• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle Bir Yatılı Misafir İster Misiniz?

ben eğlenceli, iki kelamı edilebilir insanların yatıya gelmesini çok seviyorum. kafa dengi kişiler gelebilir ben hoşlanırım. ayrıca misafir gibi durmayanı, kendi evi samimiyetinde olanları da ayrı severim bence sizlik pek sıkıntı olmaz iyi bir misafirsiniz :) bir de rahatsız olsalar sezinlersiniz bence az çok?

Yilda bir kez kardesini evinde 3-5 gun istemeyen var midir ya? Kardes yani daha yakin kimse var mi!

Ben yatili misafirin 2-3 gunden fazlasini sevmem ama kardeslerimi ve esimin kardeslerini misafirden de saymam. Hicbiri sik ve uzun sureli gelmedi bugune kadar o yuzden de farkli bir duygu olusmadi. Bence hic kafanizi buna yormayin. Istenmiyor olsaniz illa ki belli edilirdi.
Zaten birkaç yıldır gitmiyoruz artık birkaç yilda bir gidiyoruz zaten

Evimde yatılı misafir sevmem,kimsenin evinde yatılı kalmak da istemem.
İki türlü de rahat edemiyorum.
Geçen yaz tatile giderken teyzem aradı,yazlığı var gittiğimiz otelin olduğu yerde,otelden çıkınca gelin bizde de kalın vs diye baya ısrar etti ama gitmedim. Kimseye rahatsızlık vermek istemem.
Yaptım otelde tatilimi döndüm evime.

Cocuklu cocuksuz tek yada kalabalik hic farketmez en yakinim dahi olsa yatili misafirden nefret ederim.sabah gelsin geceye kadar gitmese hic bisey demem ama yatili oldu mu hic svemiyorum

Açıkcası ben istemem öyle her yaz her yaz tatil köyü mü benim evim işe güce yardım etse de istemem beni yazın rahat bıraksın herkes mümkünse evimde yayılıp uzanmak üstüme hiçbir şey giymemek isterim
Zaten artik her yaz gitmiyoruz birkac yilda bir

Ben pek misafir sevmem ama siz belli ki kendi işizi yapıyorsunuz, insanlara yardım ediyorsunuz. Üstüne üstlük de onlar davet ediyor. Rahatsız olsalar niye çağırsınlar ki? Herkesin yakınlık derecesi farklı. Buradaki konuları üstünüze alınmayın :) İnsanlar emrivaki yapan, evde her şey dahil otele gelmiş gibi takılan misafirlerden şikayetçi.

Neye göre gidiyorsunuz? Yani dayınız ya da yengeniz sizi davet edıyorsa sorun yok ama her sene gelenege baglayıp davetsız gıdıyorsanız ıstemıyor olabılırler.. alısverıs yapıyor musunuz? Maddi olarak da destek olum bence.. veya her seyi yapsanız bile mısafırden hoslanmayacak ınsanlar olabilir.. halınden tavrından anlarsınız zaten

Biraz önce annem aradı. Bak seni telefonda kime veriyorum dedi. Bir baktım halam gelmiş. Nasıl sevindiğimi anlatamam. Halam izmir de yaşıyor. Yıl da bir kez böyle sürprizler yapar. En fazla 4 bilemedin 5 gün kalır. Hatta biz daha fazla kalması için çok ısrar ederiz. Dayımlar, teyzemler de aynı şekilde gelir kalırlar. Biz de aynı şekilde onları ziyarete gider kalırız. Ailem de herkes misafirperver ve cömerttir. Canım ailem :KK200:

Neye göre gidiyorsunuz? Yani dayınız ya da yengeniz sizi davet edıyorsa sorun yok ama her sene gelenege baglayıp davetsız gıdıyorsanız ıstemıyor olabılırler.. alısverıs yapıyor musunuz? Maddi olarak da destek olum bence.. veya her seyi yapsanız bile mısafırden hoslanmayacak ınsanlar olabilir.. halınden tavrından anlarsınız zaten
Gelenege falan baglamadik birkac yilda gidip akrabalarimizi ziyaret ederiz market alisverisine falan yardim etmemizi asla kabul etmezler

Dinamiğinize bağlı mesela ben gidip görümcemde kvdem de kalsam bayılırlar :KK48: ama coğu insan sevmez ben de yatılı misafir pek sevmem belli kişiler hariç tabi :KK66:
Aynı şehirdeyseniz hele çok saçma bence
Canım ne güzel yazmışsın biz de abimgille aynı şehirde oturuyoruz onlar ısrarla kalmak istiyorlar ne gerek var herkesin kendine göre yaşantısı var geçen gün söyledim kalmayın çocuklar durmuyor vs.dedim şimdi istenmeyen görümceyim  :KK70:

Canım ne güzel yazmışsın biz de abimgille aynı şehirde oturuyoruz onlar ısrarla kalmak istiyorlar ne gerek var herkesin kendine göre yaşantısı var geçen gün söyledim kalmayın çocuklar durmuyor vs.dedim şimdi istenmeyen görümceyim  :KK70:
Aynı şehirde acayip saçma geliyor ha kuzenlerle falan bazen sabahlıyoruz o başka zaten kalmak gibi olmuyor o da ;) geri adım atma kafan rahat oluyor

Garibim teyzemin yazlığı var. Kaç sene gittik yazları... Sonradan büyüyünce düşündüm.
Tamam biz onun yeğenleriyiz ama o çocukların sorumluluğu 1, ayaklarının kumuyla içeride dolaşması 2, banyoyu ıslak ve saçlarını temizlemeden bırakmaları 3, erkenden kalkıp yemek hazırlamak 4, misafir var diye akşamları mangal vs hazirlamak-onun ekonomik sıkıntısı 5, evinde dinlenememek 6 , her gün millete nevresim çikart, battaniye indir,yatak kaldır 7...
Yazık günah yani insanlara. Tek biz olsak neyse, yazlığı olan insanlar bir hafta yalnız kalamiyorlar.
Böyle düşününce gitmeyi bıraktım. En fazla zaten o sehirdeysem ve çok ısrar ederlerse kalıyorum.
Ama yazlıkçılarin evine çöken akraba gerçekten iğrenç birsey ya. Airbnb'den kiralasan günlük en az 100 lira vereceğin dairede kaç gün bedava konakliyorsun, herşey dahil otel gibi yemeğin içeceğin vs de hazır...
Kim ister ki?
Kaldı ki canımın canı olsun insan evinde 3 gün misafir istemiyor, rahat rahat tuvalete gidip uzuuuuun uzuuuuun kalmak istiyor, en basiti :)
İnsanların düşüncesizligi bedava tatil yapma isteği
Üstüne bazıları didinin didisi haber vermeden cat kapi geliyor günlerce kalıyorlar
Kimisi artık bıktığından yazlığı satıyor

Merhaba biz bazen yazları dayımlar ve yengemlere gideriz 4-5 gün konaklarız orda başka akrabalarımız var onları da ziyaret ederiz değişiklik amaçlı onlarda çağırır zaten annem ve ben gideriz ben çocuklarına yani kuzenime bakarım ilgilenirim uyutmasına kadar ilgilenirim annem de yemekler olsun bulaşık olsun yardımcı olur evleri geniş zaten yer sıkıntısı olmuyor iyi anlaşıyoruz ama burdaki kadınlar yatılı misafir istemem sevmem diyince acaba onlarda bizi istemiyorlar mıdır diye aklıma düştü siz böyle misafir ister miydiniz?

Misafir severim yatılı ya da günübirlik fark etmez
Eşimin akrabalarını defalarca ağırladım şehir dışından geldiklerinde
Ancak en fazla iki gün kalırlar, sonra diğer kardeşlerde de vakit geçirirler, çok uzun olsa sıkılırdım herhalde, çalışıyorum çünkü, benim için hayli zor uzun süre misafir. Bir de aynı şehirde yatılı misafir bana saçma geliyor, akşam olsun herkes evine gitsin
Biraz gelen misafire göre de değişiyor sanırım bu durum, mesela görümcem gelsin 6 ay kalsın gık demem iyi anlaşıyoruz çünkü

Abimlere gittiğimde uzun kalacaksam yengem bıraz da sen yap ben dınleneyım der :D çocuk yemek temızlık bende olur ufak tefek işleri de yengem yapar. Onlarda degılsem annemlerde her seylerını hazırlar cagırırım. Ya da yegenlerımı kendı evıme tatıle getırırım. Bunun dısında az kalacaksam beraber yaparız kı ısler cabuk bıtsın beraber zaman gecırelım dıye. Bence cocuklu mısafır bır de uyusuk mısafır sıkıntı. Beraber yapıyorsunuz yardımcı oluyorsunuz ustelık kendılerı cagırıyor. Sıkıntı yok gıbı

Back
X