- 15 Eylül 2014
- 2.281
- 1.666
- 158
- 33
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
Kendimi hazır hissetmiyorum.Eşimin hazır olduğunu düşünmüyorum.Biraz daha törpülenmesi gereken ve iyice oturması gereken şeyler var bana göre.
Ayip veya eski giyenler asla iyi yerlere gelemez demiyorum tutturdunuz o eski giyiyordu universiteye gidiyor ,ben eski giydim kariyerim var bir sizin mi var yani ??? Etraf universite mezunundan gecilmiyor zaten isteyen herkes biyerlere gelebilir eski veya yeni giyimle alakasi yok.Cocuga dogru duzgun kiyafet bile alamiyorken ardi ardina dogurmak dusuncesizliktir net.
Off bide burda hayattan bezmiş ben çocuklarla kocamla uğraşamıyorum sıkıldım patladım diye her gün konu açanlar var ama genede çocuk yapmaktan geri durmuyorlar maalesef haklısın
Biz eşimle çocuk istemiyoruz zaten yaşım geçtide geçiyor
Hem rahatıma düşkünüm hemde durumumuz pek iyi değil çocuk nasibiyle gelir doğur biz bakarız hikayelerinide hiç yemedim bu zamana kadarama elalem pek gözü kara fırt fırt doğuruyor keşke sadece doğurmakla olsa bu işler
Ben kesinlikle inaniyorum "cocugu veren Allah rizkini da verir" mantigina..kendimden biliyorum..bebegim dogmadan ona bir oda hazirlamak istedim ama imkanlarimiz kisitliydi, ne oldu biliyor musun en kral o da takimini teyzemler bebegime hediye aldi..daha dogmadan bir suru kiyafetiydi oyuncagiydi hediye geldi..dogduktan sonra dunyanin her tarafindan tanidiklarimiz arkadaslarimiz kizima hediyeler gonderdi (hic abartmiyorum). O kadar cok esyasi vardi ki cogunu kullanamadim bile..yani demek istedigim kizim oyle bir bereketle geldi ki sastim kaldim..esime dedim evimize huzur ve bereket geldi :)Böyle düşünen aileler tabi var da çocuğu veren Allah kısmetini verir mantığı bana göre değil.Ayda 500 lirayla da hatta gelirin yoksa bile elbet çocuk yaparsın da mesele o çocuğa nasıl bakacağın zaten.Beni kaygılandıran durum da bu.Eğer dünyaya bi çocuk getirceksem ona en iyisini vermek benim görevim diye düşünüyorum.
İmkansızlıkların içine bi çocuk getirmek mantıklı mı?
kardeş kıyafetten önemlidir.Ayip veya eski giyenler asla iyi yerlere gelemez demiyorum tutturdunuz o eski giyiyordu universiteye gidiyor ,ben eski giydim kariyerim var bir sizin mi var yani ??? Etraf universite mezunundan gecilmiyor zaten isteyen herkes biyerlere gelebilir eski veya yeni giyimle alakasi yok.Cocuga dogru duzgun kiyafet bile alamiyorken ardi ardina dogurmak dusuncesizliktir net.
Bakış açısı böyle de geliştirilebilirFazla dramatize ettiniz. Hakkıyla bakamayacak olan çocuk yapmasın. En azından bir sürü yapmasın. Yapıyorsa da buralarda dert yanmasın diyorum. Onun dışında kim kiminle evlenirse evlensin.
Selam..
Son zamanlarda burda okuduğum konularda ve etrafımdaki insanlarda bir şeye çok takılıyorum.Konular genelde eşlerin ilgisizliği,kötü davranışları ve geriden gelen kördüğüm olmuş eş ve eşin ailesiyle ilgili sorunlar üzerinde yoğunlaşıyor.
Ve sorunlar anlatıldıktan sonra ardından gelen şey asıl şok: küçük bir bebeğimiz var,yeni bebeğimiz oldu vs gibi.
Aslında açılan bazı konularda kadınların durumu öylesine kötü oluyor ki bırakın çocuk büyütmeyi kadının hayatının geri kalanını yaşamaya bile hali kalmamış;öyle bezmiş canından.
Haddim olmayarak bazılarına soruyorum neden çocuk yaptınız madem bu kadar kötüydü diye ve genelde aynı cevaplar: kazara oldu, o zaman bu kadar değildi vs vs.
Kendim 3 yıllık evliyim, eşimle çok büyük olmasa da ufak çaplı sorunlarım var, evimiz kira değil aylık 5 bin gelirimiz var ikimiz de çalışıyoruz ve açıkçası kendimi çocuğa daha hiç ama hiç hazır hissetmiyorum.Eşim biraz bencildir biraz huysuzdur biraz sorumsuzdur işi garanti değil falan diye çocuk yapmaktan ölesiye korkuyorum şahsen.
Elbette her şey hiçbir evlilikte mükemmel olmaz ama yani bazı insanlar öyle gamsız ki aralarında onca maddi manevi probleme rağmen devamlı fütursuzca doğuruyolar.Ayda 1200 lira geliri olup kirada olup 3.çocuğu yapan, eşinden dayak yiyen,aldatılan, hiç yerine konan,manyak kaynanası olan ve daha hala üstüne çocuk yapabilen insanların cesaretlerini görünce dehşete düşüyorum.Hadi kendinize acımadınız da çocuğa da mı acımıyosunuz dememek için kendimi tutuyorum bazen.
Diyeceğim o ki sanırım ya ben anormalim ya da diğer insanlar.Bu sorunların dörtte biri bende yokken ben her gün kafa yoruyorum bu çocuk mevzusuna ve hep vazgeçiyorum.
Gerçekten de anormal olduğumu düşünmeye başladım.Bu gidişle asla çocuğum olmayacak sanırım.Ben mi çok abartıyorum?Bi tavsiye verin bana :)
Niye herkesin babasi iyi mi? Benim babam ogretmendi ama kumar oynardi. Annem de memurdu 4 çocuk yaptı yine de. İstese ayrilirdi evi de vardı maaşı da. Yani kendi icin dogurmusEnteresanmış.Yani çocuğun kötü bi babası olsa da olur mu sizce?
Sorunlu evliliklerde,sorunlar cozulmeden cocuk sahibi olunmasina anlam veremiyorum .Fakat, esiyle sorunu olan bir kadinada, neden cocuk sahibi oldunuz yerine, boyle adama niye ikinci cocuk?? Sorusunu garipsiyorum.Eskiler boşuna dememiş. Zengin parasıyla, fakir karısıyla oynarmiş. Bir de ben bebeği koca icin değil kendi icin yapılması gerektiğini düşünüyorum
Mutsuz kadınlar çocuk yaptıktan sonrada boşanabilirler. Boşanınca çocuğu çöpe atmıyorlar yani. O zaman istemiş çocuk yapmış ama sonra kocasıyla mutsuz olmuş sen nasıl çocuk yaptın demek dünyanın en saçma sorusu. Bir insan iyi bir anne yada iyi bir baba olabilir ama birlikte mutsuzdur. Belki kendisini aldatan yada kavga ettiği adam aslında iyi bir babadır. Ayrıldıklarında çocuk annesiyle ayrı babasıyla ayrı mutlu olur. Her çocuk en iyi hayatı hak eder ama malesef hayat o kadar adil değil. Her olayı fil dişi pencerelerden bakıo deperlendirmemek lazım. Şu dünyada ne hayatlar yaşanıyor. Kadın 5 tane doğurmul geliride düşük. Bu kadın ayrılsa belki ailesi kabul etmiycek eğitimi yok işe giremeyecek belkide hatta ayrıldı diye öldürülecek. Kocası despot korunmamayı erkeklik sayıyor kadın itiraz etse şiddete başvuruyor. Yok mu böyle hayatlar? Dışardan bakıpta sen nasıl çocuk yaparsın demek o kadının hayatı için zerre fark yaratmıyor. Yada bir kadınki evli asgari düzeyde mutlu. Ama çok çocuk seviyor iyide bir anne olacağına inanıyor ve çocuk yapıyor ama daha sonra eşine tahammül etmek istemiyor boşanıyor. Sen bu kadınada neden çocuk yaptın diyemezsin kadın iyi bir anne belki analı babalı büyüyen çocuklardan mutlu olacak o çocuk daha iyi yetişecek. Yani diyorumki kim kaç çocuk yaparsa kendisini ilgilendirir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?