Böyle bir kayinvalde ve gorumcelerle ne yapacagim ben??

gezsinler Allaha havale et.çamur at izi kalsın.keşke baştan mesafeni koyaydın.ama seni de anlıyorum.gurbettesin,kimsen yok,onlara sarıldın doğal olarak,onlarda herşeyi hak gmrdüler kendilerinde.olsun zamanla olgunlaşıyorsun.ama üzülme senden önemli ve öncelikli değiller unutma..sen sağlıklı olasın ki evledın da sağlıklı olsun.koyverme kendini.kuzenimden,halamdan biliyorum.onlar da yurt dışında.onlar da farklı sorunlar yaşadılar yıllarca,harap etiiler hep kendilerini şimdi sağlık sorunlarıyla uğraşıyorlar.dikkat et kendine.

haklisin canim...ne kadar da iyi anladin beni ...
ben boyle gidersem hastalanmaman olanaksiz zaten simdiden kalbim agrimaya basladi uzuldugumde cunku...en iyisi fizikende , kalbende, beynende uzak durmak sanirim...
oglum için....

Yalnızlığınıza çare olarak arkadaşlar edinin,onlar gezip tozuyorsa sizde arkadaşlarınızla gününüzü gün edin.Kurs tarzı şeyler varsa onlara yazılın.Kendinize uğraşlar edinin böylece hiç kafanıza takmazsınız.Bende sizin gibiydim,kafama takar geceleri uyuyamazdım ama değiştirdim kendimi hiçkimse benden ve ailemden daha değerli değil,onlar için sağlığımdan olamam düşüncesini hayat felsefem haline getirdim.Şimdi kimsenin dediğini-yaptığını takmıyorum kafama.Rabbime şükürler olsun evimin huzuru var ve en önemlisi huzuru içimde hissediyorum.

eltimde uydu sonradan onlara...baslarda cok iyiydik ben bunun hatirina bana arkadaslik, ablalik etti diye senelerce sustum bazi yaptiklarina ama onlada 5 senedir konusmuyoruz...

mesela o gun ne yapayim geliyor kapima gelene git diyemem demis ben olsam benim misafirim ben davet ediyorum derdim bir daha cesaret edemezdi boyle demeye ...sanki mecburiyetten aliyormus beni eve gibi bir ifadeyle konusmus...
sonra bir gun cok isim var cocuklari parka gotururmusun dedi tamam dedim islerini yap sen dedim oyaladim cocuklari saatlerce , gitmis bir komsuya cocuk daha o cocuklarla parka gidiyor oynamaya demis dusunebiliyormusun? insanlar ne kadar nankor...
butun bunlara ragmen bayramda kayinvaldemde gidip bayramlasmistim sonra karsiki teyzeye gectim bayramlasmaya baslamis kaynanama arkamdan konusmaya esimde mutfaktaymis (onuda benle geldi sanmis) çikmis sen nasil konusursun benim karimin arkasindan diyince gelince yuzunede soylerim demis..giderken bayramlastigim kadin geri dondugumde benle kavga edip kustu hiçbir sebep yokken...dogum yaptim gelmedi oglum ameliyat oldu gelmedi kizlari evlenecek yakinda bende gitmeyecegim...onunla tamamen iliskimi kestim zaten artik...eee durum boyle olunca tek kotu benmisim gibi gorunuyor dogal olarak ...buna da uzuluyorum tabi :((

eltine de pes yani.ayıp ya.gitme zaten düğününe felan.bu sefer de çağırdık gelmedi derler eminim yüzsüz yüzsüz,kendi yaptıklarını unutarak.boşver kötü oluver gözlerinde.sen kendini biliyorsun,eşinde seni biliyor anlattığına göre salla soran olursa da he canım istemedi gitmedim de.umursama.

Son düzenleme:
üzülmemek elde değil tabıkı ama sende onların sana davrandıgı gıbı davran. Sonucta cahıle laf anlatmak zordur alttan aldıkca ıyıce yuzsuzlesırler ...

kızlar doğru cevapları vermiş aslında en güzeli görüşmemen ama mutlaka görüşmek zorundaysan da sakinliğini korumaya çalış.zor biliyorum.yurtdışında seni koruyan ailen yok ama eşin var arkanda.seni neden kendini beğenmiş olarak görüyorlar bunu anlamaya çalış önyargılı olmadan.onlardan farklı mı davranıyorsun bir ortamda,farklı giyinen farklı konuşan biri misin.farkında olmadan onları kızdıran birşey söylemiş olabilir misin mesela onların çok önemli gördükleri bir konuyu önemsememiş olabilir misin.bunun gib şeyleri düşün.iletinde eşinin kız kardeşinin kilosunu yazmışsın .fazla kilolu birisi olduğu belli ama bunu ona ima mı ettin.fiziksel görünümünü sert bir dille mi eleştirmiş olabilir misin.işte bu tarz şeyleri düşün onlar hakkında.eğer hala bir hatanı bulamazsan da görüşmemeye çalış.sevgiler.

hayiiirrrrr aslaaaa....
bu konuda onun ne kadar hassas oldugunu bildigim ve kirilacagini dusunecegim için asla kilo konusunu acmam bile ben ona....o hep der senin gibi olsam sunu giyerdim bunu alirdim, benb hamileyken kucucuk top gibi bir karnim vardi hep boyle bir karnim olsun isterdim derdi, insallah bir dahakine seninkide boyle olur derdim...ona hep moral ve destek verirdim zayiflarsin uzulme falan diye...
onlarin benim kendimi begenmis gibi gormelerinin sebebinin sadece onlarin etrafindaki bazi insanlara benzemiyor olmam oldugunu dusunuyorum...cunku alismislar arkalarindan konussalarda bazi insanlar bisey olmamis gibi devam ediyor ben yapamiyorum tepki gosteriyorum bu sebeple..birde kiskanclik var tabi kilo boy kiskancligi...
bir kere gorumceme gitmistim 6 dilim borek 2 dilim pasta ve kisir yedim (oha diyeceksin belki ama) yedim iste sonra rahatsiz oldum tabi cok yedim boregi dedim kac dilim yedin dedi 6 dilim dedim ...bana dedi hee sen onun icin bu kadar zayifsin :)) guldum bende :))
sonra isyerinde bir kiza benim için sadece isyerinde yemek yiyor o zayif kalmak için evde bisey yemiyor demis...gosteris icin orda cok yiyip evde bisey yemiyormusum oyle formumu koruyormusum mumkunmu bu gunde bir ogun yemekle kim durabilir???
kiskanclik canim baska sebebi yok inanki....cunku birtek onlara oyle geliyor baska kimseden duymadim bu tarz sozler...taniyan herkes sever beni...
birde farkli konusma konusunda sadece onlardan daha guzel turkce konusuyorum onlar burda dogup buyumusler aksanlari var benim yok...tek farkimiz o ...onlara turkiyeden gelin olarak gelmis okumus kizlarin konusmasi avukat gibi geliyormus ...sacma iste ,bize gore normal olan onlara gore abartili yani...
..

Son düzenleme:
üzülmemek elde değil tabıkı ama sende onların sana davrandıgı gıbı davran. Sonucta cahıle laf anlatmak zordur alttan aldıkca ıyıce yuzsuzlesırler ...

haklisin tavrimi aynen devam ettiricem buna karar verdim....

eltine de pes yani.ayıp ya.gitme zaten düğününe felan.bu sefer de çağırdık gelmedi derler eminim yüzsüz yüzsüz,kendi yaptıklarını unutarak.boşver kötü oluver gözlerinde.sen kendini biliyorsun,eşinde seni biliyor anlattığına göre salla soran olursa da he canım istemedi gitmedim de.umursama.

çagirdikta gelmedi demezlerde dugunumuze gelmedi der kendi gelmemelerini unutarak...birde millet bir suru sey der bunlarin yaptiklarini esim ve benden baska kimse bilmiyor cunku ...kimseye laf vermemek için anlatmadim bu zamana kadar...ne kinciymis kadinin kizinin dugunune bile gitmedi der tabi millet burda olanlari bilmiyorki ....bilseler....
gecen bir soz gordum face de cok hosuma gitti banada cok uygun...
"beni kotu biri bilmenizin hiçbir sakincasi yok, çunku bana en cok iyi biri oldugumda zarar verdiniz" diye bir soz bir insana bu kadar mi uyar dedim.....

Son düzenleme:
çagirdikta gelmedi demezlerde dugunumuze gelmedi der kendi gelmemelerini unutarak...birde millet bir suru sey der bunlarin yaptiklarini esim ve benden baska kimse bilmiyor cunku ...kimseye laf vermemek için anlatmadim bu zamana kadar...ne kinciymis kadinin kizinin dugunune bile gitmedi der tabi millet burda olanlari bilmiyorki ....bilseler....

haklısın derler.bizler kol kırılır yen içinde kalır mantığıyla büyütüldük.anlatmak lazım aslında 3,5 kişiye.kıza ne yaptılar da,niye küstürdüler düğüne gelmedi?diyenden çok düğüne bile gelmedi ne olursa olsun gelmeliydi derler bilip bilmeden.

valla canım iyilikle bı yere varılmıyo bazen bosver ne derlerse desınler hıssettıklerını dusunduklerını dırek soyle bence oyle yapınca daha bı kıymetlı olursun....

Meraba arkadaslar uzun süredir paylassammi paylasmasammi diye dusundukten sonra ,bugun bu derdimi sizinle paylasmaya ve sizlerden çok degerli fikirlerinizi almaya karar verdim...
Aslinda tam olark nerden baslayacagimida bilmiyorum , belki size klasik kayinvalde -gorumce gelin sorunu gibi gelebilir ama ben içinden çikamiyorum artik bazi seylerin , nasil davranacagimi bilemez oldum lütfen yardimci olun....
Ben 9 senelik evliyim bu sene 10 sene olacak kayinvaldem ve gorumcelerim beni istememislerdi aslinda esim onlara ragmen benimle evlendi...Yurt disina geldim onlarin yanina kayinvaldemle yasamaya basladik ayni evde, baslarda aramiz iyiydi, fakat bir gun aramiz bozuldu buyuk gorumcemle...hakaretler, kufurler (gorumcem) tarafindan havalarda uçustu...Esimle birbirlerine girdiler beni savundugu için...Biz kayinvaldemin yanindan tasindik o ara gorumcem hamile kalmis bz tasindiktan 5 ay sonra dogum yapti...esim gidelimmi hastaneye diye ricada bulundu ki bana yaptiklarini baskalarina yapsalardi asla kabul etmezdi o kisi ben ise esimi kirmamak için gittim...kendimi yuzsuz , onursuz ve gurursuz hissederekten...neyse onlarda bize geldiler bir sure sonra baristik...
Fakat ne olduysa bundan sonra oldu biz burda senelerce cok iyi gecinmisken , hiçbir tartisma yasamazken bunlar benim için turkiyeye her yaz gittiklerinde millete bir suru sey soyluyormus....neymis ben kendini begenmisin tekiymisim, onlari kiskaniyormusum, onlarin guzelliklerini bakimliliklarini kiskaniyormusum ( ki biri 100 kilo biri 1.50 boyunda nelerini kiskanacaksam ...bense 63 kilo 1.70 boyundayim...bunu kimseyi yadirgamak, assagilamak için soylemiyorum yanlis anlasilmasin, açikca anlasilsin diye yaziyorum...)neyse ben bunlari bu seneye kadar duymamistim duyunca cok sinirlendim tabi ...neticede bunlari soyledikten sonra benim evime gelip gittiler, yiyip içtik , eglendik bu kadar iki yuzluluk onursuzluk olurmu sizce???ve ikisiylede baglantimi kestim dogal olarak...cunku ben insanlari degistirmeye calismam hoslanmiyorsam ondan yada huylarindan memnun degilsem gorusmem...onlar boyle degil iki yuzluler herkes tarafindanda sevilirler o yuzden ...cunku insanlarin yuzune asla bisey soylemezler kinlerini o insan arkasini dondugunde sinsice kusarlar...
neyse kayinvaldeme gelirsek kizlarina tapiyor resmen onlar ne derse yapiyor her sozlerine inaniyor, adil davranmiyor onlar soz konusu oldugunda...beni evladi gibi goremedi hiçbir zaman ...tamam evladi gibi olamam ama en azindan biraz yakinlik hissettirsin yok...çok soguk bana karsi ,kizlari gibi iki yuzlu ayrica.... yuzume guler arkami donunce beni kotuler hatta arkamdan hareketler yapar çocuk akilli bir kadin yani...sogudum iyice bu davranislarindan sonra anne de diyemiyorum artik, cunku oyle hissedemiyorum , asla annelik etmedi bana...Yurt disindayiz burda annem yok ailem yok kimsem yok onlardan baska dogum yaptim sezeryanli eve geldim acliktan geberiyorum eve geldim...insan bir corba yapar getirir , 1 hafta sonra geldiler evime bebegim 3.5 yasinda bir kere yikamama yardim etmedi :(( oysaki kizlari dogum yaptiginda evlerinden cikmadi her islerine kostu...soyleyin ben simdi nasil anne diyeyim nasl seveyim onu??? bu durumlar canimi cok acitti son zamanlarda artik gitmemeye basladim 3 aydir gitmiyorum cunku evimin 5 dakika ilerisine tasindi 1 sene once o bana 1 kere geldi kalkipta gunduz sadece kendi istegiyle...neden gelmiyorsun desem evden cikmiyorum , suram agriyor buram agriyor diyor ama sonra bakiyorum kizlarina gitmis (onlarin evi baya uzakta)
simdi kayinpederim uzuluyor gitmiyorum diye bu sartlarda ben nasil gideyim?kadin kizlariyla konusmuyorum diye surat asiyor , esine asla cagirmaz beni zaten...bir akil verin nasil bir yol izlemeliyim sizce ? benim yerime koyun kendinizi siz benim yerimde olsaniz ne yapardiniz????

Uzun oldu baya vakit harcayip okuyanlara sonsuz tesekkurler hakkinizi helal edin....

Bence hiiç kendini üzme. Mümkün olduğunca görüşme, görüşürsen de mesafeli ol. Bir laf söylediklerinde saygını bozmadan usulüne uygun sen de karşılığını ver. Arkadaşlarınla vakit geçir, sosyalleş yani, kafanı dağıt. Kaynvalidelerin çoğu böyle, ağzınla kuş tutsan yaranamazsın cnm. :19: üzüldüğünü belli etme, ketum ol ve güçlü görün. Üzüldüğünü hissederlerse keyif alabilirler. Seni ezdiklerini hissettiğin an sen de onları ez. Çok mu uç noktalara dokundum bilmiyorum ama hak ettiklerinde cvp vermeyince bu karakterdeki insanlar sindirdik mantığıyla her seferinde bir adım üste çıkacaklardır. Onlar kötüyse onlara karşı daha kötü olmak savaş açmak anlamına gelir ama hak ettiklerine inanıyorsan bunu yap bence...

Ayrıca yaptıkları tavrın adı mobbing... Klasik yıldırma ve sindirme politikası. Bence onlara pabuç bırakma...:10:

Bence hiiç kendini üzme. Mümkün olduğunca görüşme, görüşürsen de mesafeli ol. Bir laf söylediklerinde saygını bozmadan usulüne uygun sen de karşılığını ver. Arkadaşlarınla vakit geçir, sosyalleş yani, kafanı dağıt. Kaynvalidelerin çoğu böyle, ağzınla kuş tutsan yaranamazsın cnm. :19: üzüldüğünü belli etme, ketum ol ve güçlü görün. Üzüldüğünü hissederlerse keyif alabilirler. Seni ezdiklerini hissettiğin an sen de onları ez. Çok mu uç noktalara dokundum bilmiyorum ama hak ettiklerinde cvp vermeyince bu karakterdeki insanlar sindirdik mantığıyla her seferinde bir adım üste çıkacaklardır. Onlar kötüyse onlara karşı daha kötü olmak savaş açmak anlamına gelir ama hak ettiklerine inanıyorsan bunu yap bence...

Ayrıca yaptıkları tavrın adı mobbing... Klasik yıldırma ve sindirme politikası. Bence onlara pabuç bırakma...:10:
Cok haklisin canim tam olarak yapmak istedikleri sey bu.canim sikilacak yalniz kalicam pes edip onlarin tum yaptiklarina karsi tepki gostermeyip sineye cekicem.haksizliga boyun egicem tum bunlara ragmende yine bunca sene oldugu gibi kotu gelin olucam.yok yok boyle kalsin hersey oylede kotuyum boylede nede olsa...
eşinin umrumda degilse boşver ne halleri varsa görsünler

Aynen oyle yapicam.

Ben olsam,sadece eşimin hatrına,eşimin gönlü olsun diye görüşürüm.
Eşim "gidelim" dediği zaman giderim.
Diğer zamanlarda gidip gelmem,gelmiyorlar diye dertlenmem.
Bana gelmeyip kızlarına gitmesine alınmam :)

Ben olsam,sadece eşimin hatrına,eşimin gönlü olsun diye görüşürüm.
Eşim "gidelim" dediği zaman giderim.
Diğer zamanlarda gidip gelmem,gelmiyorlar diye dertlenmem.
Bana gelmeyip kızlarına gitmesine alınmam :)
Hic sanmam... :)

Evlimisiniz siz?
Esim gidelim demez hic,ben derdim hep artik demiyorum bende.
Ama sirf esimin gonlu olsun diye her seferinde kendimi assagilatmam ne kadar dogru olur?basina gelmeden konusmak kolay oluyor denen sey bu olsa gerek.yabanci bir ulkedesin ailenden kimse yok aile bildigin bir esinin ailesi var onlarda boyle yapacak ve dertlenmeyeceksin demek?bunun icin cok "kalpsiz "olmak lazim bence...

kayınbabana uzuluyorsan onu al karısına ve acıkacık ızah et..durum bundan ıbaret de o anlar senı..

kayınvalıden ve gorumcelerıne gelınce..senı takmayanı sen hıc takma...

zaten esınde neyın ne oldugunu bılıyorlar...
ıkı yuzlu ınsanlardan ve arsız ınsanlardan hayır gelırmı..?

benım kayannamda aynı oyledır ıkı yuzludur arkdamdan dunyann yalanını soyler yuzume hıc bırsey yok gıbı davranırdır..

e bende ogrendım bu kadının boyle oldugunu sımdı konusmuyorum..

sen kaybetmezssın onlar kaybeder...senı aıleden gormeyenı sen nıye dert edıyorsunkı..

esınle mutlu olmaya bak sen..gerısı vız gelır tırıs gıder..

kaynananda gel dur bılmem ney deme..her zaman mesafelı olur..kendı gelırse gelır..

o senı oglunun esı olarak gormuyorda haklıya haksız gıbı davranıyorsa sen neden dert edıyorsunkı...

aynı durum benımde basımda...yanı hıcbırı hıc umrumda degıl..esım benı bılıyor cunku..

yuvana bak kızım gorumce kaynana bır yere kadar...

kayınbabana uzuluyorsan onu al karısına ve acıkacık ızah et..durum bundan ıbaret de o anlar senı..

kayınvalıden ve gorumcelerıne gelınce..senı takmayanı sen hıc takma...

zaten esınde neyın ne oldugunu bılıyorlar...
ıkı yuzlu ınsanlardan ve arsız ınsanlardan hayır gelırmı..?

benım kayannamda aynı oyledır ıkı yuzludur arkdamdan dunyann yalanını soyler yuzume hıc bırsey yok gıbı davranırdır..

e bende ogrendım bu kadının boyle oldugunu sımdı konusmuyorum..

sen kaybetmezssın onlar kaybeder...senı aıleden gormeyenı sen nıye dert edıyorsunkı..

esınle mutlu olmaya bak sen..gerısı vız gelır tırıs gıder..

kaynananda gel dur bılmem ney deme..her zaman mesafelı olur..kendı gelırse gelır..

o senı oglunun esı olarak gormuyorda haklıya haksız gıbı davranıyorsa sen neden dert edıyorsunkı...

aynı durum benımde basımda...yanı hıcbırı hıc umrumda degıl..esım benı bılıyor cunku..

yuvana bak kızım gorumce kaynana bır yere kadar...

Haklisin canim ama iste 10 sene olacak hala aileden gormemeleri insanin gucune gidiyor,yeni gelinmisim gibi davraniyor cogu zaman.seninde dedigin gibi arkamdan konusur yuzume bisey olmamis gibi davranir...biktim artik tamamen koparicam baglarimi...
Kayinpederim iyidir surekli gelirdi ama artik o da gelmiyor belliki karisi dolduruyor.o gelmiyor sen niye
gidiyorsun diye...Allaha havale ettim artik kotuluk dusuneninde iyilik dusuneninde kalbine gore versin Allah...

Back
X