Bu cesaret bende olsa

Zengin olmamız Lazım demi
Çocuklarımıza dadılar baksın sevgimizi esirgeyelim ama en iyisini en lüksünü verelim
Bence anne olmak cebinde limitsiz kartlarla dolaşmaktan daha büyük bir olay anne olmak bir parçası olan evladını önce rabbine sonra da insanlığa hayırlı birey olarak yetiştirmektir sevgi saygı adalet Hoşgörü alçakgönüllülük aşılamaktır bu kadar temiz ve net bir sonuçtur
Evet Eşinden dayak yiyor olabilir hamile kalmış olabilir tam korunamamış olabilir
Maddi durumu yetersiz olabilir hayat bu nerden sınanacağımız belli değil
Tam HAZIRIM dediğinde Allah kınadığın insanların durumlarını aratmasın bence biraz düşün mutlu bir yuvayı tam anlamıyla anlatan kelime çocuktur .Dene ve Gör

Kendimi hazır hissetmiyorum.Eşimin hazır olduğunu düşünmüyorum.Biraz daha törpülenmesi gereken ve iyice oturması gereken şeyler var bana göre.

o çok yaman bir çelişki...
27 yaşında evlendim 29 yaşında anne oldum. Maddi açıdan istediğim düzeyde değildik. Kariyerimi oturtmuştum ama doktoram bitmiş olsun isterdim. Bunlara rağmen hamilelik haberinde kaygıdan çok mutluluk hissettim.
İlk zamanlar erken miydi acaba gibi düşüncelerim vardı. Ama ne yalan söyleyeyim şimdi geç bile kalmışım diyorum :) çünkü ikinci çocuk fikrim şu an olmasa da Allah nasip ederse uzatmalarda olacak ve aradaki yaş farkı büyüyecek...
ikinci çocuğu geçelim, çocukla geçirdiğiniz her gün, her an, her aşama o kadar güzel ki... nasıl doğum sancılarını hatırlamıyorsam uykusuz gecelerimi, depresif hallerimi oturup ağladığım zamanları da hatırlamıyorum.
Maddi külfet önemli bir konu tabi ama kendi özelimde çocuğun eve bereket getirdiğini söyleyebilirim. Ama her zaman böyle olmuyor tabi.
Geçen senelerde doktorasını verdikten sonra çocuk sahibi olan arkadaşlarıma çok özenirdim. Ama savunmamdaki en mutlu anım, kızımla fotoğraf çektirdiğim zamanlardı. Bırakın evlileri bekarların dahi bire bir aynı stresi yaşadığı bir süreç, çocuk bir engel gibi görünse de şimdi geriye dönüp baktığımda bana güç kuvvet vermiş gibime geliyor...

o oturması gereken şeyler var ya, onlar hiç bitmiyor :) ya uzun vadede oturuyor ya da yerine yenileri geliyor.
bilemiyorum belki de ben şanslıydım. eşim baba olduktan sonra olumlu yönde çok değişti, olgunlaştı. eskiden de kötü değildi tabi ama, evliliğin temelinde sevgi, aşk olunca çocuk da onu perçinleyen daha güzel bir boyuta taşıyan bir varlık oluyor.
erkeklerin genelde çocuk gibi olduğundan yakınırız ama bazı erkekleri de çocukluktan çıkarmak baba olma sorumluluğu ile gerçekleşiyor.

çok başka bir duygu annelik, anlatmaya kelimeler yetmez. anlattıkça klişe gelir ama gerçekten kendiniz deneyimleyince anlıyorsunuz bütün o söylenenleri...
ama hazır olunmayınca kesinlikle kalkışılmaması gerektiğine inanıyorum. kendini yıpratan hayata küsen anneler, huysuz mutsuz çocuklar, canından bezmiş bir eş

annelik; isteyen, hazır olan her kadına nasip olsun inşallah :)

Çok haklısınız net. Çocuk neden imrenerek yaşasın ki. Arkadaşım var mimar, bir firmada şef pozisyonunda. Eşi kendi babasının şirketinde çalışıyor maaşlı. Kendi evleri. Yani gelirleri ortalamanın üzerinde. O bile çocuğum hiç bir şeyden geri kalmasın diyor. Tek çocuğu var. Bir çocuk daha yaparım ilerde başka yok diyor. Doğru olan bu zaten.

Nasibiyle geliyor diyenler önüne 2 tabak yemek koyarak herseyin haloldugunu düşünenler.

Ben kesinlikle inaniyorum "cocugu veren Allah rizkini da verir" mantigina..kendimden biliyorum..bebegim dogmadan ona bir oda hazirlamak istedim ama imkanlarimiz kisitliydi, ne oldu biliyor musun en kral o da takimini teyzemler bebegime hediye aldi..daha dogmadan bir suru kiyafetiydi oyuncagiydi hediye geldi..dogduktan sonra dunyanin her tarafindan tanidiklarimiz arkadaslarimiz kizima hediyeler gonderdi (hic abartmiyorum). O kadar cok esyasi vardi ki cogunu kullanamadim bile..yani demek istedigim kizim oyle bir bereketle geldi ki sastim kaldim..esime dedim evimize huzur ve bereket geldi :)
Ben de eger sizin gibi dusunseydim, sartlarimiz cok iyi degil, cocugumuza iyi bakamayiz deseydim su an benim hala cocugum yoktu..hicbirsey hicbirzaman 4 4 luk olmayacak..oyle bir dunya yok..
Bundan dolayi bence siz biraz abartiyorsunuz:)
Not: kari koca arasinda siddettli gecimsizLik olur, dayak olur ya da ne bileyim adam ickicidir, kumarbazdir o zaman durum farkli..o zaman sana hak veririm

kardeş kıyafetten önemlidir.
Ülkede durumları kötü denecek aileler kaçar çocuk okutup büyütüyor
Sizin düşünceniz düşüncesiz olarak görür saygı duyarım benim için üstüme vazife değildir bundan sonra ne yapılabilir diyebakarım

Fazla dramatize ettiniz. Hakkıyla bakamayacak olan çocuk yapmasın. En azından bir sürü yapmasın. Yapıyorsa da buralarda dert yanmasın diyorum. Onun dışında kim kiminle evlenirse evlensin.
Bakış açısı böyle de geliştirilebilir
Ben çocuk yapsınlar demiyorum hayata bakış açısı herkesin farklı kimi karambole yaşıyor kimi hesap kitap yaparak kimi gelenekçi kimi modern
Çocuk olmuş doğmuş kimseyi ilgilendirmez neden yaptın demek çocuk olmuş işte kimseye düşmez kınamak yapacaksan yap yardımını elinden geldiğince yoksa yargılama dön diğer tarafa görme

O hanımların yaptıkları cesaretli oluşlarından değil bilmeyişlerinden.
Bir kısmı "bebek evliliği düzeltir" yanılgısında
Bir kısmı "erkek eve bağlansın" kafasında gidiyor
Çoğu evlenmesine rağmen korunma yöntemlerinden habersiz.
Eşim bana ilgi göstersin diye hamile kalanlar var yazık.
Sonra olan çocuklara oluyor gerçekten.
Bir bebeğin sorumluluğunu almanın ne demek olduğunu düşünmüyor çoğu "aman büyür gider işte" düşğncesi hakim.

Eskiler boşuna dememiş. Zengin parasıyla, fakir karısıyla oynarmiş. Bir de ben bebeği koca icin değil kendi icin yapılması gerektiğini düşünüyorum
Sorunlu evliliklerde,sorunlar cozulmeden cocuk sahibi olunmasina anlam veremiyorum .Fakat, esiyle sorunu olan bir kadinada, neden cocuk sahibi oldunuz yerine, boyle adama niye ikinci cocuk?? Sorusunu garipsiyorum.
Biz anne olmak bir insan yetistirmek icin cocuk sahibi oluyoruz.Sanki adama mi yapiyoruz cocugu:/

cahiller çocuk yapmasın diycem ama neden yapmamaları gerektiğini anlayabilseler zaten cahil olmazlardı. ilgi, bilgi, sevgi yokluğunun içine bir sürü çocuk dünyaya geliyor. cahilden kastım okumuş okumamış olması değil anlamışsınızdır herhalde.

fakirler de çok çocuk yapmasın. eşimin kardeşi 5 kuruşsuz kız kaçırıp evlendi. evinin eşyalarını sağdan soldan topladı. evine odun kömür alamıyor, daha evlilikleri 1 aylıkken çocuk yapmaya karar vermişler. çocuk 9 aylık oldu, doktora götürmeye para yok, beşik almaya para yok. bu insanlar 26-23 yaşlarında. koca asgari ücret alıyor ama sigarası, iddaa sı eksik olmaz. kadın der kocam baksın onun görevi ben çalışmam. ee nasıl yetişiyo o çocuk? şimdi süt emiyor, bi kaç seneye ihtiyaçlar değişecek. yazık değil mi?

4 senelik evliyim, eşimle de hiçbir sıkıntı yok, eşimden çok iyi baba olur, ben de çocuğum olsa iyi bakmaya çalışırım.
Ama konu sahibi gibi ortalama üstü gelirim olmasına rağmen cesaret etmiyorum. aklımda soru işaretleri var Türkiyenin şu durumunda bir insanı daha dünyaya getirmeye gerek var mı diyorum. sadece aile ile bitmiyor. her gün bombalar patlıyor kadınlar tecavüze uğruyor gençler yitip gidiyor olmayacak sebeplerden.
bu yüzden bekliyoruz belki de hiç çocuk sahibi olmayız

Ayyyy ne kadar arabeskleştirmişsiniz,dahi kapıcı çocuğu yok efendim asgari ücretle 7 çocuk, dahi çocuk neyse de kusura bakmayan asgari ücretle 7 çocuk kısmına güldüm sadece, yalan olduğunu düşünüyorum,çarşı pazar gezen insanım lüks de yaşamam asgari ücreti de biliyorum çocuk bakımını da, fakir edebiyatını bir geçin,kendi çocukluğunuzu da bir geçin, artık devir başka çocuklar bebeklikten beri başka

Konu sahibi sadece maddiyattan mı bahsetmişte ordan vurup duruyorsunuz,üstelik 5 bin lira ortalama bir para, yoksulluk sınırı 3 bin küsürdü zaten en son,orda demiş ki kocam bencil sorumsuz vs, oraya değinmeyip vay sen paralar övünüyosun,fakirlere ölsün bilmem ne, herseyi geçtim okuduğunu anlamayan çocuk yapmasın

Burda okumuyor muyuz dayak yedim aldatıldım şu bu,alta bir bak hamilelik takvimi,fiks cevap e korunurken oldu,okumuyor muyuz, mantıklı her insan neden o zaman bu çocuk der, size ne bize ne diyeceksek burdaki tüm konulardan bize ne,onlara neden yorum yapıyoruz?

Ayrıca toplumsal boyutta da bize ne diyemeyiz ben demem geçen CuteMom bir konu açtı oğlu okulda dayak yiyor sonunda anlaşılıyor ki çocuklar evde babası anasını döven çocuklar, al işte beni etkiledi mi bu durum, etkiledi,nasıl banane dicem

Geçinmek ayrı şey yaşamak ayrı şey,ölmeyecek kadar yaşarsın, bir kere sinemaya tiyatroya tatile gitmeden, senede 1 2 et yiyerek, o 7 çocuklu aileye bir so bakalım ne kadar et yedi o çocuklar ömürleri boyunca,ya da özel hiçbir zevki olmaz bir spor kursuna vs yazılamazsın,nefes al yeter, yaşamak başka birşey,insan gibi yaşamak,bugün Yunanistanda adamlar kriz var senede 2 kere tatile gidemiyoruz diye ayakta,yaşamanın tadını biliyo çünkü adam

Paraya takılıp kalanlar sadece kendi iç dünyalarındaki ezikliği bastırma çabasındalar şahsi fikrim

Yoksa konu sahibi sadece para dememiş, parası olmayan çocuk yapmasın da dememiş, ama evet asgari ücretli 3 çocuk yapmasın, kime neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz arkadaş o parayla 3 çocuk bakılır mı yahu, sadece eğitimden girmissiniz ama bir de sağlık boyutu var,sosyal boyutu var, bugün 16 yaşında bir çocuğa paramız yok sana akıllı telefon alamam kısmını bir anlat hadi, hadi beyni kabul etti bunu ya gözü ve kalbi,herkesin elinde var,şu an kış adam akıllı ısınayım dersen aylık 300 400 ödersin bir kere, ay bunu da lütfen ailece battaniye altında otururuz ne güzel sevgi dolu diye dramatize etmeyin

Hayat romantikliğe yer bırakmayacak kadar acımasız

Mutsuz kadınlar çocuk yaptıktan sonrada boşanabilirler. Boşanınca çocuğu çöpe atmıyorlar yani. O zaman istemiş çocuk yapmış ama sonra kocasıyla mutsuz olmuş sen nasıl çocuk yaptın demek dünyanın en saçma sorusu. Bir insan iyi bir anne yada iyi bir baba olabilir ama birlikte mutsuzdur. Belki kendisini aldatan yada kavga ettiği adam aslında iyi bir babadır. Ayrıldıklarında çocuk annesiyle ayrı babasıyla ayrı mutlu olur. Her çocuk en iyi hayatı hak eder ama malesef hayat o kadar adil değil. Her olayı fil dişi pencerelerden bakıo deperlendirmemek lazım. Şu dünyada ne hayatlar yaşanıyor. Kadın 5 tane doğurmul geliride düşük. Bu kadın ayrılsa belki ailesi kabul etmiycek eğitimi yok işe giremeyecek belkide hatta ayrıldı diye öldürülecek. Kocası despot korunmamayı erkeklik sayıyor kadın itiraz etse şiddete başvuruyor. Yok mu böyle hayatlar? Dışardan bakıpta sen nasıl çocuk yaparsın demek o kadının hayatı için zerre fark yaratmıyor. Yada bir kadınki evli asgari düzeyde mutlu. Ama çok çocuk seviyor iyide bir anne olacağına inanıyor ve çocuk yapıyor ama daha sonra eşine tahammül etmek istemiyor boşanıyor. Sen bu kadınada neden çocuk yaptın diyemezsin kadın iyi bir anne belki analı babalı büyüyen çocuklardan mutlu olacak o çocuk daha iyi yetişecek. Yani diyorumki kim kaç çocuk yaparsa kendisini ilgilendirir.

Bende size katiliyorum, millet cocugu yapip nasil olsa buyur modunda ekstra bir caba gostermiyorlar, evliljk kurtarmak icin cocuk yapiyorlar,ben ise en bastan tam donanimli bir egitimle duzgun ve rahat yetistirilmis cocuk buyutmek taraftariyim, bu yuzden sartlarin olabikdigince kullanisli olmasi lazim mesela, yani siz en dogrusunu yapiyorsunz, insanlar cok rahat ya da baska bisey ,demek istemedim simdi, bu sekilde planli devam edin bence

Bu dediklerin ihtimal dahilinde, ki ben zaten çocuğum için katlanıyorumcuları anlamıyorum evet çocuk mutsuz ortamda büyümesin anne babası ayrı ama mutlu olsun

Bakamadığı gözünü aç bıraktığı her çocuk beni de ilgilendirir, ben de anneyim ben üzülüyorum yaa

Batmanda işyerinden bir abi 8 kardes, küçükken benden bir ufak kardeşimin tabağından çalıyodum diyo, kendimden nefret ediyodum ama açtım doymuyodum diyo, büyüdük ama nasıl büyüdük hey gidi diyo adam, bunları duyupta nasıl derim herkes istediği kadar yapsın diye,marifet sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…