bir ülkeye başbakanda olsa aynı şey bişey bulacaktı,kralldada evlensen yıne bişey bulacaktı,bu onun kendı sorunu,üzülme.öle kabul et,duygusal ınsanlarız,yarın ölse üzülürüz,kendın için affet

afedersınız ama hıc okumus bırı gıbı konusmuyorsunuz ki...terbiyesızlık yaptı yok sevgılım utandırır falan..nıye utanıcakmış ya...anneler ne kadar kırıcı olursa olsun ah edılmeyı hak etmıyor..namussuzluk etmedıgı surece senı sokaga atmadıgı surece hak etmıyor...

saygısız terbıyesız dıyosun...ınsan bır kusuru olsa bıle gızler olgunluk yapar bu kadar mıllet ananı cadı bırsey dıye dusunucek...sen sevgılıne de anlatıp duruyosundur bunları..Allah korusun ayrılsanız elın adamı nelerını bılecek..
bırsey olsa anan da şöyle dedı ama dıye o da senden bırıne hakaret etmekte haddini bilmicek...
doktor olduysan kımsenın basına kalmazsın..dımdık dur işte..ne derse desın annen babanda meslek sahıbı ınsanmıs sankı full sen bakıyorsun gıbı konusmussun..cıdden ac kalıp muhtac ta olabılırlerdı...

Saygı ve değeri mesleğinle de göremezsin, paranla da göremezsin
O senin annen en iyi sen tanırsın, nasıl diyalog kuracağını sen bilirsin
Erkek arkadaşın işsizse, annen beğenmemişse senin için kaygılanıyordur, çocuğu kendisi için alacak değil dimi
Başta da dediğim gibi davranışı hatalıdır ancak şimdi burada annen olsa bu söylediklerine onlarca sebep gösterir herkese inan. Yani her şey senin baktığın açılardan değil. Sen saygıda da sevgi de de kusur etme, doğurmuş, büyütmüş, bu forumda ne anneler var anne demeye bin şahit lazım, evlatlarına neler yapıyorlar. Sadece konuşuyor bırak konuşsun, cevaben yanaklarını sık, öfkeli panteriiiiiiimmmmmm diye bir sıkıntı kalmaz, anneler evlatlarına dayanamaz :) İçinde bu kadar büyütme bu meseleyi

bence de . konu sahibine çok yüklenilmiş. annesi normal mi davranıyor sizce. ben ilk okuduğumda anladığım "sen bana bunca yıl boşa okuyorsun dedin ama bak fena mı oldu, eve bile katkı sağlıyorum" oldu. yani parasını annesinin başına kakmış gibi anlamadım.
annesine beddua etmemiş ayrıca, inşallah sevgilimin iyi bi işi olur, mutlu oluruz da annem boş bidon v.s. dediği için utanır demiş . beddua etmemiş ki.
konu sahibinin neresi okumamış biri gibi . garip yorumlara bile terbiyeyle cevap veriyor ki biz burada kimleri gördük.
decoder gibi oldum valla:)

yalnız annesi sadece erkek arkadaşa öfkeli değil. konu sahibi okurken de boşa okuyosun diyormuş, tusa hazırlanırken zaten kazanamazsın diyormuş, çalışıyorken de milletin ağız kokusunu çekiyorsun diyormuş.
tövbe yarabbim. bu cümleler endişeli bi anneye mi ait sizce. bence bi sorun var

evet annesıne terbıyesızlık ettı demek cok terbıyelı bır davranıs seklı....bır kız annesını utandırır da daha evlenıp evlenmıyecegı kesın olmayan bırının utandırmasına gerek yok..
bu yazılanları da doktor olmus bırısı yazmıs gıbı değil..kendısıne özguvenı olsa ayrılsam basımıza kaldın der falan demez..
ben boyle dusunuyorum..yuklenmedım de..sadece fıkrımı soyledım...
benım bır arkadasım var maası o kadar ıyı kı..14 yasından berı calısıyor okumamıs bıle..annesının de maası var ama kız yıne de o kadar masraf edıyor kı annesı ona evde kaldın vs dıyor....kız da dıyor kı anamdır benım..anne olması yeter susuyor..
bu kadar buyutucek ne var...saygı sevgı hürmet evlattan gıtmelı..annesı dovup zıncıre baglayan babasını aldatanlar ne yapsın...

Demişse ne olmuş, bu yaştan sonra kadını terbiye mi edecek konu sahibi
Ya da anne kendi doğurduğu evlatla konuşurken sözcük mü seçecek
Bu sözleri neye istinaden dedi, bu evlat sütten çıkma ak kaşık mıdır ?
Etmeyin yani tek taraflı anlatılan bir durum, bize düşen annene çanak tut demek değil, saygı göster demektir, gelir mi elimizden başka bir şey ya da daha doğrusu var mı

terbiyesiz lafını görmedim. tabi ki öyle dememeli. zaten annesinin yüzüne böyle bişey dememiş gibi anladım. derse hatadır evet. demek ki kız dolmuş ki bunu da erkek arkadaşına anlatamayacağı için buraya konu açmış.
ayrıca zaten biz de git annenle kavga et demiyoruz ki aldırma, sınavına çalış falan diyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…