bu ay maaşlar faturaya..

Elektrik 80,su 50,doğalgaz geçen ay 189 gelmişti.Bu ay 361 lira geldi.5 petek gece gündüz açık.Bizimkiler soğuğa dayanamıyor,eşim bile.Oyüzden petek kapatmıyorum,sıcak havalarda kısıyorum dereceyi.

Elektrik için akşam 10 ile 5 arası hesaplı tarife.Bulaşık makinası,çamaşır makinası,ütü gibi şeyleri bu satte yapabilirsin.Kapalı olsa bile fiş takılıyken az da olsa elektrik yakıyor,fişten çekmen lazım.Suyu ketılda değilde ocakta ısıtmak ta bayağı fark ediyor.

Elektrik çok gelmiş özellikle. Doğalgaz da aslında çok. Bizim ev 3 +1 sadece bir oda yanmiyor. 311 tl geldi. Ama fırın çok kullanırım kurutma makinesi de var ona rağmen böyle fatura gelmez. Tasarruflu ampul kullanıyor musunuz. Birde tv niz nasıl. Bizim eski tv bu ilk lcd lerden di. 90 tl lerde gelirdi fatura. Yeni bir tv aldik a++ evde ışıklar kapalıyken ekran ışığı otomatik kararıyor. 60 tl lere düştü fatura. Yani evde tasarrufsuz elektirik harcayan bişeyler var. Buz dolabı da olabilir. Eko ya alın mumkunse. Yada kapak lastiği iyi değil ise buz dolabı sürekli çalışır. Ben burda en anormal elektrik faturasını gördüm.

Jenerator calistiriyor ya da avize galerisi falan mi isletiyorsunuz :) Bence bir kontrol ettirin elektrik faturalari hatali okunabiliyor.

mrb. benımde akvaryumum vardı gecen ay verdık baska bı aıleye. ama ınanın o kadar fark edıyor kı akvaryum varken elektrık faturam 65-68 arası oluyordu sımdı 50 tl gelince bende şaşırdım.

Bende vermek istiyorum ama eşim müsaade etmiyor. Gerçekten elektriği çok etkiliyor. Ama napalım hobi işte kızamıyorum

Bende vermek istiyorum ama eşim müsaade etmiyor. Gerçekten elektriği çok etkiliyor. Ama napalım hobi işte kızamıyorum

cnm balık beslemek çok guzel bırsey bızde bir hevesle basladık 3 sene baktık. yavrularımız oldu onlar buyudu :):):) kendı cocugun gıbı ama son zamanlarda esımın hevesı baya gıtmıstı temızlıgınde vs. ugrasmak ıstemıyordu ee bende koca akvaryumu 6 ayda bır aktaramıyordum. o yuzden ısteyen bı arkadaslarımıza verdık. dış motor kullanıyorsanız eger sızde bızım gıbı o ınanılmaz etkılıyor faturayı.

Bizim akvaryumda çok büyük o yüzden dış motor kullanıyoruz. Havalar çok soğuk olduğunda iki ısıtıcı takıyoruz. Bizimde 5 yıldır var ve çok yavru aldık. Çiklet türü besliyoruz. Evet çok zevkli özellikle, seyri muhteşem...Ama eşim uzakta çalışıyor, 1,5 yaşında oğlum ve 8 aylık hamileliğim var, o yüzden zor gelmeye başladı...Allahtan eşim 1 haftaya kadar gelecek..dediğiniz gibi en az 2 aya bir suyun değişmesi gerek.

bana elektrik demeyin dilim yandı o konuda 2014 kasım ayında evlendim ve 29 undan sonra evde yaşamaya başladık öncesinde evi temizlemek için kaç kez elektrik süpürgesi açıldıysa o kadar kullandık ve bina sıfırdı Ağustos 2014 ' te bitti sağolsun bize bi elektrik ft. çıkardılar 700 küsür itiraz ettik ağustosta yeni biten bina ve 29 kasımda fiilen yaşanmaya başlanan bir ev için bu fatura haddinden fazla diye kabul etmediler su dairesine gidip evi ne zamandan itibaren kullandığıma dair belge çıkarıp o şekilde itiraz edince kabul ettiler ( zahmet oldu kendilerine )

Firin,sac kurutma cok mu kullaniyorsunuz?Ya da 3lu tarife mi var hanenizde?

birde doğalgaz için şu termostat olayı çok mantıklı geçen sene Nisan ayında termostat yoktu ve makul derecede kombiyi açıp 24 saat hiç kapatmamıştık 150 TL geldi ( evim küçük ve açık mutfak yemek pişerken fırında yada ocakta inanılmaz ısı yayılıyor) bu sene termostat olayına girdik ve geçen ay 100 TL geldi kombiyi 45 derecede tutup evde olduğumuz saatlerde ( eşimde bende çalışıyoruz bi 5-8 arası birde akşam 18-23 arası ) ev ısısını 22, evde olmadığımızda da 20 derecede tutması için haftalık plan yapıp bir daha hiç dokunmuyoruz termostat ayarına

kızlar uedaşla görüştüm
bu dağıtma bedeli yok efendim daha önce 5-6 kalem kesinti varmış onların toplamıymış 1 kalemde faturalandırmışlar.. dedim bende belki 1 yıl belki 10 yıl sürer ama bunları sizden faiziyle alıcam dedim

yarın annemi eski faturalarla beraber tüketici heyetine yolluyorum trt bedeli odüyoruz bide onlarda dahil bunların hepsnin geri ödenmesi için itiraz dilekçesi doldurtuccam.bunlar resmen soyguncular..kesinti bedelinide itiraz dilekçesi doldurucaz bakalım nolcak..

ve yargıtayın kararı var bu kesintilerin alınmamasına örnek o kararıda çıkartıcam

az önce çalıştım yere fatura geldi tam 2756 tl 729 tl si dağıtım bedeli
ama patronum koyu bir hükümet yanlısı iyi oldu fatura anlasınlar

az önce çalıştım yere fatura geldi tam 2756 tl 729 tl si dağıtım bedeli
ama patronum koyu bir hükümet yanlısı iyi oldu fatura anlasınlar

yani o konuda yorum yapamam askıya alınmasın üyeliklerimiz :) ama dediğim gibi eğerki peşine düşmezsen vay haline ya ne ki koparırsak mantığı

özel bi bankadan ev kredimiz var 10 senenin daha 1 yılı bitti Allahım nasip kısmet etsin herkese sağlıkla aksatmadan ödemeyi.. geçen ay bi baktık 80 TL kesmişler düştük peşine hemde yatırılan kredi miktarından kesiyorlar amaçları neymiş biliyomusun vay efendim sizden kart aidatı almıyoruz meşe paketi diye bir şey var bu sizin kredi sözleşmenizde de mevcut aidat yerine bu 80 TL' yi aldık.... yersen tabi..... hiç üşenmedim 80 TL demedim izin alıp tüketici hakem heyetinde aldım soluğu ve söke söke aldım paramı hak etmeyenlere haram olsun

Allah yardımcınız olsun geçinmek gerçekten çok zor :/

her ay fatura ödemekten bıkrım eletrık 100 hep 100 delircem 8 sene olcak evde olsakta aynı olmasakta aynı saatti degistridk gene aynı

dogalgaz 200 lira
internet 70
digitürk 70
dsmart 30
su 35

cep faturaları 2 mizin 60 lira yuhhh bee maaasın yarısı gitti

İki kişiyiz akşamları evdeyiz. Sadece akşamları açıyoruz gazı.

Elektrik 50tl
Doğalgaz 67tl
Su 31tl

Hadi doğalgazı bir nebze anlarım da elektriği ne için kullandınız onu anlamadım.

bizde elektrik her ay en az 120 geliyor
çamaşır mak ve buzdolabımız eski, sanırım ondan

doğalgaz 333
elektrik 75
bu ay battım baya kötü oldu

beni arayan uedaş yetkilisi diyorki tabi yasal haklarınızı arayabilirsiniz ama zor alırsınız çok beklersiniz dedim 10 senede beklesem bunu sizden alıcam..trt ye ben niye bağış yapıyorum dedim bağışçımıyım dedim o konu hakkında bi bilgim yok üst düzey yöneticleri belirliyomuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…