- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
tabıkı karsı cıkmıyorum kım ıstemezkı cocugu bolluk ıcınde her ıstedıgı onundeher tulu oyuncagı en lüks kıyafetlkerıyle dolaşşsın hıcbır seyı eksık olmasın ama şunu anlatmaya calısıyorum bır önceki nesile bir bakın cok degıl annenız babanız kac kardes mesela sız kac kardessınız ve sız kac cocuk yapmayı dusunuyorsunuz ornegın benım annem 5 babam 4 kardes ben ve kardeslerım 3 kardesız ve benımde kardeslerımınde 1 er cocugu var gıderek azalıyoruz müslüman ve türk neslimizi rızık korkusu ile azaltıyoruz oysaki rabbımız dıyor korkmayın dıye.
ınanın bende evladıgım dogdugunda oyle mılyar dolarlarla gecınmıyordum ama oylesıne kısmetıyle geldıkı belkıde 1 yıl kıyafet almama bıle gerek kalmadan buyudu ben bıle sadırdım.
Yanlış anladım o zaman kusura bakmayinBen açıklama yaptığımı düşünmüyorum karşılıklı yazışıyoruz diye baktıysam demek ki
Birde çocuk eğitimini sadece madfoyattan ibaret sananlar, cem gariboglu örneği yeterli gelir mi.
Çocuğunuza verdiginiz ahlak önemli, parasız tabi ki olmuyor, paradan kastınız ne ayakkabısının Adidas olması mı, marka takıntısıyla büyütmek mi, sokakta ayağına giyecek ayakkabısı olmayan çocuğu görüp ben marka ayakkabı giyerim diyen bir çocuk yetiştirmek mi?
buna cevap verdım okursanız yazdıklarımı
iyi de nüfusun artması diye bi olay var.
mesela sizin anne babanızın doğduğu zamanda Türkiye'de yaşayan insan nüfusu neymiş bi araştırın.
Diyelim 40 milyon
Halkın geneli 3-5 çocuk sahibi olunca artıyor bu sayı. ve şu an 80 milyona dayandık. Herkes 1-2 çocuk yapsa zaten uzayan yaşam süresi sayesinde yine nüfus aynı rakamlarda seyredecek.
Kalabalık olmak da iyi değil ki.
ülkenin bi kapasitesi var.
malesef bizim gibi samanı bile ithal eden bir ülke için ne kadar çok nüfus o kadar kişi başına düşen gelirin azalması demek.
YANİ HAYAT STANDARTIMIZ DÜŞÜYOR.
YOKSULLUK SINIRI 4530 TL olmuş
AÇLIK SINIRI 1391 TL
yani asgari ücretle geçinen bir aile AÇ demek bu. Ben değil devletin kendisi söylüyor bunu.
Asgari ücretli olupta 3 doğurup açlık sınırında yaşayan ailelere acımıyorum beter olun diyorum , allah akıl fikir vermiş kullanamıyorsan , ezilmeyi,fakirliği hak ediyorsun diyorum
cevabım herkezın bır ımtıhanıolmasıydı zengın bır cocukda bazen amansız hastalıklara yakalanablıyor ve buda bır ımtıhan oluyor.Özellikle cevaplarına baktım ama göremedim neyse
Sen kaç çocuk düşünüyorsun peki
Tercih yapmak zorunda degiller, tabi ki yetiştirilir keske öyle olsa keşke bütün çocuklar eşit şartlara sahip olsa, kahvaltı sofrasına baktığım zaman bunları yiyemeyen cocuklar var diye içimden geçirmek zorunda kalmasam, çocuğuma yemiycem diye direndiğin yemeği bulamayan cocuklar var demek zorunda kalmasam, cem gariboğlu uç bir örnek duruma dikkat çekmek için, evet varoşlardan daha çok çıkiyor yokluktan, bu durumun temelinde de etik değerlerin çocuklara öğretilememesi var, zenginde ayni hataya düşebiliyor fakirde.Neden tercih yapmak zorunda insanlar, hem maddi olanak sağlayıp hem pırıl pırıl bir çocuk yetiştirilemez mi, varoşlardan çok daha fazla suça eğilimli insan çıktığı bir gerçek yani
cevabım herkezın bır ımtıhanıolmasıydı zengın bır cocukda bazen amansız hastalıklara yakalanablıyor ve buda bır ımtıhan oluyor.
cocuk konusundada kısmet olursa 3 yada 4 cocuk sahıbı olmak ıstıyorum elımden gelen en ıyı sekıldede yetıstırmeyecalısacagım tabıkı ama cocuklarımıza kucuk yaslarda ımanı ahlakı Allah korkusunu ve ahiretı ogretırsek bırcok seyın daha kolay olacagını dusundugum ıcın gelecek kaygısına kapılmamaya calısıyorum
Oğlum anaokuluna gidiyor 3 4 çocuğu olan anneler var. Bazen cocugunu almayi unutuyor kadın yogunluktan. 5 buçuk yaşında kendini ifade edemeyen çocuklar var. Öğretmen oğlumun 4 yaşa rağmen farklı kelimeleri doğru kullandığini söyledi. Çünkü bebekliginden beri hala kitap okuyorum hergün. Her çocuk aynı zekaya sahip ama anne dir babası dır onun içindeki ilk cevheri çıkaracak olan. Diğer çocuklar 10 a kadar sayamazken 50 ye kadar sayabilmesi. Şimdi diyorum okul öncesi ingilizce eğitim veren oyunla öğreten bir kurum bulsam. Çocuğu sabahci yaptım öğlen eve gelince aksama kadar beraber zaman geçirelim diye. Başka anneler le konuşuyorum öglenci yapmak istiyorlar çocuğu öğlen kalkıp gönderiyorum Ohh rahatım akşama kadar diyorlar. Bunun neresi annelik icgudusu. Bunun adı bezmişlik, yorgunluk.Bunlar da başka boyutları işte,aynen katılıyorum, bebek oldu vay kv bakmıyo şu bu, e hadi doğur 3 tane annene kaynanana bölüştür
Bir arkadaş marka takıntısı olan çocuk mu yetiştirelim demiş.
Yok hayır ona da katılmıyorum
Mesela her istediği anında gerçekleşen çocuklar zaten problemli bireylere dönüşüyor.
Yokluğu da bilecek ama bu temel ihtiyaçlarda değil!
Örneğin, adidas olmayacak ayakkabısı belki ama en azından yazlık kışlık spor ayakkabısı olacak.
çoğu zaman ayın yarısında paramız bitiyor bizim.
eşimle diyoruz ki şimdi çocuk olsa aniden hastalansa ya da başka bir ihtiyaç olsa onu karşılayacak paramız yok.
demek ki biz çocuk için hazır değiliz.
hamileyken iyi beslenmek isterim mesela.
sağlıklı bir ortamda doğum yapmak isterim.
çocuğumu düzenli kontrollere götürebilmek, onu iyi besleyebilmek isterim.
eğitim hayatı başlayınca illaki özel okul olmasına gerek yok tabiki ama gerekli malzemelerini, defterini kitabını, üniformasını vs. tamamlamak isterim.
burdan daha satırlarca yazılabilir.
her şeyin en iyisi olsun villalarda yaşasın demiyorum.
ama dönüp baktığında mutlu ve sağlıklı bir çocukluk geçirmesini isterim.
Akıllı telefonum yok diyen var mı cidden merak.ediyorum çocukları geçip biraz da bizleri konuşalım
O arkadaş ben oluyorum:) bu yazdıklarınıza katıliyorum kesinlikle temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeliyiz, benim iki çocugum var esim memur, çogu zaman biz giymiyoruz onlar giyiyor onceligimiz onlar çünkü biz sorumluyuz onlardan.Bir arkadaş marka takıntısı olan çocuk mu yetiştirelim demiş.
Yok hayır ona katılmıyorum
Mesela her istediği anında gerçekleşen çocuklar zaten problemli bireylere dönüşüyor.
Örneğin, adidas olmayacak ayakkabısı belki ama en azından yazlık kışlık spor ayakkabısı olacak.
eşimle diyoruz ki şimdi çocuk olsa aniden hastalansa ya da başka bir ihtiyaç olsa onu karşılayacak paramız yok.
eğitim hayatı başlayınca illaki özel okul olmasına gerek yok tabiki ama gerekli malzemelerini, defterini kitabını, üniformasını vs. tamamlamak isterim.
Bir arkadaş marka takıntısı olan çocuk mu yetiştirelim demiş.
Yok hayır ona da katılmıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?