Bu cesaret bende olsa

çocuk için psikolojik olarak doğru zaman önemli. eşlerin ebeveyn olmaları için gereken bir zaman bu. ancak ne yaparsanız yapın planlar, birikimler vs. hayatın getireceği ve yaşatacağı şeyleri belirleyemezsiniz. Tamamen kaderci düşünün demiyorum ancak fazla garantici olmak da bazı şeylerin tadını çıkarmaya engel oluyor, zaman kaybına sebep oluyor. ebeveyn olmaya hazır olmak önemli ama garanticilik herşeyi para ve çocuğa verilecek zenginlikler olarak düşünmek yanlış bence.

Kime gore, neye gore, hangi kistaslarda cesaret?
Herkesin imkani farkli sonucta. Bana gore aylik iki kisinin aldigi gelirin toplam 5000tl olmasi hem cocuk hem de ev icin az bir gelir mesela.
O zaman ben size yazik olacak cocuk yapmayin mi demeliyim?
Evliligin oturmasi konusuna katiliyorum ama maddi durum beklentilere gore degisir.

kaçımız bal kaymakla dana döşlerle büyüdük. durumu olmayan insanlar anne baba olamasın mı. ha 5 10 çocuk yapanlar değil zaten kastımız.
tabi biz yemedik diye onlar da yemesin onlar da giymesin onlar da görmesin zaten
niye iyiyi istemeyiz ki hep kötü olsun

Benim maddi durumum iyi değil ama çok şükür,kaldı ki süper olsa da çocuk fikrine sıcak bakamıyorum.Bu da benim sorumluluğu kabul etmek istemeyişim sanırım.Eğer anormallik bu ise ben de anormalim.
Hangi kadın bana çocuk vs dese ben de bu fikirlerimi paylaşsam bana ufo görmüş masum köylü gibi bakıyorlar.Her kadın anne olmak için doğmamış olabilir tüm varlığa vs rağmen.Kimileri de şartlar ne olursa olsun anne olmak için yaşıyor olabilir.

bi kere moral için mutluluk için sağlık için insana para lazım
hadi ekmek alama da göreyim senin mutluluğunu
fakirken de mutlu olunuyorsa
kızım üstün yetenekli
uzman bana çocuğun hayatı zengin olacak
bahçeli evde oturacaksın hayvan alacaksın spora gidecek enerjisini atacak
ilgisi olduğu alanda kurslara gidecek okul ona yetmiyor dedi
şimdi amaçsız umutsuz mutsuz bir çocuk ilgisi yetenekleri konusunda desteklenemediği için bir de psikolog masrafı çıktı
noldu şimdi çocuğun dahi olması benim onu sevmem kuru ekmek yemesi yetti mi yani

alttaki mesajlarına tamamen katılıyorum
o gözü aç gönlü aç ruhu aç çocuklar yarın senin onun benim yetiştirdiğimiz çocukların karşısına çıkıyor

bu ülke açlıktan ölen bebek gördü
çocuklarını doyuramadığı için intihar eden anne gördü hatırlatırım
burda da çalışmıyorum bebeğim var nasıl boşanırım diye ağlayan anneler

Dante ben bu bakış açısını anlıyorum aslında,bizim kimyamızda var bu fakir sevicilik dizilerimiz filmlerimiz hep böyle, zengin kötü kalpli çocuklarını sevmeyen fabrikatör, fakir ama çocuklarını çok seven yaşar usta, zenginler hep şımarık kötü fettan fakirler ise gönlü bol mutlu huzurlu vs, bu pazarlanan birsey,böyle alışılageldiği için zaten bizde kimse daha iyisini heves etmez fakirlik güzel şey çünkü, burda hep okumuyor muyuz annelerimiz nenelerimiz neler çekmiş, eee yani bizde mi çekelim hiç iyiye güzele doğruya hevesimiz olmasın mı, her nesil diğerinden iyi olacak ki toplum gelişsin evrim geriye işlemez

Kaldı ki bu iş neden zengin fakir işine döndü onu da anlamadım, konu sahibi ortalama şartlardan bahsederken evliliği oturtmaktan da bahsetmiş, vay sen övündün 5 bin lira ile mi övünecek hele Büyükşehirde yaşıyorsa

Çocuk oyuncak değil ki... Bence insanlar ayrıntıları hesaplamadığından sonradan gerginleşiyor. En basiti geceleri uykundna feragat edip ya da işten gelince direk çay koyup film açıp izleme olayın olmuyor öyle rahat rahat. Maddi anlamda bu zamanda hakikaten zor, devlet okulunun iyisi bile rüşvet alıyor. Kendine zaman ayırıp kitap okuyacak vaktin olmuyor bazen...
Valla yabancı filmlerdeki gibi olmuyor çocuk
Fıttır fıttır kafana göre gezemiyorsun, hayatında biri daha oluyor ve ona göre plan yapıyorsun... Hepsini kabullenip cesaretlenip de çocuk yapmak lazım, bende de yok mesela şimdi kendi yazıklarımı okuyup gene soğudum çocuk olayından.

Devlet eğitimden sağlıktan yavaş yavaş elini çekiyor, bu yüzdendir bireysel emekliliği ve özel okulu teşvik etmesi, biliyorsunuz devlet çocuğunu özel okula gönderecek ailelere belli bir miktar yardım yapıyor, devlet okulları batık halde, neden bu para devlet okullarına gitmiyor da özele kanalize oluyor, çünkü devlet özel okullara yönelinsin istiyor, azcık vizyon sahibi herkes bu çıkarımı yapar, bu çıkarımı alır kenara koyar bir de sınav sonuçlarına en başarılı okullara bakar iki çıkarımı birleştirir

Hastaneye gider görür eczaneye gider görür çarşı pazara gider görür bakkala cakkala gider görür...3 liralık alt nerdeymiş merak ettim ayrıca, Batman'da pazarda eşofman altı 7 liraydı geçen sordum

Bu kadar korkuyorsanız çocuk yapmaya sizinde mutlu bir evliliğiniz yok demektir, bencede yapmayın.
Herkesin önem verdiği konular farklıdır, sorunsuz evlilik mi var bu durumda kimse çocuk yapmasın.

Katılıyorum hele Büyükşehirse içguveyden hallice bir gelir hatta, ama işi zenginliğe getirmiş millet

evet bencede çok abartıyorsunuz Kuran'ı Kerim'de bile bildirilmiştir.
Geçim korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Biz, onların da sizin de rızkınızı veririz. Onları öldürmek gerçekten büyük bir suçtur." (İsrâ, 17/31);
"Bilgisizlikleri yüzünden beyinsizce çocuklarını öldürenler ve Allah'ın kendilerine verdiği rızkı, Allah'a iftira ederek (kadınlara) haram kılanlar, muhakkak ki ziyana uğramışlardır. Onlar gerçekten sapmışlardır. Ve doğru yolu bulacak da değillerdir" (En'am, 6/140).
mutsuz evliliğe cocuk dunyaya getirmek evet orda haklı olduguuz noktalar var muhakak.ama maddı anlamda sıze katılmıyorum

Bu kadar korkuyorsanız çocuk yapmaya sizinde mutlu bir evliliğiniz yok demektir, bencede yapmayın.
Herkesin önem verdiği konular farklıdır, sorunsuz evlilik mi var bu durumda kimse çocuk yapmasın.

Konu Sahibi zaten süper evliliğim var dememiş eşini anlatmış biraz, güveniyo belli ki

Allah akıl da vermiş, açlıktan ölen kübra bebeğin rızkı nerdeydi o zaman

Lütfen şuna özendirmeyin insanları

"Eşim biraz bencildir biraz huysuzdur biraz sorumsuzdur işi garanti değil falan diye çocuk yapmaktan ölesiyekorkuyorum şahsen."

Bunlar da konu sahibinin sözleri

okudum ne yazdığını, güveniyor olsa bu kadar düşünmezdi, o azcık sorunlar çocuk olunca kocaman oluyor, konu sahibide boşanma durumunda çocuklara yazık degil mi diyor

O halde afrikada çocuklar neden açlıktan ölüyor neden rızklarını allah vermiyor

her ınsanın ımtıhanları olur hayatında bolluk cınde yasayıpda ne hastalıklarla ugrasan paranın cozemedıgı hastalıklarla boğuşan ınsanlarda var ona bakarsanız soylemek ıstedıgım rızık korkusu ile cocuk yapmakdan korkmamamız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…