bu ay maaşlar faturaya..

derler hemde daha neler derler.. ben 700 küsürlük elektrik faturasını nasıl bir mantık ile kestiniz ilk okuma tarihinde apartmanda elektrik bile yoktu dedim bana ödemeniz gerekiyor ödemezseniz faize biner yani bi şekilde alınır sizden bu para vs bir sürü şey söylediler gidersin su dairesine çıkarın dedim hangi tarihten itibaren fiilen suyu kullanmışım bi evi temizlediğim gün kullanmışım birde taşınmadan önce o da toplam 10 tl tutmuş o kağıdı görünce hıııııı öyle mi deyip kaldırlar bide evlilik cüzdanımı görmek isterler diye de hazır bulundum hani 22 sinde evlendim balayı dönüşü 29 kasım diye şuan düşünüyorum da amma hırs yapmışım banka olayı en komiği sözleşmenizde var diyo arkadaş sözleşmenin bir örneğinin bende olduğunu unutmuştu sanırım paketi iptal ettirdik halen daha geri iade yapılamaz demişti tüketici hakem heyeti sağolsun

İki kişiyiz akşamları evdeyiz. Sadece akşamları açıyoruz gazı.

Elektrik 50tl
Doğalgaz 67tl
Su 31tl

Hadi doğalgazı bir nebze anlarım da elektriği ne için kullandınız onu anlamadım.
arkadaşım diğer yorumlara ve konun en başına bakarsan anlarsın !
fatura detayını yükledim

Abla 208 lira elektrik ne yaptınız Ben annemlerle yaşarken 3 kişi koca ev habire elektrik, 90 TL civarı gelirdi.
Bence doğalgaz kullanmak yerine şöyle güzelce ısıtan bir soba alın ufo gibi. Oturduğunuz odada yansın, gittiğiniz odaya taşıyın, kapıları sürekli kapalı tutun. Doğalgaz sadece suyu ısıtmaya gelsin. Elektrik faturasını arttırır ama hiç değilse doğalgaz yok denecek kadar düşer.

Israrla söylüyorum, tamam kullanım dışında birsürü ıtır zıvır ödüyoruz elektriğe ama sizin kullanım bedeliniz fazla.

Ya saatte bir şey vardır veya problemli bir alet falan vardır, sorunu da tespit edin bir taraftan.

Kira 650
elektrik 225
su 40
int ve tlf kont 100
Ev sahibim de tutturdu kirayı 750 yapıcam diye bu arada...
Sigaralarımızı hesaplamadım daha
2 kişiyiz bu arada.
İşte benim güzel ülkem..

1.600 kredi
60 elektrik
110 doğalgaz
45 su
56 internet
70 tlf
250-350 arası kredi kartı

Allah yardımcımız olsun

geçen ay hava soğuktu ben zaten 110 tl felanm bekliyordum ama 200 tl ne ya soyulmaya devam itiraz edicez bakalım

Kira 650
elektrik 225
su 40
int ve tlf kont 100
Ev sahibim de tutturdu kirayı 750 yapıcam diye bu arada...
Sigaralarımızı hesaplamadım daha
2 kişiyiz bu arada.
İşte benim güzel ülkem..
maalesef güzel ülkemiz ne hale geldi inan bi dakka yaşamak istemiyorum bu ülkede artık

Bu ne ya..? Bizde iki kişiyiz 110 lira geldi doğalgaz.. Elektrik 46 lira.. Naptınız o kadar, sürekli açık bırakmayın kombiyi.... O yanlıs bi yöntem

Bu ne ya..? Bizde iki kişiyiz 110 lira geldi doğalgaz.. Elektrik 46 lira.. Naptınız o kadar, sürekli açık bırakmayın kombiyi.... O yanlıs bi yöntem
ay napcamızı şaşırdık açıp kapayınca daha çok geliyor diyorlar..
geçen ay soğuktu ufoda yandı arada zaten kombi en düşükte
zaten fatura detayını inceleyince gerçekleri gördüm
40 günlükmüş +dağıtım bedeli trt ye bağış yapıyorz çok ihtiyacı varya kdv si güvence bedeli bilmem nesi elektriğimiz kesilmediği halde kesme bağlama bedeli

hepsine teker teker itiraz dilekçesi doldurduk bakalım neler olucak..

Umarım itirazlarınız dikkate alınır.. Sürekli deniyorum ben bu yöntemi ve doğalgaz 150 liradan fazla gelmedi. Kar yağdığı dönem evim aşırı soğuk oldu buna rağmen kombiyi gündüz çalıştırdım geceleri kapattım. Tavsiye ederim gerçekten işe yarıyor..

Son faturaları yazıyorum

Doğalgaz 870
Elektrik 350
Su 180

Kombi hiç kapanmıyor genelde yüksekte yanıyor biz alıştık artık bu rakamlara 600ün altını hiç görmedik sağolsunlar.İnsanlar nasıl geçinsin hep zam hep zam büyük şehirde geçim daha zor.

Bence insanlar gereksiz kullanıyor.. Evde çocuk olur anlarımda, evin illaki fırın gibi olmasına gerek yok ki.. Ilık olsun, üsenmeyin alın sırtınıza bi şal.. Bu kadar zor mu yani :s Evi hamam gibi ısıtıp yazlık tshirtle gezmeyin, adı üstünde kış mevsimi...

inan evde kışın hiç tshirt ile gezdiğimi bilmem
kombi hep en düşükte petekler ılık üzerimizde hırkalar kalın çoraplar..
daha ne napalım bereyle eldivenlemi gezelim anlamadım elektirik yerine mummu yakalım
ki fatura 92 tl tüketim ona bişey demiyorum doğrudur
ama ya sonrası
48 tl dağıtım bedeli ne olduğunun açıklamasını kimse yapamadı daha
22 tl kesme bağlama ki elektriğimiz kesilmedi
30 tl kdv ymiş güvence bedeli diye yazmışlar karşında kdv yi gördüm
trt yede bağış yapmışız

inş inşş yani beklicez bakalım görücez zaten bi gelişme olursa yazarım buraya

arkadaşlar ben kendimce elektrik tasarruf yöntemimi söyleyelım.
denemıs uygulanmıs ve sonuc alınmıstır. :):):)

tost makinesi bir nebze ama su ısıtıcısı ve utu elektrık faturasında neredeyse 20 tl fark ettırdı bende.

ılk evlendıgım zamanlarda elektrık faturam 75-80 den asagıya dusmuyordu.
ama delı gıbı utu yapıyordum. dusunun ıc camasırlara varana kadar kuruyandan cıkan herseyı utulerdım. su ısıtıcısı desen prızden hıc cıkmazdı.

sımdı utu olayını o kadar abartmıyorum kesınlıkle gömlek kazak vb sadece.
ve kesınlıkle su ısıtıcısı kullanmıyorum. elektrık d.gazdan daha pahalı. suyu ocakta ısıtmayı tercıh edıyorum. ısıtıcımı kaldırdım artık kullanmak aklıma bıle gelmıyor. bu arada fırını cok kullandıgım dönemlerde elektrık faturamda 5-10 tl oynamalar oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…