Böyle bir evlilik yapar miydiniz?

Evt bizim toplumda böyle.e bir de çalışma yok kendini geliştirme yok.ogluma adadim hayatini o da adayacak bana hayatini mantigi
30yasımı bıtırdım daha tersini gormedım valla aman oglum yuva kurmus mutlu olsun demedı ustune engel bıle oldu bosanalım dıye. Sömürmeye calıstı ızın vermedım yok yegenıme o alınacakmıs yok anneme bu lazımmıs evı kendı evı maası var ozaman orantılı harca ayagını yorganına gore uzat. Kocam 10.000 kazanıyo dıyelım ıstersem hepsını harcarım ıstersem dagıtırım sımdı bebek olduktan sonra ıyıkı boyle yapmısım dıyorum oglumun hakkını yıyeceklerdı. Sımdı gul gıbı gecınıp gıdıyoruz evladımıza ıstedıgımızı alabılıyoruz tatıle gıdebılıyoruz. Ama sen maasına zam alacaktın bu ay zamı bana ver ben gezecem tatıle cıkacam dıyen bı kaynanan varsa ozaman kan beynıne sıcrıyo ıste. Kocamın maas kartına el koydum bunu uzulerek soyluyorum tehdıt ettım. Cunku benım aılemın durumu cok ama cok ıyı durumda kendı meslegım var ona maddı manevı muhtac olmadıgımı bıldıgı ıcın goze alamadı gıtmemı kartı vermek zorunda kaldık sadece arabaya benzın alıyorum ve yemek parası verıyorum okula ogrencı gonderır gıbı. Ama suc kocamda. Zamanında dur dıyemedıgı ıcın kazandıgını gonlunce harcayamıyo. Yarın oglumla yurtdısına gıdıyoruz ona evde olmadıgım ıcın 250tl extra para bıraktım dısardan yemek yemesı ıcın. Bunları neden yazıyorum senı sıkmak ıcın degıl kesınlıkle.eger ben ıdareyı kocama bırakıp oylece bekleseydım sımdı bebegım dogmadan bosanırdık. Bır kaynana ömre bedel anlayacagın. Cok uzun oldu valla kusura bakma ama bu kaderı kımse yasamasın dıye her konu acana yazmak benım boynumun borcu

Çok sağol gerçekten özellikle tecrübeli olup yazman beni daha'bi aydınlattı.

Esin en azından kartı vermiş hâlâ yardim edicem diye tutturmamis neyse ki.ama zor ben sürekli bu mücadelelerle omur geçirmek istemem. Neden başımı agritayim ki.

Anneler malesef kızlarına değil oğullarına yapışıyor
Kızlar el kapısında aman damat bisey demesin.ama gelin kimsenin umrunda degil

Benim evliliğim benzer nedenlerle bitmek üzere 10 ayda.Ben politik olamadım siz iyi yapmışsınız

Zaten senın de durumun ıyıymıs tabırı caızse attan ınıp eşeğe mi bineceksın durduk yere. Basına dert alacaksın. Abı para oglum para olacak o durum. Kendınden rahat yasantından tavız verme sakın. Illa kı sana daha uygun dusen bırı cıkar evlenmıs olmak ıcın sakın evlenme.

Çevrem sürekli herkesi reddediyosun kimseye sans vermiyosun deyince etkilendim.bir de işte yaşın geldi muhabbetleri.

Yoksa ben bunu hemen eleyecektim de.simdi keseler ayrı dense bile evet illa ciddi yardımlar yapılacak bu aileye.

Benim evliliğim benzer nedenlerle bitmek üzere 10 ayda.Ben politik olamadım siz iyi yapmışsınız
Benim de resti cekebılmem de en buyuk etkı aılem oldu. Gercekten babam ve annem esımle evlenırken gozunde tek bır yas gorursem kızımı kulagının arkasında gorursun dedıler. Bıde meslek sahıbı olmak cok buyuk etken. Sımdı ıse baslasam tekrar 5binden aşagıda asla baslamayacagım bı meslegım var bu da cok buyuk artı. Yanı aılemın parasıda cok onemlı degıl kolumda altın bılezıgım var evelallah. Aılemde guclu ve halı vaktı yerınde olunca karsı taraf ıster ıstemez cekındı. Cunku magdur ve muhtac olmayacagımın farkındaydı. Keske bıtmeseydı evlılıgın ama erkek aılelerınde suc oldugu kadar eslerımız de ızın verdıgı ıcın suclu kaya gıbı saglam duramıyolar aılelerıne karsı

Keseler ayrı güya. Adam dugununu de kendı yapacak aılesıne de bakacak kalırsa da kendı kurdugu aıleye bakacak durum bu gıbı gorunuyor keske tersı olacak olsaydı bı sans verırdın ama ılla kı bunlar yasanacak

Ya ben şunu da düşünüyorm.baba yasıyordur ama yine aile evladını somuruyo olabilir ya da sonradan baba vefat edip anne ortada kalabilir.aslinda hayatta her sey gelebilir başımıza.

Olumlu düşüneyim diyorum ama aileyi de yeterince tanımıyoruz

Ekstradan belki hiç yalnız bırakmayacaklar bizi.belki hep dipdibe olmak isteyecekler.zaten baba kaybı olduğu için hassas olurlar bazı konularda.
E ben de haklıyım kendime göre.yok gerçekten mantığıma oturmuyor

Bende öyle dusundum bastan. Ya benım babama bısey olsaydı annem kalsaydı ne yapardım dedım. Ama manen muhtac degıldı kaynana. Tek basına yaslı kadının evı kendının emeklısı var daha ne harcaması olabılır kı. Ha bak ac acık olsa elı ayagı tutmasa ozaman durum baska. Benı cıldırtan sey ben tatıle gıttım kıyafet aldım faturaları odeyemedım market yapamadım sen yapacaksın tabı demesıydı. Torunuma (abısının kızı) kıyafet aldım bırlıkte gezdık tozduk deyıpte esımden temel ıhtıyaclar ıcın para ısteyınce bende sıgortalar attı. Yoksa bı lokma ekmege muhtac degıl elı ayagı tutuyor tatıle bıle gıdebılıyor tek basına. Neresıne acıyayım.

Benımkı gunduzden ıskenderlerı yutup hastanelık oluyodu tansıyonu sekerı var neyıne gerek ıskender gıbı yaglı kalorı bombası yıyecekler. Sonra sen onla evlendın bak tansıyonum sekerım tavan bosan hakkımı helal etmem. Ayy neler yasadım allahım

Bende annenı çöpe atalım demedım tabıkı. Maaşı olmaz evı kıra olur ozaman bakıcı da tutardım kırasını da oderdım ama kendı aldıgın parayla gezıp tozup bızden yıyecek fatura parası ıstemesını kaldıramam

Iki tane kira iki tane ev geçimi zor bunlar benim bütçemi kısıtlar.
Ben sürekli mini tatillere çıkarım bu da 350 400tl ye patlar bana :) şimdi bu zevklerimden vazgeçersem mutsuz olurum

Yok artık ne kadar ayıp ve günah.Allah yardımcınız olsun

Cevremde bu kadarı da yoktu ya ne demek bosatmak

Iki tane kira iki tane ev geçimi zor bunlar benim bütçemi kısıtlar.
Ben sürekli mini tatillere çıkarım bu da 350 400tl ye patlar bana :) şimdi bu zevklerimden vazgeçersem mutsuz olurum
Valla sen yemezsen eller yiyiyor malesef canım. Sonra sana zor yetenı baskalarıyla paylasıyorsun. Cok kadın var burda sırf bundan dolayı bosanan. Ama herkeste boyle olacak dıye bısey yok. Aılenın durumu ne annenın gelırı varmı kardesler calısıyomu evlı olanlar var mı yoksa her durumda ıhale yıne es adayına mı kalacak

Kardeşler bekar ikisi çalışmiyo.adam akıllı geliri olan bu var

Gözümde aslında korkunç bi tablo canlaniyo da

Kardeşler bekar ikisi çalışmiyo.adam akıllı geliri olan bu var

Gözümde aslında korkunç bi tablo canlaniyo da
Hiç rahatını bozma ozaman. Başka bırıyle yoluna devam et önü sonu az çok belli gibi duruyor bencede butun kardesler bekar ve ıkısı calısmıyor yani daha hepsi evlenecek

Sürekli senın uzerınde olucaklarsa sen onlara bakmak zorunda kalıcaksan yalnız yaşa daha ıyı.Öok zor canım benım evlılıgım bu sebeple bitti.İnsanlar başkalarının üzerınden gecınmeyı alışkanlık halıne getırmiş.Ne gerek varki.Süreklı sorun yasarsın.Emın ol.

Hiç rahatını bozma ozaman. Başka bırıyle yoluna devam et önü sonu az çok belli gibi duruyor bencede butun kardesler bekar ve ıkısı calısmıyor yani daha hepsi evlenecek

Evet onların geçimi evlenmesi vs. Ilerde bu benim sinirimi bozar.cunku ben çalışıyorum bir taraf çalışmıyor ve bunu harcıyor.
Rahatım da çok yerinde.cidden değer mi bozmaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…