bu adamla ömür geçer mi ben mi abartıyorum ya:(

Bu bir süreç çocuk küçük olunca daha zor

Ev işine gelince ben de yapmıyorum çok konuya yazdım rahat bir tipim dün akşamın yemek sofrası bu akşam yemeğine kadar masada durabilir ya da salonda bardaklar

Ama üstünden çıkarıp ortaya attığı pantolonu iki gün sonra nerede diye sorunca kızıyorum hem kirli sepetine atmamış birinci falso hem de iki gün içinde yıkanın kuruyacak

O zaman kızıyorum elin ayağın tutuyor yayılacağına at makinaya diye

Bir de komşular var kadın ev hanımı adam akşam gelip çamaşır asıyor kendi diyor kadın akşama kadar geziyor adam iş yapıyor diye ama ben akşama kadar çalışmışım yine ben asıyorum

Pratik çözümlere gelince

Evdeki ıncık cıncığı ve eşyayı azalt temizlik toplama kolay olur

Salonda iki kanepe 3 sehpa bir tv bir masa 4 sandalye ile oğlanın oyuncak dolabı var toplamak kolay yani

Elde bulaşık yıkamam tek kaşık dahi artık akıtmıyorum da makinanın ön yıkamasını kullanıyorum

Kurutma makinam var kışın çamaşır asmıyorum

Ütü yapmıyorum kırışık giderme ayarında yıkayıp düzgün asıyorum ütülenecekleri giymiyorum 5 yaşındaki oğlum için ilk ütüyü 23 nisan kıyafetinde yaptım bu sene

Haber vermemeye çözümüm yok takmıyorum ben de haber vermiyorum

Bir de biz birlikte çalışıyoruz herkes biliyor nerde olduğunu ben bilmiyorum insan diyorum sekreterine bile haber verir geç geleceği zaman sen bana haber vermiyorsun ama dinlemiyor yani

Akşam 1730 da aradı istanbuldan geliyorum diye sabah 5.30 da geldi oysa 2130 gibi ulaştırdı

Arayıp söylemediği gibi bu süreçte kuzeni ile bulunup diğer kuzenine gitmiş hatta ablasını arayıp onu da çağırmışlar ben bunları diğer ablasından öğrendim

Durumlar aynı takmamayı öğrenmek lazım az kızınca bir süre haber veriyor

Tabii ben de günde 20 kere arasın istemiyorum burda ne konular okuyoruz işte gün içinde 5 kere aramadı diye küsenler var

Çok uzun olmuş kusuruma bakma

OTE="dilek7760, post: 41068683, member: 403432"]çok haklısın aslında ama maaşımdan sadece 300 lira kalıyor onunlada temizlikçi parası veremem ayda bir kuaföre zor gidiyorum bu şartlarda çok zor yani. her işin altına elimi koydum bütün suç bende farkına geç de olsa varıyorum işte. faturaydı ıvır zıvır herşeyi üstlendim her işe yetişmeye çalış çok iyi halt ettim ben :)[/QUOTE]
Ôdemekerimizin ağır olduğu dönemlerde çağırdım ben. Bebeğim küçük durmuyor çalışıyorum. Çağırdım valla. Şimdi temizlikçi çağırcam deyince ne demek istediğimi anlıyo az çok yardım etmeye başlıyo. Sonra eskiye dönüyo. Bazen kızınca yapmıyom ütülerini. Sonra tek tek ütülüyo faturayı düşünüyosun. Off off herşeyi düşünmek ne zor

aboooo birkaç yıl sonra böyle olacağım yani çok zormuş ya borçlarım bitsin inşaallah temizlik için birini ayarlayacağım biraz olsun kafam rahat eder bi hafatadır iki sepet dolusu ütü yapılacak beni bekliyor herşeyde olduğu gibi.. Allah yardımcın olsun seninde

valla canım benim herseyi düşünene madalya takmıyorlar.ama bence istikrarlı ol.ona karşı tavrını iyice belli et.bu durumdan duydugun rahatsızlıgı anlasın...

ben işten akşamları geldikçe her gün azar azar iş yapıyorum.böylece hafta sonuna çok iş kalmamış oluyor.daha rahat oluyorsun tavsiye ederim :)

Ôdemekerimizin ağır olduğu dönemlerde çağırdım ben. Bebeğim küçük durmuyor çalışıyorum. Çağırdım valla. Şimdi temizlikçi çağırcam deyince ne demek istediğimi anlıyo az çok yardım etmeye başlıyo. Sonra eskiye dönüyo. Bazen kızınca yapmıyom ütülerini. Sonra tek tek ütülüyo faturayı düşünüyosun. Off off herşeyi düşünmek ne zor [/QUOTE] elimde kalan parayla ay sonunu getiremiyorum o yüzden hep erteliyorum gündelikçiyi benim oğlanında tam oyun zamanı bide özlüyor farkındayım o uyuyunca koşturup duruyorum işte

ben işten akşamları geldikçe her gün azar azar iş yapıyorum.böylece hafta sonuna çok iş kalmamış oluyor.daha rahat oluyorsun tavsiye ederim :)
camları filan sileceğim zaman öyle yapıyorum mecburen:) yoksa hayatta bitmiyo iş salı günü tatildi ütüyü hallederim dedm ama inan fırsat bulamadım mutfağımı bile toparlayamadım oğlumla oynadık o uyudu yorulmuşum bende sızıp kalmışım kanepede :)

haklısın canım ya benim 4 yaşında oğlum var.hafta içi annemde kalıyor cumadan alıyoum bende hafta içi yapıyım da hafta sonu ogluma zaman ayırıyım diye düşünüyorum.bu konu herkeste dert yani :)

çocuk olunca bu işler daha zor.
benim çocuk olmadığı için hafta içi hiç iş yapmam cumartesi bütün işi yaparım.
eşim evdeyse yardım eder ama uzun süredir cumartesileri çalışıyor bende gücüm yettiğince yapıyorum.
pazar da ya geziyorum ya da evde dinleniyorum.
temizlikçiye hiç ihtiyaç duymadım.

Ama ben bu hayatımdan çok da şikayetçi değilim

Ben titiz bir annenin çocuğu değilim annem de çalışıyordu o da takmaz derli toplu asker gibi bir evde büyümedim

Çevremde gördüğüm annesi ev hanımı olan çalışan bayanlar aynı şeyi kendileri de uygulamak istiyor bu da yıpratıcı oluyor

Mesela 2 sepet ütünün içinde ne var

Gömlek ve bazı pantolonları anlarım da diğerleri gereksiz bence ütülü çarşaf diye tutturanlardansınıuz bilemem tabii

Bir de ben az porsiyonda yemek yapıyorum çabuk pişiyor eve 5 te girip 6 da en az 3 çeşit yemek pişip yenmiş oluyor

Burdan öğrendim mesela her gün banyo wc yıkayanlar lavabo ovanlar var onların hayatı acayip zor geliyor bana ben öyle olamam mesela benim için yemek daha önemli taze ve sağlıklı olsun camlar kirli olsun

unutmayın siz süpermen değilsiniz. bazı şeyleri görmezden gelin her şey mükemmel olmak zorunda değil. çok sıkıştığınızda temizlikçi alın. eşiniz parayı verince belki yardım etmeye başlar. herkesin sorumluluklarını açık biçimde söyleyin. eğer kendine düşeni yapmıyorsa siz de yapmayın. biraz kural koyun evde ve yorulduğunuzu söyleyin açık açık.

kendinize biraz vakit ayırın, dışarı çıkın. her şeyi siz de onunla paylaşmayın. o da sizi merak etsin. çok üstüne düşmeyin.

En güzelini yapmıssin. İş zaten bitmiyor.

neden oluyor biliyor musunuz kendimize hiç acımamamızdan
inşallah maaş kartını falan elinizdedir öncelikle kendinize acıyarak başlayın işe
eve para verirken kısın ve en az ayda 1 kadın alacağınızı söyleyin
siz de ona haber vermeden planlar yapın bakalım nasıl olacak?

bu arada kim bakıyor çocuğunuza?

Benim esimede yardim etmiyosun dedigimde , ee söylemedinki diyor , söylesemde yapmiyor yada 2 gün sonra yapiyor ..
Yani yardim bekleme islerine göre davraniyorlar bütün erkekler böyle sanirim.

Ama sana haber vermemesi konusunda ciddi ciddi konus , vaktin yinede takmiyor seni , sende ona göre davran sende haber vermeden oglunla yemege git gezmeye git .
Kesinlikletepki verecektir , ozaman sende sana ayna tutuyorum dersin.
Hosuna gitmedigi seyi bidaha yapmaz.

eş sorunlarında ,hele de boşanmayı göze alan bayanlar,madem boşanmayı göze aldın....

boşanmadan önce şunları bir deneyin:

-boşanmaktan korkmadan davranmaya başlayın...

-her şeyi tersine çevirin yani davranışları...

-eskiden yaptığın şeyleri geçerli sebepler bularak yapmamaya başlayın...

-eşinizin üstüne çok düşmeyin,o yokmuş gibi gayet relax yaşayın...

-o gün ne yapmak istiyorsan yap yapmak istemediğin şeyi yapma...

-kendini yaşa..

-onun yaptığı ve senin rahatsız olduğun şeyleri sen de yap.ama yavaş yavaş...

-PÜF NOKTASI 1 :bütün bunları yavaş yavaş ve ÇAK TIR MA DAN yap........

-PÜFNAOKTASI 2: sabırlı ol.

Bir şeyi hatırla: Ne zaman bir şeyin yolunda gitmediğini hissetsen,

sebebi ilk önce kendi içinde bul. Hiçbir yere gitme. Yüz olayın doksan dokuzunda sebebi kendi içinde

bulacaksın.Ve sebebi kendi içinde bulmuşsan,yüz olayın doksan dokuzunda,

yüzüncü sebep kendiliğinden yok olacak. (OSHO)

(OSHO) ya bayılıyorum....

aynen dediğin gibi... bazı günler ailesini çağırmış bi bakıorum balık masası hazırlanacak zaten yorgunum bide haftaiçi onlarla uğraşıyorum onu bile haber vermez sürprizleri(!) çoktur sağolsun
Ozaman calismicaksin güzelim böylr erkege böyle yapacan. Hem hic bir ide yetisemicem bir gün oncesi yemegi yemicek burun kivircak hem caliscam cocugumq baksrim evde oturum bitti. Erkek milletinede fazla yüz vermicen. Borcu mu vqr calissin ödesin ozaman bak bakalim disarlarda yemek yemege para bulacakmi ozaman

çalışmamak daha büyük sıkıntı değilmi mesleğin varken yapmamak beni köreltir yani bilmiyorum ev hanımlığı daha zor bence... hem çalışmazsam açlıktan gideriz heralde eşimin maaşı kredilere yetmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…