Böyle bir abiyle gorusmeye devam eder misiniz?

sessiz sefa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2025
7
-6
1
36
Benim anne babam ayrı. Baba bir anne ayrı olandan bir abim var ilkokula giderken dedemgile gelmişti beni görmek için (dedem buyuttu beni) bir kere ve bana hiç yakınlık gostermemisti açıkçası bu yüzden babamla da arası bozulmuş zaten her neyse yıllar sonra tekrar görüşmeye başlamıştım o süre zarfında bir kizkardesim var öz malesef Allah kimseye böyle bir kardeş vermesin tabi ahirette iki elim yakasında olucak çok zararı oldu bana onunda biyolojik anne denilen kisininde.. birgun abi beni aradı karısıyla o kızın dedikodusunu yaptığını falan söyledi bana vs sonra kusmusler ben çok üzülmüştüm eşinden bosanacagini demişti bana zaten o dönemde bosanmislar.. bizim aramız bir dönem açıldı abiyle yanlış anlaşılmalar diyelim ben görüşmedim ama instan istek atıp takip ediyordum. Evlendim bir oğlum var ellerinizden öper hamdolsun çok şükür..kimsenin yanımda yoktu bir babam bir manevi amcam vardı kendi cabalarimla kurdum yuvami çok şükür..oğlum dayı dayı dediği için instan ulaştım dayı olduğunu söyledim sonrası görüntülü konuştuk vs yeğenini gördü. Bana bir zararı olmamıştı abimin iyi biri diye eşime de anlatıp öyle görüşmeye basladim. Sonra birkaç ay önce yurt dışından geldi bizi görmeye ziyarete.
Oz kardeşinin evine ilk defa geliyorsun ve elibos..herhangi bir insanmis gibi davranmasi ne bir sarılmasi var hic yani neyse yemeğe cagirdigim masayı hazilarmistim yemek masasına oturur oturmaz görüşmediğim o kızkardeş denen kişinin adını zikrederek "görüşüyor musun" dedi hayır biliyorsun zaten görüşmediğimi ne diye terbiyesizlik yapıyorsun "hayır görüşmüyorum" dedim eşimle balkonda oturup babamın dedikodusunu yapmış eşime eşim sadece babayla niye gorusmuyorsunuz demiş bu anlatmıştıma anlatmış evime geliyorsun yemeğimi yiyorsun ben babamla görüşen biriyim benim evimde kalkıp eşime benim babamı kotuluyorsun üstünkoru "görüşmüyorum" der geçersin beni eşime niye mahcup ediyorsun eşime ne senin meselenin detayı her neyse dedik (hep herneyse dedik zaten) sonra ayrilidigi eşi hakkında arkasından konuşmalari.. kızkardeşinin masum olduğunu birşey yapmadığını vs soylemeler e daha önce bana böyle anlatmadın ikisininde arkasından senin hakkında konuştuğunu söyledin şimdi niye çark ediyorsun yani aşırı patavatsız ve düşüncesiz daha durun neler dediğini anlatıyorum..
Ben albümü getirdim dedi bana "bacımi gelinlike görmedim vs " dedigi için birde albüme bakıyor işte "burda isteksizmis evlenmeye vs " eşim için diyor bunu işte bana "en son görüştüğümde hayatta evlenmem diyordu, bir duydum evlenmiş bir duydum çocuğu olmuş bu ne hız " gibisinden eşimin yanında saçma salak konuşmaları..abi sana bu cümleyi soyleyeli yıllar geçmiş sen neyin pesindesin? Eşimde boş bulunup evet beni bile istememisti diyince hemen dönüp bana bakıyor sorgular gibi insaniz aşk da insanın tam guveninin olmadığı yerde çıkar zaten insanın karşısına eşimde öyle çıktı benim karşıma..yani buyuktur dedim abidır dedim ama o kadar sinir oldum ki anlatamam ya yemin ediyorum yani.. Helal olsun hizmetimi ettim abimdir buyugumdur yıllardır görmemişim sonuçta. Giderken yaptığı çok şaşırttı beni. Vedalaştık. İndi gidiyor dönüp bakmıyor bile arkasina bizde izliyoruz arkadan beni aradi "banyoya bir emanet bıraktım yeğenime damat utanmasin dedim" çok şaşırdım anormal karşıladım.. sağolsun ama çok saçma bir hareket yani siz olsanız sizde sasirmaz misiniz.. yurt dışından gelmeden önce bana diyor ki birşey istiyor musun dedim yok abi sağol usteleyince ben eşim ve çocuğum için birşeyler istemiştim bize geldiği zaman eşime saat yaptırdığını ama havaalininda bir sorun olduğu için çantasını kaybettiği için getiremedigini vs söylemiş göndereceğini demiş eşime ben dedim aşkım bana da parfüm alacaktı bunu dedi mi sana yok dedi eşim çok şaşırdı sadece eşime karşı bir açıklamada bulunduğunu öğrenince çok çok şaşırdım abi sen beni kardeşin olarak görmüyor ve beni takmıyor musun yani ayıp ya
Sonra ki gün o kızkardeş denilen kişiyle gorusmus hesabıni ekledigini görünce kendisiyle görüşmek istemediğimi söyledim çünkü hakkımda konuştuğunu dedikodu yaptığını biliyorum niye önce benimle gorusuyorsun dimi biliyor çünkü sorun olucagini işte " ben hakkında konuşmadım seni aileme anlattım vs konuşmalar yaptı işte ben kinci bir insanım vs dedi" benim hakkımda evimin adresini tel nomu vs verir ise babamla irtibata geçeceğini demişim diye " yahu benim bir yuvam var onun ne kadar çirkef berbat bir insan olduğunu babam bile biliyor babam diyor kızım o kızdan uzak dur diye ben çok darbe almışım elbette babamla konuşursun diyorum bu yüzden bana kin beslermis
Dün konusu acikdi eşim diyor hani her hafta bir kere bizi arayacakti yeğenini görecekti tiktoktan bir baktım o kızın paylaşımının altına "abisinin gülü" yazmış ondan sonra midem bulandı
Siz benim yerimde olsanız bu kişiyle görüşür muydunuz
Kusura bakmayın COKKK uzun yazimdi ya

ben konuyu okuyamadım fakat;

insanların sırtına yük olan kim varsa maddi manevi bu yükü taşımaması taraftarıyım.
bazen bazı insanlara uygulamakta zorlanabiliriz fakat bu yapmayacağımız veya yapamayacağımız anlamına gelmez..

Sona doğru bıraktım okumayı da çok absürt şeyler görmedim ya.. Bıraktığı hediye neymiş banyoya..Yani normal sohbette herkes der bunun evlenmeye niyeti yoktu diye sanki abinize karşı kinlisiniz yaptığı her şey de batıyor size...Diğer kardeşle de konuşabilir siz küssünüz diye onun da küsmesi gerekmiyor,ayrıca bir gün kızdıracak bir şey yapmıştır kötü konuşur ertesi gün sevgi dolu konuşur bunlar hayat içerisinde olağan şeyler

Ya bakın görüşün görüşmeyin o başka bir şey ona lafım yok. Ben olsam ben de görüşmem, kan bağı benim için anlamı ifade etmiyor.
Yine de bu insanlar sizin kuklaniz değil bunu kabullenin. Dedigi, yaptığı, yapmadığı her şey sorun olmuş size. O baska bir insan, o baska tarz cümleler kuruyor, o başka bir hayat görüşüne sahip. Sizin istediğiniz zaman sizin istediğiniz cümleleri kurmak zorunda değil. Adamin dedigi şeylerin neredeyse hiç birinde oyle büyük bir sorun yok. Siz taktikca takmissiniz. Boşbogaz bi adam işte yani alt tarafı. Sohbet dönsün diye kendi bildiğince bir seyler demiş.

Bunca zaman görüşmemişsiniz, sizin istediğiniz bağ bu kadar zamandan sonra kurulmaz.
Çünkü o sizi, siz onu tanımıyorsunuz. Beklentileriniz, hayata dair bakış açınız farklı.
Ben olsam bir daha görüşmem.

Ben abinin kötü bir eylemini okumadım. Siz fazla takmışsınız. Siz kızkardeşle görüşmüyorsunuz diye o da görüşmeyecek diye bir şey yok. Banyoya ne bıraktı? Bu kadar alıngan ve ben merkezci olursanız etrafınızda insan kalmaz. Biraz hoşgörülü olmanızı öneririm. Evinize davet etmişsiniz beklentilere girmişsiniz.

Son düzenleme:
Para bırakmış. Yok aslında beklentim yok yanlış anlaşıldım sanırım insan şaşırıyor seneler sonra oz kardesinin yanına geljyorsun bir meyve Alir insan elibos gelmek beni biraz şaşırttı biz olsak yapmayız yani mümkün degil

Görüşme sana yararı olmayan insanlarla

Ben abinin kötü bir eylemini okumadım. Siz fazla takmışsınız. Siz kızkardeşle görüşmüyorsunuz diye onda görüşmeyecek diye bir şey yok. Banyoya ne bıraktı? Bu kadar alıngan ve ben merkezci olursanzı etrafınızda insan kalmaz. Biraz hoşgörülü olmanızı öneririm. Evinize davet etmişsiniz beklentilere girmişsiniz.
aranızda kopuk bir ilişki var ve herkesin tarzı farklı. Zamana bırakıp, empati yapıp, hoşgörülü olmayı deneyebilirsiniz. Eğer ilişkinizi devam ettirmek istiyorsanız tabi. Size zarar verdiğini düşünüyorsanız iletişimi kesebilirsiniz.

Aslında kan bağı var gibi görünse de farklısınız, tanımıyorsunuz. Yetiştiren anne de farklı zaten, çocuğunuza dayı olabilecek biri değil ki. Beklentilerinizi düşürün. Görüşmek isterseniz görüşün sevmediyseniz görüşmeyin.

Görüşmeyiverin çok mu lazım? Herkes etrafınızda pervane olmak zorunda değil. İyi gelmiyorsa görüşmezsiniz, bu kadar.

Dayısı çocuğa hediye aldı diye babası neden utansın anlamadım, ne almış da banyoya bırakmış bu çok saçma geldi bana.

Onun dışında babanız hakkında eşinizin yanında haddini aşarak konuşuyorsa uyarın. Sizin sorunlarınız beni ilgilendirmez deyin. Aynı şekilde kızkardeşinizle olan sorunlarınız da abinizi ilgilendirmez. Arkasından ön söyler yüzyüze gelince sarılır sever. Bu sizi hiiiç alakadar etmez, kardeşler sonuçta. Ama ikiyüzlü buluyorsanız görüşmeyebilirsiniz.

Adamla yıllardır görüşmemişsiniz aranızda hiçbir ilişki yakınlık yok takıldığın şey eli boş gelmesi. Adamın hayatında bir rolünüz yok ki şimdiye kadar, olay meyve almaması mı? Tamamını okudum imlanız ve Türkçeniz kötü tam anlayamadığım yerler oldu. Genel fikrim adam dümdüz bi şekilde biraz boşboğaz biraz patavatsız birisi o kadar. Sizi de normal bulamadım ama. Çok beklentiye girmeniz, çok olumsuz bakış açısınız ve olayları abartmanız söz konusu. Onlara sorsak onlar sizle alakalı ne anlatır merak ettim mesela. Kalanı standart akraba meseleleri. Sen kız kardeşinle küssün diye o da küsmek zorunda değil. Ben de kardeşlerim birbirine küsse taraf olmam. Yok kardeşine abisinin gülü demiş yok babasının dedikodusunu yapmış yok sosyal medyadan eklemiş yok hediye sözü vermiş yan çizmiş yok kocasına söylemiş ama kendisine söylememiş vs. Kocana söyleyince sen de anlarsın diye düşünmüştür belki. Veya yalan atmışsa zaten habire habire niye konusunu açsın bi kere söyler kapatır geçer. söylemeden geçemeyeceğim başta gerek yok deyip sonra üsteleyince istediğiniz hediyeler de saat ve parfüm yani adam pişman olmuştur üstelediğine Neyse hiçbiri şık hareketler değil ama klasik akraba ikiyüzlülüğü yani. Birbirinin dedikodusunu yapıp sonra beraber oturup kahve storysi atan eltiler gibi işte. Saçma ama bu kadar büyütülecek bir şey değil. Hepsi bir kenara sizin abinize kurulmaya baştan hazır olduğunuzu düşünüyorum. eşinize kurduğu "evlenmeye niyeti yoktu" falan lafları saçma olsa da çok sıradan bir muhabbet. Nereden bakarsan öyle anlarsın. Birisi bana eşim için "hiç evlenmeye niyeti yoktu bi duydum ki evlenmişsiniz" falan dese iltifaf alırım, demek ki tavlamışım ikna etmişim demek ki ben olunca evlenmek istedi derim. Adam giderken arkasını dönüp bakmadı diye bile kurulmuşsun bu kadar beklentiyle bu yaşa gelmeniz iyi.

Son olarak banyoya emanet bıraktım diyince tuvaleti kullandı sifonu çekmedi sandım hahaha. kendi kendime iyi güldüm valla konudaki en güzel kısım orasıydı çocuğun üstüne iliştirilir/ cebine konur falan öyle harçlıklar, adam bunu bile bilmiyor sen ondan neler beklemişsin:/

Abinize kurulmak derken saat parfüm diyorum ne deseydim bir çorap bir ciklet mi deseydin onu anlamadım yani bizim hamdolsun beklentimiz yok canım netten de sipariş verip kaliteli parfüm saat alırız zaten o yönde merkat etme sende fazla yargılamada üstün potansiyele sahipsin yazdıklarınin yarısı yanlış bir konuşma olmuş.. yurt dışında biz olsak bizden bu beklenti olsa biz o kadar kurulmazdik yani alırdık gözümüze gelmezdi emin olabilirsjn eşimin de benimde o tarz şeyler hele ki yurt dışında yaşıyor isem lafı bile olmaz yani mesela

Yaşamadan nerden bileceksiniz suanda yurt dışında yaşamıyorsunuz.

Abiyle bir bağ olmamış ,sarilmasini vs beklemişsniz abide bence kendi çapında çabalıyor ama olmuyor sizin yakınlığınız bu kadar olur.

Abiyle gorusmemissiniz hiç ne alacağını bilememistir tarzınızı sevdiğiniz şeyleri bilmiyor olabilir adam kendi begendiginiz birşeyi alın diye para bırakmış ve bunu eline tutusturmak yerine koymuş bir yere size çıkınca haber vermiş ne var bunda.Ayrica siz kız kardesinizle görüşmüyorsunuz diye onada engel olamazsınız ben sizi haksız buldum.Dedikodu kısmı hariç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…