- Konu Sahibi yansimasal
-
aslında bu tip kararlar,
yürürlüğe girdikten sonra fakülteye girenler için geçerli olmalı.
kazanılmış hak olarak değerlendirilebilir belki senin durumun.
dava açarak hakkını alabilirsin. bir hukukçuya danış bence.
hatta bu durumda olan çok öğrenci olduğuna göre dava açanlar olacaktır.
Bu arada bazı kişiler puan farkı sadece 3 gibi şeyler yazmış.Üniversite taban puanları rağbete göre değişir.Ben 1998 girişliyimve benim girdiğim yılda kendi üniversitemde eğitim ve fen edebiyat bölümleri arasında en az 20puan fark vardı.Girdiğim puanla aynı üniversitenin birçok mühendislik bölümünü yazabiliyordum.Zamanla atama sorunları arttıkça öğretmenlik puanları düşmeye başladı.şuan aynı mühendisliklerle arasında uçurum var.
Hem int.elinizin altında taban puan arşivlerini incelemek o kadar zor değil.Basit bir örnek 1998 hemşirelik-öğretmenlik ile 2012 hemşirelik- öğretmenlik taban puanlarına bakarsanız.Nasıl bir fark olduğunu anlarsınız.Bu kinin nedenide bu.Ben türkiyenin en iyi eğitim fakültelerinden birinden mezun oldum,1 puan için ter döktüm,benden 20 puan aşağıda alan ve aynı eğitimi almayan kişi bende öğretmenim olmak istiyorum derse kim kızmaz ki?O zaman kaldırın aradaki farkı heryer eğitim fak. olsun.Hakeden girsin.Bıkmadan söyleyeceğim herkes eğitimini aldığı işi yapsın.
5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.
Madde 125 - (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilât ederek işlenmesi gerekir.
(2) Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.
Bir özür dilemek yerine hala yorum yazabilen kişiye.Sanal ortamda olman insanlara hakaret edebileceğin anlamına gelmiyor.Özür dilemek yerine hala yorum yaabiliyorsun.Pazartesi ilk işim yukarıdaki kanuna istinaden seni şikayet etmek olacak.Ip numaranıda alacağım merak etme.
5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.
Madde 125 - (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilât ederek işlenmesi gerekir.
(2) Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.
Bir özür dilemek yerine hala yorum yazabilen kişiye.Sanal ortamda olman insanlara hakaret edebileceğin anlamına gelmiyor.Özür dilemek yerine hala yorum yaabiliyorsun.Pazartesi ilk işim yukarıdaki kanuna istinaden seni şikayet etmek olacak.Ip numaranıda alacağım merak etme.
Off ne saçma sapan bir tartışma.Bu eğitim fakültelilerdeki kendini beğenmişlik kimsede yok.Eğitim fakültesinden yakın arkadaşlarım var benim girdiğim derslerin zorluğğundan bahsederlerdi hep.Yahu bu bir gerçek ben Türk Dili ve Edebiyatı okudum ve bu alanda eğitim fakültesinden mezun olandan daha fazla bilgiye sahibim.Çünkü ben bilim insanı akademisyen olmak için yetiştiriliyorum.Araştırmalarımızın haddi hesabı yoktu okurken.İşi zeka bilgi yarışına dönüştürmeyin siz zararlı çıkarsınız.
'bilim adamı ' olacağız diyerek sınıf öğretmenlerini tiye alan onlarca fen -edebiyat öğrencisi tanıdım.(sınıf öğretmeni falan değilim)
sizin adınıza üzüldüm,çok emek vermişsiniz ama bu kadar azimle iyi yerlere geleceğinize eminim.
eğitim adına atılmış çok güzel bir adım.sonradan formasyon alınırken neler yapılıyor bilmiyorum.staj vs uygulamaları vardır mutlaka ama yine de eğitim fakülteleriyle fen - edebiyat fakültelerinin birbiriyle hiç alakası yok.öğretmenlik yeteneğinden falan bahsetmiş bir arkadaş,ben böyle bir şeyin varlığına asla inanmıyorum.
o zaman hemşireler de doktorluğa yeteneğim var deyip doktorluk yapsın.mümkün mü?asla...başka işlere kimse böyle yorum yapmaz ama söz konusu öğretmenlik olunca herkes söz sahibi olur nedense.kimse doktorun,polisin maaşına bakmaz,öğretmeninkine bakar.öğretmenin tatili herkesin ortak sorunudur.ilkokul mezunu insan bile öğretmene işini öğretir.niye? çünkü bir dönem isteyene verilmiş öğretmenlik hakkı.
kaybettiğimiz saygının belki biraz olsun toparlanması ancak bu gibi girişimlerle olacaktır.ben eğitim fakültesine başladığım andan itibaren hocalarımdan hep bunu duydum :'siz öğretmen olacaksınız,ona göre davranın.' bu bilinç bütün eğitim fakültelerinde vardır.öğretmenlik yapan diğer alan mezunlarından da işlerini çok iyi yapanlar olduğuna eminim,ama yeter artık.
konu sahibinden özür dilerim,konuyu dağıttığımın farkındayım ama yazmadan da edemedim.size hayatta başarılar diliyorum inşallah mutlu olursunuz.
Kusura bakma arkadaşım ama ben formasyon olayına karşıyım. Yazık değil mi o eğitim fakültelerinde okuyanlara... Onlar kadar puan alsaydınız, öğretmen olsaydınız madem diyesim geliyor.
Bilip bilmeden konuşuyor herkes siz fen edebiyatin nasıl yetiştirildiğini blllyormusunuz? Ben suan çoğu öğretmenlik mezunlarından daha donanımlı yetişiyorum. Resmen bilim adamı gibi yetiştiriyorlar sonrada çalışma alanlarini kapatıp işsiz bırakıyorlar benim ailem ne zorluklarla okutuyor beni. Kapatsınlar o zaman bölümleri
En azından öğretmenler ''de'' yi , ''da'' yı ayrı yazabilse,Türkçemizi katletmese daha iyi olur değil mi ama .Yazan öğretmen ama peşpeşe iki cümlede yazım hatası,yanlış harfe basmak falan da değil üstelik açıkça yanlış.Ben
Türkçeyi kullanamayan öğretmenlerin çocuklarımıza eğitim vermelerini istemiyorum.İşte eğitim sistemimizin hali :Türkçe kullanamayan ögretmenler..
En azından öğretmenler ''de'' yi , ''da'' yı ayrı yazabilse,Türkçemizi katletmese daha iyi olur değil mi ama .Yazan öğretmen ama peşpeşe iki cümlede yazım hatası,yanlış harfe basmak falan da değil üstelik açıkça yanlış.Ben
Türkçeyi kullanamayan öğretmenlerin çocuklarımıza eğitim vermelerini istemiyorum.İşte eğitim sistemimizin hali :Türkçe kullanamayan ögretmenler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?