- 4 Şubat 2015
- 11.087
- 31.426
- 598
Dediklerini duysam, bir anne nasıl der bunu demem. Annemdir başımın tacıdır ne söylese, ne yapsa kabulumdür derim. çünkü o beni 40 yıl aşağılasa bile ben , emdiğim 1 damla sütün hakkını veremem, doğumda çektiği sancının hakkını veremem.
Herkezin annesine kızdığı, söylendiği, küstüğü dönemler olmuştur. yaş geçtikçe bunun ne büyük cahillik olduğunun farkına varıyoruzda, geri dönüşü olmuyor. onu anlatmaya çalıştım.
muhatap olup olmamak size kalmış tabi beni ilgilendirmez , fakat benim fikrim yanlış yoldasınız bunu belirtmek için yorum yaptım, elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. Gerisi size kalmış
Ama bunlar tatli atismalar yaa :))Off sen takma arkadasim bu tarz seyleri iki kurus verdin de kafaya mi kakiyosun da...
Senin yerinde olmak isteyen okumus doktor olmus olmak isteyen cok kadin var sana bitek onu soyliyim
Annene gelince kadinlar belli yastan sonra kendilerini kiz cocuklariyla kiyaslarlarmis. Annen de sana bakarak cok cahil ve yetersiz biri ... e baban da malum muhendismis. Annen de kendini yetersiz hissedip bunu seni asagilayarak asmaya calisiyor bence.
Benim annem de 42 beden ben 38 bedenim ustelik de indan 15 cm kadar uzunum heryerde kizimla ayni beden giyiyoruz derben guler gecerim :)
Sen de oyle yap... annende problem sende degil. birak annen dertlensin sen kafana takma...
ben konu sahibini haklı buldum. he de geç demişsiniz ama. ben mesela annanem ve teyzelerim, dayım böyle dengesiz davranırken he der geçerdim. ama şu anda zaman zaman müthiş öfke nöbetleri yaşıyorum. hiç bi lafı kaldıramıyorum. kinci bi insan değilim ama kinlendim resmen. bi annenin çocuğunu takdir etmeyi bırak, manevi olarak köstek olması normal mi sizce. benim de bi oğlum var. oğluma böyle davranmaya hakkım var mı sizce. o bana emanet sonuçta. aynen bi hamur gibi ben ona nasıl yaklaşırsam öyle şekillenecek. anne olduk diye çocuğumuza manevi eziyet etmeye hakkımız yok.
Ama bunlar tatli atismalar yaa :))
Benim annemde ben kilo aldim diye utanmasa davul zurna calicak..
Kendiside kilolu rahat 10 senedir her pazartesi diyete basliyor..
Kendine bak davul gibi oldun ayi gibi oldun diyor..
Diyom benim iradem kuvvetli sporuda seviyorum 2 ayda toparlarim gorursun diyorum..
Ya yaa tabi toparlarsin sen diyor biyik alti guluyor:))
Ama bunlar tatli atismalar yaa :))
Benim annemde ben kilo aldim diye utanmasa davul zurna calicak..
Kendiside kilolu rahat 10 senedir her pazartesi diyete basliyor..
Kendine bak davul gibi oldun ayi gibi oldun diyor..
Diyom benim iradem kuvvetli sporuda seviyorum 2 ayda toparlarim gorursun diyorum..
Ya yaa tabi toparlarsin sen diyor biyik alti guluyor:))
Yok ben alintiladigim arkadasa yazmistim..pek tatlı atışma değil maalesef ben çok kırıldım uzun bi süre muhattap olmamayı düşünüyorum. Allah tan yoğun çalışıyorum evde değilim
Yok ben alintiladigim arkadasa yazmistim..
Arkadas demis annem heryerde ayni bedeniz diyomus..
Benimkide kilo aldim onun gibi oldum diye seviniyor onu demek istedim:))
komedi filmlerindeki kötü karakter anne gibi.kişiliğini geliştirememiş,annelik duyguları tam oturmamış bir kadın.YARIŞÇI BİR KADIN hala.anne olamayan.çevremde de vardı bunlardan.kadın olmaktan anne olamayan tipler.Annen olduğu için takıyorsun kafana.he de geç.rahatlarsın.
ayy pardon canım anlamadım ki hem nöbet çıkışıym hem de kötüyüm :/
hakkını veremem o ayrı ama her anne olan mübarek insan değil ki. her anne doğru düşünüp doğru mu davranıyor. anne anne oldu diye yanlış yapamaz mı?
yanlış tavrını görünce anne diye susayım mı? ben başaramadım
Tabiki yanlış yapar, şimdinin annesi geçmişin asi evladıydı belki, büyüdü akıllandı mı, hayır. Fakat evlat olarak bizim görevimiz susmak yada tatlı dille doğruyu göstermek olmalı. o size laf söylediğinde üste çıkmak olmamalı.
Tabi ki herkes benim gibi düşünecek diye bir şey yok, sizin doğrunuz neyse siz onu yapın
devamlı memnuniyetsizlik. inanın karşındaki insanın enerjisini emer böyleleri. ha ben akrabalarım evin dışında olduğu için rahatttım. konu sahibi bi de aynı evin içinde. tus gibi önemli bi sınava hazırlanırken aman boşver zaten kazanamazsın, hem kazansan ne olacak, bizlerin başına iyi şeyler gelmez, zaten sen daha üstünsün falan falan diyen diyen bi anne var . konu sahibinin motivasyonunu düşünebiliyor musunuz.
bizlere iyi şeyler denk gelmez , ay aynı ananemin lafları. babam vefat ettiğinde ölüm aylığı almak için uğraşırken, "ay napıcaksınız üç kuruş para zaten, ben veririm, bağlatma, boşuna uğraşıyosun" diyen bi kadın bu. şimdi annem o maaşla geçiniyor.
yani böyleleri insanı yanlış yönlendirir. biz o maaşı bağlatmasaydık. ne yapacaktık. çünkü kendisi para falan da vermedi tabi ki.
yani arkadaşım. napıcaksın aynı evdesin ama. kulağını tıka bari. yanlış yönlendirilmek çok kötü. tusa kesinlikle hazırlan. erkek arkadaşın konusunda ise keşke başında seni doğru yönlendirecek bi anne olsaydı. ama artık kendi gözlemlerine güvenmek zorundasın. yalnız benim tavsiyem, erkek arkadaşın iş bulmadan evlenme. kpss kadrolarına bak onun için. ayrıca özelde iş imkanı yok mu acaba. bi araştır istersen. ve erkek arkadaşına annenin bu sözlerini sakın sakın söyleme.
Annenizin sanırım mutlu bir Çocukluğu ve Gençliği olmamış.Acısını farkında olmadan sizden çıkarıyorarkadaşlar okudum doktor oldum ama annem okurken dahi küçümserdi iste okuycaksın ama yiine muhtac olcaksın bize filan kıskanığından mı neden bilemiyorum. bi insan, evladı okurken bunu der mi. neyse bitirdim okulumu ve para kazanmaya başladım. benden ara ara para istiyor veriyorum bende sonuçta evin ihtiyaçları lafını etmem. ama bugün dedemin yanında şaka yolllu dedim annem zamanında böyle diyodu ama bak şimdi benden istiyo diye.
bu sefer beni bi yerden aşağılıycakya işte ben okumadım ama baban mühendis beni aldı en azından. sen iki üniverste gibi okudun gittin boş bidonu buldun. sevgilim çevre mühendisi ve askerde işi yok henüz. alay edip duruyor. bende çok bozuldum üstelik dedemin yanında erkek arkadaşım hakkında böyle konuşuyor. dedemde ayıp değil birini bulması. mühendislik kötü değil neden öyle diyosun dedi anneme. bana da o annen annene bu kadar çıkışma dedi. bende para filan isteme benden bidaha dedim. çok kızdım. aşağılamaya gelince güzel aşağılıyor sonra şu alıncak para ver. bilmiyorum belki yanlış dediğim ama yeter sevgilimle alay edip duruyor. ayrılsam bu sefer de eve başıma kaldın diycek.
bu nasıl anne. bıktım artık şu an ağlıyorum odamda böyle anne olur mu ya ? ne diyim ne yapıyım muhattap olmamaya mı çalışıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?