Bu ay da olmadı :((( ekim de anne adayı olmak ümidiyle...

Keşke yannda olabilsek ve sana sımsıkı sarılabilsek umudum.
Herşey kısmet.
Çok dua aldın bitanem elbet Rabbim in yanında o dualarımız.
Allah ın hikmeti çok büyük canım ne çıkarır karşına bilinmez,Dr kapı kapandı umut yok dememiş umudum çok şükür.
Allah senin ,eşinin yardımcısı olsun canımıniçi daha bitmedi mücadeleye devam edeceksiniz ve inşallah Rabbim emeklerinizin karşılığını verecek.

Bu dünyanın sonu değil bitanem Allah beterinden saklasın.

o konuyu hiç düşünmeyiz.. insan yeri geldiği zaman kendi çocuğuna kızabiliyo, o alınan çocuk kendini suçlu hissetmez mi zaman sonra, hem aldınız beni, hem kızıyosun, fln... denilmez mi.. ??
zaten belli bi yıpranmışlığım var.. pskilojik durumda nasıl ruh halim elversin ki, çocuk zıttına zıttına birseyler yapsa,, o çocuğa sinir olmaz mısın .. bakmak istemezsin,. hor görmeye başlarsın.. o yüzden bu saatden snra ruhum zaten bozulmus..
ha olmus olsa, kendimin diye, bunca sıkıntımın üstüne sağlıklı bebğim oldu çk sükür diye evlat bakılır..

hem görümcemin görümcesinin de zamanında, yaklasık benim yaşlarımdayken asılama yaptırmıs, 1-2 neyse..
eve göndermisler, zaman sonra aramıslar, bi tutdu demisler bunlar bi sevinmis.. zaman sonra bir daha tel geliyor ki..
tutan sizin ki değildi,. bskasınınmışş tahliller karısmıs.. yani bu kadarr hasta psikoyojisine önem veriyolar işte.. ya hastanın kalbi dursa o anda ne olacak bunu hiç düsünmüyolar tabi ??

sonra bir sevinç.. sonrasınad bir yıkım.. o esnada onunda görümcesi hastanede hemsireymis.. o demis yeni doğan çocuk var annesi doğumda kaybetit diye.. istersen ona annelik yap evlatlık alın.. onlarda o an ki ruh haliyle, almıslar... ama simdi kız 17 yaşlarında.. etmediğini bırakmıyo suan ki anne-babasına.. çok asi oldu ,. odasında olmayan yok. durumları da iyi.. kız yine asi, yine asi.. sanki annesini onu alıp bakaıp büyüten öldrdü..

o kızın babası ve 3 erkek kardesi daha varmıs.. ben olsam yollarım oraya, gerçek babasının durumu pek iyi değilmis.. birde babanesi varmıs , smdiki halini görmek isbtiyomus.. ama kız nedense gitmiyo.. smdilerde de fıstık gibi kız oldu ama neye yarar, ona bakan kisilere asi olduktan sonra..
kadın hastalık sahibi olacak yazık yani.. zaten rahimden ameliyat oldu..

birede evlatlık alma işinin bir bska boyutu daha var.. dini yönden de sakıncalı bir durum..
kız olursa ergenlikten snra babaya haram.. erkek olursa ergenlikten snra anne ye haram ..

benim en küçük dayımla- yengemin de olmuyo yaklasık benim doğduğum zamanla evlilier.. tabi onlar normal ilaç tedavisi görmüş yılların o zamanında..bizim bu tüp bebek tedavilerini onaylamıyolar ..hatta bana kızıyolar ..nysee..

bu bütün saydığım sebeplerden esimle ben kabul etmeyiz yani böyle birseyi ..

saol nurlum.. Allah razı olsunn bitanem ..
dualarınızla Rabbim sizleri de gözetsin insaAllah..

öyle tabi, dünyanın sonu değil ama, insan yaşadıklarıyla yaşlanıyo..
şuan ruhumuzun ilacı olacakdı.. hem benim hem esimin..
Rabbim insaAllah daha büyük hastalık vermesin, sıkıntı vermesin insaAllah..
sözün bititği yer ..
ellerim bak bos kaldı sarkısı söyliyim.. hatta göbüsüm bos kaldıı diyim en eyisi

canm şuan sana ne söylesek biliyorum fayda etmryecek ama yinede dyce nolur üzme kendini rabbim derdin verdi dermanınıda verir bilyrm sabretck gücün kalmadı dye düşünyrsn sık dilini çoj ama çok üzüldüm

Son düzenleme:
Bîşeyler yazmak çok zor umudum senî seviyoruz.

Bi süre çıkmam gerek kusura bakma canım sonra görüşürüz

Yapma ne olur İnan hepimizi ağlattın canım ya.
Kafanı ne dağıtır bitanem biraz oyalansan,iyi olmalısın bitanem ki eşine de moral verir kısa sürede atlatabilesinîz bitanem

Cnm ne dicemi de bilemedim.yazdıklarını okuyunca çok kötü oldum.Allah yardımcın olsun.napalım herşey Rabbimden.ama umudumuzu yitirmeyelim cnm.ben şunu anlamıyorum eşine nasıl yaoılacak bişey yok dedi drlar.sen özelemi gitmiştin bitanem.

canım ne olur üzme bu kadar kendini okurken hatta şu an yazarken göz yaşları dökülüyor gözümden ...olacak inşallah ben 9 kere tüp bebek yaptırıp negatif sonuç alıp normal yolla hamile kalan kişiler biliyorum inş olacak allahın ipine sarılıp daha çok dua edeceğiz elbet hepimizin yaptığı dualrdan birisi kabul olacaktır...dualarım seninle ...4444 tefriciye okuruz hatim yaparız bütün gönüller bir olur ve rabbimde görür bizim dularımız karşılıksız kalmayacak inşallah benim umudum var sen de ümitsizliğe kapılma allahın rahmeti büyük rabbim rahmetini ve bereketini üzerinizden eksik etmesin selametle kalın ....benim çıkmam lazım hepinizi öptüm kızlar namaz vakti yaklaşıyor dualarım sizinle....

Tatlım öncelikle çok üzüldüm.. Hakkım varsa kat kat helal olsun.. Ama pes etme yılma ve isyan etme nolur.. Anladığım kadarıyla inançlı bir bayansın.. Yaşadıklarını anlamam, hissettiklerini hissetmem mümkün değil bunu çok iyi biliyorum.. Sınav dünyasındayız kuzucum... bu da senin ve eşinin sınavı ... Rabbim kimsenin kaldıramayacağı yükü yüklemez omuzlarına bitanem.. Öyle vazgeçmek yok.. biraz dinlen eğer maddi anlamda gücün yerindeyse yine deneyeceksin... vazgeçmeyeceksin.. bak doktorum açık kapı bırakmış..

herkesin düşüncesi farklıdır canım en iyisini sen bilirsin... evet insan yeri geliyo kendi çocugunu çekemiyo.. ama o çocugu almışsam benim diye kabullenmişsem güzel bi şekilde yetişmesi için gerekirse kızılmalıda hayır demeyide bilmeli .. yukarda evlatlık bi kızdan bahsetmişsin kızı evlatlık diye fazla şımartmışlar bence.. benim evlatlık arkadaşım var...eşimin arkadaşının eşi... kendi ailesinide biliyo ama bu ailesine çok düşkün, dillerinden düşürmüyo...onlarda kıza çok düşkün.. kız güzel yetişmiş..kızın eşinede oglum diyolar çocugun ismini bile söylemiyolar..onuda benimsemişler yani... ayrıca bide abimin ev sahibi var çocugu olmamış.. onada eltisi vermiş erkek hemde... o çocuga bakarken ALLAH ona bi kız çocugu nasip etmiş.. o ikisinede birden bakıp ikisinide başkalarıyla tabi evlendirip çoluk çocuga karıstırdı.. ev sahibi yaptı.... neyse canım sen üzülme sıkma canını ölümden başka herşeye çare var.. ALLAH hayırlısı saglıklısını versin herkese canım k.i.bak

hayolatum umudum piriorm keserim esilammmmm hu hu çıkmadan kimseyi göremedim desenize adet oldum saat 1 gibi 10. günü dr a gitcem çok heycanlıyım heran wazgecip yasmine başalyabilirim korkuorum dün aksam eşimlede atiştık gündelik konulardan hemen korktum ya hamille olsaydım yabebeğim olsaydı biz hala çocuk gibi kavga edip kapı wuruoz......inşallah yumurtalarım normaldir allahım hepimize yardım et.........

hayırlı olsun bitanem .korma canımın içi her evlilikte olur.hem daha oturma aşamasındasınız bak ben kaç yıllık evliyim hala hergun tartışma konusu bulabılıyoruz eşimleoyuzden sıkma canını evlılık te gulluk gullustanlık olcak dıye bişeyde yok.zaten emın oyle olsaydı bız kadınlar bu seferde hiç kavga etmıyoruz nıye acaba derdikoyuzden evlılıkte olur böyle atışmalarçocuk oluncada kavga etcegımız konu çocuk uzerıne olcak yıne ama kapı vurmalar olmaz ozaman nıye dersen çocuk korkar bahanesine sıgıncazoyuzden sıkma o tatlı canını hayırlısı olsun kırmızılarda.inşallah istedıgn doğru zamanda hamıle kalırsın yumurtacıklarda ıyıdır ınsallah

bi tanem saol her zaman 12 den wurup beni gülümsetmeyi başarıosun allah razı olsun gugum :26::26::26::26:

umudum canım rabbimden herşey.Üzme kendini diyemem ,canını sıkmada diyemem güzel arkadaşım ama bu bir sınav kuzum.sakın olaki bu sınavda pes etme ve en önemlisi isyan etme..ne diyebilirim ,ne yazabilirim biraz daha hafiflemen için inan bilmiyorum ..Rabbim ol demedikten sonra herşey boş.sabır kuzum elbet bu sabrın sonunda sende mükafatını alıcaksın bitanem.dualarımızı ettik hala etmeyede devam edicez elbet yüce rabbim kabul edicek dualarımzı...rabbim hiç bu açılan elleri boş çevirirmi bitanem.
rabbim daha büyük acılar yaşatmasın.neleri var kuzum hep şükret nolur.bir gün olcak inşallah.kaç tüp denemen olursa olsun sayıya bakma sakın.sen meleğine giden yolu takip et.biraz dinlen yine başlarsın.yeni doktorlarla yeni yöntemlerle.bu işi 6 kez 8 kez 10 kez deneyen arkadaşlarımız da var topıklerde sonunda bebeğine kavuşan.ve tüple uğraşırken normal yolla hamıle kalanlarımızda var sende bılıyorsun bunları.yer gök duala bitanem.bu arada ecehanımdı sanırım evlat edinmeden söz etmiş.tabiki senin ve eşinin fikridir saygı duyarım.ama gün gelirde eğer okumak istersen tüp bebek bölümünde sümüklü böceğin hikayesi diye bir yazı var.eniştemle beraber okumanızı tavsiye ederim.okudunmu ,okuyomusun bilemiyorum ama ben her gün okuyorum.orda bir annenin yıllarca çocuk özleminin sonunda evlatlık edındıgı denizin hikayesini anlatıyor .okadar tatlılarki.ve o kadın okadar güzel bir anneki.her okuyuşumda içimi acıtır ve imrenirim o bayana...benim annem bile beni bukadar güzel yetiştirememiştir demiştim hatta ilk okuduğumda..sadece gir bikere bi okuyun kızlar sizde .annelik konusunda okadar ayrıntılı olarak yazıyorki o bayan.benim evlat edinmedeki düşüncelerim daha farklı.yıllar sonra çok isterim.hatta eşimle kaç defa konuştuk koruyucu aile olma fikrini ama araştırdığımızda benim yaşım tutmuyordu maalesef.evli olan çiftlerde en küçük yaş oranı 25 üstüymüş.belki 2 sene sonra bi yavrunun koruyucu annesi olabılırım...en azından sende bu sürede eşinle koruyucu aile işini düşünebilirsiniz evlatlık edinmeden öte...rabbım içine bir ferahlık nasip etsın.dualarımız seninle bitanem.eniştemınde içi yanıyordur canım ama napalı bu hayat bi sınav.herşeyin hayırlısı.rabbım kaldıramayacağımız ,taşıyamayacağımız yükü yüklemesin omuzlarımıza....

canımm inan yaşadığın durumda ne denir..hangi söz seni tesellieder.yada varmıdır öyle bir söz..seni anlamam mümkün değil biliyorum..kendimi senin yerine koymaya çalışsam da yeteri kadar empati kuramam biliyorum..
umudumm adın gibi umutlu ol ne olur..ne gelirse Allahtan..biliyoruz kabulediyoruz..evet senin sınavın çok ağır..ama hala herşey bitmiş değil..yaşın daha çok genç..çok şükür ki erken evlenmişsin..insanların bazen birkaç tüp bebek denemeik zamanı kalıyor yaştan dolayı..ne olur pes etme..biliyorum maddi olarak ta zor bir süreç ama yine uygn olursanız yine deneyin canım yaaa..geçen bi prof dinlemiştim böyle arkaarkaya denemelerde şansartıyormuş..
bunca yılın mükafatını belki de rabbim doğal yolla verecektir..biraz dinlen kafanı topla ama bebek fikrinden hiçbiirzaman vazgeçme..umutlarımız bizi ayakta tutan..biri yıkılırsa yeni ir umutla yeşermeli güzelliklerr.

evlat edinme konusunda da kabullenemeyeceğin bir yola asla çıkmamalısın tabii.ama bizim komşumuz bebek aldı 40 yaşını geçmişlerdi karı koca..şimdi o kız genç kız oldu..anne baba yaşlandı..ama o kızı öyle güzel yetiştirdiler ki.. yurta kalsa belki de ziyan olacaktı..
tabi seni de anlıyorum..özellikle mahremiyet durumunu..sizdaha iyi bilirsiniz tabii..

Allah yardımcın olsun cnm..bu zor süreçte eniştemle birbirinize destek olun..kenetlenin..siziz sizden başkasının anlaması mümkün değil..
biz sana sadece dua edebiliyoruz cnm..her daim dualarımdasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…