- 16 Eylül 2017
- 219
- 63
- 13
- Konu Sahibi papatyalitac
-
Merhaba biz bazen yazları dayımlar ve yengemlere gideriz 4-5 gün konaklarız orda başka akrabalarımız var onları da ziyaret ederiz değişiklik amaçlı onlarda çağırır zaten annem ve ben gideriz ben çocuklarına yani kuzenime bakarım ilgilenirim uyutmasına kadar ilgilenirim annem de yemekler olsun bulaşık olsun yardımcı olur evleri geniş zaten yer sıkıntısı olmuyor iyi anlaşıyoruz ama burdaki kadınlar yatılı misafir istemem sevmem diyince acaba onlarda bizi istemiyorlar mıdır diye aklıma düştü siz böyle misafir ister miydiniz?
Yok ayni sehir degilDinamiğinize bağlı mesela ben gidip görümcemde kvdem de kalsam bayılırlarama coğu insan sevmez ben de yatılı misafir pek sevmem belli kişiler hariç tabi
Aynı şehirdeyseniz hele çok saçma bence
Yok çok fazla kalmayız dediğim gibi cocuklarina bakarim annemde ev islerie baya yardımci olurBen çocuklu yatılı misafır sevmem bide kalabalık sevmem. Annen ve sen 2 kişi bence pek sorun olmuyordur tabi karşı tarafın planını bozmuyorsanz.
Yok gelirler sizde gelin buyrun çocukda sizi seviyor zaten yazın degişiklik olur sizede diyorlar bizde zaten yardimci oluyoruz cocuklarina bakiyoruz ev islerinde bulasiga temizlige falaneğer yıllar önce bir kez davet ettiler ve siz o zamandan bu yana davet beklemeden gidiyorsanız belki sıkılmış olabilirler. Ama her yıl kendileri davet ediyorsa demek ki gerçekten sizi evlerinde görmek istiyorlar. Zaten dört beş gün kalıyormuşsunuz burada yazlığa gelip haftalarca gitmeyen misafirlerden bahseden bahtsız insanlar var siz onlardan değilsiniz demek ki
Ama kendileride davet ederler ve yardimci oluyoruz tabii herkesin kendi fikriMisafir sevmem
Ev özel dir. Toplama kampı gibi evler bana gore değil
misafirin kim olduğuna bağlı ev sahibini kullanmıyorsa yemek te yatak toplama da vs. yardım edıyorsa ee sohbeti de güzelse ben ağırlarım 3..5 gun memnunıyetleMerhaba biz bazen yazları dayımlar ve yengemlere gideriz 4-5 gün konaklarız orda başka akrabalarımız var onları da ziyaret ederiz değişiklik amaçlı onlarda çağırır zaten annem ve ben gideriz ben çocuklarına yani kuzenime bakarım ilgilenirim uyutmasına kadar ilgilenirim annem de yemekler olsun bulaşık olsun yardımcı olur evleri geniş zaten yer sıkıntısı olmuyor iyi anlaşıyoruz ama burdaki kadınlar yatılı misafir istemem sevmem diyince acaba onlarda bizi istemiyorlar mıdır diye aklıma düştü siz böyle misafir ister miydiniz?
Yazlık değil normal ev ama başka akrabalarimiz da var birkaç günlügüne gezmeye gidiyoruzVala şu yazlığı olanların klasik çilesidir (falancanın yazlığı var gidip kalalım diyenler:))) diye biliyorumda gene kişiye göre değişir diyeyim
Kendileride gelin diyorlar zatenYatılı misafir ev küçük ve gelenler çocuklu ise zor oluyor. Hele de pis, düzensiz insanlarsa.. Yoksa kafa olarak anlaştığım kişilerin gelmesini 4 gözle bekliyorum. Durum değişir yani. Sizde de bir sıkıntı görmedim.
Yazliga gitmiyoruz ama normal evleri birkac gunlugune akrabalarimizi gormeye zaten her konuda yardim ediyoruzGaribim teyzemin yazlığı var. Kaç sene gittik yazları... Sonradan büyüyünce düşündüm.
Tamam biz onun yeğenleriyiz ama o çocukların sorumluluğu 1, ayaklarının kumuyla içeride dolaşması 2, banyoyu ıslak ve saçlarını temizlemeden bırakmaları 3, erkenden kalkıp yemek hazırlamak 4, misafir var diye akşamları mangal vs hazirlamak-onun ekonomik sıkıntısı 5, evinde dinlenememek 6 , her gün millete nevresim çikart, battaniye indir,yatak kaldır 7...
Yazık günah yani insanlara. Tek biz olsak neyse, yazlığı olan insanlar bir hafta yalnız kalamiyorlar.
Böyle düşününce gitmeyi bıraktım. En fazla zaten o sehirdeysem ve çok ısrar ederlerse kalıyorum.
Ama yazlıkçılarin evine çöken akraba gerçekten iğrenç birsey ya. Airbnb'den kiralasan günlük en az 100 lira vereceğin dairede kaç gün bedava konakliyorsun, herşey dahil otel gibi yemeğin içeceğin vs de hazır...
Kim ister ki?
Kaldı ki canımın canı olsun insan evinde 3 gün misafir istemiyor, rahat rahat tuvalete gidip uzuuuuun uzuuuuun kalmak istiyor, en basiti :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?