- Konu Sahibi papatyalitac
-
Zaten birkaç yıldır gitmiyoruz artık birkaç yilda bir gidiyoruz zatenYilda bir kez kardesini evinde 3-5 gun istemeyen var midir ya? Kardes yani daha yakin kimse var mi!
Ben yatili misafirin 2-3 gunden fazlasini sevmem ama kardeslerimi ve esimin kardeslerini misafirden de saymam. Hicbiri sik ve uzun sureli gelmedi bugune kadar o yuzden de farkli bir duygu olusmadi. Bence hic kafanizi buna yormayin. Istenmiyor olsaniz illa ki belli edilirdi.
Zaten artik her yaz gitmiyoruz birkac yilda birAçıkcası ben istemem öyle her yaz her yaz tatil köyü mü benim evim işe güce yardım etse de istemem beni yazın rahat bıraksın herkes mümkünse evimde yayılıp uzanmak üstüme hiçbir şey giymemek isterim
Yazlik degil evlelerValla ne yalan soyleyim yazlığım olsa kimseyi çağırmam yazlığa kendim için aldım hatta alsam bile kimseye söylememgelirler mazallah
O zaman olabilitZaten artik her yaz gitmiyoruz birkac yilda bir
Herkes kendi çocuğuna kendisi bakabilir . Diyorum ya ,aradaki iletişime bağlı ..Cocuk var ama cok kucuk değil ben de zaten cocugun uyutmasina yemek yemesine kadar yardim ediyorum
Gelenege falan baglamadik birkac yilda gidip akrabalarimizi ziyaret ederiz market alisverisine falan yardim etmemizi asla kabul etmezlerNeye göre gidiyorsunuz? Yani dayınız ya da yengeniz sizi davet edıyorsa sorun yok ama her sene gelenege baglayıp davetsız gıdıyorsanız ıstemıyor olabılırler.. alısverıs yapıyor musunuz? Maddi olarak da destek olum bence.. veya her seyi yapsanız bile mısafırden hoslanmayacak ınsanlar olabilir.. halınden tavrından anlarsınız zaten
Canım ne güzel yazmışsın biz de abimgille aynı şehirde oturuyoruz onlar ısrarla kalmak istiyorlar ne gerek var herkesin kendine göre yaşantısı var geçen gün söyledim kalmayın çocuklar durmuyor vs.dedim şimdi istenmeyen görümceyim Dinamiğinize bağlı mesela ben gidip görümcemde kvdem de kalsam bayılırlarama coğu insan sevmez ben de yatılı misafir pek sevmem belli kişiler hariç tabi
Aynı şehirdeyseniz hele çok saçma bence
Aynı şehirde acayip saçma geliyor ha kuzenlerle falan bazen sabahlıyoruz o başka zaten kalmak gibi olmuyor o daCanım ne güzel yazmışsın biz de abimgille aynı şehirde oturuyoruz onlar ısrarla kalmak istiyorlar ne gerek var herkesin kendine göre yaşantısı var geçen gün söyledim kalmayın çocuklar durmuyor vs.dedim şimdi istenmeyen görümceyim 
İnsanların düşüncesizligi bedava tatil yapma isteğiGaribim teyzemin yazlığı var. Kaç sene gittik yazları... Sonradan büyüyünce düşündüm.
Tamam biz onun yeğenleriyiz ama o çocukların sorumluluğu 1, ayaklarının kumuyla içeride dolaşması 2, banyoyu ıslak ve saçlarını temizlemeden bırakmaları 3, erkenden kalkıp yemek hazırlamak 4, misafir var diye akşamları mangal vs hazirlamak-onun ekonomik sıkıntısı 5, evinde dinlenememek 6 , her gün millete nevresim çikart, battaniye indir,yatak kaldır 7...
Yazık günah yani insanlara. Tek biz olsak neyse, yazlığı olan insanlar bir hafta yalnız kalamiyorlar.
Böyle düşününce gitmeyi bıraktım. En fazla zaten o sehirdeysem ve çok ısrar ederlerse kalıyorum.
Ama yazlıkçılarin evine çöken akraba gerçekten iğrenç birsey ya. Airbnb'den kiralasan günlük en az 100 lira vereceğin dairede kaç gün bedava konakliyorsun, herşey dahil otel gibi yemeğin içeceğin vs de hazır...
Kim ister ki?
Kaldı ki canımın canı olsun insan evinde 3 gün misafir istemiyor, rahat rahat tuvalete gidip uzuuuuun uzuuuuun kalmak istiyor, en basiti :)
Merhaba biz bazen yazları dayımlar ve yengemlere gideriz 4-5 gün konaklarız orda başka akrabalarımız var onları da ziyaret ederiz değişiklik amaçlı onlarda çağırır zaten annem ve ben gideriz ben çocuklarına yani kuzenime bakarım ilgilenirim uyutmasına kadar ilgilenirim annem de yemekler olsun bulaşık olsun yardımcı olur evleri geniş zaten yer sıkıntısı olmuyor iyi anlaşıyoruz ama burdaki kadınlar yatılı misafir istemem sevmem diyince acaba onlarda bizi istemiyorlar mıdır diye aklıma düştü siz böyle misafir ister miydiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?