Bu arkadaşın derdi!

Evet bir zorunluluk söz konusu ve şimdiden kendini yiyor. Prova nasıl olmalı sizce yani mesela 1 gün babaanneye falan mı bırakmalı?

Gece arada kendi sütünden biberonla versin. Bir iki hafta önce , bir iki günlük babaannenin yanında uyutulsun.
Sonra anne gelip alır. Yani uyusa bile annenin geleceğini anlar.

Sonra bir daha denenir , alınır. Son birakista tahminimce alışır babaanneyi ve ortamı seviyorsa.

Uyurken sizin giyilmiş kıyafetleri de kullanabilirler
.

Tahminlerim bu yönde.

Yada mecburiyetten bebeğini 1 haftalık bırakmak zorunda olanla, partiye gidip gelmeyen anne bir olmamalı Buda bebeğin geleceği için iyi bir şey sonuçta annesinin mesleği için yapması gereken bir olay. Siz süt konusunda ne düşünüyorsunuz? Kesmeli mi?

Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için uygulayacak

Bende guvenlı baglanma taraftarıyım turkıyede saplantılı bagımlı malesef cocuklar anneler oyle yapıyor kı cocuk bana duskun bensız yapamaz yanlıs cocuk cevresı ıle tanısmıyor yabanı oluyor tanımıyor kımseyı. Sızı goremeyınce benı bırakıp gıdecek korkusu ıle buyuyor. Burda sure uzun ve yas faktoru var tabı uzmanlar daha ıyı bılır bence burda vakıt kaybetmeyın uzmana danısın

Bana yabancı bir durum ama bu durum sütten normal bir şekilde kesmek gibi bir durum değil. Sonuçta normalde çocuklar sütten kesilirken anneleri hala yanlarında oluyor, annelerinin desteğiyle bunu atlatıyorlar. Sizin durumda hem 1 hafta anne yanında olmayacak, hem de sütten 1 hafta kesilecek... Bana göre travma yaşatacak bir durum. Ama bu işin eğitimini de almadım, sadece hislerimle konuşuyorum tabi, bilemem. Eğer bu seyahat mecburiyse ben olsam çocuğumu gitmeden biberona alıştırırdım, döndüğümde de sağıp vermeye devam ederdim, emzirmeye devam etmek istiyorsam arada bir iki başlatırdım yine, o da eğer kabul ederse. Ama asla bir anda anne gitti, meme gitti şokuyla çocuğumu baş başa bırakmazdım.

Biz partiye degil, tatile gidiyorduk da neyse.

Sütü kendisi düsündügü gibi yapsin. Stocklayip verilsin bebege. Hadi en kötü ihtimalde geri geldiginde gögüsü istemezse (ki pek sanmiyorum, ister), cocuk 12 aylik olup zaten normal inek sütü icebilir. Bence arkadasin kesin gitsin.

Çok ayrıntı vermemişsiniz. Neden çocuğu götüremiyor? Yanında olacak bir sürü kişi saymışsınız. Bunların hiçbiri anneyle gidip o eğitimdeyken çocuğu oyalayamaz mı? Baba son 2 gün annenin yanına gidecekse neden çocuğu götürmüyor? Bana mantıksız geldi. Çocuk yolda birkaç saat yorulmasın diye hem anneden hem babadan ayrı kalacak. O zaman bu çift tatilede gitmiyor sanırım o zamanda çocuk yolda yoruluyor sonuçta.

Yok yanlış anladınız. Haberlerde görmüştüm yabancı bir ülkede anne! bebeğini yalnız bırakıp partiye gidiyor ve geri gelmiyor bebek ölüyor. Bunu kasdetmiştim. Size söylemedim yani, bencede insan kendine birazda olsa zaman ayırmalı. Çok zor bir süreç çünkü

Evet tatile şimdiye kadar gitmediler, bundan sonrasını bilemem. Gidilecek il konum itibariyle bebeği alabilecekleri bir yer değil. Çokta ayrıntıya girmek istemiyorum. Bu yüzden bebek kalmak zorunda, halalar zaten bebeğe tek bakabilecek olgunlukta olmadıkları için bu kadar insan bakacak. Halalar oyun kısmında müdahil olurlar diye düşünüyoruz. Baba ise işten aldığı iznini eşini oradan almaya giderek değerlendirecek. Neresi mantıksız geldi ki?

O ilde hiç bebek yok öyleyse...
Ne bileyim insanlar bebekleriyle Amerika'ya gidiyorlar eğitime . Türkiye'nin bir ucundan diğerine kaç saat ki uyur zaten kuzucuk
Neyse hayırlısı olsun
Arkadaşınız geldiğinde gelişmeleri yazarsanız burdan sevinirim bir süre bırakmak zorunda kalanlar okuyarak faydalanırlar diye düşünüyorum

1 yaş seyahate uygun bir yaş. İl konum itibariyle uzak olsa bile ben götürmenin çaresini arardım. Ne yazsak mümkün değil götüremez diyorsunuz. Çocuk etkilenir bence. Genel olarak yorumlarda o yönde ama siz illede bırakacak diyorsunuz hep. Uzmana danışsın en iyisi.

O'da cok uc bir örnek. Yani konuya baglayamadim. Burda daha cok kisi yorum yapar ve arkadasiniz linc olur. Niye? Cünkü anne ile bebek yapisik ikiz gibi olmali. Ondan sonra niye bosanmalar oluyor diye soruyorlar. Burdada cok konu aciliyor "artik yapamiyorum, cocuguma bagiriyorum" diye. Annenin psikolojik sagligida önemli. Yoksa cocuk,bunalmis bir anne ile yapisik kalmaktan daha büyük travma yasar.

Tabiki teşekkür ederim

Haklısınız teşekkür ederim yorumunuz için

Benim anlamadığım anne çocuğuyla bir arada olunca neden bunalıyor ki
3 yaşında çocuğum var bunalmaya fırsatım bile olmuyor lüks bunalmak bunalacagima 2 kahve daha fazla içerim yani :) çocuk eğlenmeye gezmeye engel değil ki ha 2 kişi ha 3 hiç farkı yok . Bence asıl sorun aileler çocuklarıyla eğlenmeyi bilmiyor
Yapışık ikiz gibi olmakta en az 1 hafta birden bire yokluguyla bırakmak kadar yanlış . Herşeyin ortası olmalı

Oda ister ama bebeğin iyiliği ve yoruculuğu için bu imkansız sanırım
Ne kadar yorucu olursa olsun bebek anneyi yaninda ister ilgisiz annelerim dikkati cekmek icin dayak.yemeyi goze aliyor cocuklar ne olursa olsun annesinin yannda olmaya razi olur bence kayinvalidesini ve bebegini de. Götürsün

Ne kadar yorucu olursa olsun bebek anneyi yaninda ister ilgisiz annelerim dikkati cekmek icin dayak.yemeyi goze aliyor cocuklar ne olursa olsun annesinin yannda olmaya razi olur bence kayinvalidesini ve bebegini de. Götürsün
Elbette oda götürmek ister ama böyle bir şey olamayacağı için 6 ay öncesinden derdine düşüyor

Her çocuk başkadır. Bir yaş emen bir çocuk için erken diye düşünüyorum. Çocuk henüz bağlanma dönemlerinde olacak ve birden anneden uzaklaşacak. Anne döndüğü zaman aşırı bir bağlılık problemi de yaşayabilir. Anneden uzaklaşmak ayrı bir travma, memeden uzaklaşmak ayrı. Özellikle gece emmeleri için çok zor olur. 8.5 aylık kızım, gece uyanıyor ve emzik ile uykuya dalmıyorlar. Ya kokum ile ya da birkaç defa göğsümü emiyor ve dalıyor hemen. Beslenmek için uyandığı zamanlar farklı o zaman emiyor ama ram uykusundan uyanıp tekrar uykuya geçemiyorsa kesinlikle beni arıyor. Büyük kızım 23 aya kadar aynen öyleydi. Ne zaman emmeyi bıraktı, gece uyanmaları da bitti.

Ya yaşayarak görecek, yada gitmeden memeden kesecek sanırım

Elbette cocuk ile gezmek ve eglenmek önemli. Cocugun, ebeveyn ile bagini güclendirir. Ancak sadece anne babada yanliz gezmeli. Tabi bu cocugunu ilgiye bogarak, hep 4 duvar arasinda yasayip sonra birden gitmek olmaz.

Mesela kizim arada hafta sonu annemlerde kalir. Bizde uykumuzu alip depoluyoruz. Kizimda orda aldigi ilgiyide cok seviyor. Denge bence cok önemli. Esin ile artik es degil, sadece anne baba rolüne bürünürsen, bu uzun vadede cok kötü sonuclara yol acar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…