- Konu Sahibi burcubahar0635
-
Sadece çocuk bakmak değil ki mesele. Eskisi gibi değil artık. Dünyaya getirdiğimiz çocuğun hayata tuyunmasi için okuması şartı var. Babasından parası kalsa dahi. Maddi olarak yetse bile sürekli ailenin denetimi olmalı. Uyuşturucu düşmüş ilkokula ra. Liseler daha kötü durumda. Her sokak ta bir satıcı geziyor. 1 cocuk 2 çocuk kontrol edilebilir belki zaten istemeyen onuda kontrol etmez. Çocuk kötü alışkanlık kazanmasin diye. Spor aktivite vs ile doldurmak gerekiyor boş zamanlarını. Ders alması gerek iyi bir lise ve üniversite için. Derslerinde anne babanın gözetimi gerekiyor. Okul ile bağlantı da olması gerekiyor. Eskiden olsa bende yapardım 5 çocuk. Oh sabah sal sokağa oynasın aksama kadar sen evde is guc yap. Şimdi öylemi. Parka gotureceksin çocuğu başında bekleyeceksin. Yani çocuk yapma bilinci eskiden bol bol çocuğum olsun bir kap daha koyarım sofraya ne olacak tı. Ama şimdi öyle değil. Şu zamanda çocuk doğmadan geleceğini hesaba katmalısın. Annelik iç gudusu çok çocuk yapmak değil bakabileceğin kadar yapmak tır. Kaliteli zaman gecirebileceğin kadar. Şimdi diyorum ikinci çocuk yapsam oğlum o doğduğu zaman ilk okula başlamış olacak. Oğluma verdiğim okul öncesi eğitimi ona verebilirmiyim. Bebek henüz küçük diye oğlumu ihmal edebilirmiyim. Busefer ikisine karşı eksiklerim onların geleceğine nasıl etki eder. Ama kaza ile olan çocuğa bişey diyemem gerçekten olabiliyor.Tabii ki beni ilgilendirmez, bakacak olan ben değilim onlar.Ben sadece cesaretlerine şaşırıyorum.Şartlar derken bahsettiğim şeylerin çoğu boşanma sebebi.Hadi aldatılmak bile bi yere kadar da dayak yemek de mi önemli değil.
her ınsanın ımtıhanları olur hayatında bolluk cınde yasayıpda ne hastalıklarla ugrasan paranın cozemedıgı hastalıklarla boğuşan ınsanlarda var ona bakarsanız soylemek ıstedıgım rızık korkusu ile cocuk yapmakdan korkmamamız
Sadece çocuk bakmak değil ki mesele. Eskisi gibi değil artık. Dünyaya getirdiğimiz çocuğun hayata tuyunmasi için okuması şartı var. Babasından parası kalsa dahi. Maddi olarak yetse bile sürekli ailenin denetimi olmalı. Uyuşturucu düşmüş ilkokula ra. Liseler daha kötü durumda. Her sokak ta bir satıcı geziyor. 1 cocuk 2 çocuk kontrol edilebilir belki zaten istemeyen onuda kontrol etmez. Çocuk kötü alışkanlık kazanmasin diye. Spor aktivite vs ile doldurmak gerekiyor boş zamanlarını. Ders alması gerek iyi bir lise ve üniversite için. Derslerinde anne babanın gözetimi gerekiyor. Okul ile bağlantı da olması gerekiyor. Eskiden olsa bende yapardım 5 çocuk. Oh sabah sal sokağa oynasın aksama kadar sen evde is guc yap. Şimdi öylemi. Parka gotureceksin çocuğu başında bekleyeceksin. Yani çocuk yapma bilinci eskiden bol bol çocuğum olsun bir kap daha koyarım sofraya ne olacak tı. Ama şimdi öyle değil. Şu zamanda çocuk doğmadan geleceğini hesaba katmalısın. Annelik iç gudusu çok çocuk yapmak değil bakabileceğin kadar yapmak tır. Kaliteli zaman gecirebileceğin kadar. Şimdi diyorum ikinci çocuk yapsam oğlum o doğduğu zaman ilk okula başlamış olacak. Oğluma verdiğim okul öncesi eğitimi ona verebilirmiyim. Bebek henüz küçük diye oğlumu ihmal edebilirmiyim. Busefer ikisine karşı eksiklerim onların geleceğine nasıl etki eder. Ama kaza ile olan çocuğa bişey diyemem gerçekten olabiliyor.
Konu sahibi sizmisiniz, yazdığı mesajları bende okuyorum neden açıklama gereği duyuyorsunuz?Nitekim yapmıyor işte çocuk, düşüncesi neyse yaptığı da o
İşte hala değişmeyen kafa bunlar. Degilki bir insan yavrusu bir kedi bile dünyaya rızkı ile geliyor. Ama biz insan oğlu için yeme içme giyme dışında daha birçok yapılması gereken var. Rızıkı tabiki rabbim veriyor. Ama nasılsa karnı doyar diye çocuk yapılmaz ki.4 5 senedir bu forumdayım, çocukları yapıp sonra vay kv kp şunu yapmadı almadı bez bitti süt bitti diyorlar,bir ben mi okuyorum bunları yahu, rızkını Allah verir kısmı bu mu oluyo
evet bencede çok abartıyorsunuz Kuran'ı Kerim'de bile bildirilmiştir.
Geçim korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Biz, onların da sizin de rızkınızı veririz. Onları öldürmek gerçekten büyük bir suçtur." (İsrâ, 17/31);
"Bilgisizlikleri yüzünden beyinsizce çocuklarını öldürenler ve Allah'ın kendilerine verdiği rızkı, Allah'a iftira ederek (kadınlara) haram kılanlar, muhakkak ki ziyana uğramışlardır. Onlar gerçekten sapmışlardır. Ve doğru yolu bulacak da değillerdir" (En'am, 6/140).
mutsuz evliliğe cocuk dunyaya getirmek evet orda haklı olduguuz noktalar var muhakak.ama maddı anlamda sıze katılmıyorum
Konu sahibi sizmisiniz, yazdığı mesajları bende okuyorum neden açıklama gereği duyuyorsunuz?
Konu sahibi ben mi abartıyorum demiş, bana göre evet abartıyor ama kendi mantığına göre doğru olanı yapıyor, mutlu bir evliliği olduğunu düşünmüyor, esine bazı konularda güvenmiyor bu durumda çocuk yapmasın zaten çünkü eşi değişmez.
Anlatabildim mi?
tabıkı karsı cıkmıyorum kım ıstemezkı cocugu bolluk ıcınde her ıstedıgı onundeher tulu oyuncagı en lüks kıyafetlkerıyle dolaşşsın hıcbır seyı eksık olmasın ama şunu anlatmaya calısıyorum bır önceki nesile bir bakın cok degıl annenız babanız kac kardes mesela sız kac kardessınız ve sız kac cocuk yapmayı dusunuyorsunuz ornegın benım annem 5 babam 4 kardes ben ve kardeslerım 3 kardesız ve benımde kardeslerımınde 1 er cocugu var gıderek azalıyoruz müslüman ve türk neslimizi rızık korkusu ile azaltıyoruz oysaki rabbımız dıyor korkmayın dıye.Bu anlattığınız şeyler ihtimal ama o hastalık fakirken de insanı bulabilir değil mi,imkanların olmasi her zaman iyi birşeydir buna neden ısrarla karşı çıkılıyo anlamadım
heyy burdayım yazımı dogru okursan anlarsın orda kırmızı ıle ısaretledım ayet-i kerimeyi ayırmamak içinHeyooo orada mısın? Burada doğmuş çocuğunu öldürenlerden bahsediyor. Bir daha oku anlarsın.
Biz korunmaktan bahsediyoruz. Aradaki farkı çözememişsin bile.
tabıkı karsı cıkmıyorum kım ıstemezkı cocugu bolluk ıcınde her ıstedıgı onundeher tulu oyuncagı en lüks kıyafetlkerıyle dolaşşsın hıcbır seyı eksık olmasın ama şunu anlatmaya calısıyorum bır önceki nesile bir bakın cok degıl annenız babanız kac kardes mesela sız kac kardessınız ve sız kac cocuk yapmayı dusunuyorsunuz ornegın benım annem 5 babam 4 kardes ben ve kardeslerım 3 kardesız ve benımde kardeslerımınde 1 er cocugu var gıderek azalıyoruz müslüman ve türk neslimizi rızık korkusu ile azaltıyoruz oysaki rabbımız dıyor korkmayın dıye.
ınanın bende evladıgım dogdugunda oyle mılyar dolarlarla gecınmıyordum ama oylesıne kısmetıyle geldıkı belkıde 1 yıl kıyafet almama bıle gerek kalmadan buyudu ben bıle sadırdım.
heyy burdayım yazımı dogru okursan anlarsın orda kırmızı ıle ısaretledım ayet-i kerimeyi ayırmamak için
sanırım bazen de insanlar kötü giden şeyleri çocukla düzelte bileceklerini düşüyüyorlar, kocası ilgisizdir çocuk olunca değişir düşüncesi hasıl oluyor her nasıl oluyorsa, bir insanın kumaşında varsa eğer vardır ilgi, yoksa değil çocuk doğurmak adama harem kursan ilgilenesi yoksa ilgilenmez, anne olmak kadının doğasında var babalık sonradan öğrenilir ve evet eğer bebeğinize her türlü imkanı sağlayabilecek gücünüz yoksa şu ekonomik şartlarda zor inanın çok zor oluyor. ama işte insanlar da bazılarının da dediği gibi "cahil cesareti" mi dir nedir o oluyor ve ardı ardına dünyaya getiriyorlar dünyaya getirmek inanın en kolayı peki hayata tutunmasını nasıl sağlayacaksınız, günümüz şartlarında eğitim, giyinme barınma herşey ne yazık ki maddiyat...
buna cevap verdım okursanız yazdıklarımıBabam 3 annem 4 kardes, benim 1 oğlum var bir çocuk daha düşünüyorum, ben birsey sormuştum kübra bebeğin rızkı ne oldu o zaman
Dışarda çöp toplayan çocuklar, çocuk işçiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?