E tamam işte fıtık buDerslerim çok zordu deli gibi ders çalışırken arada bir kasılmalar tutulmalar başlardı boynumda. Telefonda ayrı bir konu resmen kendimi tanıyamıyorum bağımlı oldum
Allah razı olsun bacımE tamam işte fıtık bunasılda teşhisi koydum ama
Bunu gerçekten denicem bu günden itibaren .. Aslında zaman zaman yazarım . Ama şu ara işsizlik psikolojisi vs de içten içe beni çökertiyor . Hepsinin bileşkesi kasılmalar. Ben daha şikayetimi anlatmaya başladığım ilk anda doktor stresli misin diyor .. Biraz cesaretli olup yeniden bir kaç doktora daha gideceğim.
Nefes alamama hissi , tuvalet hissi , çarpıntı hissi oluyor.. Ama o gelen kasılma hissi öyle hemen geçmiyor boynumda çenemde.. hergun olan bir şey değil ama benim için çok zor bir seneydi ben buna bağlıyorum.. inşallah korkulan bir şey çıkmaz.bir anda gelip 10 15 dk sürüp geçiyorsa akabinde çarpıntı kaygı duyuyorsan tuvalet hissi varsa büyük ihtimal panikataktır
panikatak işte seni korkmaya zorlar tamda bu histirNefes alamama hissi , tuvalet hissi , çarpıntı hissi oluyor.. Ama o gelen kasılma hissi öyle hemen geçmiyor boynumda çenemde.. hergun olan bir şey değil ama benim için çok zor bir seneydi ben buna bağlıyorum.. inşallah korkulan bir şey çıkmaz.
Kesinlikle katılıyorum .. Ben yazmaya da çok uzak bir insan değilim zaten . Ama cidden berbat bir sene geçirdim . Kaç yıllık ilişkim nişan arifesinde bitti . Okulu bitirip issiz kaldım . Neşeli hallerim gitti . Kendime telkinde bulunuyorum herşeyin bir vakti var diye ama dün gece mesela neden böyle oldu ki diye düşünürken buldum kendimi.. Sabahına devasa bir boyun baş çene kasılması ile uyandım.. İnşallah Bende atlatırım ..Herkesin böyle dönemleri oluyor malesef. Tutunacak bir dal bulamiyor. Bulana kadar kendine bilmeden zarar veriyor.Kimi ağlıyor kimi yemek yiyor kimi kilo veriyor kimi de senin gibi kasilip uyuyamiyor işte..
Ancak bu yöntemin avantajı kendinizi anlamanizi sağlıyor.Bazen yazarken çok derinlerden bilmediginiz hisler uyanıyor. Potansiyelinizi ve gücünüzü farkediyorsunuz. Yıkılmadim ayaktayim direniyorum yöntemi diyorum ben buna:) zamanında çok işime yaradı da
Tam ağrı gibi de değil aslında böyle sıkışma hissi. Kasılma hissi . Çene baş boyun ..Sadece baş kısmında mi oluyor ağrı ? Mide veya bağırsakta sorun hissediyor musunuz ? Mide de şişlik vs ?
Yanımdaki insan uyurken nefes alıyor mu diye kontrol edecek kadar kaygılarım vardı ama şimdi o kadar değil. Mesela şu his te Berbat basım ağrıyor tümörüm mü var acaba ? Dişim ağrıyor çekilmesi gerek çekerken birşey olur mu bana acaba? Bunların hepsi yeni yeni başladı. Gereğinden fazla kaygı , korku panik bozukluğu..panikatak işte seni korkmaya zorlar tamda bu histir
Tam ağrı gibi de değil aslında böyle sıkışma hissi. Kasılma hissi . Çene baş boyun ..
Teşekkür ediyorum.. umarım. Size de çok geçmiş olsun. Boyun düzleşmesi sorunu da böyle etkiler yapıyormus . Bakalım neler olacak..Nöroloji doktorları birsey bulamadıysa birde Romatoloji doktoruna görünün . Ablamda böyle ağrılar çekti bir sene boyunca . Doktorlar bir sene sonunda teşhis koydu. Çok geçmiş olsun umarım geçici bir durumdur.
Gerçekten artık eminim ki stres kaynaklı bugün güzel bir gün geçirdim ağrı hiç olmadı .. Peki çene için hangi bölüme gitmeliyim? Çene cerrahisi her yerde yok diye biliyorumBahsettiginiz tum seyler bende de oluyordu. Benimkinin sebebi gece uyurken çene sikmasi idi. Yillarca sıktım ve hala ara ara sıkarım. Hem cene kemigime zarar verdi hemde boyun fitigimi tetikledi. Sebep tamamen strese bagliydi. Simdi sikmalarimi biraz azalttim. Belli bir dönem plak kullandim. Cene sikmasini onlemek için. Sizikisi ne bilemem ama bu ihtimalide gozden gecirim derim doktora danisarak.
kas ağrısı olmasıngerginliktenHerşey Temmuz da başladı kızlar. Boyun ağrılarım , başımda uyuşma hissi, çenemde kasılmalar.. Aciller , Mr , tomografi, eeg testleri .... Hiç bir şey çıkmadı. Panik atak başlangıcı deyip ilaç başlattı ama etkisi olduğunu sanmıyorum . 5 ay oldu çünkü.. Hayatımı alt üst ediyor bu his.. Sanki biri başımı çenemi sıkıyor gibi .. Kulaklarım da baskı hissi vs .. Aksam yine oldu sıcak duşa attım kendimi rahatladım az da olsa .. Yok mu bunun çaresi? Benim gibi olan varmı? Stresten diyor doktor .. Gerilim tipi ağrılar diyor ama sürekli acaba kötü bir şey mi diye kafama takarken buluyorum kendimi.. Geceleri kötü şeyler olacak hissi ile uyuyamıyorum bazen.. Derin nefes alıp bunlar gerçek değil diyorum kendime ama zormuş bu hastalık.. Lütfen yaşayan varsa bu durumu bana bir yol göstersinNeşeli hallerimi özledim..
Mr,eeg, tomografi de bariz bir şey bulamayan doktorlar hemen psikolojik diyor.. Olabilir neden olmasın arada bi gelip hayatımı zehir eden kasılmaların illa bir sebebi vardırkas ağrısı olmasıngerginlikten
dr unuza gidin fibromiyaljiyi bir sorun yonlendirme ile belki teshis koyulabilir. gununuz kotu gectiginde sinirlendiginizde ya da yorgun okdugunuzdaartanagrilardan soz ediyorsunuz genelde oyle oluyor fb da fibromiyalji yazin destek gruplari var.Mr,eeg, tomografi de bariz bir şey bulamayan doktorlar hemen psikolojik diyor.. Olabilir neden olmasın arada bi gelip hayatımı zehir eden kasılmaların illa bir sebebi vardır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?