ne kadar üzücü ne kadar kırıcı ne kadar yaralayıcı bır yaklasım
ne demek bazı örümcek kafalı kapalılar
baska bır tabır bulamazmıydınız
cok uzuldum
ısın garıp tarafı da bı arkadas harıcınde kımse bu yoruma takılmamıs
eger bırı kalıp da bazı örümcek kafalı sabıt fıkırlı acıklar deseydı emınım olay arkadasın konusundan cıkar konu kapatılmasına kadar gıderdı
dıger sözünüz de ayrı bır sey tabı
ona dıyecek sozum hıc yok
bu cağda derken neyı kastettnız acaba?
cunku dini melekeler çağ kabul etmıyor da o yuzden
daha ılımlı olsaydık keske toplum olarak CADIARZU
Şu düşünceye sinir oluyorum .Ailem son derece modern, SOLCU . gidiceğim aile ise son derece kapalı.
Kapalı olunca modern olunmuyor mu?
Ayrıca solculuk ,sağcılık modernlikle ne ilgisi var. ?Neyi baz alıyoruz.
Eğer modernlik bunla ölçülseydi hayvanlar önde olurdu.
Benim ailem de bir tane kapalı yok. Gelin geldiğim SÜLALE ise inanılmaz dindar. Hatta soyadlarını duyan tanır..Oysa içlerin de ne kadar eğitimli insanlar var.Düşün çarşaflı doktor ..Ağzın açık bakakalıyorsun.Ne hafızlar ne kurralar.Adam kuranın her sayfasını ezberlemiş şaka gibi.Kızların hemen hepsi bu şekilde .Bunlar mı modern değil ..
Kimseyi kapalı diye yok modern yok geri diye tanımlamayalım.(Adamlar nasıl geri kafalı olabilir ölümden sonrasını düşünüyorlar bence gayet ilerici insanlar:roflol:)
Demek istediğim hukuk mezunu olucaksın hakkını koruyamıyacağını düşünüyorsan zaten mezun olma..
Gideceğin ailenin kapalılığına değil eğitimine bak eğer ki eğitimli değillerse ..Düşün..Öylesiyle uğraşmak zor işte .
Ayşe armanı okuyup çok eğlenmiştim. Yazısının ciddiye alınıcağı aklıma gelmemişti..
Şuna açıklık getirmek istiyorum.Ben kapanmaya karşı değilim öyle ki,onu tanımadan önce eğer ailemden biri kapalı olsaydı bende kapanırdım diyen bir insanım.Kendime göre inancım kuvvetli,birkaç defa sır kapısındakiler gibi olayda yaşadım.Yani bazen düşünüyorum da 'ailemden biri kapalı olsaydı bende kapanırdım' dediğim için erkek arkadaşım buna vesile olcak olan insan mı oldu?Ben onu tanımasaydım kendi isteğimle kapanamazdım.Çünkü benim ailem kapalılara sarıklılar,sıkmabaş diyen insanlar,tesettürlü mayoyla denize girenlere ters ters bakan,senin ne işin var diyen insanlar,keza avukat olan halam gidip kapalılara siz bu baş örtüsünü niye takıyosunuz diyen biri..
Şimdi ben kapanmak zorundayım kelimesini,erkek arkadaşımın bu gerçekleşmeden benimle evlenemeyeceğini belirtmek için söyledim.Bu tabiki acı bir durum,bende isterdim seni böyle kabul ediyorum demesini ve bir zaman sonra kendim zaten kapanırdım.Bunu bana dayatma olarak sunması hoş değil farkındayım ve bunu onun yüzünede vuruyorum zaten.Beni endişelendiren kapanmak dışında onun ailesine uyum sağlayabilecek miyim?Bazı şeylerin özlemini çekecek miyim?Mesela benim aileme gelin gelen birisi kayınpederiyle rahatca oturur sohbet eder,kızım canım sarılır öper.Ama ben herzaman mesafeli olmak zorunda kalıcam veya onun ailesinin evine yemeğe gittiğimizde eşimle aynı sofrada oturup yemek yiyemicem bunun gibi bir sürü örnek verebilirim..Bunlar kaldırması kolay şeyler mi?Bu tip evliliklerde baskı evlendikten sonra artar mı?Eşler çok mu değişir?Yaşamadan bilemiyorum,yaşayıp bilenlerden tavsiye istiyorum..
Yorumlarınız için bütün ablalarıma teşekkür ederim.
Yorumlarınız için teşekkür ederim
Bana en başından evleneceği insanın kapalı olması gerektiğini söyledi.Hatta şöyle bir laf etti 'Mecnun olsam evlenmem'..Ben bana olan sevgisinden asla şüphe etmiyorum hatta yaşadığımız şeylerden ötürü annem babam bile etmiyor ve erkek arkadaşımın bana çok değer verdiğine inanıyorlar,aileside böyle olmasaydı 4 4lük olacaktı diyorlar ama işte dediğim gibi sadece kapalılık değil aileden kaynaklanan başka sorunlarla karşılaşacak mıyım?Mesela şunu diyen büyüklerim oldu:erkek baba parasını yerken babaya pek ses çıkaramaz ama kendi parasını kazanmaya başlayınca gerektiğinde gereken şeyi söylemeye başlar.Bu doğru mudur?Yani hep babasıyla titreyerek mi konuşucak,bir gün beni savunması gerekse ailesine karşı savunabilecek mi?Yoksa bu din ve kültür farklılığı benim ezilmemle mi sonuçlanıcak?
Ve şunuda belirteyim ailesine ben açık bir kızla evlenicem diyemez,baş kaldırı gibi bişey olur bu ailesinde.Ayrıca diyelim dedi ve ailesine zorla kabul ettirdi,o aile beni oğullarıya öyle bir münakaşaya soktuğum için sever mi hayır sevmez.Değil mi?
ARkadaşlar ya hepniz kesinlikle yürümez vs. demişsiniz. az bir yaşam tarzı değiştirecek diye, ben ömür boyu dilimi değiştirmeyi, hatta eşimin ailesi ile geçinebilmek için yeni bir dil öğrenmeyi, ülkemi terkedip gitmeyi göze almışım. onların kültüründe de babalarıyla oturmazlarmış, valla bunu düşünmeye hiç sıra gelmedi öbürküleri düşünmekten. Eşimin annesi yüzünü bile kapatıyor, ben kapatmazsam üzülebilirmiş, valla annesinin yanındayken yüzümü de kapatırım eşim isterse. Senin için canımı veririm diyen aşıklar nerede? Bu kadarcık mı fedakarlık yapamıyoruz?
ARkadaşlar ya hepniz kesinlikle yürümez vs. demişsiniz. az bir yaşam tarzı değiştirecek diye, ben ömür boyu dilimi değiştirmeyi, hatta eşimin ailesi ile geçinebilmek için yeni bir dil öğrenmeyi, ülkemi terkedip gitmeyi göze almışım. onların kültüründe de babalarıyla oturmazlarmış, valla bunu düşünmeye hiç sıra gelmedi öbürküleri düşünmekten. Eşimin annesi yüzünü bile kapatıyor, ben kapatmazsam üzülebilirmiş, valla annesinin yanındayken yüzümü de kapatırım eşim isterse. Senin için canımı veririm diyen aşıklar nerede? Bu kadarcık mı fedakarlık yapamıyoruz?
fedakarlık değildir bu bence resmen kişilik değiştirmektir.ben aşk için kişiliğimi benliğimi asla değiştiremem.o kişi beni kendine benzetmeye zorluyosa beni değil kendini seviyodur zaten.ha sen onun için fedaklarlık dediğinm şeyleri yapabilirsin.peki o ne kadar fedakarlık dediğin şeyi yapacak?
Onun hayatına alışmak zorundasın diye bişey yok canım...Neden alışmak zorunda olasınkii ..Bu şekilde düşünürsen o evlilikte hiç mutlu olamazsın...eğer erkek arkadaşında böyle bir zihniyetteyse sakın evlenme...Sana şunu söyleyim aile kültür ve yaşam tarzlarında zıtlık varsa böyle bir evlilikte mutlu olan çift çok çok az...Ama tabi iş erkek arkadaşında bitiyo...Benim pek içime sinmedi sanki erkek arkadaşın seni mutlu edemez gibi geldi...evlenince herşey değişiyo tatlım giyimden tut orda neden öyle konuştuna kadar uzar...ettiğin bi laf bile onlara ters gelebilir çok başın ağrır bulaşma bence dengine göre birini bul tamam aşk olmadan kesinlikle evlenmeye karşıyım! ama birazda mantıklı bi evlilik yap tatlım...SELAM
Ben 23 yaşında bir ailenin tek çocuğuyum.Annem ve babam ömürlerinin yarısından fazlasını izmirde geçirmiş,modern görüşlü solcu insanlar.Beni ellerinden gelen herşeyi yaparak özel unv. de okuttular ve bu eylülde inşallah hukuk fakültesinden mezun olmuş olucam.Ve konuya girmek gerekirse,kısacası unv.den tanıştığım,4 senedir birlikte olduğum bir erkek arkadaşım var.
SORUN ŞU Kİ,onun ailesi kapalı görüşlü,öyle ki sülalesinde 1 tane açık yok,bayanların çalışması onlara ters,gelinler kayınbabalarıyla aynı sofrada yemek yemez,hatta çoğu zaman ayrı odalarda otururlarmış.Ve tabiki alacakları gelin kapalı olmalı.Babası senede 1 kere hacca 2 sefer ümreye giden biri,kız kardeşleri ilk okul,orta okul ve lise mezunu,abileri açık öğretim mezunu ve toplam 7 kardeş olmakla birlikte Diyarbakırlılar.
Erkek arkadaşımsa Bilgisayar mühendisliğini bitirdi ve unv.de okumanın vermiş oldugu bazı şeylerle ve benim çabalarımla benim çalışmama sıcak bakmakta ama kapalılık konusunda taviz vermemekte.Bana karşı son derece iyi ve anlayışlı,4 senelik okul hayatımda başım her sıkıştığında yanımda oldu,yeri geldi beni üzen arkadaşlarını
karşısına aldı,beni çok fazla sevdiğini,benim üzülmeme dayanamadığını,sen gül ben başka hiç birşey istemiyorum dediğini söyleyebilirim.Hatta onun sevgisinin benim sevgimden daha büyük olduğunuda itiraf edebilirim.Bende onu çok seviyorum ve yakın zamanda evlenmeyi düşünüyoruz ama gelecek beni korkutuyor..
Ayşe Armanı okuyan varsa geçenlerde benim durumumda olan bir kız 'Karşı mahalleden birini sevdim' diye bir yazı yazmış..Bende aynı durumdayım..iki ayrı kültürden gelen ve biri solcu bir ailenin kızı diğeri ise sağcı bir ailenin oğlu.Evlenirsek mutlu olabilir miyiz?Ben onun hayatına alışabilir miyim?Böyle evlilik yapmış ablalarım var mı aranızda?LÜTFEN bana yardımcı olun.
Ben zaten ailenin eğitimine bak dedim benim eleştirdiğim kısım açıklıkla modernliğin özdeştirilmesi.Akidem arkadaşım , problemin sahibi arkadaş solcular modern bunlar kapalı o yüzden tutucu gibi bir cümle hiç bir şekilde kullanmamış hatta ima bile etmemiş.Bahsettiği ailenin kapalı ve aynı zamanda modernlikten uzak tavırlar sergilediğinden yakınıp şu cümlelerle de belirtmiş ''bayanların çalışması onlara ters,gelinler kayınbabalarıyla aynı sofrada yemek yemez,hatta çoğu zaman ayrı odalarda otururlarmış''
Sen bence okuduğunu tam olarak algılayamamışsın mevzuyu siyasi boyutlara açık-kapalı tartışmasına dökmüşsün.Üstelik söylemeden de geçemiycem ''Oysa içlerin de ne kadar eğitimli insanlar var.Düşün çarşaflı doktor ..Ağzın açık bakakalıyorsun'' gibi bir cümle kurarak kapalı bir insanın doktor olmasına olan şaşkınlığı sen dile getiriyorsun ????CADIARZU
Bu da bana göre bir nevi açık-kapalı ayrımıdır çelişki gördüm sende hmmm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?