- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
tabi biz yemedik diye onlar da yemesin onlar da giymesin onlar da görmesin zatenkaçımız bal kaymakla dana döşlerle büyüdük. durumu olmayan insanlar anne baba olamasın mı. ha 5 10 çocuk yapanlar değil zaten kastımız.
Benim maddi durumum iyi değil ama çok şükür,kaldı ki süper olsa da çocuk fikrine sıcak bakamıyorum.Bu da benim sorumluluğu kabul etmek istemeyişim sanırım.Eğer anormallik bu ise ben de anormalim.Selam..
Son zamanlarda burda okuduğum konularda ve etrafımdaki insanlarda bir şeye çok takılıyorum.Konular genelde eşlerin ilgisizliği,kötü davranışları ve geriden gelen kördüğüm olmuş eş ve eşin ailesiyle ilgili sorunlar üzerinde yoğunlaşıyor.
Ve sorunlar anlatıldıktan sonra ardından gelen şey asıl şok: küçük bir bebeğimiz var,yeni bebeğimiz oldu vs gibi.
Aslında açılan bazı konularda kadınların durumu öylesine kötü oluyor ki bırakın çocuk büyütmeyi kadının hayatının geri kalanını yaşamaya bile hali kalmamış;öyle bezmiş canından.
Haddim olmayarak bazılarına soruyorum neden çocuk yaptınız madem bu kadar kötüydü diye ve genelde aynı cevaplar: kazara oldu, o zaman bu kadar değildi vs vs.
Kendim 3 yıllık evliyim, eşimle çok büyük olmasa da ufak çaplı sorunlarım var, evimiz kira değil aylık 5 bin gelirimiz var ikimiz de çalışıyoruz ve açıkçası kendimi çocuğa daha hiç ama hiç hazır hissetmiyorum.Eşim biraz bencildir biraz huysuzdur biraz sorumsuzdur işi garanti değil falan diye çocuk yapmaktan ölesiye korkuyorum şahsen.
Elbette her şey hiçbir evlilikte mükemmel olmaz ama yani bazı insanlar öyle gamsız ki aralarında onca maddi manevi probleme rağmen devamlı fütursuzca doğuruyolar.Ayda 1200 lira geliri olup kirada olup 3.çocuğu yapan, eşinden dayak yiyen,aldatılan, hiç yerine konan,manyak kaynanası olan ve daha hala üstüne çocuk yapabilen insanların cesaretlerini görünce dehşete düşüyorum.Hadi kendinize acımadınız da çocuğa da mı acımıyosunuz dememek için kendimi tutuyorum bazen.
Diyeceğim o ki sanırım ya ben anormalim ya da diğer insanlar.Bu sorunların dörtte biri bende yokken ben her gün kafa yoruyorum bu çocuk mevzusuna ve hep vazgeçiyorum.
Gerçekten de anormal olduğumu düşünmeye başladım.Bu gidişle asla çocuğum olmayacak sanırım.Ben mi çok abartıyorum?Bi tavsiye verin bana :)
bi kere moral için mutluluk için sağlık için insana para lazımAyyyy ne kadar arabeskleştirmişsiniz,dahi kapıcı çocuğu yok efendim asgari ücretle 7 çocuk, dahi çocuk neyse de kusura bakmayan asgari ücretle 7 çocuk kısmına güldüm sadece, yalan olduğunu düşünüyorum,çarşı pazar gezen insanım lüks de yaşamam asgari ücreti de biliyorum çocuk bakımını da, fakir edebiyatını bir geçin,kendi çocukluğunuzu da bir geçin, artık devir başka çocuklar bebeklikten beri başka
Konu sahibi sadece maddiyattan mı bahsetmişte ordan vurup duruyorsunuz,üstelik 5 bin lira ortalama bir para, yoksulluk sınırı 3 bin küsürdü zaten en son,orda demiş ki kocam bencil sorumsuz vs, oraya değinmeyip vay sen paralar övünüyosun,fakirlere ölsün bilmem ne, herseyi geçtim okuduğunu anlamayan çocuk yapmasın
Kime gore, neye gore, hangi kistaslarda cesaret?
Herkesin imkani farkli sonucta. Bana gore aylik iki kisinin aldigi gelirin toplam 5000tl olmasi hem cocuk hem de ev icin az bir gelir mesela.
O zaman ben size yazik olacak cocuk yapmayin mi demeliyim?
Evliligin oturmasi konusuna katiliyorum ama maddi durum beklentilere gore degisir.
Bu kadar korkuyorsanız çocuk yapmaya sizinde mutlu bir evliliğiniz yok demektir, bencede yapmayın.
Herkesin önem verdiği konular farklıdır, sorunsuz evlilik mi var bu durumda kimse çocuk yapmasın.
evet bencede çok abartıyorsunuz Kuran'ı Kerim'de bile bildirilmiştir.
Geçim korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Biz, onların da sizin de rızkınızı veririz. Onları öldürmek gerçekten büyük bir suçtur." (İsrâ, 17/31);
"Bilgisizlikleri yüzünden beyinsizce çocuklarını öldürenler ve Allah'ın kendilerine verdiği rızkı, Allah'a iftira ederek (kadınlara) haram kılanlar, muhakkak ki ziyana uğramışlardır. Onlar gerçekten sapmışlardır. Ve doğru yolu bulacak da değillerdir" (En'am, 6/140).
mutsuz evliliğe cocuk dunyaya getirmek evet orda haklı olduguuz noktalar var muhakak.ama maddı anlamda sıze katılmıyorum
okudum ne yazdığını, güveniyor olsa bu kadar düşünmezdi, o azcık sorunlar çocuk olunca kocaman oluyor, konu sahibide boşanma durumunda çocuklara yazık degil mi diyorKonu Sahibi zaten süper evliliğim var dememiş eşini anlatmış biraz, güveniyo belli ki
Allah akıl da vermiş, açlıktan ölen kübra bebeğin rızkı nerdeydi o zaman
Lütfen şuna özendirmeyin insanları
evet bencede çok abartıyorsunuz Kuran'ı Kerim'de bile bildirilmiştir.
Geçim korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Biz, onların da sizin de rızkınızı veririz. Onları öldürmek gerçekten büyük bir suçtur." (İsrâ, 17/31);
"Bilgisizlikleri yüzünden beyinsizce çocuklarını öldürenler ve Allah'ın kendilerine verdiği rızkı, Allah'a iftira ederek (kadınlara) haram kılanlar, muhakkak ki ziyana uğramışlardır. Onlar gerçekten sapmışlardır. Ve doğru yolu bulacak da değillerdir" (En'am, 6/140).
mutsuz evliliğe cocuk dunyaya getirmek evet orda haklı olduguuz noktalar var muhakak.ama maddı anlamda sıze katılmıyorum
her ınsanın ımtıhanları olur hayatında bolluk cınde yasayıpda ne hastalıklarla ugrasan paranın cozemedıgı hastalıklarla boğuşan ınsanlarda var ona bakarsanız soylemek ıstedıgım rızık korkusu ile cocuk yapmakdan korkmamamızKonu Sahibi zaten süper evliliğim var dememiş eşini anlatmış biraz, güveniyo belli ki
Allah akıl da vermiş, açlıktan ölen kübra bebeğin rızkı nerdeydi o zaman
Lütfen şuna özendirmeyin insanları
okudum ne yazdığını, güveniyor olsa bu kadar düşünmezdi, o azcık sorunlar çocuk olunca kocaman oluyor, konu sahibide boşanma durumunda çocuklara yazık degil mi diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?