- 25 Ağustos 2014
- 8.558
- 12.752
- 248
İç çamaşırı ütülemek ne ya.. Kendinize bu kadar işkence etmeyin..arkadaşlar ben kendimce elektrik tasarruf yöntemimi söyleyelım.
denemıs uygulanmıs ve sonuc alınmıstır. :):):)
tost makinesi bir nebze ama su ısıtıcısı ve utu elektrık faturasında neredeyse 20 tl fark ettırdı bende.
ılk evlendıgım zamanlarda elektrık faturam 75-80 den asagıya dusmuyordu.
ama delı gıbı utu yapıyordum. dusunun ıc camasırlara varana kadar kuruyandan cıkan herseyı utulerdım. su ısıtıcısı desen prızden hıc cıkmazdı.
sımdı utu olayını o kadar abartmıyorum kesınlıkle gömlek kazak vb sadece.
ve kesınlıkle su ısıtıcısı kullanmıyorum. elektrık d.gazdan daha pahalı. suyu ocakta ısıtmayı tercıh edıyorum. ısıtıcımı kaldırdım artık kullanmak aklıma bıle gelmıyor. bu arada fırını cok kullandıgım dönemlerde elektrık faturamda 5-10 tl oynamalar oluyor.
arkadaşlar ben kendimce elektrik tasarruf yöntemimi söyleyelım.
denemıs uygulanmıs ve sonuc alınmıstır. :):):)
tost makinesi bir nebze ama su ısıtıcısı ve utu elektrık faturasında neredeyse 20 tl fark ettırdı bende.
ılk evlendıgım zamanlarda elektrık faturam 75-80 den asagıya dusmuyordu.
ama delı gıbı utu yapıyordum. dusunun ıc camasırlara varana kadar kuruyandan cıkan herseyı utulerdım. su ısıtıcısı desen prızden hıc cıkmazdı.
sımdı utu olayını o kadar abartmıyorum kesınlıkle gömlek kazak vb sadece.
ve kesınlıkle su ısıtıcısı kullanmıyorum. elektrık d.gazdan daha pahalı. suyu ocakta ısıtmayı tercıh edıyorum. ısıtıcımı kaldırdım artık kullanmak aklıma bıle gelmıyor. bu arada fırını cok kullandıgım dönemlerde elektrık faturamda 5-10 tl oynamalar oluyor.
İç çamaşırı ütülemek ne ya.. Kendinize bu kadar işkence etmeyin..
faturalar çok uçuk . bulaşığı elde mi yıkıyosunuz. elektronikler eski mi ?
sürekli kapatıp açıyo musunuz doğalgazı ?
hergün bulaşık ve çamaşırım çalışır. haftada 3-4 gün fırında bişey pişer. elektrik süpürgesi hergün açılır. ütüde haftada 2gün .
2 odam yanıyo enyüksekte gece kapatıp gündüz açıyorum geçen ay 85 civarı geldi
ki yazın 20 gelir . bu ay hiç kapatmadan yaktım 121 lira geldi ve 34 günlük fatura.
su 38 lira
elektrik 54 lira
kettle bende kaldırdım . doğalgaz varken saçmalık kettle . tüplede kafa kafaya geliyo
kettle bende kaldırdım . doğalgaz varken saçmalık kettle . tüplede kafa kafaya geliyo
sürekli kapatıp açmıyoruz sürekli açık ve en düşükte
fırın ayda 1-2 kez çalışır
zaten 2 kişiyiz haftada en fazla 2 defa bulaşık mk.çalışıyor
şu gece kapama işini yapıcam ama denicem bi
kesınlıkle annemlerın evınde de babam yasakladı :):) kettle kullanmayı. elektrik daha pahalı ocakta ısıtın diyor. dogru soyluyor cok acayıp fark edıyor.
bı arkadasım kettlesız ıs yapmaz dusunun makarna yapıcak kettılda kaynatır suyu oyle ocaga alır kaynamıs suyu, çayı aynı sekılde onun faturası 80 den asagıya dusmuyor.
benim annemde öyle herşey kettleda ama onların tüp var normal .
faturası 120-130du çamaşır bulaşık programlarını değiştirdim. fırını ve ütüyü 3 -4 dakika erken kapattırdım ( hergün fırını çalışır ) 90nı geçmiyo şimdi ki şohbende elektrikli
elektronik aletlerin yaşı çok çok önemli bence. benımde annemın çamasır makınesı a plus sanırım ondan degıldı. baya eskıydı. degıstırdık sımdı fark ettı baya.
Asgari ücretli olarak aynen diyorum cnmmSağolsunlar maaşa zaman gelmez üç kurulsa geçiririz tasarruf yaparız idare ederiz. Haberlerde de hep şöyle tasarruf böyle tasarruf ama kimse kalkışta bu üç kuruş maaşla gecinilmez demiyor. Neden çünkü devletcik vermiyor. Onlara da tasarruf anlatmak düşüyor. Bizde biliyoruz tasarrufu bizde biliyoruz hayat şartlarını ama herşey o kadar pahaliyken neden bu maaşlara zam gelmiyor. Lafım size değil huzunguz üstünüze alinmayin lütfen bizi bu hale getirenlere benim lafım. Bize tasarrufu öğretiyorlar ama para vermiyorlar. Birde kalkıp devlet memuru öğretmen maaşının azlığından bahsediyorlar. Evet onlar da olması gerekenden az fakat asgari ücretli ne yapsın? Iki kişi çalışmadan o evi hemde sebze meyve bu kadar pahaliyken nasıl gecindirsin. Hadi ben aldım çok şükür tek kişi çalışıp idare ediyoruz ama asgari ücretli ne yapsın.
Bence insanlar gereksiz kullanıyor.. Evde çocuk olur anlarımda, evin illaki fırın gibi olmasına gerek yok ki.. Ilık olsun, üsenmeyin alın sırtınıza bi şal.. Bu kadar zor mu yani :s Evi hamam gibi ısıtıp yazlık tshirtle gezmeyin, adı üstünde kış mevsimi...
Bizede elektrik 90 geldi bu ay ki bizimki normal 4 kisiyiz .Elektrikle çalışan eşya çok evde.sürekli kapatıp açmıyoruz sürekli açık ve en düşükte
fırın ayda 1-2 kez çalışır
zaten 2 kişiyiz haftada en fazla 2 defa bulaşık mk.çalışıyor
şu gece kapama işini yapıcam ama denicem bi
Bize de 606 doğalgaz,90 elektrik geldi kabus gibiAnnemle birlikte yaşıyoruz çokşükür babanın emekli maaşı kaldı bende çalışıyorum ama bu ay resmen battık..
doğalgaz 436 tl geldi az öncede elektrik faturası geldi 208 tl kira 430 yani güya emekliye zam asgari ücrete zam..nası geçinicez kafayı yicem ..sizin faturalarınız nasıl geldi merak ediyorum yada bu işin bi tasarrufu var mı bana yardımcı olabilirmisiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?