- 25 Şubat 2011
- 10.393
- 25.119
- 598
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
Fazla dramatize ettiniz. Hakkıyla bakamayacak olan çocuk yapmasın. En azından bir sürü yapmasın. Yapıyorsa da buralarda dert yanmasın diyorum. Onun dışında kim kiminle evlenirse evlensin.Çocuk yapınca sorun oluyorsa evlenmesin mesela asgari ücret alan biri evlenemesin
Evlenince eşine mükemmel bir hayat veremeyecek tıpkı çocuk sahibi olunca onlara veremeyeceği gibi
Kadın erkek reşit evlenebilir ise ozaman çocukta doğurabilir karışamayız
Dramatize eden sensn niyetin yoksa yapma burayada yazıp dertlenme o Zaman.Fazla dramatize ettiniz. Hakkıyla bakamayacak olan çocuk yapmasın. En azından bir sürü yapmasın. Yapıyorsa da buralarda dert yanmasın diyorum. Onun dışında kim kiminle evlenirse evlensin.
bende çok çocuga karşıyım ama en azından 2 tane olmalı bence evlat başka bişey can parçası miski amber cennet kokusu hayat standartları o kadar yükseklere çekildi ki elalem ne der diye düşünüp bi yıgın borcun altına girip evini marka ve lüks eşyalarla dolduranlarımı , yada maaşının nerdeyse 3 te birini verip sırf marka diye para harcayanını mı istersiniz insanlar mutsuz yasamak için degil lüks ve gösteriş için çalışıyorlar sırf vucüdum bozulmasın diye dogurmayanlara da şaşıyorum yada küçücük çocugun eline son model telefonlar marka mobilyalardan oluşan odalar bilmem kaç tl lik oyuncaklar özel okullar ek dersler dans ve müzik kursları vs ama ilgisiz mutsuz ve bencil çocuklar yetiştirenleri anlamıyorum kendisi lüks içinde yaşarken bi çocuk ayakkabısına 300 tl yi verirken birazcık sagduyulu davranılıp o 300 tl ye 5 ayrı çocuga ayakkabı alıp yardım edilse çocukların eline son marke tablet bilgisayar yerine 10 dk dışarı da yada evde zaman ayrılsa herseyin para değil bi simidi biriyle paylaşmak oldugunu anlatabilsek çocuklarımıza keşke herkes çocuk dogurur ama herkes anne olamaz belki ben de yeterince iyi bi anne degilim bilemiyorum ama oglumu kendim istediğim için dogurdum ve hiç pişman olmadımOna kesinlikle katılmıyorum. Her zaman az olsun öz olsunu savunan biriyim. Ayrıca özel okul marka konularını okumadım son sayfalara baktımda yazdım. Herşey para değil kesinlikle özel okula gitmeyince marka giymeyi ce insan olmuyormuyiz. Ben sadece parası az olup çok cocuk yapana karşıyım. Sonra Bakmıyorum vs diyip evlatlik verenler camı avlusuna bırakanlar satanlar. Olmasını istemediğim şeyler. Çocuklar acı çekmesin çocuklar uzulmesin. Çok param olsa da çok dogurmazdimç muhtaç o kadar yavru varken.
Saçmalamayın ya, konu ne siz ne diyorsunuz. Benim niyetimle ne alaka, konuyu anlayın önce.Dramatize eden sensn niyetin yoksa yapma burayada yazıp dertlenme o Zaman.
Bence de en az 2 tane olmalı. Ben ikinci çocuğu istiyorum ve kızımı da istediğim için doğurdum. Ama maddi gücüm 3 yetmez. Ikiz olur vs o başka tabi Allah verse bakmayacakmiyiz. Ama üç beş sekiz on tane doğurganlara maddiyat yetersizmis gecinemiyormus diye üzülmuyorum. Sadece o evlatlara üzülüyorum. Elimde olsa imkanım olsa hepsine yardım ederim bakarım. Beslerim buyuturum. Yazdıklarınızda haklisiniz paylaşmayı bilmeyen ve asla yetinemeyen çocuklarla dolu dünya. Ve insanlar bu yüzden mutsuz.bende çok çocuga karşıyım ama en azından 2 tane olmalı bence evlat başka bişey can parçası miski amber cennet kokusu hayat standartları o kadar yükseklere çekildi ki elalem ne der diye düşünüp bi yıgın borcun altına girip evini marka ve lüks eşyalarla dolduranlarımı , yada maaşının nerdeyse 3 te birini verip sırf marka diye para harcayanını mı istersiniz insanlar mutsuz yasamak için degil lüks ve gösteriş için çalışıyorlar sırf vucüdum bozulmasın diye dogurmayanlara da şaşıyorum yada küçücük çocugun eline son model telefonlar marka mobilyalardan oluşan odalar bilmem kaç tl lik oyuncaklar özel okullar ek dersler dans ve müzik kursları vs ama ilgisiz mutsuz ve bencil çocuklar yetiştirenleri anlamıyorum kendisi lüks içinde yaşarken bi çocuk ayakkabısına 300 tl yi verirken birazcık sagduyulu davranılıp o 300 tl ye 5 ayrı çocuga ayakkabı alıp yardım edilse çocukların eline son marke tablet bilgisayar yerine 10 dk dışarı da yada evde zaman ayrılsa herseyin para değil bi simidi biriyle paylaşmak oldugunu anlatabilsek çocuklarımıza keşke herkes çocuk dogurur ama herkes anne olamaz belki ben de yeterince iyi bi anne degilim bilemiyorum ama oglumu kendim istediğim için dogurdum ve hiç pişman olmadım
bende istiyorum bi tane daha oglum tek çocuk ve malesef çocuk yalnızlıktan bunalıma giriyor 30 uma merdiven dayacagım neredeyse ilerde olmama ihtimalinden korkuyorum birazda evet haklısın biz 5 kardestik ama mutluyduk zengin de olsa fakirde olsa cocuklar aynı oyunları aynı oyuncakları oynuyor horozlu ve pamuk şeker yiyordu şimdi öyle degil malesefBence de en az 2 tane olmalı. Ben ikinci çocuğu istiyorum ve kızımı da istediğim için doğurdum. Ama maddi gücüm 3 yetmez. Ikiz olur vs o başka tabi Allah verse bakmayacakmiyiz. Ama üç beş sekiz on tane doğurganlara maddiyat yetersizmis gecinemiyormus diye üzülmuyorum. Sadece o evlatlara üzülüyorum. Elimde olsa imkanım olsa hepsine yardım ederim bakarım. Beslerim buyuturum. Yazdıklarınızda haklisiniz paylaşmayı bilmeyen ve asla yetinemeyen çocuklarla dolu dünya. Ve insanlar bu yüzden mutsuz.
Annem bana yakın yarım 20 dk mesafe var aramızda araba ile. Ben is arıyorumkardeşim ve hanımı çalışıyor 1 tane 4 yaşında çocukları var ama gelinimiz şimdiki aklım olsa dogurmazdım dedi bende dogurmasaydın madem zorlayan olmadı kendin 2. ayında isteyip hamile kaldın dedim ne dese begenirsiniz ?k... i kendime baglayayım ve eltimden geri kalmayayım diye demesin mi şimdi çocuk 4 yaşında ev kendilerinin 3000 tl gelirleri var kardeşimde yegenim de çocuk diye tutusuyor ama gelinimiz istemiyor daha gençmiş kilo alamazmış vs vs 1. yasını bitirir bitermez sütden kesti çocuk babaanne anneanne kreş üçgeninde gelip gidiyor çocugu 1.5 yasında köye gönderirdi 1 ay lıgına halada öyle
bende yegenim 4 yasında ve aglarken hep baba diye aglar gelinimiz hiç sevmiyor çocugu her hafta ya annemlere ya annesine yada bana postalıyorAnnem bana yakın yarım 20 dk mesafe var aramızda araba ile. Ben is arıyorum
Ve kızım dan ayrı kalmamak için annemin yakınına taşınıp geceleri onunla vakit geçirmek için çabalıyorum. Malesef dogurup onun bunun kapısında buyutenlere şaşıyorum.
Elalemin eskilerini giymek ayıp bişey değil küçük düşürücü bişey de değil
Ben elalemin eskilerini giyerek büyüdüm şuan kariyerli bir iş sahibiyim çocuklarım var
Kalbi güzel üstü eski olsun hiç önemli değil yanımda çalışan stajyerler var elalemin eskileriyle gelen onları gelecekte iyi bir yerlerde olacaklarını bilmek bana çok hoş geliyor. Çalıştığım yer iyi bir yer orada staj yapmak herkesin harcı değil iyi giyimli olmak staja bir artı olmuyor
Anneliğimi sorgulamak size düşmez
Bizde 3 kardeşiz ve iyiki varlar diyorum bu yüzden kızımı tek bırakmak istemiyorum. Ama şimdi üstü başı eski delik ayakkabili yırtık pantolonlu çocuklarla dalga geçip daha ilkokulda benden lüks telefon kullaniyorlar. Ama bunlar çocukların değil onları yetiştiren anne babaların suçu.herseyi maddiyata başlayanlar sucu. Hiç yoksa da olmuyor ama önemli olan zengin olsun fakir olsun iyi bireyler yetiştirebilmek.bende istiyorum bi tane daha oglum tek çocuk ve malesef çocuk yalnızlıktan bunalıma giriyor 30 uma merdiven dayacagım neredeyse ilerde olmama ihtimalinden korkuyorum birazda evet haklısın biz 5 kardestik ama mutluyduk zengin de olsa fakirde olsa cocuklar aynı oyunları aynı oyuncakları oynuyor horozlu ve pamuk şeker yiyordu şimdi öyle degil malesef
Cok haklısınız. Net.Ayip veya eski giyenler asla iyi yerlere gelemez demiyorum tutturdunuz o eski giyiyordu universiteye gidiyor ,ben eski giydim kariyerim var bir sizin mi var yani ??? Etraf universite mezunundan gecilmiyor zaten isteyen herkes biyerlere gelebilir eski veya yeni giyimle alakasi yok.Cocuga dogru duzgun kiyafet bile alamiyorken ardi ardina dogurmak dusuncesizliktir net.
Bende isterim oglumun cocuk odasi olsun en iyi giysiler i giysin en iyi krese gitsin ama bunlari yapamiyor olmam beni kotu bi anne yapmaz ama cok sukur oglumu ac birakmadim gittim pazardan 5 tlye badi tsort aldim ama acikta birakmadim kendim kuru yedim ama oglumu susuz sicak aş siz birakmadim kendim eskiyi giydim belki ama kimseye halimi acmadim yardim edin demedim (anneme babama bile)agzina saglikUzun zamandir bu bdv yi okuyorum.beni bu kadar sarsan baska konu olmadi.ne kadar dehsete dustum.aslinda inanmak istemiyorum..cocuk demek son model telefon kullanmasi en luks kiyafetleri giymesimi..en kaliteli yiyecekleri yemesimidir..her kisi anne ve baba olduktan sonra cocugu icin elindeki imkanlarin en iyisini sunmak ister..senin evlandina sunacaklarini ben o sunamiyoruz diye kotu anne ithaf edilemeyiz..cocuguma elbise alamam belki..ama sonsuz sevgimle buyutur..merhamet asilar..fedakarlik ogretir..saygiyla buyuturum.eline bir iphone veremem ama.kalbine bir iylik tohumu atarim..herkes size sorupta cocuk yapacak degil..hem sizin kriterlerinizin kistasi ne dir..cok cirkin bir konu..herkes doktor herkes muhendis herkes ogretmen olsaydi..kim ekmek yapacakti.kim sofor olacakti..varsin benim oglumda benim kizimda tezgahtar olsun..ama herseyden once insan olsun..hayatimda bu kadar asagilayici bir yaziya rastlamadim..paraniz var ya herseyiniz varya varsin Allahin verdigi cocukda siz zenginlerin olsun..
Göreceli bir konuSelam..
Son zamanlarda burda okuduğum konularda ve etrafımdaki insanlarda bir şeye çok takılıyorum.Konular genelde eşlerin ilgisizliği,kötü davranışları ve geriden gelen kördüğüm olmuş eş ve eşin ailesiyle ilgili sorunlar üzerinde yoğunlaşıyor.
Ve sorunlar anlatıldıktan sonra ardından gelen şey asıl şok: küçük bir bebeğimiz var,yeni bebeğimiz oldu vs gibi.
Aslında açılan bazı konularda kadınların durumu öylesine kötü oluyor ki bırakın çocuk büyütmeyi kadının hayatının geri kalanını yaşamaya bile hali kalmamış;öyle bezmiş canından.
Haddim olmayarak bazılarına soruyorum neden çocuk yaptınız madem bu kadar kötüydü diye ve genelde aynı cevaplar: kazara oldu, o zaman bu kadar değildi vs vs.
Kendim 3 yıllık evliyim, eşimle çok büyük olmasa da ufak çaplı sorunlarım var, evimiz kira değil aylık 5 bin gelirimiz var ikimiz de çalışıyoruz ve açıkçası kendimi çocuğa daha hiç ama hiç hazır hissetmiyorum.Eşim biraz bencildir biraz huysuzdur biraz sorumsuzdur işi garanti değil falan diye çocuk yapmaktan ölesiye korkuyorum şahsen.
Elbette her şey hiçbir evlilikte mükemmel olmaz ama yani bazı insanlar öyle gamsız ki aralarında onca maddi manevi probleme rağmen devamlı fütursuzca doğuruyolar.Ayda 1200 lira geliri olup kirada olup 3.çocuğu yapan, eşinden dayak yiyen,aldatılan, hiç yerine konan,manyak kaynanası olan ve daha hala üstüne çocuk yapabilen insanların cesaretlerini görünce dehşete düşüyorum.Hadi kendinize acımadınız da çocuğa da mı acımıyosunuz dememek için kendimi tutuyorum bazen.
Diyeceğim o ki sanırım ya ben anormalim ya da diğer insanlar.Bu sorunların dörtte biri bende yokken ben her gün kafa yoruyorum bu çocuk mevzusuna ve hep vazgeçiyorum.
Gerçekten de anormal olduğumu düşünmeye başladım.Bu gidişle asla çocuğum olmayacak sanırım.Ben mi çok abartıyorum?Bi tavsiye verin bana :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?