yanılmıyorsam ingiliz bir kadın aktivist, şiddet gösteren erkeklere uygulanan psikolojik tedavinin çok yüksek bir oranda boşa gittiğini söylüyordu. çünkü şiddet gösteren erkekler ruh sağlıkları bozuk olduğu için değil, ata erkil düzen onları koruduğu ve buna hakları olduğunu ima ettiği için kadınlara şiddet uyguluyorlar. ben sizin iyi niyetinizi anladım, polemik olsun diye de cevap yazmıyorum. sadece bu erkeklere deli, dengesiz, ruh sağlığı bozuk, tedavi görmesi lazım gibi izahlar yerine dümdüz katil ruhlu, vicdansız, gaddar zorba filan demek lazım. öteki türlü sanki ellerinde olmayan bir şey yapıyorlarmış gibi görünüyor. gayet de ellerinde şiddet uygulamamak. mesela konu sahibinin babası gidip kahvede bir adama vursa ya ağzını burnunu eline verirler ya da hapse atarlar. bunu bildiği için kendisine zarar veremeyecek olanı yani kapısını kızını dövüyor. hem gaddar hem de korkak yani. ve tabii ki çok haklısınız; konu sahibi bu konuda asla kendini sorgulamamalı niye vurdu ben ne yaptım ki filan diye. onun için de psikolog imkanı varsa babası olacak zorbaya kaynak israfı yapacağına kendine yapsın, kendisi psikoloğa gitsin.