böyle düşünmekte haksız mıyım ?

kirmizicilek16

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2009
3.377
1.225
373
37
merhaba kızlar , ben 5 yıllık evliyim ve 1 buçuk yaşında kızım var...

yani nereden ve nasıl başlamam gerekiyor bilmiyorum, kayınvalideme karşı acayip derecede soğuk hissediyorum kendimi .Acaba ben mi abartıyorum inanın bunu öğrenmek istiyorum yani eğer suç bende ise kendime çeki düzen vermek ve bu düşüncelerden sıyrılmak istiyorum.

Biz eşimle severek evlendik 4 yıl sevgililik döneminden sonra her şey güzel bir şekilde evlendik yani nişanlılık döneminde hiç bir talepte eşya vs bulunmadık ne ben ne ailem ne olursa ne yapacaklarsa olur dedik... biz arnavutuz kayınvalidemler değiller onlar karadenizli hani bizde herşey abartılıdır ama biz hiç yapmadık ailem benim çeyizimi tam yaptılar bana kuruş borç bırakmadan evlendirdiler..

düğünümüzü eşim ile ben yaptık yani düğün bittiğinde 15 bine yakın borcumuz vardı buna eklersek ev kirası da cabası ama biz mücadele edip bunun da altından kalkarız dedik balayına vs bile gitmedik hemen 1 hafta sonra yine işe başladım ben. düğünün ertesi günü düğünde takılan altınlardan 10 tane altını kayınvalidem kardeşinden borç almış ona vermiş tabi bundan bizim haberimiz yok ...1-2 ay sonra da kalan altınları da istedi kayınvalidem meğer düğünden önce yine borç almış kardeşinden onları kapatacakmış.Nalet olsun dedim herşeye onları da verdim... neyse ben Hep çalıştım borç harç derken ödedik tüm borçlarımızı bu arada kayınvalidemler de kirada oturuyor 3 kardeşler en büyüğü benim eşim.ortanca kaynım da çalışıyor iyi de maaş alıyor. durumları gayet iyi bi sorunları yok ama kayınvalidem çalışmıyor ev hanımı bu dönemlerde ortanca kaynım izin vermiyor çalışmasına öle demişlerdi

biz borcumuzu bitirdik 1 buçuk yıl sonra ev alma niyetine girdik çünkü bekarken bile hep hayalimizdi ev almak... cocuk falan yokken daha kolay olur dedik biraz birikimimiz vardı altınlarımı da bozdurduk üzerini kredi ile tamamlayıp bi ev aldık e doğal olarak sıkıştık o arada kayınvalidem bize karşı acayip derece değişti bi afralar tafralar ben hiç umursamadım herşey normalmiş gibi devam ettim...Evimi aldım taşındık hep benim annemlerin desteği ile yerleştik kayınvalidem evi görmeye 3 ay sonra geldi...biz o arada bayaği bi sıkıntı çektik maddi olarak annemler pazarlığımıza kadar yardımda bulundular vs..Kayınvalidem burda başladı bize karşı soğuk olmaya ama ben yine de bişi belli etmedim.aradan 1 yıl geçti ben hamile kaldım ve hala çalışıyorum hamileliğim çok kötü geçti mide bulantıları uykusuzluk hele ilk günler berbattı yine çalıştım doğumuma 3 hafta kala izne ayrıldım...Ben hamile kaldım kayınvalidem işe başladı bu arada...kaynım için kredi çekmişti bi borca girmiş onu kapatmak için tabi borç kaynımın olunca çalışmasına nasıl izin verildi o ayrı bir mesele...

Bizim buralarda babaanne adayı torununa bir sürü hediyeler örgüler eşyalar alır benim kayınvalidem de hiç öyle şeyler yok
neyse doğum yaptım evime geldim annem yatağımı yaptı 40 gün bebek gibi baktı sağolsun...Gelenimiz gidenimiz çok oldu hepsi ile tek tek ilgilendi..annem hep bizim evde olmaktan rahatsızdı hani kayınvalidene yakışır burada durmak ben kız annesiyim o gelsin ben gideyim dedi hep ama gelmeyen insana ben nasıl zorla gel diyebilirim...Haftada bir geldi misafir gibi 1 saat durdu torununu sevdi gitti

neyse ben 4 ay evde kaldım daha sonra tekrar işe başlayacaktım ki evime çok yakın bi yerde iş buldum ve iyi de bir yer diğer iş yerimden çıkıp buraya girdim sanki allahım acıdı bana ve o kadar yola dayanamayacağım için yakından iş nasip etti...
ben bebeğim 5.ayına girdi işe başladım kayınvalidemde çalışıyordu .mecburen annem bakmak zorunda kaldı.
neyse bebeğimi hergün gel git yapmak çok zordu oluyordu annem gelse babam ve kardeşim evde kalıyor onların yeme içmeleri evinin işi var... biz kızımı götürsek hergün ne ile getirip götüreceğiz arabamız yoktu...

Ben de doğum parası almıştım çalıştığım için sgk dan onlar ile 2 tane bilezik yapmıştım biraz da nakitimiz vardı araba alalım dedik ama eksiğimiz var ...kayınvalidemlerde para vardı kredi çekmişlerdi yine kaynım için 2.defa ama krediyi değerlendirmeden vazgeçtiler yapacakları şeyden...para duruyor yani bunu biliyoruz borç isteyelim dedik 5000 tl biz ödeyelim kredisini her ay onlar madem kullanmayacak parayı biz kullanıp kredi ödeyelim bize parayı vermediler biz kurban bayramına kadar ödeyemeyiz diye tam 1 hafta sonra kaynanamın kardeşi istemiş para ona göndermişler...Bunu duyunca ben çok üzüldüm.Neyse o ara kayınvalidem işten çıktı 2 ay kadar evdeydı geçen sene eylül ayı gibi yani benim de dedem çok yaşlı olduğu için hastalandı artık adam ölüm döşeğinde tabi köyden annemi aradılar ,gel babanın yanına diye annem gidecek gidecek ama kızıma kim bakacak

yani dedem 1-2 gün ancak yaşar o derece neyse kayınvalidemi aradım anne dedem çok kötü annem köye gidecek Kızımdan için sen bakar mısın ? Ay bakamam dedi ki bu kadın çalışmıyor... ben o zaman yine çok kırıldım yani benim küçücük bebeğime babam baktı bi gün dedesi doyurdu altına o baktı ertesi günlerde komşuya para verdik o baktı. 3 gün gündüzleri...
o gün ben sütümü sağmaya gittiğimde stresten sütüm gitmişti hiç gelmedi kan gelmeye başladı artık gögsümden

yanı kızlar bunlar uzar gider anlatacak çok detayım vs..var aslında ama bunlar belli başlı şeyler burada kadar kayınvalidemin bana hiç bir sözü hiçbir lafı olmamıştır...Benim de ona karşı ama hareket ve davranışleri ile bu şekilde yaptı ben de kendisinden çok soğudum inanın hiç gitmek yüzlerini dahi göresim yook...
sizce ben abartıyor olabilirmiyim ?
çok uzun yazdım kusuruma bakmayın..

Ah keşke laf söylese insan bak ne dırdırcı kaynana der rahatlar ama malesef cnm bu şekilde sinsi oldukları zaman insan dahaçok sinirleniyo. Yapıcak bişeyin yok canm eğer eşin görüyorsa annesinin hatalarını ne ala görmüyorsa da lafını etme sen gözünden düşersin ama çaktırmadan gösterebilirsin dille değil kurnazlıkla. Allah yardımcın olsun cnm.Ne demek ya oğlu isteyecek borç vermeyecek ama kardeşine verecek hele toruna bakamam demekde ne demek . kızmada haklısın cnm..

eşim görüyor aslında ama hiç birşey söylemiyor annesine boşver deyip geçiyor ama ben bu kadar zorluk çekiyorum benim annem babam bizim için pervane olurken onunki böyle yapınca inan dayanamıyorum.Bu evladı onun oğluna acımıyor mu bu kadın...

araba aldık daha sonrasında onu da babam kredi çekti bize ona ödedik her ay kredisini öyle bitti bu ay borcu çok şükür....Düşünün yani

Tabi insan ailesinden dönem dönem böyle küçük yardımlar bekliyor ama siz her zaman kendi kendinize yetebilmişsiniz anladığım kadarıyla.Bence fazla takılmayın annedir o da eşinizin annesi gidip gelin saygıda kusur etmeyin aranız bozulsa daha mı iyi?
ama kırılmakta haklısınız.

zaten sırf eşim için asla laf etmedim gittim geldim hala da gidip geliyorum... o çok üzülüyor gitmezsem

biz birbirimize yetmek zorunda kaldık yetmediği yerde annemler destek çıktı ben bir sene evime pazarlık düzmedim sağolsun babam eve aldıklarından böldü getirdi hep.annem bir kilo dolma aldıysa 5ini bize gönderdi...Bunu kayınvalidem de yapabilirdi ben maddi bişi beklemiyorum ha yapamazmıydı tabiki yapardı o da onun oğlu düğün zamanı katkıda bulunabilirdi ama yapmadı aman dedim yapmasın onlar da kirada ama bu davranışları ile çok soğuttu beni..
.

Anlıyorum canım seni ama işte bazı insanlar cimriler. Kayınvalidenizde bunlardan biri. Evimiz ayrı kesemiz ayrı diyorlar.
Atsan atılmaz satsan satılmaz işte :) böyle kabul edebliyorsan ne ala kabul edemiyorsan da kendi kendini huzursuz etmiş olursun ona bişey olmaz söylim. (çok yakın bir arkadaşımda seninle aynı durumda)

kabul edemedim başlarda çünkü yeri geliyor annem de kayınvalidemi eleştirdiği için ben arada kalıyordum ona birşey diyemediğim için eşimi kurt gibi kemiriyordum baktım dediğin gibi bu iş böle olmayacak evimin huzurunu bozuyorum artık asla o sohbetleri açmıyorum inan huzurluyum....

evimiz ayrı kesemiz ayrı diyorlar ve onların amacına ben ulaştıramadığım için bize kızgınlar onların hedefi ben takılarımı verecektim arsa alacaktık 3 kat üst üste ev yapacaktık herkes ev sahibi olacaktı...Bu zamana kadar bu halt edemeişler ben gelince hayal kurdular ben ev alınca hayalleri yıkıldı onun için bize cephe aldılar madem sıkıştılar paraya ev almasaydılar dediler kendilerince...

ama inan şimdi çok mutluyum bana laf söylemeye hakları yok..
şu sıralarda ben gitmediğimde arayı açtığımda ya davet ediyor ya geliyor Kızımı seviyor 2 saat sonra gidiyor..Ben de evime geldiği için hürmetimde saygımda hizmetimde kusur etmiyorum..
Tek dediğim şey benden bulmadı diğer gelinlerinden görsün ve beni anlasın...Yaşlanınca da hangi oğluna değer verdiyse o gelini baksın ona bunu da bana söylettiriyor...

Bu arada o arkadaşınla bi tanışsak da dertleşsek söyle kk ya gelsin

Sen doğru yoldasın canım yaşlı insanların böyle bencillik ve cahillikleri oluyor işte :)
evi ve arabayı almakla akıllılık etmişsin afferin sana
ama sen yinede gelecekle ilgili ''yaşlanınca da hangi oğluna değer verdiyse o gelini baksın ona'' gibi büyük cümleler kurma.
Bu farklı bir durum çünkü ama sinirlendiğin için böyle diyorsun anlıyorum seni .

saağol canım inan içimi rahatlattın

saağol canım inan içimi rahatlattın

:) galiba biz kadınlar çok takıntılıyız bu konularda :)
herşeyi çok önemsememek gerekiyor bence hem içimizi karartıyoruz, hem eşimizi ailemi huzursuz ediyoruz. Hemde gereğinden fazla kinlendiriyoruz kendimizi. Hoş gör sen büyüklük sende kalsın :) yapılan her vefasızlığa vefasızlıkla karşılık verirsek ahirette halimiz nice olur öyle değil mi:)

abartmıyorsun..
ama madem aranızda bişey geçmedi laf fln böyle pat diye görüşmemek olmaz...
ben daha fazla düşünüp kendini yıpratmamanı tavsiye ederim...

Bide şükret bence haline senden takıları istemişler ama sen vermeme hakkını kullanabilmişsin tabiki bir lutuf değil bu yanlış anlama bunun teklif edilmesi bile çok yanlış. Benim o bahsettiğim arkadaşım düğünden sonra takılarını kayınvalidesine teslim edip balayına gitti balayından döndüğünde bir küçük altın bile bulamadı takılardan :) kadın gitmiş sağa sola borçlarını ödemiş evinin eşyasını değiştirmiş

kaynanam bir keresinde pazardan kendine 5 tl ye penye bluz almış aa anne ne kadar güzelmiş dedim evde flan giymeye iyiymiş bende alayım bari dedim...

o bluzu bir kere yıkamış kaynanam çekmiş oda ağzı yüzü bi yere kaymış daha sonra bana veriyor onu al yıkadım küçüldü bu sen giyersin dedi ben tabi şok üstüne şok

yine alamam diyemedim aldım çantama koydum şimdi balkonları siliyom onla

ayy allahım ne düşüncesizlik değil mi ? sinir olmada dur işte oda bi ilginççç biz balayına bile gidemedik hala içimde bi uhtedir :26:

komikmiş buarada ben evli değilim sizin bu yaşadıklarınızı yaşamadım hiç ama tarafsızca görüşümü söylemek istedim.

Olsun canım sen vinde kocanla,eşinle, bebeğinle huzurlumusun bunun dışındaki herşey çözülür :) balayı filan kolay maddiyat hepsi paranız olduğunuzda ailecek gidersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…