Böyle bir evlilik sizce olur mu ütopik mi ?

İyide neden ayni ev ve nikah? Boyle evlilikmi olur? Siz yine gezin tozun gorusun ciddi birsekilde isterseniz ozaman nikah kiyarsiniz. Ne o oyle ev arkadasi gibi.

Formalite diyeceğim ama,
Istersekte çocuk yaparız, başkasına aşık olursam da ayrilacagiz diyerek bazı değerleri yerlebir etmişsiniz. Ne yaparsanız yapın, ama böyle bir saçma oyuna bir masum bebek dahil etmeyin. Ben sizin gibi değilim deyip kendinizi farklılaştıran bir yorumda bulunmuşsunuz, emin olun farklı olmak her zaman güzel bir şey değildir.

sizi bu düşüncelere sevk eden, bu ruh haline sokan eski sevgiliniz mi? yapmayın, hayatınızı yakarsınız...o kadar söyleyeyim

Evliliğe imza atarken ortak paylaşım olayları iyi gün kötü gün sözlerine karşı atılıyor . Türkiye'de garipsenilecek bi durum ama başka ülkede bu şekilde yaşam fazla mıdır bilmem. Düşünceleriniz kadınlara ters bi durum olduğu için çok şaşırdım açıkçası.

Niye nikah o zaman? Ev arkadaşı/sevgili falan olun.
Bana göre değil. Zira sevdiğim, aşık olduğum adamla evlendim. İstediğim an da yanımda olsun isterim. Kafasına göre esip çekip giden biri ile evli kalamam..

friends with benefits yani. sadece arada imza olacak ve birlikte yaşanacak.

karşılıklı olarak kaldırabiliyorsanız olur sizin hayatınız.

Çok saçma geldi bana sizin kafada birini bulursanız uygulayabilirseniz uygulayin bakalim...

Eee neden evleniyorsunki evlenmeye negerek var.
Bu saydiklarin bizim ulke sinirlari icerisinde saygi duyulacak evlilik modeli degil.

aynı evde olunca bu şartlarda başlayıp zamanla birbirinize aşık ta olabilirsiniz, yani iki kişi de aynı kafadaysa olmayacak diye birşey yok, sonuçta sizin hayatınız sadece bu kurallarla çocuk fikri çok mantıklı gelmedi bana

Cok utopik. Bunun icin evkenmeye ne gerek var. Ayni evde ev arkadasi olun o zaman. Evlilik bu degil ki. Sadece imza degil. Aileler isin icine girince herseyin rengi de degisiyor. Sizlerden beklentiler baslayacak. O sorumluluga gireneyecekseniz evkenmeyin. Cunku evlilik evcilik degil. Lutfen evliligi de bu kadar basite indirgemeyin. Kutsal bir kurum boyle evcilik oynayanlar yuzunden ne hale geldi. Bosanan bosanana. Ici bosaltildi herseyin. Artik cocuklarin bile kacinci anneden kacinci babadan oldugu belirsiz. Toplumun yapisi bozuldu. Duygular bu kadar basite indirgenmeneli. Herseyden evvel sorumlulugu alinamayacaksa gidip de o imza atilmamali. Nasilsa bosaniriz dusuncesiyle yapilmamali evlilik.
Ben bosandim. Evlilik kolay. Iki imzayla bitiyor. Ama bosanma hic de kolay degil. Hele o asamaya gelince karsi tarafin karakter degistirdigine bile sahitim. Ayni evi paylastigin o sevgi dolu adam iş bosanmaya gelince o kadar çirkeflesiyor ki sasarsin. O yuzden asla ve asla denemeyin bile. Evlenmis olmak icin evlenmeyin. Dusunceniz ev arkadasligi. O zaman ev arkadasi olun. Evlilik cok cok baska birsey. Cok cok buyuk sorumluluk, filmlerdeki gibi de degil. Sonsuza kadar da ask bocekleri, sevgi kelebekleri ucusmuyor evlenince. Hele aileler isin icine girince bunun bayrami var seyrani var.... evlenince iki kisi degil iki aile evleniyor. O yuzden evliligi bu kadar basitmis gibi dusunmeyin. Ve lutfen su kutsal kuruma biraz da sayginiz olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…