Bu cesaret bende olsa

Sadece çocuk bakmak değil ki mesele. Eskisi gibi değil artık. Dünyaya getirdiğimiz çocuğun hayata tuyunmasi için okuması şartı var. Babasından parası kalsa dahi. Maddi olarak yetse bile sürekli ailenin denetimi olmalı. Uyuşturucu düşmüş ilkokula ra. Liseler daha kötü durumda. Her sokak ta bir satıcı geziyor. 1 cocuk 2 çocuk kontrol edilebilir belki zaten istemeyen onuda kontrol etmez. Çocuk kötü alışkanlık kazanmasin diye. Spor aktivite vs ile doldurmak gerekiyor boş zamanlarını. Ders alması gerek iyi bir lise ve üniversite için. Derslerinde anne babanın gözetimi gerekiyor. Okul ile bağlantı da olması gerekiyor. Eskiden olsa bende yapardım 5 çocuk. Oh sabah sal sokağa oynasın aksama kadar sen evde is guc yap. Şimdi öylemi. Parka gotureceksin çocuğu başında bekleyeceksin. Yani çocuk yapma bilinci eskiden bol bol çocuğum olsun bir kap daha koyarım sofraya ne olacak tı. Ama şimdi öyle değil. Şu zamanda çocuk doğmadan geleceğini hesaba katmalısın. Annelik iç gudusu çok çocuk yapmak değil bakabileceğin kadar yapmak tır. Kaliteli zaman gecirebileceğin kadar. Şimdi diyorum ikinci çocuk yapsam oğlum o doğduğu zaman ilk okula başlamış olacak. Oğluma verdiğim okul öncesi eğitimi ona verebilirmiyim. Bebek henüz küçük diye oğlumu ihmal edebilirmiyim. Busefer ikisine karşı eksiklerim onların geleceğine nasıl etki eder. Ama kaza ile olan çocuğa bişey diyemem gerçekten olabiliyor.

Bu anlattığınız şeyler ihtimal ama o hastalık fakirken de insanı bulabilir değil mi,imkanların olmasi her zaman iyi birşeydir buna neden ısrarla karşı çıkılıyo anlamadım

Fakirliğe methiyeler düzenler acaba hiç çocıuklarının yerine kendilerini koyup düşündüler mi Hiç sanmıyorum
Gerçekten her anlamda yeterli olmadan çocuk sahibi olmak bencillikten başka bir şey değil
Kadının evde canı sıkılıyor annesi diyor çocuk doğur sıkıntın geçer sanki oyuncak
Yukarıda biri yazmış övünürcesine 300 bin borcumuz var 2 çocukla çok mutluyuz diye Peki hiç düşünmüş mü acaba şuan kendine bir şey olsa daha çocuklar küçücükken 300 bin borç üstlerine kalacak
Ben anne değilim o açıdan bakamıyorum ama bir ailenin çocuğuyum ve hep kendimi o çocukların yerine koyarak düşünüyorum o çocuk ister miydi sefaletin içine doğmak millet güllük gülistanlık yaşarken
Amann olsun canım çocuk rızkıyla gelir yaa doğurun doğurabildiğiniz kadar

benim eşimin anne babası da bu konuda çok güzel bi örnek

kaçıp evlenip daha kv 17 yaşındayken 2 sene arayla 2 çocuk sahibi oluyor.
baba alkolik daha evlenmeden önceden beri biliniyor.
eve para getirmiyor
sarhoş geliyor
adamı sokaktan anne eve taşıyor
çocukların üstü başı perişan, kış günü ayaklarında terlik.
yemek yok, ev derme çatma, soba yok

sonrası tabiki boşanma.
çocukları ne anne alıyor ne baba
babanne dede sahip çıkmaya çalışıyor, yetişemiyorlar.

bu arada anne 2. evliliğini yapıp 2 çocuk daha yapıyor.
öncekileri senede 1 görmeye geliyor ancak.

e bu şartlarda yaşamışlar mı EVET yaşamışlar BUNA YAŞAMAK DENİRSE.
31 yaşına girecek eşim, askerliğini evlendikten sonra yaptı, okulunu şimdi tamamlıyor. eğitimi yarım kalmış, daha bi sürü sorun.

son 10 yıldır hayatını beraber yoluna koymaya çalışıyoruz.
diğer kardeşi ise aynı anne babasının yolundan gidiyor.

reva mı bu yani çocuklara.

evlilik tabiki düz bir çizgi gibi hep aynı gitmez. ama kötü giden evliliğe, yetersiz imkanlara çocuk getirmek tamamen bencillik değil mi?

üreme bir dürtü, ama herkesin de üremesi şart değil ki.

Gerdeği giripte korunma yöntemlerini bilmeyen genç kızlarımız var sorsan herşey biliyorum edasındalar daha evlilik oturmadan hamile kalmayı marifet sanıyorlar ,

Bunlar da başka boyutları işte,aynen katılıyorum, bebek oldu vay kv bakmıyo şu bu, e hadi doğur 3 tane annene kaynanana bölüştür

Konu sahibi kendi doğrularını yazmış, çoğunlukla haklı bulduğum taraflarda var ama işte konu insan olunca 2+2=4 olmuyor. Asgari ücretle 3-4 çocuğu mutlu ve sağlıklı yetiştirmek bence çok ütopik. Belki istisnalar vardır bilemem. Benim bir kızım var ikinciyi yapsam maddi açıdan zorlanmam biliyorum ama istemiyorum. Bu benim tercihim nasıl ki benim tercihlerimin sorgulanmasını saçma buluyorsam başkalarının tercihlerini sorgulamakta bana saçma geliyor. Çünkü bunu burada sayfalarca tartışsakta herkes doğrusunu yaşamaya devam ediyor. Öyle tuhaf bir kısır döngü işte

Nitekim yapmıyor işte çocuk, düşüncesi neyse yaptığı da o
Konu sahibi sizmisiniz, yazdığı mesajları bende okuyorum neden açıklama gereği duyuyorsunuz?

Konu sahibi ben mi abartıyorum demiş, bana göre evet abartıyor ama kendi mantığına göre doğru olanı yapıyor, mutlu bir evliliği olduğunu düşünmüyor, esine bazı konularda güvenmiyor bu durumda çocuk yapmasın zaten çünkü eşi değişmez.

Anlatabildim mi?

4 5 senedir bu forumdayım, çocukları yapıp sonra vay kv kp şunu yapmadı almadı bez bitti süt bitti diyorlar,bir ben mi okuyorum bunları yahu, rızkını Allah verir kısmı bu mu oluyo
İşte hala değişmeyen kafa bunlar. Degilki bir insan yavrusu bir kedi bile dünyaya rızkı ile geliyor. Ama biz insan oğlu için yeme içme giyme dışında daha birçok yapılması gereken var. Rızıkı tabiki rabbim veriyor. Ama nasılsa karnı doyar diye çocuk yapılmaz ki.

Heyooo orada mısın? Burada doğmuş çocuğunu öldürenlerden bahsediyor. Bir daha oku anlarsın.

Biz korunmaktan bahsediyoruz. Aradaki farkı çözememişsin bile.

Ben açıklama yaptığımı düşünmüyorum karşılıklı yazışıyoruz diye baktıysam demek ki

sanırım bazen de insanlar kötü giden şeyleri çocukla düzelte bileceklerini düşüyüyorlar, kocası ilgisizdir çocuk olunca değişir düşüncesi hasıl oluyor her nasıl oluyorsa, bir insanın kumaşında varsa eğer vardır ilgi, yoksa değil çocuk doğurmak adama harem kursan ilgilenesi yoksa ilgilenmez, anne olmak kadının doğasında var babalık sonradan öğrenilir ve evet eğer bebeğinize her türlü imkanı sağlayabilecek gücünüz yoksa şu ekonomik şartlarda zor inanın çok zor oluyor. ama işte insanlar da bazılarının da dediği gibi "cahil cesareti" mi dir nedir o oluyor ve ardı ardına dünyaya getiriyorlar dünyaya getirmek inanın en kolayı peki hayata tutunmasını nasıl sağlayacaksınız, günümüz şartlarında eğitim, giyinme barınma herşey ne yazık ki maddiyat...

Bu anlattığınız şeyler ihtimal ama o hastalık fakirken de insanı bulabilir değil mi,imkanların olmasi her zaman iyi birşeydir buna neden ısrarla karşı çıkılıyo anlamadım
tabıkı karsı cıkmıyorum kım ıstemezkı cocugu bolluk ıcınde her ıstedıgı onundeher tulu oyuncagı en lüks kıyafetlkerıyle dolaşşsın hıcbır seyı eksık olmasın ama şunu anlatmaya calısıyorum bır önceki nesile bir bakın cok degıl annenız babanız kac kardes mesela sız kac kardessınız ve sız kac cocuk yapmayı dusunuyorsunuz ornegın benım annem 5 babam 4 kardes ben ve kardeslerım 3 kardesız ve benımde kardeslerımınde 1 er cocugu var gıderek azalıyoruz müslüman ve türk neslimizi rızık korkusu ile azaltıyoruz oysaki rabbımız dıyor korkmayın dıye.
ınanın bende evladıgım dogdugunda oyle mılyar dolarlarla gecınmıyordum ama oylesıne kısmetıyle geldıkı belkıde 1 yıl kıyafet almama bıle gerek kalmadan buyudu ben bıle sadırdım.

Heyooo orada mısın? Burada doğmuş çocuğunu öldürenlerden bahsediyor. Bir daha oku anlarsın.

Biz korunmaktan bahsediyoruz. Aradaki farkı çözememişsin bile.
heyy burdayım yazımı dogru okursan anlarsın orda kırmızı ıle ısaretledım ayet-i kerimeyi ayırmamak için

Babam 3 annem 4 kardes, benim 1 oğlum var bir çocuk daha düşünüyorum, ben birsey sormuştum kübra bebeğin rızkı ne oldu o zaman

Dışarda çöp toplayan çocuklar, çocuk işçiler...

Birde çocuk eğitimini sadece maddiyattan ibaret sananlar, cem gariboglu örneği yeterli gelir mi.

Çocuğunuza verdiginiz ahlak önemli, parasız tabi ki olmuyor, paradan kastınız ne ayakkabısının Adidas olması mı, marka takıntısıyla büyütmek mi, sokakta ayağına giyecek ayakkabısı olmayan çocuğu görüp ben marka ayakkabı giyerim diyen bir çocuk yetiştirmek mi?

Asgari ücretli olupta 3 doğurup açlık sınırında yaşayan ailelere acımıyorum beter olun diyorum , allah akıl fikir vermiş kullanamıyorsan , ezilmeyi,fakirliği hak ediyorsun diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…