Bu cesaret bende olsa

iyi de nüfusun artması diye bi olay var.
mesela sizin anne babanızın doğduğu zamanda Türkiye'de yaşayan insan nüfusu neymiş bi araştırın.
Diyelim 40 milyon
Halkın geneli 3-5 çocuk sahibi olunca artıyor bu sayı. ve şu an 80 milyona dayandık. Herkes 1-2 çocuk yapsa zaten uzayan yaşam süresi sayesinde yine nüfus aynı rakamlarda seyredecek.
Kalabalık olmak da iyi değil ki.
ülkenin bi kapasitesi var.
malesef bizim gibi samanı bile ithal eden bir ülke için ne kadar çok nüfus o kadar kişi başına düşen gelirin azalması demek.
YANİ HAYAT STANDARTIMIZ DÜŞÜYOR.

YOKSULLUK SINIRI 4530 TL olmuş

AÇLIK SINIRI 1391 TL
yani asgari ücretle geçinen bir aile AÇ demek bu. Ben değil devletin kendisi söylüyor bunu.

Neden tercih yapmak zorunda insanlar, hem maddi olanak sağlayıp hem pırıl pırıl bir çocuk yetiştirilemez mi, varoşlardan çok daha fazla suça eğilimli insan çıktığı bir gerçek yani

Sizce o yorumu yapan biri bunları anlayabilir mi
Boşuna kendinizi yormayın Konunun başından beri fakirliğe övgü yapılmış resmen
Bunları yapanlarda asgari ücretli 2 3 çocuk sahibi çocuğun sadece başını okşamakla büyüyeceğini sananlar
Ne anlarlar çocuk suçluluğunun artmasından ekonomiden
Amann boşverin Çocuk doğsun zaten rızkı gelir

Kötü giden evliliğe çocuk yapayım adam düzelir demek saçmalıktan başka bişey değil.
Ortada kötü giden bir şey varsa zaten çocukla her şey daha beter olur. Çevremde de bir sürü örnekleri var.
Maddi durum bence de çocuk konusunda önemli. Ama ben iki üniversite bitirmiş zır cahil evlenir evlenmez hamile kaldım mesela. Hani eğitimle falan alakası yok bunun yani ilk acemilik diyelim. Belki benim hatam çok iyi önlem alabilirdim hap kullanabilirdim ama yapmadım.
Ama ben evlenince borç ödemedim veya kendimi zora sokacak kadar eşya almadım. Eşim o zamanlar 2.000TL maaş alırdı ama yetiyordu yine de para biriktirirdik bebek doğunca masraf çıkarsa bişey olursa diye. Ayrıca hep özel hastaneye gittik doğumu özelde yaptım.
Mesela altınları hiç harcamadık çocuk için lazım olabilir diye.
Şimdi eşim o maaşın üç katına yakın alsa bile ikinci çocuk düşüncesi zor geliyor. Arabamızın borçları var daha ev alacağız.
Bende isterim 5-6 tane çocuk olsun ama saldım çayıra diye ardarda çocuk yapmak ama şuanda bizi çok zorlayacak.
Ben çocuğum özel okullarda okusun lüks arabalara binsin diye düşünmüyorum açıkcası normal şartlarda büyüyebilsin benim gibi. İstediği zaman dershaneye rahatça gidebilsin özel öğretmen tutabilelim istediği kıyafeti alabilelim ama ayda iki üç ayakkabı alalım, hep markalı kıyafetler giysin diye bir düşüncem yok.
İkinci çocuğu ilerde Allah nasip ederse düşünüyorum.
Ama kötü giden bir evliliğim olsa asla ikinci çocuğu düşünmezdim.
Ya da maddi olarak çok kötü durumda olsam ikinciyi yine yapmayı istemezdim.
Herkesin hayattan beklentileri farklıdır. Kimi çocuk olsun da nasıl büyürse büyüsün der hatta ilerde çalışıp bize baksın der kimi de çok iyi şartlarda büyütmek ister.
Ama şu var eğer sen zaten normalde şekilde yaşıyorsan yani geçimini zor sağlamıyorsan bir çocuk yapsan o çocuğu yine kendin yaşadığın gibi yaşatabilirsin.
Bence anne ile çocuk arasında yaş farkı ne kadar az ise o kadar iyi oluyor.
Ben o yüzden ikinci çocuğu da çooook uzun süre sonra düşünmüyorum mesela 5 sene sonra olabilir.
Ayrıca oğlum iyi ki kendiliğinden olmuş diye düşünüyorum yoksa ben de sizin gibi düşünüp yıllarca bekleyebilirdim ama oğlum olunca bambaşka düşünmeye başladım iyi ki hemen olmuş.

Dediğimden dönmem Allah dönmem diye ne kadar gereksiz birseyi tartışıyoruz, ne asgari ücretmis be, miktarı belli çarşı pazar belli etin kilosu olmuş ortalama 30 lira, yani 2×2 her zaman 4 değildir canım arada 3 de olur kadar saçma birsey

Çocukları geçtim hangimizin elinde akıllı telefon yok, ortalaması 1500 lira bu telefonların, cok mu lazım,olmasa da olur ama millet 24 ay taksitle gene de alıyo değil mi, heves var insan doğası var çünkü

Kötü beslenen çocuklarda yapılan araştırmada büyüdükçe akademik kariyerde çok değişiklik gösteriyor , ezberledikleri beyninde kalmıyor makarnayla çocuk büyütülmez sonra diyorlar benim çocuğum neden başarılı değil ekonomik faktör ön plana çıkıyor , e tabi senin çocuk aptal değil ama makarna çocuğu işte

Bir arkadaş marka takıntısı olan çocuk mu yetiştirelim demiş.
Yok hayır ona da katılmıyorum

Mesela her istediği anında gerçekleşen çocuklar zaten problemli bireylere dönüşüyor.
Yokluğu da bilecek ama bu temel ihtiyaçlarda değil!
Örneğin, adidas olmayacak ayakkabısı belki ama en azından yazlık kışlık spor ayakkabısı olacak.

çoğu zaman ayın yarısında paramız bitiyor bizim.
eşimle diyoruz ki şimdi çocuk olsa aniden hastalansa ya da başka bir ihtiyaç olsa onu karşılayacak paramız yok.
demek ki biz çocuk için hazır değiliz.

hamileyken iyi beslenmek isterim mesela.
sağlıklı bir ortamda doğum yapmak isterim.
çocuğumu düzenli kontrollere götürebilmek, onu iyi besleyebilmek isterim.
eğitim hayatı başlayınca illaki özel okul olmasına gerek yok tabiki ama gerekli malzemelerini, defterini kitabını, üniformasını vs. tamamlamak isterim.
burdan daha satırlarca yazılabilir.
her şeyin en iyisi olsun villalarda yaşasın demiyorum.
ama dönüp baktığında mutlu ve sağlıklı bir çocukluk geçirmesini isterim.

Asgari ücretli olupta 3 doğurup açlık sınırında yaşayan ailelere acımıyorum beter olun diyorum , allah akıl fikir vermiş kullanamıyorsan , ezilmeyi,fakirliği hak ediyorsun diyorum

hakkınız var bende anlam veremiyorum bazen parkta denk geliyoruz içim gidiyor çocukların üstüne başına kılıgına kıyafetine, sonra kendimi sorguluyorum acaba ben mi hatalıyım diye kızım tek çocuk ve sanırım ki öyle de kalacak çünkü hem ailevi durumum hem de maddi olarak gelirim ikinci bir çocuğu kaldıra bilecek durumda değil ve tabii bende ikinci bir çocuğa verecek kadar sabır var mı onu da bilmiyorum o nedenle bazen diyorum elimden gelinin en iyisini kızım için yapacağım ama bazeen de onu yalnız bırakacak olmak vicdanen beni rahatsız ediyor, hakkımızda hayırlısı ne diyeyim...

Özellikle cevaplarına baktım ama göremedim neyse

Sen kaç çocuk düşünüyorsun peki
cevabım herkezın bır ımtıhanıolmasıydı zengın bır cocukda bazen amansız hastalıklara yakalanablıyor ve buda bır ımtıhan oluyor.
cocuk konusundada kısmet olursa 3 yada 4 cocuk sahıbı olmak ıstıyorum elımden gelen en ıyı sekıldede yetıstırmeyecalısacagım tabıkı ama cocuklarımıza kucuk yaslarda ımanı ahlakı Allah korkusunu ve ahiretı ogretırsek bırcok seyın daha kolay olacagını dusundugum ıcın gelecek kaygısına kapılmamaya calısıyorum

Neden tercih yapmak zorunda insanlar, hem maddi olanak sağlayıp hem pırıl pırıl bir çocuk yetiştirilemez mi, varoşlardan çok daha fazla suça eğilimli insan çıktığı bir gerçek yani
Tercih yapmak zorunda degiller, tabi ki yetiştirilir keske öyle olsa keşke bütün çocuklar eşit şartlara sahip olsa, kahvaltı sofrasına baktığım zaman bunları yiyemeyen cocuklar var diye içimden geçirmek zorunda kalmasam, çocuğuma yemiycem diye direndiğin yemeği bulamayan cocuklar var demek zorunda kalmasam, cem gariboğlu uç bir örnek duruma dikkat çekmek için, evet varoşlardan daha çok çıkiyor yokluktan, bu durumun temelinde de etik değerlerin çocuklara öğretilememesi var, zenginde ayni hataya düşebiliyor fakirde.

Biz erken ölürüz zaten bu gamlı baykuşlukla, koyvermek lazım belki de

Bunlar da başka boyutları işte,aynen katılıyorum, bebek oldu vay kv bakmıyo şu bu, e hadi doğur 3 tane annene kaynanana bölüştür
Oğlum anaokuluna gidiyor 3 4 çocuğu olan anneler var. Bazen cocugunu almayi unutuyor kadın yogunluktan. 5 buçuk yaşında kendini ifade edemeyen çocuklar var. Öğretmen oğlumun 4 yaşa rağmen farklı kelimeleri doğru kullandığini söyledi. Çünkü bebekliginden beri hala kitap okuyorum hergün. Her çocuk aynı zekaya sahip ama anne dir babası dır onun içindeki ilk cevheri çıkaracak olan. Diğer çocuklar 10 a kadar sayamazken 50 ye kadar sayabilmesi. Şimdi diyorum okul öncesi ingilizce eğitim veren oyunla öğreten bir kurum bulsam. Çocuğu sabahci yaptım öğlen eve gelince aksama kadar beraber zaman geçirelim diye. Başka anneler le konuşuyorum öglenci yapmak istiyorlar çocuğu öğlen kalkıp gönderiyorum Ohh rahatım akşama kadar diyorlar. Bunun neresi annelik icgudusu. Bunun adı bezmişlik, yorgunluk.

Daha yeni sağlık haberlerinde çıktı anne karnında iyi beslenemeyen çocuk pedofili sapık olma ihtimli yüksem miş , maddi durum önemli , fakirliği övüp durmayın bunu yazanlar için yazdım

Akıllı telefonum yok diyen var mı cidden merak.ediyorum çocukları geçip biraz da bizleri konuşalım

hahaha benim var ayda 200 tl ödedim 1 sene boyunca aç gezdim taksit ödeyeceğim diye
şimdi diyorum ki neden aldım ben böyle bişey. çevreden görüp özeniyosun.
değer miydi paramı şu alete bağlamaya.
2400 tl

O arkadaş ben oluyorum:) bu yazdıklarınıza katıliyorum kesinlikle temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeliyiz, benim iki çocugum var esim memur, çogu zaman biz giymiyoruz onlar giyiyor onceligimiz onlar çünkü biz sorumluyuz onlardan.

öyle güzel şeylere değinmişsiniz ki, ikimiizde çalışmamıza rağmen ay ortası geldimi zorlanıyoruz çok şükür sağlık sigortası falan var ama ektra bir masrafı kaldırabilecek durum olmaya biliyor, asla marka takıntılı biri olmadım evladım içinde böyle davranıyorum en iyisi olsun isterim tabiki ama en iyisine gücüm yetmiyorsa gücümün yettiğinin iyisi olsun istiyorum, eğitim konusu başlı başına bir mesele zaten dedim ya her ikimizde çalışıyoruz şu eğitim sistemine göre benim devlet okuluna evladımı gönderebilmem olanaksız zira okul giriş çıkış saatleri tutmuyor, onu okula bırakıp alacak kimim kimsem de yok, ya bakıcı bulunacak yarım günlük ya da etüde göndermem lazım, e zaten etüdlerin fiyatları bir özel okula yakın, halböyle iken direkt özel okul tek çıkış yolu oluyor bize, yani demem o ki üstadım evlat yetiştirmek, insan büyütmek zor zanaat. Allah hepimize güç kuvvet ve imkan versin...saygılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…