evet hiç hayır diyememek rest çekememek belkide saygımızı yitirtti bize. seviyoruz diye o dik duruşu sergileyemiyoruz işte.
umarım siz de süreci en kolay şekilde atlatırsınız
Dik duruş sergileyemiyordum. Bunun nedeni eski eşimi hayatımın merkezine koymuş olmam idi. En büyük hatayı onu kendimden çok severek yaptım. Şu an çok şükür öyle değilim. Bence siz de değişmelisiniz. Geçmeyen duygu yok, duygular değişkendir inanın aşk, sevgi bile bitiyor. O kişiyi unutmuyorsun ama artık duyguların devreden çıktığı için her şeyi tüm açıklığıyla görebiliyorsun. O da şu ne ben ne de siz ikimizde sevilmedik. Eski eşim beni sevmedi ve üzgünüm siz de sevilmiyorsunuz.
Hayatta bazen karşımıza istemediğimiz olaylar, felaketler gelir. Bunların amacı bizi hayattan soğutmak değildir balyoz etkisi yapmaktır.
Bende balyoz etkisi yaptı. Artık hayatta en çok kendimi seviyorum. Hayatta en çok kendime değer veriyorum. En çok kendime saygı duyuyorum. Beni istemeyen kimseye eyvallahım yok. İster eş olsun ister arkadaş fark etmez. Hayatımda kendim hariç kimse vazgeçilmez değil.
Siz bu kişiyi sevmiyorsunuz. Siz emeğinize kıyamiyorsunuz yani Siz duygusal yatırımınızdan vazgeçmek istemediğiniz için bu ilişkidesiniz. Arada fark var. Geldim 37 yaşına, yıllarımı verdim bari çocuk yapıp ayrılalım diyorsunuz. Yapmayın. Böyle birinden çocuk sahibi olmayın. Herkes baba olmayı hak etmez. Bu kişi de onlardan biri..
Bazen o verdiğiniz yılları, tüm emeği arkanızda bırakmanız gerekir. Benim eski eşim 6 yıldır hayatımda idi. 6 yılımı çöpe atmadım sadece 6 yıl hayatımda alacağım en faydalı dersi öğrenmem için geçti öyle bakıyorum. O da şuydu, kendimi en çok sevmek. Ve kendime en çok değer vermek. Kendime en çok saygı duymak..Ve 6 yıl önceki kişiyle aramda çok ciddi fark var. Evliliğimin tek faydası kendime değer vermemi sağlaması oldu. Eski eşimin yaptığı kötülükler, kendime saygı duymamın kıymetini öğretti.
Evet ciddi travmalarım var, erkeklere hiç güvenmiyorum ama olsun mükemmel kimse yok. Bununda üstesinden gelirim kendime inanıyorum. Siz de yaparsınız..yeter ki kendinizi biraz sevin..kendinizi birazcık sevseniz sizi sevmeyen birinin yanında kalmazsınız. Kırın bu döngüyü.. gerekirse baştan başlayın ama bu kişiyle olmayın. Allah sizi koruyor bu ilişkiden çıkmanız için size sinyaller yolluyor. O sinyalleri önemseyin.