Böyle bir tepki beklemiyordum. Çok üzgünüm...

pamukannesi

Göründüğün gibi değilsen,hiç görünme daha iyi...'
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
3.807
1.161
173
Merhaba kızlar.. Canım çok sıkkın... Oğlum devlet okulunda 1. Sınıfa gidiyor. Geçen toplantı vardı.. Ben katılamadım.. Orda bi karar alınmış.. Her Persembe günü, 4'er veli, sırayla, öğle araların da sınıfı temizlesin diye... Çalışan 5 veli varmış onlardan da 5 lira toplanacakmış malzeme parası. Neyse benim haberim yoktu bundan. WhatsApp grubu kurmuştuk veliler arasında. Bugün sınıf annesi oraya yazdı perşembe günü Temizlik sırası şunda şunda diye.. Bnde açıköğretim okuyorum. 2 senedir bi dersi vermeye çalışıyorum. Kursa gidiyorum.. Bu dönem de haftada iki gün kursa gidicem, diğer günler ders çalışacağım boş bulduğum zaman.. dedim.. arkadaşlar ben katılamıcam, kusura bakmayın, 5 lira vereyim dedim.. Gerekcemi gayet güzel açıkladım... Ki zaten haftada bi gün kırk dakikalık öğle arasında sınıfta oluşabilecek kazalara karşı, sınıfta duruyorum 40 dk... Ona katıldım.. Şimdi bi de 1,5 saatlik temizlik işi çıktı.. Ciddi anlamda o gün ya kursta olacam ya da derse zaman ayıracam.. Neyse ben katılamıcam diye açıkladım, 5,6 veli bir oldu bana demediklerini bırakmadılar... Karar alınmış, uzatmaya gerek yokmuş, mecbur gelecekmişim. Bu konu burda kapanmış, çocuğum için bir saat fedakarlık yapmam gerekliymiş... Haksızlık yapıyormuşum, duyarlı değilmişim, madem öyle temizlik iptalmiş... daha neler neler hepsi cephe oldu bana karşı... Okulumuzun temizlik görevlisi var zaten.. Hiç temizlenmese tamam başka yolu yok dersin.. Ama bu dönem ciddi anlamda çalışıp, bu dersi vermem gerek. O gün kursta olacam Diyorum, hala bana bi saatini ayır diyorlar.. Haksız mıyım arkadaşlar... Dışlandım resmen... Çocuğum için fedakarlık yapmıyormuşum. Öyle diyorlar.. Ne yapıyım, nasıl davranıyım bilmiyorum...

Çok saçma birşey. Bizim zamanımızda bu iş için biri tutuluyodu. Öğlen yada sabah çocuklar içeri girmeden süpürülüp çıkıyodu. Yaptıkları ayıp yani herkesin işi var gücü var

ılk defa duydum kac velı var bılmıyorum ama 60 tl ye 1,5 saat için bi bayan tutup velıler arasında toplasın parayı bence..
mılletın işi olur gücü olur,her gün mü bide bu temızlık?

Pardon da sınıf temizlemek ne zamandan beri veliliğin şartlarından biri oldu? Sınıfların temizliği zaten idarenin görevi değil mi? Ha yeterli gelmiyorsa da her veli belli bir miktar verir çok gerekiyorsa biri tutulur temizlenir, ne demek sınıf temizlemek? Şahsen ben işim gücüm olmasa da böyle bir şeye katılmak istemezdim. İnsan gün geliyor kendi evi için aman yarın temizlerim diyor yahu.
İnsanlar ne garip!

Ozaman diğerleride sorası geldiğinde izin alsın gelsin. Ben çocuğumun temizliğini yapıyorum sınıfından zaten biz mesul değiliz uzatmaya gerek yok de sende onları tersle.
Evet illa karar alınmışsa gidilmesi lazım ama idarede edilebilir bir süre

Ilk defa duydum böyle birşeyi. Hiç üzerinize alınıp kafanıza takmayın. Kimse kimsenin anneliğini sorgulayamaz. Okulu temizlemeyince kötü anne olunmuyor. Ayrıca çalışan anne yok mu, onlarınki nasıl olacak?
Ayrıca kadınlar son zamanlarda temizlik, düzen, ıvır zıvırla bozdular Kafayı. Sınıfı temizleyip 'en temiz benim' yarışması da yapsınlar.

Bu ne saçma bir karar ya, böyle saçmalık mı olur? Ben hatırlıyorum biz küçükken masalarımızın üstünü sırayla silerdik. Masaları düzeltirdik. Sonra görevli amca gelip yeri silerdi. Nöbetçi öğrenci tahtayı silerdi. Hop bitti iş. Velinin işi mi bu, saçmalık

Haftada bir gün, 4 anne, 1,5 saat sınıfta pano düzenlicek, yeri, sıraları falan silip süpürecek, bi şeyler yapacaklar işte... Hademe var, gün sonunda sınıf süpürülüyor, haftada bir gün de detaylı temizlik yapıyorlarmış. Şu an o kadar kötüyüm ki, şimdi okula gidince hepsi bana bakacak... Kimbilir arkamdan ne dicekler.. Çünkü onlar bana böle sayınca mecbur diye, ksr bakmayın gelemem dedim... Hala daha yazıyolar grupta... Yok şöle yok böle

Bence haklilar.
Tamam biraz emrivaki olmus. Cokta sert cikmislar.
Ama mesela bi anlasma yapilmissa ve birsi bana uymaz diyosa; kusura bakmayin ben keriz degilim. Eger gelmiyosaniz bari birilerinden bilgi edinseydinizde toplantida neler konusuldu bilseydiniz. Ben mesela temizlik yapmis biri olarak sira size gelince aaa olmaz demenize cok pis sinirlenirdim.Tamam sen temizlik yapma canim, ben merakliyim zaten temizlik yapmaya demem.

Tabi dediklerim bi anlasmanin ardindan yasanmis tatsizliklara hitabem.
Sunuda belirtiyim, cok garip bi sistemmis. Okulda ne temizligi, temizlikci olmazmi her okulda.

Bu ne saçma şey yahu,ne münasebet veli gidip sınıfı temizleyecekmiş.
Ben kesinlikle kabul edemem böyle bir şeyi, okul yönetimi ne yapıyor?

son zamanlarda duyduğum en saçma olay
bnim işim olmasa da katılmazdım, ne münasebet ya

Okulda 2,3 bayana sordum. Toplantı fda ne konuşuldu diye, inanın bundan hiç bahsetmediler. Başka şeyleri söylediler. Unuttular heralde. Dediğiniz gibi onlar da temizlemesin madem..

Bütün bunları veliler yapıyorsa hademe ne yapıyor? Eğer sınıflar yine pisse okul aile birliği karar alır, tüm velilerden para toplanır bir çalışan daha ücretiyle tutulur.
Böyle olmaz o iş. Çok saçma.

Böyle bir karar alırken size sorulmamış.
Uygun olsanız bile katılmak zorunda değilsiniz.

Temizlik iptal o zaman dediklerinde hay hay deyip konuyu
kapatsaydınız.

Bu şekilde 3-4 anne bir araya gelip
temizlik yapma kararıyla kendilerini süpersonik anne zannedebiliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…