bu ay maaşlar faturaya..

faturalar çok uçuk . bulaşığı elde mi yıkıyosunuz. elektronikler eski mi ?

sürekli kapatıp açıyo musunuz doğalgazı ?

hergün bulaşık ve çamaşırım çalışır. haftada 3-4 gün fırında bişey pişer. elektrik süpürgesi hergün açılır. ütüde haftada 2gün .

2 odam yanıyo enyüksekte gece kapatıp gündüz açıyorum geçen ay 85 civarı geldi
ki yazın 20 gelir . bu ay hiç kapatmadan yaktım 121 lira geldi ve 34 günlük fatura.
su 38 lira
elektrik 54 lira

İç çamaşırı ütülemek ne ya.. Kendinize bu kadar işkence etmeyin..

kettle bende kaldırdım . doğalgaz varken saçmalık kettle . tüplede kafa kafaya geliyo

Bizede elektrik 128 geldi kullanim ayni bir onceki faturamiz 82 liraydi
Yakitta merkezi sistem cok yaktiklari icin 250 geldi baya abartmislardi gecen ay
Kesinlikle zam yaptik deyip bizden bir sekilde cikariyorlar Allah yardimcimiz olsun

sürekli kapatıp açmıyoruz sürekli açık ve en düşükte
fırın ayda 1-2 kez çalışır
zaten 2 kişiyiz haftada en fazla 2 defa bulaşık mk.çalışıyor
şu gece kapama işini yapıcam ama denicem bi

kettle bende kaldırdım . doğalgaz varken saçmalık kettle . tüplede kafa kafaya geliyo

kesınlıkle annemlerın evınde de babam yasakladı :):) kettle kullanmayı. elektrik daha pahalı ocakta ısıtın diyor. dogru soyluyor cok acayıp fark edıyor.

bı arkadasım kettlesız ıs yapmaz dusunun makarna yapıcak kettılda kaynatır suyu oyle ocaga alır kaynamıs suyu, çayı aynı sekılde onun faturası 80 den asagıya dusmuyor.

bu arada çaycı da kesınlıkle kullanmıyorum o da ınanılmaz elektrık faturasında fark edıyor. dusunsenıze çay keyfı yapıyorsun çaycı hep çalışıyor.

sürekli açık kalmasının bi mantığı yok.
gece kapatın sabah açın.

bulaşık çamaşırda kullandığınız programlarda önemli hızlı yıkama yapmayın neredeyse 2 katı harcıyo.
şu tencere programı hoğunu da kullanmayın hem camları çiziyo hdm geteksiz enerji harcıyo.

ben bulaşık ve çamaşır dahil herşeyi kullanım bitince fişini çıkartıyorum.
sadece buzdolabı 24 saat açık.

kış olduğu için buzdolabınıda kış moduna getirin kısın derecesini.

ampulleride elektrik tasarruflulsrdan alın 2 ayda amorti ediyo kendini

benim annemde öyle herşey kettleda ama onların tüp var normal .
faturası 120-130du çamaşır bulaşık programlarını değiştirdim. fırını ve ütüyü 3 -4 dakika erken kapattırdım ( hergün fırını çalışır ) 90nı geçmiyo şimdi ki şohbende elektrikli

elektronik aletlerin yaşı çok çok önemli bence. benımde annemın çamasır makınesı a plus sanırım ondan degıldı. baya eskıydı. degıstırdık sımdı fark ettı baya.

elektronik aletlerin yaşı çok çok önemli bence. benımde annemın çamasır makınesı a plus sanırım ondan degıldı. baya eskıydı. degıstırdık sımdı fark ettı baya.

tabiki fark ettiriyo . benim hergün enaz 1 kere çalışıyo çamaşır makinem ve 3-4 durulama yaptırıyorum.
bulaşığıda önce durulama programı yapıyorum filtremi çıkartıp sudan geçiriyorum öyle çalıltırıyorum.

normalde bana 150-200 elektrik su gelmesi lazım su 40ı geçmiyo elektrikte 50-55 oda kışın. yazın elektrik 35 geliyo çünkü 400de sıktırıyorum çanaşırları

valla süper teknıkler bulmussunuz sızde. bızım sımdılık cocugumuz olmadı ıcın c.makınemıs hafta da 3 kez calısıyor. b.makınem hafta da 4 kezz fln çalışıyor. çalıştıgımız ıcın hafta ıcı mısafır vs gelmedıgı ıcın aksamları genelde tv ısıgı ıle oturuyoruz. fln fılen aslında kucuk detaylar ama önemlı oluyor işte.

Asgari ücretli olarak aynen diyorum cnmm

Kimi evde kat kat giyinip gezmeyi sever kimş tshirtle. Kış mevsimi diye de donacak değiliz herhalde. Ilık olması içinde en az orta seviyede yakmak gerekiyor büyük evde kısık derecede ısınılıyormu?

Bizede elektrik 90 geldi bu ay ki bizimki normal 4 kisiyiz .Elektrikle çalışan eşya çok evde.

Bize de 606 doğalgaz,90 elektrik geldi kabus gibi

aidat 100
su 77
elektrik 157
dogalgaz 260
internet 85
telefonler 120
Allahtan kira yok. faturalarim hic dusmuyor.gerci hicbir cabamda yok.neyse o diyorum.ne yapalim ya dusun dusun......

Zam yaptılar ne oldu sanki,zaten bu kadar zam yapmaları da bir tuhaftı.Her şeye çookk zam geldi,yiyecek içecek kira vs.
Bizim elektrik faturası uçup gidiyor valla,Allah herkese yardım etsin.

bu ay her aya göre daha az kullandık 123 lira elektrik gelmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…