O zaman hiç girme.
Ben eş ailesiyle çok anlaşırdım nişanda. Beklentileri de yoktur Allah için. Ama yine de manevi yükler yüklüyorlar. O bile beni o kadar geriyor ki anlatamam.
İşsiz bir kardeşi var. Çabası da yok. Senelerdir evde. Bize bir şey olsa kardeşleri var demiyor mesela. Ben bundan bile rahatsızım. Benim kendi çocuğum var. Ona ancak yetiyoruz. Neden başkasının çocuğunun sorumluluğu bana yüklensin kendi çocuğumun hakkını yemeye kalksınlar diyorum. Laf arasında söylesem de geriyor beni.
Ki şu an beklentileri yok ona rağmen.
Ki bizimki aşk evliliği ona rağmen.
Sırtına kambur alma. Evlilik kendi içinde zor. Zaten eşin evin çocuğun sorumlulukları var bir de el ailesini sırtına kambur edersin.
yok yaaa gommedım yanlıs ıfade etmısım sanırım ozur dılerım demek ıstedıgım ıkınız bırbırınızden cok ayrısınız sızın gıbı rahatlıgı seven ınsanlar ıcın evlılık zaten zor olacakken bırde o adam gıbı yasantısı olanlarla asla yapamazsınız demek ıstedım :)
Aynen öyle.hem evde çalışacağım hem işte yani.bir de üstüne çalışıp da iki eve bakmak bana zor gelirBekarlığı o kadar güzel anlatmışsın ki neden evleceksin evlenme diyesim geldi
En iyi adamla da evlensen şimdiki gibi rahat olamayacaksın çünkü evlilik bunu gerektirir
Misal ayda 5 kıyafet aldın diyelim sonra bi tane de indirimde gördün kaçırmak istemedin e o kadar şey aldın buna ne gerek vardı diyecek al sana sorun
Yemek yapmasan 2 hafta 3 hafta ee bıktım dışarda yemekten diyecek yine sorun
Sen haftasonu gezmek isteyeceksin o diyecek aileme gidelim
Veya onlar da bizle gezmeye gelsin diyecek bunlar sana uymaz
Ya da anası babası kardeşi teyzesi halası olmayan birini bulacaksın anca öyle
Ayrica malum gecip kolay degil ailesinin ihtiyaclari yuzunden senin alisverusin disardaki harcamalarin bir sure sonra batacak ne gerek var bir aile ile evlenmeye
Aşık olursan evlenirsin ama mantık evliliği yaparsan evlenmezsin.Anlattiklarina göre daha rahat ve sorunsuz birisi olmali.Bence sana göre degil
Aşık olup evlense bile anlattığı gibi bir eşle uzun sürmez.
Herkes yazmış tek diyeceğim lütfen tecrübelere kulak verin
Yok gerçekçi olmak iyidir bence ilerde mutsuz olacagını dülünüyorsan başlama aşk sevgi biyere kadar oluyor bazen bana sorsan hiç evlenmeKonu para vermesi değil aslında.ayda 200tl yardim yapmakla kardeşleri evlendirmek annenin kirasını faturasını ödemek bir değil.
Ha doktor olur alır ayda 20 30bin ödenir ama şu şartlar altında ben kit kanaat yasarim:)
Yanı çok bi zenginlik yok ve ilerde de batar bana sanırım ben çalışıp herkese bakarsam.
Böyle ince ince düşünmek de zor ya:) yüzde yüz mutluluk yok ama bu kadar gerçekçi 'de olmasaydım keske
Hanımlar herkese iyi forumlar öncelikle.29 yaşında meslek sahibi bir insanım.
Gezmeyi,kendimi geliştirmeyi,eğlenmeyi seviyorum.Hayatta zorluk görmedim ailem tarafından da simartilarak büyüdüm.Hic sorumluluk almadım yani şu an dışardan bakınca imrenilecek bir hayatım var.Istedigim zaman istediğimi alırım giyerim gezerim.Kimse dur etme demez.Kendim yaşıyorum zaten istersem yemek yaparim istemezsem bişey yapmam rahat rahat takılırım evimde.Karisan görüşen yok yani.Rahatima da çok düşkünüm bu arada.
Yanı kısaca ideal bi gelin olmuyorum şu durumda :)
Her neyse karşıma çıkan kişi eğitim düzeyi bana uygun,sosyal yaşantısı vs uyuyor bana.Iyi bi mesleği var.Ama ailenin babası olmuş babası vefat edince.3 kardeşi daha var.Ve meslekleri yok onların bir de anneleri var tabiki.
Şimdi bu kişi evlenince ayrı evde yasamak istiyor ama doğal olarak ailenin maddi geçimi hep üstünde olacak.E iki memur maaşı anca bir ev gecindirir.(sosyal hayat,kültürel faaliyetler,eğitim vs de katıyorum ot gibi yaşamak istemem)
Sadece maddi değil konu çok para pulda gözüm yok ama sürekli iç iç e oluruz gibi geliyor bana bende yalnızlığı seviyorum kalabalık pek bana göre degil
Evli büyüklerimden tavsiye istiyorum siz bu durumda olsanız napardiniz?Artıları ve eksileri neler olur?Illaki bu durumları yaşayanlar vardır.Lutfen bana fikir verin
Bekarlığı o kadar güzel anlatmışsın ki neden evleceksin evlenme diyesim geldi
En iyi adamla da evlensen şimdiki gibi rahat olamayacaksın çünkü evlilik bunu gerektirir
Misal ayda 5 kıyafet aldın diyelim sonra bi tane de indirimde gördün kaçırmak istemedin e o kadar şey aldın buna ne gerek vardı diyecek al sana sorun
Yemek yapmasan 2 hafta 3 hafta ee bıktım dışarda yemekten diyecek yine sorun
Sen haftasonu gezmek isteyeceksin o diyecek aileme gidelim
Veya onlar da bizle gezmeye gelsin diyecek bunlar sana uymaz
Ya da anası babası kardeşi teyzesi halası olmayan birini bulacaksın anca öyle
Nişanlımın babası ölmüş.Kızkardeşlerinden biri boşanmış.Nişanlım en büyük çocuk olduğu için (7 kardeşler) boşanmış kız kardeşi dahil tüm aileye o bakıyor.Tabi erkekler çalışıyor ama hesaplar ortak.Fakat nişanlımın durumu çok iyi olduğu için biz çok etkilenmiyoruz çünkü erkek kardeşler çalışıyor.Fakat bazen diyorum ki herkesin kesesi ayrı olsaydı.Bir para ihtiyacı olduğu zaman gözler direk nişanlımda o halletmek durumunda zaten hepsi aynı evde yaşıyor maalesef.Zor bir durum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?