Btn ablalarmdan yardm istiyorum

canım öncelikle ben çok fedakarlıkta bulundum diyorsun o senin için ne fedakarlıkta bulundu

ayrıca madem kapalı bir kız istiyor seni nasıl sevdi

ben şu anda avukatlık yapıyorum kapanırsan ne avukatlık ne hakimlik yapabilirsin en azından mahkeme binasında açılmak zorundasın nasıl yapacaksın

bir de şu forumları oku bırak bu kadar büyük farklılıkları bazen sadece şehir farklılığı bile bir sürü sorun yaratıyor evlilikte nasıl kaldırabileceksin bunları

ben de arkadaşlara katılıyorum şimdiden baskı başlamış zaten kapanman konusunda kapanınca zaten işini yapamayacağın için çalışamayacaksın bu nedenle erkek arkadaşının kadınların çalışması konusunda fikrini değiştirmiş olması (gerçekten değiştidiyse zaten işe yaramayacak)

canım açıkcası senin gerçekten kapanmaya hewesli olduğunu düşünmüorum, bu böle olsaydı açtığın konu içersinde kapanmayla ilgili bi konuya yer wermezdin, sadece işle ilgili kafana takılanları anlatırdın... bu sadece erkek arkadaşına duyduğun minnetten kaynaklı gibime geldi.. minnet diorum çünkü senin için yaptığı fedekarlıklardan bahsetmişssin, sanki o bana bunları yaptı 4 sene boyunca ben onun için bi saçımımı kapatamıycam düşüncesine kapılmışssınCADIARZU umarı hakkında hayırlısı olur a.s.

bi de şu, erkekler evlenince çok değişiyo be tatlım. aç bak baştan sona oku bütün derdim var sayfasındakileri. hepsinin dediği, evlenene kadar peşimde koştu neler yaptı neler, evlenince böle oldu. bile bile kötü sona yaklaşanlar da var tabi.

şimdi sevgilin sana çok aşık bir dediğini iki etmiyo. demişsin ki önce çalışmamı istemiyodu, şimdi nolursa olsun çalıştırcam seni diyo. sen onu "şimdilik" ikna etmişsin. ama bu iş evliliğe varınca, sevgilin için ailesi bir kıymete binecek bir kıymete binecek, %80 ihtimalle böyle. senin hasretine dayanamayıp sana ikna olan adam, evlendikten sonra efelenmeye başlarsa üzülmezmisin? ya şimdi ben de vebal altına girmek istemiyorum. oturcaksın sevgilinle konuşcaksın bunları başka kimseyle değil. çünkü daha önce dediğim gibi, bu sorunu sen veya çocuğun ailesi değil, sevgilinin ta kendisi çözecek; eğer çözebilirse. sen kendini hırpala hiçbişi yapamazsın. olay sevgilinde bitiyo al onu karşına hepsini konuş derim. işin çok zor.

angel tüm okuduklarımdan sonra sana son bir tavsiyem olacak henüz okulunu bitirmemiş kariyer olarak kendine kesin birşey belirlememişsin.Öyle bir okulu senelerce okuyup çalışmama ihtimalini göze alabiliyorsun ama senelerce birlikte olduğun insanı kaybetmeyi göze alamıyorsun ? Senin geleceğin sadece evli bir bayan olmuş olmakla mı sınırlı canım ?ınsanlar okuyabilmek için ne maddi manevi sıkıntılar yaşıyorlar sense yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsin kendi ayaklarının üzerinde durup mesleğini eline almak yerine okul biter bitmez evlilik düşünüyorsun..Henüz yaşın 23 kendine 2 sene mesleğini yapma kariyer hedeflerini belirleme imkanı tanı kendine erkek arkadaşın seni çok seviyorsa o da bunu anlayışla karşılayacaktır..2 senenin sonunda sen gerçek bir birey olduğunda eminim kararlarını çok daha net bir şekilde vereceksin şu an sağlıklı düşünebilecek durumda olduğunu düşünmüyorum açıkçası..Çünkü yapılan tüm yorumlara mantıktan uzak duygusal karşılıklar veriyorsun..
Ayrıca mevzu siyasi boyutlara kaydı hoş olmuyoooooorrr.lmaz:

Sadece bu durumu yaşayanlar yazsın demişsin ama bunu anlamak için yaşamak gerekmiyor.
Çevremizde gördüklerimiz, duyduklarımız, mantıken zorluğunu anlamak yeterli.
Kapanmakla iş bitmiyor. Yaşam şeklinizi de etkileyecek. Ailesine uyum sağlayayım derken bugüne kadar inandığınız, yaşadığınız değerler birden değişecek. Uyum sorunu ortaya çıkacak.:1no2:
4 yıllık fedakarlığı anlatmışsın ama bunlar karşılıklı olmuştur mutlaka. kendini borçlu gibi hissedip ömür boyu borç ödemeye mahkum etme.
Ama yine de herşeye rağmen seviyorum, her şeyi göze alıyorum diyorsan söylenecek bir şey yok.
Hayırlısı olsun diyorum.

bence siz aileler arasında ayrılık yaratıyorsunuz..öyle bir yazmışsınız ki, sağcı solcu ,hac,umre vs...ailesini bilmem ama siz bunlara fena kafayı takmışsınız...önemli olan insan olmaktır..başınız açık olur ama edepli giyinirsiniz,olur biter

edepli giyinmek nasıl oluyo biraz açıklarmısın???

ama canım sen demişin ki.............

aileler arasında zıt görüşler var bizim aile acık ....sevgilimki daha kapılı........
her yönden zıt düşüncelere sahibiz demişin ve böyle durumda anlaşılırmı diye sormuşun.....
herkeste yaşadıgını yada çevresinde duyduklarından yola cıkarak yorum yaptı......

şimdide diyosunki.......ben o aileye gidince kapanırım .....kapanmayada uzak degilim demişin.........evet dayatılması kötü olur .....haklısın......bu konuda
sevgilim calısmama karşı degil dedin önceki yorumlarında.......şimdide iş konusunda problem olur mu demişin........sevgilin izin veriyor........dimi.......
buda sorun degil gibi........
ha kapalı olupta işte saçını acan pek çokta kişi var..........
eger sen kapanırsan böle çalışırsın........eger zorlanacagın konu buysa.......

ayrılmak tabiki zor.......ben ayrılda demedım.........sadece dedimki.......4 sene süren bir ilişkide sevgi varsa saygı varsa sevgilinle ortak bir yerde buluşuyorsanız.....
ve hayatta senin dedim.....
hatta vebal filanda almayalım dedim önceki yorumlarımı okursan eger.......
baştan belliymiş ailesinin durumu yeni olmamış ki bırden bırede kapanmamışlar.....
şimdi neden bu kadar sorun ettim dedim..........
demek ki 4 yıldır sürüyorsa ve senin için bir sürü fedakarlık yaptıysa ayrılmanında zor olacagını söyledim......

canım ....aile nasıl çıkıcak ........bilinmez ki........
yaşayıp görüceksin.........evlilik birazda şans işi..........bakarsın çok iyi bir aile çıkar.....
yada kendi görüşünde bir aileye gelin gidersin ........
herşeyleri sana uyar anlaşamazsın......
bilemesın ki........
ama sevdigin sahipleniyor ezdirmiyor.......ailesinden seni ayrı tutup.......
koruyorsa.........
sevgi saygı varsa.....gerisi boştur........her sorununda üstesinden gelinir......

ama bu yazında şunu gördüm........öyle hissettim.......sen seviyorsun oda seni seviyor gibi....
ne ayrıl derim ....kimseye nede devam derim.......kimsenin günahını vebalinide almam....ne nette nede reel yaşamımda......
insanların kararlarıdır.........hayat senin ve verdigin karar dogrultusunda gider.......
yaşıyacagın güzel günler varsa yaşarsın........

işallah saglıklı bir karar verirsin mutlu olursun.......

canım senin yaşadığının bir benzerini ben yaşadım
ben açığım eşimin ailesi o kadar kapalı ki
bir tane bile açık yok
hepsi hafızlar çarşaflılar bile var
ilişkimizin en başında eşim bana herşeyi anlattı
kapanmanı isterim benim ailemde de herkes kapalı falan filan
bir de ailesinden dolayı değil eşimin kendi fikirleri
eşim çok dindar bir insan Allaha şükür
benim ailemse rahattır
neyse ben de o sırada okuyordum ünide
eşimle konuştuk bir gün ilişkimizin başları
dedim ki ona bak ben çalışıcam hiçbir zaman kapanmayı düşünmüyorumm
-ki çalışmasam kapanırdım kesinlikle ve hala çok istiyorum ama ona öyle dedim-
neyse seni kandırmak istemiyorum belki kapanırım diye vs vs
ve orada ilişkimizi bitirdik
1 hafta sonra beni aradı tekrar buluştuk
ve tekrar birleştik sonra da evlendik
ben şuanda bankada çalışıyorum açığım
ailesiyle çok iyi anlaşıyorum
kimse kapanmamı ima edecek hiçbirşey söylemedi
hepsi de beni çok seviyor
haremlik selamlık oturdukları oluyor evet
ama ben bunu asla bir aşağılama olarak görmüyorum
kaldı ki daha rahat oluyor bence
tabii ki yine de fikir senin canım
benim eşim anlayışlı süper bir insan
onu ilk günkünden daha çok seviyorum
hala kapanmamı çok istediğini biliyorum
ben de çok istiyorum
inşallah Allah nasip eder

Dini dayatma olarak gören ve gelinlerini de kendi yaşadıkları biçimde yaşamaya zorlayan insanlardan nefret ederim.. Kendi kararlarını kendin alabilecek yaştasın.. Kimsenin sana bir şeyler dayatmasına müsade etme.. Hayat senin hayatın.

yani açık saçık giyinmessin demek istedim..herşeyin meydanda dolaşmazsın..sonuçta başı açık olup , giyinmesini bilen çok

insanları edepli edepsiz diye ayırmanız çok yanlış.heleki giyim kuşam mesesiyle böyle bi ayrım yapamazsınız.bana göre normal olan bi elbise size göre açık olabilir ama kimseyi bu şekilde yargılamamalısıız.çok yanlış lmaz:

ay olay nerden nereye geldi..ben zaten başı açık olabilir ama giyimine kuşamına dikkat eder ,göze batacak derecede güyünmez,-en azından ailesinin yanında- olur biter demek istedim..zaten sol,sağ,hac,umre vs bunları kafasına takan bir insan herşeyi sorun eder ama sorun edecek bişi yok...biraz onların dilinden konuşur birazda kendi dilinden...

izmirli olabilirsin ama izmiri hiç tanımamışsın yazın hiç hoşuma gitmedi doğrusu:umursamaz:

izmir her iki kavramıda her türlü kültürüde içinde barındırabilen ve buna ençok saygı duyan bir şehirdirturkbayragi :mymeka:

ben bu durumun tam tersini yaşadım!!! yani ben kapalıyım, ailem muhafazakar(erkek arkadaşınızın ailesi kadar olmasa da), eşimin ailesi ise modern(moda tabirle söylüyorum:).
onların ailesinde bi tek kapalı bile yok. evlenmeden önce ben de bunu dert etmiştim.çok düşünmüştüm ama şimdi iyi ki evlenmişim diyorum. neden mi bi kere benim yaşam biçimimde hiç bi değişiklik olmadı, onlarınkinde de. ilk seferlerde bazı akrabaları ellerini uzatıyordu,ee ben de onları kırmıyordumdelikafaduldenama şimdi uzatan yok.sonra ben öğretmenim diyince herkes kuran kursunda mı diye sorardı:bbo:şimdi gurur duyuyolar benimle. yine başlarda herkes kıyafetimi inceliyordu, şimdi ise çok güzel giyindiğimi söylüyorlar.(kayınpeder benden gelinim modern kapalı diye bahseder, o nasıl oluyosa:dance:)
sonra heryaz denize giderlerdi ben evde otururdum, bu sene ise giydim haşemamı ben de yüzdüm ve bu çok hoşlarına gitti.eşim ise bu durumdan çok memnun, çünkü kayınvalidem ona kuran öğretmemi istiyor.
yani sözün özü, herkes birbirine saygı gösterdikten sonra kimse üzülmüyor...

erkek arkadaşın seni severkende sonuçta sen açıktın seni bu şekilde gördü ve kabullendi öyle değilmi??? demekki kendi açısından bir problem yok ama iş ciddiye binince araya evlilik ve aile girince kapanman gerektiğini söylüyor.. bu çok saçma geldi bana bende tesettürlüyüm ama bunu hiç bir şekilde başkası istedi diye yapmadım zaten başkasının isteğiylede olmaz... ve şunuda söyleyim asla başkasının istemesiylede açılmam...sen erkek arkadaşın istedi diye kapanıcaksın, erkek arkadaşında ailesi istedi diye seni kapattıracak, kusura bakma ama ben bu şekilde bir kapanmanında devamlı olabileceğini düşünmüyorum..

önceki sayfada uzun uzun yazdım ama anladığım kadarıyla aekadaşın seni kapatmayazorluyor. bu hiç hoş değil. sonuçta ben eşimle evleniyom diye açılmadım.

Sizin durumunuz aynı şartlı tahliye' yi andırıyor ama onun bile bir süresi vardır ki sizin için bir ömür boyu zorunlu bir durumu yaşamak.

O kadar sene dirsek çürüttünüz ve avukat oldunuz yarın öbür gün başkalarının hakkını savunacak durumda iken sizin kendi alabileceğiniz kararları başkalarının almasına musamma göstereceksiniz ve kendi kararlarınızın kriterlerini yarın öbür gün eşiniz olacak insanın ailesi belirleyecek.

Sonuçta her ne kadar anlattığınız kadarı ile erkek arkadaşınız gerçekten iyi biri olsa da evlilik sadece iki kişi arasında kalmıyor arkadaşım kaldı ki zaten sevdiğiniz insan ailesini başının üstünde yüceltecek bir yapıya sahipken evlenseniz bile pek mutlu bir son olacağını hiç düşünmüyorum açıkçası.

güzelim sen kararını vermişsin allah hakkınızda hayırlısını versin bizlere laf düşmez zaten..

ama ısrarla akıl istiyorsun fakat burda yüzde 99 u olmaz diyor sebeplerini yazıyor sen bunları dikkate almıyorsun çünkü senin asıl duymak istediğin ( bu iş olur sen canını sıkma evlen )cümlesi.bunu duyunca kendi bilinç altını onaylamış olucaksın sanırım..

Canım gerçekten zor..
Tamamen farklı bir durum düşünsene benim için öyle bir aile aile değildir ne demek gelinler kayınpederlerle birlikte oturamaz yemek yiyemez falan..Sen ailenin tek çocuğusun rahat büyümüşsün..

O ortama alışmak zorunda değilsin ama seni istediğin gibi yaşamana müsade etmeyeceklerine eminim hem hukuk fakültesi okumuşsun diyorsunki kadınların çalışmasından yana değillerlmaz:

Madem bu kadar tutucu bir aile aileye giren kişiyi kendi emirleri altına sokmak isterler..
Erkek arkadaşın üniveriste ortamındayken fikirleri değişmiştir normal buluyorum artık hep böyle olur zaten..

Ama seni böyle kabul edebilir mi ailesi istemesse bile senin için neler yapabiilir onu merak ettim..Kendinden taviz verme lütfenlmaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…