Böyle yaşamaktan bıktım

Kusursuz olmak mumkun mu?
Kusursuz olan sadece Yaratici'dir.

Mimar Sinan'i bilirsin. Kanuni doneminde yasamis buyuk mimar...
Yaptigi her eserde mutlaka bir seyi kusurlu birakirmis.
Kusursuz olanin sadece Allah oldugunu ifade etmek icin.
Olurken de 100 e tamamlamamis yasini onda bile bi kusur birakmistir. 99 da vefat etmistir.

Insanlarin kusursuz oldugunu dusunsene.
Nasil yuksek egolarimiz olurdu...
Nasil bi kibir...
Yaratan da eksik oldugumuzu bilelim diye kusurlu yaratti bizi.
Tek kusurun gozlerinin orani olsun. Ya gormeseydi o gozler...ve tedavisi olmasaydi.
Seni cok rahatsiz ediyorsa ve psikolojini bozacak raddeye gelmisse zamani geldiginde bi operasyonla duzeltebilirsin.
Yasinin cok kucuk olmasi su an dis görünüşüne bu kadar odaklanmana sebep oluyor.
Gulse Birsel' i bilirsin. Kadinin kemerli bir burnu var. Baskasinda olsa mudahale ederdi ama kadin kendiyle o kadar barisik ve o kadar ozguvenli ki burnu uzerinden espiriler yapabiliyor.

Iyi ki hepimizin kusuru var.
Yeter ki kalbimizde beynimizde olmasin kusur.
Gerisi onemli degil.
Iste bende hep sukrediyorum ya gozlerim gormeseydi diye benden daha kotu durumdaki insanlari dusunuyorum ama bu sorun her sabah yuzume yuzume vuruluyor aynaya bakinca. Sizin yazdiklarinizi okuyunca icim rahatladi. Boyle dusunen kisilerin olmasi cok guzel. Herkes keske sizin gibi olsa.

Estetik cerrahiyle düzeltilebilir durumdur belkide. Biraz araştır derim.
Liseden bir arkadaşım da adını bilmiyorum ama bir çeşit göz kusuru vardı. Kulak kıkırdağından parça alıp dusuk göz kapağına koymuslardi. Ve hic fark kalmadı.
Bu sene sinav senem. Pek arastiramiyorum. Ama kafaya da takmis durumdayim acikcasi. Sinavlari atlatiyim iyice arastiricam ailemle konusucam bu konuyu. Bu arada cok tesekkur ederim yorumunuz icin.

Kafaya takman cok normal emin ol bu kusurun olmasaydi baska bir kusurun gozune batacakti hele bu yaslarda cok normal yasadigin duygular kendin icin en uygun zamanda bi tedavi operasyonla sorununu en aza indirip kendini daha iyi hissedebilirsin..
Senin yaslarindayken bende cok cok zayiftim ve insanlar hep birsey soyleyip bi, kusurmus gibi hissettiriyorlardi..simdide kilolarima takiyorlar ama yas ilerledikce hicde umursamiyorsun kimseyi
Kendim aslinda cok takmiyordum. Ama insanlarin dalga gecmeleri kusurumu yuzume vurmalari benim takinti haline getirmeme neden oldu. Demek ki cok belli cok cirkin dedim kendi kendime. Ve haklisiniz benim bu kusurum olmasa baska birseyi takardim. Hala da takiyorum. Sol kasim daha kavisli ve yukarida. Ve dudagimin sol kenari daha ince. Burun deliklerimde duzgun degil. Ama ben en cok gozlerimden rahatsiz oluyorum. Insanlarin yuzlerine bakarken cekiniyorum sanki gozlerime odaklanmislar iclerinden dalga geciyorlar diye. Insallah ameliyati vardir bunu arastiricam. Yazdiklariniz icin cok tesekkur ederimm:)

Canim bu kadar rahatsizsan bi doktora gorunsene? Belki ameliyat falan gerekiyordur
Aileme soylemedim hicbirsey. Birkac kere kucuklugumden bahsederken acildi konu ve senin hicbirseyin yok denilip kapandi. O yuzden hastaneye gitsem merak ederler ogrenirlerse uzulurler cok. Once onlarla konusmak istiyorum.

Ne kadar güzel bir kalbin var. Ailenin senden daha fazla üzüleceğini düşünüyorsun. Onları incitmemeye çalışıyorsun. Bense en ufak sorunumu dile getirip onları çok üzüyorum. Ama ailen bilmeli senin bu durumdan rahatsız olduğunu, ameliyatla düzelebileceğini ki ona göre onlar da gerekli olanları yapıp sana yardımcı olabilirler.
Cok tesekkur ederim. Eminim sizin de cok guzel bir kalbiniz vardir. Bazen herseyi aileyle paylasmak daha guzel. Tabi herkesin sorunlari baska paylasilmiycak seyler de var. Ben de bu konuyu ailemle konusmak istedim denedim fakat konu acildigi anda onlarin yuzlerindeki ifade bana aciyislari senin birseyin yok diye teselli etmeleri beni daha cok uzdu. Cunku ortada bir sorun bar fakat bana uzulmemem icin gercekci konusmuyorlardi. Birdaha acmadim konuyu.

Canım kardeşim benim, kusur olarak gördüğün şey Allah'ın sana bir lütfu. Sakın ama sakın bunun için üzülme.

Benim de gözlerim eşit değil. Üni yi kazandığımda, bölümüm zordu (mimarlık) sabahlarken daha da belli oluyordu. İnan umrumda değildi, hatta hayli cepkin İ görünce (adamın özgüveniyle) gözlerimi daha çok sevdim.

:anneadayı:Hep sev kendini. Üzülme. Şimdi yorulduğumda o eşit olmayan gözlerimden öpen bir eşim var. Hayat dış güzellikten ibaret değil. Kendini hep sev kardeşim.
Ya ne guzel Allah mutluluğunuzu daim etsin. Ben de aslinda oyle dusunuyordum. Herkesin kusuru var diye. Ama bilmiyorum cok ustume gelindi. Kendimi cok cirkin hissetmeye basladim. Herseyin tedavisi var bunun neden yok dedim. Belki de vardir. Insallah vardir. O zaman kendimi daha iyi hissedicem en azindan tedavi olmasam da . cok tesekkur ederim yorumunuz icin :)

Senin kusur olarak tarif ettiğin durum üniversitedeki oda arkadaşımda da mevcuttu. Kendisinde bunu asla kusur olarak görmedi ki bizlerde görmedik. Hazırlıkta daha çekingen bir kız olmasına rağmen oldukça başarılıydı. 1. sınıfta yakın bir arkadaşımla tanıştırdım. Tanıştırmadan önce tarif ederken (senin kusur olarak anlattığın özellik hiç aklıma gelmedi bahsetmedim çünkü benim kusur görebildiğim birşey değildi. ) Şimdi o tanıştırdığım kişiyle evliler. Arkadaşım yüksek lisansını yurt dışında yaptı tamamladı. Hem Almanya hem Amerika da. Türkiye ye dönmek üzere ve hayatının her alanında çok başarılı bir kadın.
Bu arada hep çok hoşuma giden bir durumu anlatmak da istiyorum. Tanıştırdığım arkadaşımla ilikilerinin bozuk olduğu bir dönem sormuştum. Arkadaşımdan soğudun mu problem ne gözü mü diye?
'' Benim ona aşık olma sebebim gözü. Benim gözümde zaten kusursuz ama haran olmamın sebebi; gözünü kendine engel haline çevirmedi. Her amacına ulaşabilcek yapıda. Bu özelliğiyle tutuldum. Öyle olmasa belki ilgimi çekmezdi'' dedi.
Kusurlar bitmez kusur bulmak istersen bunu unutma.
Aynı arkadaşımla ilgili bir anımızı daha anlatayım. Bu da benim aptallığımdı. Gözün bakış açılarıyla ilgili bir makale okuyorduk. Ordaki bir kaç teknikle farklı bakış açılarını deniyoruz. Ben inatla arkadaşıma '' Ya sağ gözünü kapatıp, sol gözünle baksana alt köşeye o zaman olcak'' deyip duruyorum.Tabi arkadaşımın sol gözü görmüyor bu arada görsel farklılık dışında. Bi an bi sessizlik oldu anlatım yaptığım gafı. Ama sonra bu gaf bizi daha mutlu etmişti. Arkadaşımın göz kusuru bizde hiç yer etmemiş onu kusursuz kabullenmişiz demekki dedik.
Sen kendi kusurlarına odaklanmazsan kimse odaklanmaz. Sen odaklandıkça kusurların büyür.
Hem sanıyor musun normal gözükenler kusursuz. Hepimizin ne kusurları var da yok sayıyoruz ya da saklıyoruz.
Ya gercekten suan cok mutlu oldum okuyunca. O arkadasiniz gibi olsam keske bende. Ama benim etrafimdaki insanlar benim kusurlarimi yuzume vurdular hep sadece ailem vurmadi. O yuzden boyle hissediyorum.

Olurken de 100 e tamamlamamis yasini onda bile bi kusur birakmistir. 99 da vefat etmistir.

Nasil bi kibir...
Tek kusurun gozlerinin orani olsun. Ya gormeseydi o gozler...ve tedavisi olmasaydi.
Seni cok rahatsiz ediyorsa ve psikolojini bozacak raddeye gelmisse zamani geldiginde bi operasyonla duzeltebilirsin.
Yasinin cok kucuk olmasi su an dis görünüşüne bu kadar odaklanmana sebep oluyor.
Gulse Birsel' i bilirsin. Kadinin kemerli bir burnu var. Baskasinda olsa mudahale ederdi ama kadin kendiyle o kadar barisik ve o kadar ozguvenli ki burnu uzerinden espiriler yapabiliyor.

Gerisi onemli degil.

Avrupa yakasindaki sarisin bayan Gulse Birsel degilmi? Yanlis hatirlamiyosam avrupa yakasi dizisinin senaryolarini o kadin yaziyordu. Icindede bol bol kendi burnuna deginen sakalar vardi. Cok sasirmistim bunu duyunca.

Ve mimar sinani bilmiyodum. Cok guzel anlatmissiniz.

Benim tek gözümde göz tembelliği var. Yani yorulunca gözüm kayıyor ve o gözüm sadece %10 görüyor. Bir nevi körüm yani. Lisedeyken senin gibi herkes dalga geçerdi nasıl kötü olurdum üzülürdüm. Ameliyatla geçebilecek bir şey de değil benimki. Sonra üniversiteye başladım şimdiki sevgilimle tanıştım. Bana her zaman der ki senin gözün normal olsaydı ben sana aşık olmazdım dikkatimi çekmezdin. Bazen sana kötü gibi gelen şeyler hayatındaki en güzel şeyleri başlatan sebep olabilir. Sakın böyle bir şey için depresyona girme. Etrafındakilere güçlü olduğunu gösterirsen seninle dalga geçmeye cesaret edemezler. Ve bir de yine de doktora git görme açısından bir problem olmaması için

Nasil bi kibir...

Gerisi onemli degil.
Ne güzel de anlatmışsiniz :super:

bence yaşından kaynaklı bu :)
hem ergenlik, hem de allah bilir lisedeki aptal saptal insanlar lafını yapmıştır

kendini derslerine ver, genel kültürünü geliştir. özgüvenin yerine tam oturursa bunu dert etmezsin bence

Ya ne guzel Allah mutluluğunuzu daim etsin. Ben de aslinda oyle dusunuyordum. Herkesin kusuru var diye. Ama bilmiyorum cok ustume gelindi. Kendimi cok cirkin hissetmeye basladim. Herseyin tedavisi var bunun neden yok dedim. Belki de vardir. Insallah vardir. O zaman kendimi daha iyi hissedicem en azindan tedavi olmasam da . cok tesekkur ederim yorumunuz icin :)

Tedavisi var canım, eşim araştırmıştı bir ara. Göz kapaklarını keserek yapıyorlar galiba. Hiç kafana takılacak birşey değil İnan ki... Belki beni ileride rahatsız ederse, operasyon yaptırırım. Ama olmasa da sorun değil.

Kendini üzme, kendini sev. Şu anda etrafındakiler seni dış görünüşünle değerlendirebilir, sen onlara başarılarınla karşılık ver. Hayatta güzellikten daha önemli şeyler var, iyi niyetli olmak, hayattan keyif almak, merhamet, ailenin yanında olması, en önemlisi sağlığın yerinde... gerisi hiç ama hiç önemli değil.

Gozumde hemanjiom tanisi konulmus bebekken ve zararsiz oldugu buyuyunce kendiliginden gecicegini soylemis profesor aileme. Ve gecmis zamanla fakat sonra tekrar o gozumde buyudukce buyumeye baslamis degismis aileme bu konuyu acamiyorum cok uzulurler diye. Doktora gitmedim o yuzden.

Doktora görün mutlaka.

Kendim aslinda cok takmiyordum. Ama insanlarin dalga gecmeleri kusurumu yuzume vurmalari benim takinti haline getirmeme neden oldu. Demek ki cok belli cok cirkin dedim kendi kendime. Ve haklisiniz benim bu kusurum olmasa baska birseyi takardim. Hala da takiyorum. Sol kasim daha kavisli ve yukarida. Ve dudagimin sol kenari daha ince. Burun deliklerimde duzgun degil. Ama ben en cok gozlerimden rahatsiz oluyorum. Insanlarin yuzlerine bakarken cekiniyorum sanki gozlerime odaklanmislar iclerinden dalga geciyorlar diye. Insallah ameliyati vardir bunu arastiricam. Yazdiklariniz icin cok tesekkur ederimm:)

Tatlim rica ederim sadece seni rahatlatmaya calisiyoruz bizde senin yaslarinda hic olmayacak seyleri bile takiyorduk hic vakit kaybetme arastir..benimde burnumla cok alay ederlerdi o zaman buyuk problemdi ameliyat olmayi dusunuyordum sonra cesaret edemedim..simdi sorsan ne kadar da guzel bir burnum oldugu dusunuyorum..yasla beraber insanin bakisi ruhu bile degisiyor bu yaslarda kendini hirpalama uzme sakin

Iste bende hep sukrediyorum ya gozlerim gormeseydi diye benden daha kotu durumdaki insanlari dusunuyorum ama bu sorun her sabah yuzume yuzume vuruluyor aynaya bakinca. Sizin yazdiklarinizi okuyunca icim rahatladi. Boyle dusunen kisilerin olmasi cok guzel. Herkes keske sizin gibi olsa.
Tesekkur ederim canim. Seni rahatlatabilmissem ne mutlu bana.

Inan bana yasin geregi bu kadar odaklaniyorsun. Çoğumuz gectik o yaslardan ve çoğumuz fiziksel ozelliklerimizi kafaya taktik.

Ama yas ilerledikce,hayata bakis acilarimiz ve beklentilerimiz degistikce,basarili oldukca odaklandigimiz seyler de degisti.

Fiziksel olarak kusursuza yakin insanlar taniyorum. Baktiginda ne guzel yaratilmis dersin.
Ama isi dis gorunusten cikarip ruhlarina inince, o güzelliğin nasil bir kibir yarattigini fark ediyorum.
Unideyken bi arkadasim vardi. Gozleri cok guzeldi. Bir gun ona ne kadar guzel gozleri oldugunu soyledim. Bana lutfen boyle seyler soyleyip nefsimi oksama demisti. Hala da aklimdadir.
Bu boyuta gecebilmek lazim sanirim.

Sen yuregini guzel tut,yaratilisinla ilgili eksiklerinden ziyade kisiligin basarilarinla ilgili eksikliklerine odaklan.

Bir sey daha... biz kendi eksikliklerimizi(ozellikle fiziksel olanlardan bahsediyorum)fark edip bununla yasamayi ogrenip, bununla alay edebilirsek inan bana insanlar da artik o eksigi dile getirmiyor ya da dikkat etmiyor ya da gozlerine batmiyor. Tecrubeyle sabittir:KK16:

Tabi seni cok cok etkiliyorsa psikolojin bozuluyorsa tipta caresi de varsa duzeltirsin.
Kendinie iyi bak:KK28:

Tesekkur ederim canim. Seni rahatlatabilmissem ne mutlu bana.

Inan bana yasin geregi bu kadar odaklaniyorsun. Çoğumuz gectik o yaslardan ve çoğumuz fiziksel ozelliklerimizi kafaya taktik.

Ama yas ilerledikce,hayata bakis acilarimiz ve beklentilerimiz degistikce,basarili oldukca odaklandigimiz seyler de degisti.

Fiziksel olarak kusursuza yakin insanlar taniyorum. Baktiginda ne guzel yaratilmis dersin.
Ama isi dis gorunusten cikarip ruhlarina inince, o güzelliğin nasil bir kibir yarattigini fark ediyorum.
Unideyken bi arkadasim vardi. Gozleri cok guzeldi. Bir gun ona ne kadar guzel gozleri oldugunu soyledim. Bana lutfen boyle seyler soyleyip nefsimi oksama demisti. Hala da aklimdadir.
Bu boyuta gecebilmek lazim sanirim.

Sen yuregini guzel tut,yaratilisinla ilgili eksiklerinden ziyade kisiligin basarilarinla ilgili eksikliklerine odaklan.

Bir sey daha... biz kendi eksikliklerimizi(ozellikle fiziksel olanlardan bahsediyorum)fark edip bununla yasamayi ogrenip, bununla alay edebilirsek inan bana insanlar da artik o eksigi dile getirmiyor ya da dikkat etmiyor ya da gozlerine batmiyor. Tecrubeyle sabittir:KK16:

Tabi seni cok cok etkiliyorsa psikolojin bozuluyorsa tipta caresi de varsa duzeltirsin.
Kendinie iyi bak:KK28:
Suan kendimi derslere vermeye calisiyorum. Yazdiklarin fikrimi degistirdi. Sanki ufkum acildi. Daha saglikli dusunmeye basladim. Kendime saygi duyup sevmem gerek. Yoksa insanlarin bakis acisi degismiycek. Ilerde de tedavimi olurum. Cok tesekkur ederim. Sizde kendinize cok iyi bakin :)

Back
X