Bu Ağrılar Gerçekten Derdim Oldu :(

Hidrosfer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2016
480
860
103
Herşey Temmuz da başladı kızlar. Boyun ağrılarım , başımda uyuşma hissi, çenemde kasılmalar.. Aciller , Mr , tomografi, eeg testleri .... Hiç bir şey çıkmadı. Panik atak başlangıcı deyip ilaç başlattı ama etkisi olduğunu sanmıyorum . 5 ay oldu çünkü.. Hayatımı alt üst ediyor bu his.. Sanki biri başımı çenemi sıkıyor gibi .. Kulaklarım da baskı hissi vs .. Aksam yine oldu sıcak duşa attım kendimi rahatladım az da olsa .. Yok mu bunun çaresi? Benim gibi olan varmı? Stresten diyor doktor .. Gerilim tipi ağrılar diyor ama sürekli acaba kötü bir şey mi diye kafama takarken buluyorum kendimi.. Geceleri kötü şeyler olacak hissi ile uyuyamıyorum bazen.. Derin nefes alıp bunlar gerçek değil diyorum kendime ama zormuş bu hastalık.. Lütfen yaşayan varsa bu durumu bana bir yol göstersin Neşeli hallerimi özledim..

Bu durum evet bende oluyor. Bende de doktor bunun psikolojik olduğunu söyledi. Antidepresan vs vermişti, ama kullanmadım. Çünkü moralman bir sorunum yoktu. Sadece gerildiğim, stresli olduğun, korktuğum anlarda bu şekilde şeyler yaşıyordum. Bunun panikatak olarak değiştiğini söylemişti doktor... Hala bile oluyor ara ara. Ve hiç çözüm bulamadım...

Farklı hastanelerde farklı doktorlara görünün derim.
Bazen doktorlar ne olduğunu çözemiyor.
Yanlış yönlendiriyor.
En az 3 normal 5 sınırları zorlarsanız 6 7 doktor görmesi gerek.

Panik atakta olabilir ama 5 aydir ilaç tedavisiyle rahatlamadıysanız demek ki ciddi bir problem var.
Bende aynı hisleri yaşıyorum arada sırada. Ancak siz sürekli ve daha yoğun yaşıyorsanız biraz daha araştırın. Alanında iyi kişilere gidin.

Çok geçmiş olsun.

G
Geçmiş olsun kardeşim. Öyle iyi anlarsınız ki beni o zaman. Antidepresan kullandım 4 ay ama etkisi olmadı çünkü depresyonda değildim . Neşemi de alıp götürüyor bu ağrı .. kasılma. Çözümü yok cidden galiba

Reactions: Yeu
Depresyon çok farklı, bu mesele çok farklı. Doktorlara alışkanlık olmuş, detayları araştırmak yerine belli testler temizse yaz antidepresan gitsin. Sonra insan dengesi alt üst oluyor işte. Öyle iyi anlıyorum ki, artık üzülürken, gerilirken, korkuyordum. Aman bu sancılar ve ağrılar tutmasın diye. Dün astımım yüzünden biraz rahatsızlandım. Şuan beynimi çekiştiriyorlar içeriden mesela. Yok, çaresi yok. İstense olur ama, istenmiyor belki de... Halimizi biz anlarız

Boyun fıtığına baktırın derim bana öyle geldi nedense stress yaptığında daha çok ağrın olur kas gevşetici almayı denedin mi sıcak su iyi geliyor dedin

Çok teşekkür ederim .. Aslında hiç bir şeyim yoktu temmuzdan önce . Ta ki o gece abimi baygın bulup uzun süre ayılmayınca yaşadığım korku ile gelen atağa kadar .. uyuşma hissi ve titreme ile geldi ilk . Sonra ağrılar .. ilaç kullandım rahatlatıcı etkisi oldu ama sanki her streste tetikliyor.

Boyun fıtığına baktırın derim bana öyle geldi nedense stress yaptığında daha çok ağrın olur kas gevşetici almayı denedin mi sıcak su iyi geliyor dedin
Stres çok tetikliyor gerçekten.. sıcak su ve kas gevşetici iyi geliyor . Haklısınız baktırmam lazım . Kendimi iyi hissettiğimde hiç ağrı olmuyor meselâ

İyi bir nörolog ve bir psikolog ile görüşürün.
Belki yaşadığınız korku ile benzer etkilesimler yaşadığınız zaman oluyordur.
Beyin alaka kurup vücudu stres altına alıyorsa bu şekilde reaksiyon göstermesi normal.

Bunu yenmeniz için psikolog yardımcı olur. Eğer başka bir sıkıntı yoksa.

Sebebi psikolojik de olabilir fizyolojik de. Eger gerekli kontrolleri yaptırıp psikolojik oldugu sonucuna varırsanız önerim ruh günlüğü tutmanız. Gün içinde yaşadıklarınızı değil sadece hissettiklerinizi yazın ve geri dönüp okumayın. Bilgisayar üstünde de tutabilirsiniz. 1-2 hafta içinde rahatlayacaginiza eminim.

Doktor gibi kadınsın vesselam
Hep bir yakınımda oluyor mesela boyun fıtığı eşimde ve annemde var şükür eşimin ki şimdilik iyi fizik tedavi ve evde yaptığı egzersizler iyi geldi muhasebeci olduğundan fatura işlemekten meslek hastalığı diyebiliriz tabi elimizden düşmeyen telefonlarda cabası

Ayağımdaki dayanılmaz, barım barım bağırtan, beni yatağa bağlayan ağrı için, Ankara'da gitmediğim hastane doktor kalmamıştı.
Hiçbir şey görünmüyordu tetkiklerde, psikolojik deyip yolladılar.
Ama pes etmeyip, 6. bir doktora göründüğümde sorunumu çözdü ve 3 haftada ayağa kaldırdı.
Demem o ki, testlerde bir şey çıkmayınca psikolojik denip yollanmak bizim ülkemizde moda haline geldi.
Siz yılmayın, başka doktorlara da görünün derim.
Sebep psikolojik olsa bile, çokça doktor tarafından onaylanması gerektiğini düşünüyorum.

Yeniden o sürece girmek bile canımı öyle sıkıyor ki .. kafamda kablolar , tomografi içindeki berbat hisler geldikçe aklıma acayip oluyorum .. Beynimde bir şey var hissi ile tüm yazım berbat geçti . Ama haklısınız ihmale de gelmiyor sağlık bu . Teşekkür ediyorum

Gerçekten öyle .. Hemen psikolojik deyip yolluyorlar. Alışmışlar .. Baktırcam yeniden inşallah iyi çıkar. Geçmiş olsun size de :)

Bunu gerçekten denicem bu günden itibaren .. Aslında zaman zaman yazarım . Ama şu ara işsizlik psikolojisi vs de içten içe beni çökertiyor . Hepsinin bileşkesi kasılmalar. Ben daha şikayetimi anlatmaya başladığım ilk anda doktor stresli misin diyor .. Biraz cesaretli olup yeniden bir kaç doktora daha gideceğim.

He birde sürekli boynumuz aşağıda tele bakıyoruz artık boyun fıtığı olmayan yok nerdeyse
Derslerim çok zordu deli gibi ders çalışırken arada bir kasılmalar tutulmalar başlardı boynumda. Telefonda ayrı bir konu resmen kendimi tanıyamıyorum bağımlı oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…