Böyle bir kayinvalde ve gorumcelerle ne yapacagim ben??

candanote

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2012
2.169
1.059
448
Meraba arkadaslar uzun süredir paylassammi paylasmasammi diye dusundukten sonra ,bugun bu derdimi sizinle paylasmaya ve sizlerden çok degerli fikirlerinizi almaya karar verdim...
Aslinda tam olark nerden baslayacagimida bilmiyorum , belki size klasik kayinvalde -gorumce gelin sorunu gibi gelebilir ama ben içinden çikamiyorum artik bazi seylerin , nasil davranacagimi bilemez oldum lütfen yardimci olun....
Ben 9 senelik evliyim bu sene 10 sene olacak kayinvaldem ve gorumcelerim beni istememislerdi aslinda esim onlara ragmen benimle evlendi...Yurt disina geldim onlarin yanina kayinvaldemle yasamaya basladik ayni evde, baslarda aramiz iyiydi, fakat bir gun aramiz bozuldu buyuk gorumcemle...hakaretler, kufurler (gorumcem) tarafindan havalarda uçustu...Esimle birbirlerine girdiler beni savundugu için...Biz kayinvaldemin yanindan tasindik o ara gorumcem hamile kalmis bz tasindiktan 5 ay sonra dogum yapti...esim gidelimmi hastaneye diye ricada bulundu ki bana yaptiklarini baskalarina yapsalardi asla kabul etmezdi o kisi ben ise esimi kirmamak için gittim...kendimi yuzsuz , onursuz ve gurursuz hissederekten...neyse onlarda bize geldiler bir sure sonra baristik...
Fakat ne olduysa bundan sonra oldu biz burda senelerce cok iyi gecinmisken , hiçbir tartisma yasamazken bunlar benim için turkiyeye her yaz gittiklerinde millete bir suru sey soyluyormus....neymis ben kendini begenmisin tekiymisim, onlari kiskaniyormusum, onlarin guzelliklerini bakimliliklarini kiskaniyormusum ( ki biri 100 kilo biri 1.50 boyunda nelerini kiskanacaksam ...bense 63 kilo 1.70 boyundayim...bunu kimseyi yadirgamak, assagilamak için soylemiyorum yanlis anlasilmasin, açikca anlasilsin diye yaziyorum...)neyse ben bunlari bu seneye kadar duymamistim duyunca cok sinirlendim tabi ...neticede bunlari soyledikten sonra benim evime gelip gittiler, yiyip içtik , eglendik bu kadar iki yuzluluk onursuzluk olurmu sizce???ve ikisiylede baglantimi kestim dogal olarak...cunku ben insanlari degistirmeye calismam hoslanmiyorsam ondan yada huylarindan memnun degilsem gorusmem...onlar boyle degil iki yuzluler herkes tarafindanda sevilirler o yuzden ...cunku insanlarin yuzune asla bisey soylemezler kinlerini o insan arkasini dondugunde sinsice kusarlar...
neyse kayinvaldeme gelirsek kizlarina tapiyor resmen onlar ne derse yapiyor her sozlerine inaniyor, adil davranmiyor onlar soz konusu oldugunda...beni evladi gibi goremedi hiçbir zaman ...tamam evladi gibi olamam ama en azindan biraz yakinlik hissettirsin yok...çok soguk bana karsi ,kizlari gibi iki yuzlu ayrica.... yuzume guler arkami donunce beni kotuler hatta arkamdan hareketler yapar çocuk akilli bir kadin yani...sogudum iyice bu davranislarindan sonra anne de diyemiyorum artik, cunku oyle hissedemiyorum , asla annelik etmedi bana...Yurt disindayiz burda annem yok ailem yok kimsem yok onlardan baska dogum yaptim sezeryanli eve geldim acliktan geberiyorum eve geldim...insan bir corba yapar getirir , 1 hafta sonra geldiler evime bebegim 3.5 yasinda bir kere yikamama yardim etmedi :(( oysaki kizlari dogum yaptiginda evlerinden cikmadi her islerine kostu...soyleyin ben simdi nasil anne diyeyim nasl seveyim onu??? bu durumlar canimi cok acitti son zamanlarda artik gitmemeye basladim 3 aydir gitmiyorum cunku evimin 5 dakika ilerisine tasindi 1 sene once o bana 1 kere geldi kalkipta gunduz sadece kendi istegiyle...neden gelmiyorsun desem evden cikmiyorum , suram agriyor buram agriyor diyor ama sonra bakiyorum kizlarina gitmis (onlarin evi baya uzakta)
simdi kayinpederim uzuluyor gitmiyorum diye bu sartlarda ben nasil gideyim?kadin kizlariyla konusmuyorum diye surat asiyor , esine asla cagirmaz beni zaten...bir akil verin nasil bir yol izlemeliyim sizce ? benim yerime koyun kendinizi siz benim yerimde olsaniz ne yapardiniz????

Uzun oldu baya vakit harcayip okuyanlara sonsuz tesekkurler hakkinizi helal edin....

araya mutlaka mesafe koymalısınız..eşiniz de anlattığınıza göre annesine aşırı düşkün onun sözüne inanıp düşünen biri değil..bırakın kendileri kızları ile mesut olsunlar..eşiniz de dert etmiyorsa siz hiç dert etmeyin..

gorumcelerimin yaptiklari bundan ibaret degil ayrica sadece bu ufacik seyimi taktin demeyin lutfen...mesela ben dogum gunu yaparim ogluma, cagiririm onlari onlar beni cagirmaz sonrada kendi aramizda yaptik ablam, annem, ben ,cocuklar yani aile içinde derler...bende haa pardon o zaman dedim ben aileden olmadigimi unutmusum dedim... sonrasinda birsuru sey var ben hangi birini anlatayim cok kiriyor onlarin her hareketi her sozu beni artik....

araya mutlaka mesafe koymalısınız..eşiniz de anlattığınıza göre annesine aşırı düşkün onun sözüne inanıp düşünen biri değil..bırakın kendileri kızları ile mesut olsunlar..eşiniz de dert etmiyorsa siz hiç dert etmeyin..

hayir canim hiç dert etmez bosver biz bize yeteriz der...ben derim ona bazen ben kizsamda , kussemde sen git onlar senin annen baban yaslandilar diye...ama sogudu iyice gitmiyor artik...

aileden ayrı olmak çok zor gerçekten.destek olacak birilerinin olmaması da.eşinizle aranız iyidir umarım.mümkün olduğunca az görüşün madem sizi aileden biri gibi görmüyorlar siz de ona göre davranın.herkes evladını kayırır bu bi gerçek.kimse anne,abla gibi olmuyor.çocuğunuzuz doğum gününü siz de eşiniz,çocuğunuz ve siz başbaşa kutlayın bişey olmaz.biraz tavrınızı belli edin.üzüldüm durumuza..Allah yardımcınız olsun..

aslinda mesafeyi koydum ama kayinpederimin uzulmesi beni uzuyor yasli ve hasta bir adam, bisey olursa cok pismanlik duyarim ama yuzsuz gibi kayinvaldem evdeyken gitmekte istemiyorum...evde yokken gideyim diyorum sonra ben cikarken gelir falan bu niye gelmis der duyarsam cok uzulurum, kafama takarim esimde kizar niye gittin diye :((

hayir canim hiç dert etmez bosver biz bize yeteriz der...ben derim ona bazen ben kizsamda , kussemde sen git onlar senin annen baban yaslandilar diye...ama sogudu iyice gitmiyor artik...

o zaman dert etme canım bence..sık görüşüp senin huzurun kaçacağına , arada bir sırf gönülleri olsun,eşinde ihmal ediyorum ailemi diye üzülmesin diye gidin yeter..ne kadar uzak o kadar iyi..her zaman mesafe olmalı bence..o zaman huzurunda kaçmaz , arada bir göründüğün için yüz göz de olmazsın..

aileden ayrı olmak çok zor gerçekten.destek olacak birilerinin olmaması da.eşinizle aranız iyidir umarım.mümkün olduğunca az görüşün madem sizi aileden biri gibi görmüyorlar siz de ona göre davranın.herkes evladını kayırır bu bi gerçek.kimse anne,abla gibi olmuyor.çocuğunuzuz doğum gününü siz de eşiniz,çocuğunuz ve siz başbaşa kutlayın bişey olmaz.biraz tavrınızı belli edin.üzüldüm durumuza..Allah yardımcınız olsun..

aslinda cevrem genis arkadaslarim var kayinvaldeleri ile bile gorusurum hepsini cagirsam yine yalniz kalmam...ama bu seferde bak butun milleti cagirmis bir bizi ayirmis derler ...esim oglum ve ben kutlayabilirizde evet ama bunu onlar tamamen yalniz kaldigim anlamina getirip mutluluk payi cikarirlar kendilerine..bu hazzi yasatmak istemiyorum onlara....

o zaman kayınbabana durumu izah et.yani neden gelmediğini.farkındadır zaten.telefon edip halini hatırını sorabilirsin.ya da dışarıda görüşme imkanınız yok mu?veya size gelsin eşiniz alıp getirsin ayağına çağırmak gibi düşünmezse.yani ben olsam öyle yapardım.zor bir durum canım ya.benden ailemden ayrıyım biran kendimi yerine koydum gerçekten zor.ama iyi tarafı eşin sana destek.çokta üzme kendini.hasta felan olursun Allah korusun..

Eşiniz size destek oluyorsa niye kafanıza takıyorsunuzki?Aldırmayın,mesafe koyun.Onlar çağırmıyorlarsa sizde çağırmayın,sadece kayınbabanızı çağırın.Eşiniz onlardan taraf olsa kafanıza takmanızı anlarımda,eşiniz size destekken hiç umursamayın.Eşinizle mutlu olmaya bakın.Allah cc mutluluğunuzu daim etsin.

Son düzenleme:
aslinda cevrem genis arkadaslarim var kayinvaldeleri ile bile gorusurum hepsini cagirsam yine yalniz kalmam...ama bu seferde bak butun milleti cagirmis bir bizi ayirmis derler ...esim oglum ve ben kutlayabilirizde evet ama bunu onlar tamamen yalniz kaldigim anlamina getirip mutluluk payi cikarirlar kendilerine..bu hazzi yasatmak istemiyorum onlara....

desinler.onlar da seni ayırmışlar ama.boşver onlara muhtaç olduğunu düşünmelerindense yalnız kaldığını düşünmeleri daha iyi.ben olsam çağırmazdım..

o zaman kayınbabana durumu izah et.yani neden gelmediğini.farkındadır zaten.telefon edip halini hatırını sorabilirsin.ya da dışarıda görüşme imkanınız yok mu?veya size gelsin eşiniz alıp getirsin ayağına çağırmak gibi düşünmezse.yani ben olsam öyle yapardım.zor bir durum canım ya.benden ailemden ayrıyım biran kendimi yerine koydum gerçekten zor.ama iyi tarafı eşin sana destek.çokta üzme kendini.hasta felan olursun Allah korusun..

Eşiniz size destek oluyorsa niye kafanıza takıyorsunuzki?Aldırmayın,mesafe koyun.Onlar çağırmıyorlarsa sizde çağırmayın,sadece kayınbabanızı çağırın.Eşiniz onlardan taraf olsa kafanıza takmanızı anlarımda,eşiniz size destekken hiç umursamayın.Eşinizle mutlu olmaya bakın.Allah cc mutluluğunuzu daim etsin.

haklisiniz aslinda bende oyle yapmak istiyorumda kayinvaldem acar telefonu diye arayamiyorum sesini bile duymak istemiyorum cunku artik...
esim bana destek her zaman ama ailesiz , yapayalnizim burda onlarinda iyi olmak gibi bir cabalari yok hiç ondan uzuluyorum...
ama sanirim sizlerden de aldigim fikirlere gore yoluma aynen devam etmeliyim, ben burda uzulup dert ederken onlar magaza magaza gezip birbirlerine oturmaya gidip egleniyorlar...ama lanet olsun iste çok kafama takiyorum ben herseyi biktim bu huyumdan , yapmamayim desemde olmuyor uzuldummu dusunup duruyorum ayni seyleri :((

desinler.onlar da seni ayırmışlar ama.boşver onlara muhtaç olduğunu düşünmelerindense yalnız kaldığını düşünmeleri daha iyi.ben olsam çağırmazdım..
haklisin yalniz oldugumu dusunmelerini gerçekten istemiyorum cunku...
bu olaylar ilk oldugunda bir tek eltimle konusuyordum ona gidip geliyordum kaynanam ne aliyorsun evine bir tek sana gelip gidiyor sende alma açma kapini gelince demis benim için ...dusun artik...

bak ne güzel ne güzel söyledin.sen dertleniyorsun onlar günlerini gün ediyor.ben senin gibiydim.kafama takıp uykusuz kalıp,kocaya sarıyodum.beni üzenler bi taraflarında pireler uçuşup uyuyolardı.ne üzecen kendini.olan sana oluyo.bak mesafe iyidir.tecrübeyle sabit.görümcemle sorun yaşadım.araya mesafe koydum.tavrımı belli ettim.2 ay sonra eşimin isteğini kırmayıp görümceme oturmaya gittik.herşeye karışan,laf söyleyen görümce gitmiş,suspus biri gelmiş.hatalarını anlamalarına fırsat ver.ama kayınbabanla bişekilde görüş.yazık adama...

kızlar doğru cevapları vermiş aslında en güzeli görüşmemen ama mutlaka görüşmek zorundaysan da sakinliğini korumaya çalış.zor biliyorum.yurtdışında seni koruyan ailen yok ama eşin var arkanda.seni neden kendini beğenmiş olarak görüyorlar bunu anlamaya çalış önyargılı olmadan.onlardan farklı mı davranıyorsun bir ortamda,farklı giyinen farklı konuşan biri misin.farkında olmadan onları kızdıran birşey söylemiş olabilir misin mesela onların çok önemli gördükleri bir konuyu önemsememiş olabilir misin.bunun gib şeyleri düşün.iletinde eşinin kız kardeşinin kilosunu yazmışsın .fazla kilolu birisi olduğu belli ama bunu ona ima mı ettin.fiziksel görünümünü sert bir dille mi eleştirmiş olabilir misin.işte bu tarz şeyleri düşün onlar hakkında.eğer hala bir hatanı bulamazsan da görüşmemeye çalış.sevgiler.

haklisin yalniz oldugumu dusunmelerini gerçekten istemiyorum cunku...
bu olaylar ilk oldugunda bir tek eltimle konusuyordum ona gidip geliyordum kaynanam ne aliyorsun evine bir tek sana gelip gidiyor sende alma açma kapini gelince demis benim için ...dusun artik...

bu neyin kinidir arkadaş ya?eltinde ona uyduysa ona da yazık.şahsen ben eltimle iyi anlaşıyorsam kaynanam bana böyle bişey dese kusura bakmasın da ben dinlemem.boşver iyi olmalarını bekleme de ,isteme de..eşin,çocuğun yeter sana.Allahım da onlara selamet versin...

bak ne güzel ne güzel söyledin.sen dertleniyorsun onlar günlerini gün ediyor.ben senin gibiydim.kafama takıp uykusuz kalıp,kocaya sarıyodum.beni üzenler bi taraflarında pireler uçuşup uyuyolardı.ne üzecen kendini.olan sana oluyo.bak mesafe iyidir.tecrübeyle sabit.görümcemle sorun yaşadım.araya mesafe koydum.tavrımı belli ettim.2 ay sonra eşimin isteğini kırmayıp görümceme oturmaya gittik.herşeye karışan,laf söyleyen görümce gitmiş,suspus biri gelmiş.hatalarını anlamalarına fırsat ver.ama kayınbabanla bişekilde görüş.yazık adama...

aynen esime sardigimda, gecelerce uykusuz kaldigimda oldu...
ama seninkiler insanmis yine hatalarini anlamislar benimkiler ben 10 senede konusmasan yine biz hakliydik diye burunlari havada gezerler...bunlardaki kibir kimsede yok cunku...
haklisin kayinbabamin karsisinda arkadasimin kaynanasi oturuyor kayinvaldem evden cikinca bana haber versinde gorurse bende ariyayim adamcagizi bari :((

aynen esime sardigimda, gecelerce uykusuz kaldigimda oldu...
ama seninkiler insanmis yine hatalarini anlamislar benimkiler ben 10 senede konusmasan yine biz hakliydik diye burunlari havada gezerler...bunlardaki kibir kimsede yok cunku...
haklisin kayinbabamin karsisinda arkadasimin kaynanasi oturuyor kayinvaldem evden cikinca bana haber versinde gorurse bende ariyayim adamcagizi bari :((

gezsinler Allaha havale et.çamur at izi kalsın.keşke baştan mesafeni koyaydın.ama seni de anlıyorum.gurbettesin,kimsen yok,onlara sarıldın doğal olarak,onlarda herşeyi hak gmrdüler kendilerinde.olsun zamanla olgunlaşıyorsun.ama üzülme senden önemli ve öncelikli değiller unutma..sen sağlıklı olasın ki evledın da sağlıklı olsun.koyverme kendini.kuzenimden,halamdan biliyorum.onlar da yurt dışında.onlar da farklı sorunlar yaşadılar yıllarca,harap etiiler hep kendilerini şimdi sağlık sorunlarıyla uğraşıyorlar.dikkat et kendine.

bu neyin kinidir arkadaş ya?eltinde ona uyduysa ona da yazık.şahsen ben eltimle iyi anlaşıyorsam kaynanam bana böyle bişey dese kusura bakmasın da ben dinlemem.boşver iyi olmalarını bekleme de ,isteme de..eşin,çocuğun yeter sana.Allahım da onlara selamet versin...

eltimde uydu sonradan onlara...baslarda cok iyiydik ben bunun hatirina bana arkadaslik, ablalik etti diye senelerce sustum bazi yaptiklarina ama onlada 5 senedir konusmuyoruz...

mesela o gun ne yapayim geliyor kapima gelene git diyemem demis ben olsam benim misafirim ben davet ediyorum derdim bir daha cesaret edemezdi boyle demeye ...sanki mecburiyetten aliyormus beni eve gibi bir ifadeyle konusmus...
sonra bir gun cok isim var cocuklari parka gotururmusun dedi tamam dedim islerini yap sen dedim oyaladim cocuklari saatlerce , gitmis bir komsuya cocuk daha o cocuklarla parka gidiyor oynamaya demis dusunebiliyormusun? insanlar ne kadar nankor...
butun bunlara ragmen bayramda kayinvaldemde gidip bayramlasmistim sonra karsiki teyzeye gectim bayramlasmaya baslamis kaynanama arkamdan konusmaya esimde mutfaktaymis (onuda benle geldi sanmis) çikmis sen nasil konusursun benim karimin arkasindan diyince gelince yuzunede soylerim demis..giderken bayramlastigim kadin geri dondugumde benle kavga edip kustu hiçbir sebep yokken...dogum yaptim gelmedi oglum ameliyat oldu gelmedi kizlari evlenecek yakinda bende gitmeyecegim...onunla tamamen iliskimi kestim zaten artik...eee durum boyle olunca tek kotu benmisim gibi gorunuyor dogal olarak ...buna da uzuluyorum tabi :((

eşiniz madem size bu konuda baskı yapmıyor siz niçin üzülüyorsunuz ki.benim kv cok ıkıyuzlu ve yalancı mesela kv bendeydı ablamda vardı bende kalıcaktı banyo yaptı aksamı hemen eşime söylemiş esım geldı annesı doldurmus onu yok neymıs bızde banyo yapmıs ne ayıpmış birdaha asla banyo yapamazmıs oyuzden esimle 1 ay boyunca aramız acıldı onun o hareketine cok uzulmustum kı benım ablamın bıze okadar cokyardımı olmusturkı kızım hastanede kaldı çeyiz zamanı olmasına ragmen binlira para verdi onlar bir lira bile vermedıler ama gelıp evımde yer ıcerler.bende bu ınsanlarla gorusmek ıstemıyorum ama eşim beni mecbur tutuyo.

Back
X