• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Böyle Bir Yatılı Misafir İster Misiniz?

Misafir sevmem
Kim olduguyla alakali degil. Ablam da olsa istemem hele ki yatili misafir...

Ev insanin mahremidir. Ailenin kendi bireyleri disinda biri girince rahatsiz oluyorum.

Bir de baska biri (annem bile olsa) evimde yemek yapsa bulasik falan yikasa ekstra rahatsiz olurum. Duzenime direkt mudahale. Ayy... gelen misafir dert, misafirin misafirligini bilmeyisi daha buyuk dert benim icin.

Ben açmıştım böyle bir konu :olamaz: Arkadaşların dediği gibi kişi ve konuma göre değişir misafir. Bu sene de yine ağzımı arayanlar var, gelmeyin diyemiyorum ama usulune uygun yazın çok meşgul olacağımı söyledim.
Yardımcı olmanız güzel ama arada yemek masraflarına da katılmanızı öneririm. Çünkü bu işin bir de maddi boyutu var. Gerçi aileden olduğunuz için gerek olmayadabilir, o aranızdaki samimiyeti bilemiyorum

Aile dışında yatılı misafir asla sevmiyorum. Yatılı misafir olmayıda sevmiyorum. İlk gün enerjim iyi oluyor ama kalma süresi uzayınca sıkılıyorum. Yemek bulaşık ara öğünler ne ikram edilecek ev dağılacak muhabbet edilecek derdi ömrümü tüketiyor. Birde tuvalet sıkıntısı var ki evlerden ırak. Evde yabancı biri olduğunda tuvalete gidemiyorum. Süre ne kadar uzun olursa bana karın ağrısı ve gerginlik olarak dönüyor. Ay anlatırken bile bunaldım yeminlen :bicak:

Çağrılmadan gelen ve uzun süre kalan misafirleri, dünyanın en iyi insanları da olsa istemem. Hele bir de bağlı, bahçeli bir ev değilse, bütün gün aynı evin içinde tıkılı kalınacaksa, iyice işkence öyle ziyaretler. Kendime zaman ayırmayı seviyorum çünkü, sabah kendi düzenimde uyanmayı, koltuğa yayılıp bir kahve içmeyi, yemek, bulaşık işlerinin kısa sürmesini, akşam çocuğu yatırınca biraz keyif yapmayı... Sahip olduğum azıcık rahata düşkünüm yani. Bunun gelen insanlara duyduğum sevgiyle alakası yok, kafamın fazla tantana kaldıramamasıyla, vücudumun da yorgun olmasıyla ilgisi var.

Yilda bir kez kardesini evinde 3-5 gun istemeyen var midir ya? Kardes yani daha yakin kimse var mi!

Ben yatili misafirin 2-3 gunden fazlasini sevmem ama kardeslerimi ve esimin kardeslerini misafirden de saymam. Hicbiri sik ve uzun sureli gelmedi bugune kadar o yuzden de farkli bir duygu olusmadi. Bence hic kafanizi buna yormayin. Istenmiyor olsaniz illa ki belli edilirdi.

Garibim teyzemin yazlığı var. Kaç sene gittik yazları... Sonradan büyüyünce düşündüm.
Tamam biz onun yeğenleriyiz ama o çocukların sorumluluğu 1, ayaklarının kumuyla içeride dolaşması 2, banyoyu ıslak ve saçlarını temizlemeden bırakmaları 3, erkenden kalkıp yemek hazırlamak 4, misafir var diye akşamları mangal vs hazirlamak-onun ekonomik sıkıntısı 5, evinde dinlenememek 6 , her gün millete nevresim çikart, battaniye indir,yatak kaldır 7...
Yazık günah yani insanlara. Tek biz olsak neyse, yazlığı olan insanlar bir hafta yalnız kalamiyorlar.
Böyle düşününce gitmeyi bıraktım. En fazla zaten o sehirdeysem ve çok ısrar ederlerse kalıyorum.
Ama yazlıkçılarin evine çöken akraba gerçekten iğrenç birsey ya. Airbnb'den kiralasan günlük en az 100 lira vereceğin dairede kaç gün bedava konakliyorsun, herşey dahil otel gibi yemeğin içeceğin vs de hazır...
Kim ister ki?
Kaldı ki canımın canı olsun insan evinde 3 gün misafir istemiyor, rahat rahat tuvalete gidip uzuuuuun uzuuuuun kalmak istiyor, en basiti :)

Bir de yazlıkta gelenler sadece kadın değilse evde şort askılı ile dolaşmak da dert olur.

Merhaba biz bazen yazları dayımlar ve yengemlere gideriz 4-5 gün konaklarız orda başka akrabalarımız var onları da ziyaret ederiz değişiklik amaçlı onlarda çağırır zaten annem ve ben gideriz ben çocuklarına yani kuzenime bakarım ilgilenirim uyutmasına kadar ilgilenirim annem de yemekler olsun bulaşık olsun yardımcı olur evleri geniş zaten yer sıkıntısı olmuyor iyi anlaşıyoruz ama burdaki kadınlar yatılı misafir istemem sevmem diyince acaba onlarda bizi istemiyorlar mıdır diye aklıma düştü siz böyle misafir ister miydiniz?

Valla bizi de teyzemler sürekli ağırlar. Ama bende asla yan gelip yatmam. Sabah kalkıp yattığımız yeri filan toplarım, yataklar nereye koyulacaksa koyarım. eşim ekmek almaya filan gider, kahvaltı hazırlamaya ve toplamaya yardım ederim. Kahvaltı sonrası elektrik süpürgesini açıp hemen evi süpürürüm. Sonrada planımız varsa onu yaparız. Hatta ev sahibine dışarıdan yemek kahve filan ısmarlarım. Hep davet ederler, yinede yük olmaktan korkarız. sizin gibi misafir yok ne zaman isterseniz gelin derler. Annemde aynı şekilde yüzlerce kişi ağırlamıştır. Eşya önemli değil insan önemlidir. Ancak gelen kişiye de bağlı. Birisi gelip benim evimde kendi düzenimin gibi davransa asla istemem.

ben misafiri çok severim ailemden öyle gördüm. bizim de yazlığımız var yıllardır. herkes gelir gider annem zaten kendi arar çağırır bence kişiden kişiye değişiklik gösterir. burda yazıldı diye akrabalarınız da istemiyor anlamına gelmez

Rahatsız olmuyorlardır,olsalar hissederdiniz.

Yatılı misafirde ben de zorlanırım ama insan sevdikten sonra sorun etmez.
Hele bir de misafir ,böyle ev sahibini kullanıyormuş gibi değil de,el birliğiyle yemeğe işe güce yardım ediyorsa daha güzel olur.

Kaynım-eltim senede bir kez iki günlüğüne evime kalmaya gelir.Çok sevinirim mesela.
Saymışlar gelmişler,ölmem iki gün evimde misafir olsa.Çok hoşuma gider.
Biz de onlara gideriz,aynı neşe ile karşılanırız onlar tarafından.
Misafir berekettir ayrıca.
"Öcü" değildir.
Şu birinin evine gidip çöreklenen aylarca teklifsizce kalıp insan bunaltan tipleri bunun dışında tutuyorum.

Valla ne yalan soyleyim yazlığım olsa kimseyi çağırmam yazlığa kendim için aldım hatta alsam bile kimseye söylemem :KK70: gelirler mazallah :KK70::KK70:

Merhaba biz bazen yazları dayımlar ve yengemlere gideriz 4-5 gün konaklarız orda başka akrabalarımız var onları da ziyaret ederiz değişiklik amaçlı onlarda çağırır zaten annem ve ben gideriz ben çocuklarına yani kuzenime bakarım ilgilenirim uyutmasına kadar ilgilenirim annem de yemekler olsun bulaşık olsun yardımcı olur evleri geniş zaten yer sıkıntısı olmuyor iyi anlaşıyoruz ama burdaki kadınlar yatılı misafir istemem sevmem diyince acaba onlarda bizi istemiyorlar mıdır diye aklıma düştü siz böyle misafir ister miydiniz?
4-5 gün konaklayıp tüm işlere yardımcı olacaksınız neden istenmesin

Kimin geldiğine bağlı. Ablam veya babamsa no problem. Ama diğerlerini istemem. Yatılı misafir sevmiyorum. Bu yüzden başkasının evinde de yatılı kalmam. Bir baba evi bir de ablam da kalırım.

Hele hele yazlık bir beldede oturuyor olsaydım asla istemezdim. Denizi, kumu, eve gelen pisliği vs. Hiç çekemem yani.
Yok yazlik bir belde de oturmuyorlar 4-5 günlügüne gidiyoruz akrabalarimiz var orda onlari ziyaret edip geri donuyoruz her konuda da yardimci oluyoruz nevresimlerimizi yastigimizi bile ben cikartirim diyorum

Yazlık mı normal ev mi?
Ben her türlüsünü istemem gerçi
Küçükken biz de giderdik yengem de memnun olmazdı hiç
Halbuki annem yemek yapıp bulaşık yıkardı alışveriş yapardı
Ama yine de evde birilerinin uzun süreli olması bence iyi değil
Bana gelmesin en azından
Ben artık kimseye gitmiyorum yatılı :)
Normal ev

Bana misafir gelecek ,kendilerini hiç sevmem ,çok da yakınım ,nasıl tahammül edicem diye düşünürken ,en iyisi tatil planı dedim :) tam onlar gelecekken ben aylar evvel program yapmışım ,gitmişim mesela :)))

Arkadaşlarım ve sevdiğim kişiler hariç evime yatılı gelen olmaz .şimdi sizinki de karşı tarafla olan iliskinize bağlı ..seviliyorsaniz sıkıntı olmaz fakat yük oluyorsanız, hele de evde küçük çocuk varsa tahammül sınırlarını zorlayabilir bu durum .ben çocuğum küçükken kimseyi kabul etmezdim .çocukla mi uğraşayım gelen misafirler mi ..bence annen de sen de biliyorsundur artık ,isteniyor musunuz istenmiyor musunuz ..
Cocuk var ama cok kucuk değil ben de zaten cocugun uyutmasina yemek yemesine kadar yardim ediyorum

4-5 günden ne olacak ki ya. Eşimin kardeşini yeğenimi de evimde misafir etmeyeceksem nerde kaldı akrabalık. Çok uzun süre kalınmadığı sürece bence sıkıntı olmaz.

Ben açmıştım böyle bir konu :olamaz: Arkadaşların dediği gibi kişi ve konuma göre değişir misafir. Bu sene de yine ağzımı arayanlar var, gelmeyin diyemiyorum ama usulune uygun yazın çok meşgul olacağımı söyledim.
Yardımcı olmanız güzel ama arada yemek masraflarına da katılmanızı öneririm. Çünkü bu işin bir de maddi boyutu var. Gerçi aileden olduğunuz için gerek olmayadabilir, o aranızdaki samimiyeti bilemiyorum
Yok dayım asla kabul etmez market alisverisini yapalim falan desek zaten maddi durumlari iyi

Açıkcası ben istemem öyle her yaz her yaz tatil köyü mü benim evim işe güce yardım etse de istemem beni yazın rahat bıraksın herkes mümkünse evimde yayılıp uzanmak üstüme hiçbir şey giymemek isterim

Back
X