Bu bebek sürekli ağlıyor :(

lutfen kimse kimsenin bebegine bakmayi kabul etmesin keyfi durumlar icin. anne ille de gidecekse cocugu yaninda gotursun ya da birinci dereceden yakinina biraksin. cocugun huyunu suyunu bilmeyen daha da otesi bebek bakmayo bilmeyen birine bebek birakmak nasil bi cesaret nasil bi guven. konu sahibi szdeki de ayri bi cesaret. yapilmasi gerekenleri soylemisler burda. o anneye bu ilk ve sondu diyin.

Ballı emzik mi?!
1 yaştan önce bebeklere bal verilmez ki.
Ayrıca bebeklere sussun diye tatlı reçel, bal vs. verilmez. Kocakarı yöntemleridir o.

Komşuya minicik bebeği bırakıp kına derdine düşmek de ne hey Allahım!
Ne biçim insanlar var ya..

Sallamak, kucakta pişpişlemek vs. dene. Ama meme arıyordur muhtemelen uzun süre sakinleşmez. Ara kadını durmuyor de gelsin..

eğer alışkın değilse mama almaz. Ben zor durumda kalırsam diye eve alıp bırakmıştım çocuğu bırak kendim bile tiksindim. sana şu an önerebileceğim tek şey marketlerde satılan pirinç unu mamaları var biberonda da hazırlanabiliyor koku ve tat olarak anne sütüne en benzeyen onlar bence çok zor kaldığımda ondan vermişliğim vardır bebeğime diğerlerini katiyen almadı. sadece emen bir bebeğin karnı çabuk acıkır ve acıktığında kan şekeri yetişkin bir insana oranla daha çabuk düşer.. tavsiyem ya onları denemen ya da evdeki sütü yarı yarıya sulandırıp denemen.. söylediğim faydalı şeyler değil belki ama gece yarısına kadar öyle kalmasından çok çok daha iyi fikir

bir de şunu deneyebilirsin. bir cezve de bir çorba kaşığı pirinci bir çay bardağı ya da su bardağı suyla haşla. bir yumurtayı haşla. sarısını ayır ve biraz sütle eze eze aç. pirinci haşladığın suyu yumurtalı sütlü karışıma karıştır. süt ve pirinç suyu yarı yarıya olsun yine.. benim oğlum onu da severek içerdi başka türlü yumurta yediremezdim.

Arkadaslar zaten cok guzel onerilerde bulunmus daha fazla kafanizi karistirmak istemem ama Allah askina su kadinin suratina geldiginde okkali bir tukurunde yaptiginin nasil bir manyaklik oldugunu anlasin!

Hanımlar,
sakin olur musunuz lütfen, sözlerinize dikkat edin rica ediyorum, oldu olacak kadını taşlayın, paralayın gelince, belki çok yakınının kınasına katılması gerekti, çocuğunu bırakıyor diye kötü ilan etmeyin hemen, kadın bebeği kalabalıkta perişan olmasın diye samimiyete güvenip bırakmış olabilir, bebeğin altı temiz karnı toksa, bir sağlık sorunu da yoksa muhtemelen annesini arıyordur.

Ben sürekli 4,5 aylık kızım ağlamasına alışkın olduğum halde o ağlarken telefonu elime alıp alo bile diyemiyorum siz felaket ağlayan bir bebeğe alışkında değilken yazışma döktürüyorsun,garip geldi bana.

Size ve evinize alışkın olmadığı için ağlıyordur. Bebek bakmayı bilmediğiniz için yemek yediremiyorsunuz muhtemelen. Yatırmak, tutmak bile etkiliyor. Annesi size annelik öğren diyene kadar kendisi öğrenseymiş keşke. Böyle insanlar evlat sahibi olmamalı. Siz panikten ve tecrübesizlikten zarar verseniz olan o yavrucağa olacak. Bir daha asla böyle şeyleri kabul etmeyin. Kadını da tersleyin ve mesafe koyun aranıza gerekirse.

Konu açılalı birkaç saat geçmiş. Umarım anneniz gelmiştir de bebeği doğru düzgün doyurmuştur. Üzüldüm onun için açıkçası. Sorumsuz annesi yüzünden aç kaldı.

ben mi abartıyorum diyorum kendime ama bilemiyorum.. anneme bırakırken bile herşeyi tam hazır bir şekilde içim rahat etmiyordu arıyordum iki de bir nasıl ne yaptı sütünü içtimi, kakasını hiç yaptı mı, ağlıyor mu, uyudu mu hiç, gülüyor mu.. bir annenin hiç tecrübesiz birine bebeğini bırakıp, doğru düzgün açıklama bile yapmaması, kendisinin aramasını geçtim bir de telefonlara cevap verirken nazlanması bence normal değil..

ayrıca hiç bir şey yapamayan bir insan çare için telefonda yazar da durur.. oğlumun gazını bir türlü geçiremediğimizde bir yandan kucağımda onu rahatlatma çalışırken az telefondan internet karıştırmadım ne çare bulabilirim diye..

8-9 aylık herhalde bilmiyorum :KK43:
Su verdin mi? Havalar sıcak belki susamistir. 8-9 aylık bir bebek yabancı yerde tabiki ağlar. Hele annesi uyurken bırakıp gitmiş. allah akıl fikir versin annesine diyelim. Sen uyudun uyandın başka bir yerdesin yanında tanımadığın biri sen bile bu yaşında oturur aglarsin

Kızlar annesini aradım bu sefer açtı
Aç değilse altı temizse ağlaması normal kucağa alıştırma dedi
Nasayım kızlar alayım mı almayayım mı kucağıma şimdi. :KK43:
Mal mi bu kadın ya. Gerizekalilinin yüzünden banlancam ama neyse değer tabiki bunları demeye. Baksaya çocuğuna gidecekse onuda giturseya oynaması çocuğundan önemli mi.

Back
X