Şuna açıklık getirmek istiyorum.Ben kapanmaya karşı değilim öyle ki,onu tanımadan önce eğer ailemden biri kapalı olsaydı bende kapanırdım diyen bir insanım.Kendime göre inancım kuvvetli,birkaç defa sır kapısındakiler gibi olayda yaşadım.Yani bazen düşünüyorum da 'ailemden biri kapalı olsaydı bende kapanırdım' dediğim için erkek arkadaşım buna vesile olcak olan insan mı oldu?Ben onu tanımasaydım kendi isteğimle kapanamazdım.Çünkü benim ailem kapalılara sarıklılar,sıkmabaş diyen insanlar,tesettürlü mayoyla denize girenlere ters ters bakan,senin ne işin var diyen insanlar,keza avukat olan halam gidip kapalılara siz bu baş örtüsünü niye takıyosunuz diyen biri..
Şimdi ben kapanmak zorundayım kelimesini,erkek arkadaşımın bu gerçekleşmeden benimle evlenemeyeceğini belirtmek için söyledim.Bu tabiki acı bir durum,bende isterdim seni böyle kabul ediyorum demesini ve bir zaman sonra kendim zaten kapanırdım.Bunu bana dayatma olarak sunması hoş değil farkındayım ve bunu onun yüzünede vuruyorum zaten.Beni endişelendiren kapanmak dışında onun ailesine uyum sağlayabilecek miyim?Bazı şeylerin özlemini çekecek miyim?Mesela benim aileme gelin gelen birisi kayınpederiyle rahatca oturur sohbet eder,kızım canım sarılır öper.Ama ben herzaman mesafeli olmak zorunda kalıcam veya onun ailesinin evine yemeğe gittiğimizde eşimle aynı sofrada oturup yemek yiyemicem bunun gibi bir sürü örnek verebilirim..Bunlar kaldırması kolay şeyler mi?Bu tip evliliklerde baskı evlendikten sonra artar mı?Eşler çok mu değişir?Yaşamadan bilemiyorum,yaşayıp bilenlerden tavsiye istiyorum..
Yorumlarınız için bütün ablalarıma teşekkür ederim.
Yorumlarınız için teşekkür ederim
Bence sadece erkek suçlanmamalı. Başından herşey açık ve seçik. Kız kabul etmiş ki kalmış erkekle. Değiştirilmeyi kabul etmiş. Olduğun gibi sevsin diyemezsiniz. Ben başını kapamayı değil dini yönden kendini geliştirmeyi tavsiye ediyorum ayrıca sadece din olsa sorun senin de ilerde sıcak bakman mümkün olacağından çözülebilirdi. Ancak kayınpederle yemek yememek gibi birşey konuşuluyorsa, bu din değil kültür farkıdır. O da alışması en zorudur.
bu senin sorunun değil erkek arkadaşının sorunu. sen kendini kabul ettiremezsin, ancak erkek arkadaşın seni ailesine kabul ettirir. al karşına konuş, sen bunu yapabilecek bi adam mısın de. yaparsa amenna. ama kapalı kızla evlenmek isteyip açık kızlara yanaşan erkekleri hiç ama hiç anlamıyorum bunu da diyeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?