bu cikmazdan caresizlikten nasil kurtulcam bilmiyorum elim kolum bagli.

arkadasin adina cok sevindim umarim hep bole huzurlu olur evlilikte huzursuzluk bole sorunlar okadar zorki suan esimde bakicak guvenilir kimse olmadigi icin calismami istemiyo bide ailesi calistigim parayi alir diye sanirim calistirmiyo esimin babasi git calis diye esim de hayir calismiycaksin bebegimize bakicaksin ben calisirim diyo ama onun calistigiyla bisey yapamayiz belki biraz bebegim buyudugunde iyi bi insan bulursam bwktirip calisirim dedginiz gibi.

Eşinizin maaşı ne kadar?
En azından 1500 tl vardır diye düşünüyorum.
Olmasa bile Allah aşkına gidin 300 e 400 e bodrum kata yerleşin
ucuz mobilyalardan atın eve tüm takım 2500 e bile var taksitle ödenir ne olacak.
Her birinize ayrı yazık valla.
Eşinin cesareti yok madem sen git bul öyle ev her şeyi hazırla.
Tuttum bile ben evi ya hadi gidiyoruz ya da ben gidiyorum artık yeter de
ağlamasına da acıma o sana acıyor mu yaa sinir oldum

cok cok haklisin aslinda olabilirdi ama benim kenarimda bi birikimim yok ailesi olucak o degersiz gorsen insan sandigin fakat gozumde bes para etmeyen kisiler altinlarimi zorla aldilar bende calismiyorum bebegimden dolayi ailem desen annem kendini zor gecindiriyo babam desen uzakta. oda ailesiyle. imkanim olsa inanin emrivaki yapip gider o evi tutarim ya gelirsin derim yada sana adiyos derim cunku cekicek gucum kalmadi bebegim icin ayakta duruyorum

Durumunuz gerçekten zor ama eşinizin de onun ailesinin de durumu en az sizinki kadar zor. Anladığım kadarıyla eşiniz üniversite öğrencisiyken tanışmışsınız. Ailesinin maddi durumu da ortada. Kimbilir ne umutlarla okutuyorlardı oğullarını. Kim bilir eşinizin nasıl gelecek hayalleri vardı? Muhtemelen yaşadığınız flört sonucu okulundan, geleceğinden olacağını, 3-5 ay içinde evlenip, baba olacağını hiç düşünmüyordu. Sizin nasıl hayatınız allak bullak olduysa onların da olmuş. Bilirsiniz, böyle durumlarda toplumumuz daima kadını suçlar. Kayınpederiniz ve kayınvalideniz oğullarından çok sizi sorumlu tutuyorlardır. Emrivaki bir gelin ve bebek kabul etmek herkesin harcı değil. Onların da depresyonda olması şaşırtıcı mı? Bunları olaylara daha soğukkanlı yaklaşmanız gerektiği için yazıyorum. Kendiniz için üzülmekten vazgeçip, mevcut şartları iyileştirmeye bakmalısınız. Neticede bu ailenin gelini, evladı oldunuz. Onları biraz sevmeye, anlamaya çalışın. Eşiniz sorumsuz biri olsaydı sizinle evlenmezdi. Verirdi kürtaj parasını elinize, dönüp arkasını giderdi. Doğuracak olsanız dahi evlenmeye yanaşmazdı. Belli ki o da daha evli, çocuklu bir market çalışanı olmaya adapte olamamış. Ona da anlayış göstermeniz, şefkatle yaklaşmanız gerekiyor. İnanın küçük bir davranış değişikliği bile ortamı yumuşatır. Siz onlara iyi olursanız belki hemen değil ama bir süre sonra onlar da size iyi olur. Daima iyi şeyler düşünün, iyi şeyler olacağına inanın. Zamanla herşey yoluna girer.

Kusura bakmayin ama ben sizdede hâta buldum cunku evlenmeden birlikte olmussunuz ustune bu birliktelikten hamile kalmissiniz.... Bu sizin özel tercihiniz ama korunabilirdiniz.... Artık eşinizin ailesi sizi mecburmuşsunuz gibi görmüş başta herşeye ok dediğiniz için.... Şimdi hayır desenizde kar etmiyor.... Ne diyeyim hakkınızda hayırlısı....

Kusura bakmayın her yazılana bir cevabınız var cevaptan kastım savunma mekanizmanız var ki böyle bir yaşantı içerisindeyken çok normal. Sizin sorununuz eşinizin ailesi değil eşinizin ta kendisi. Öncelikle bunu bir görün isterseniz. Evlenip çocuk sahibi olmayı bilen, babalık gibi bir sorumluluğu almaya çalışan bir adam ailesinin de pek ala sorumluluğunu alır. Siz salonda yatarken, tabaklarınız tekmelenirken, altınlarınız alınırken, her giydiğinize yaptığınıza karışılırken ses çıkartmıyorsa ne anladım bu işten ben. Ailesinden neden korkuyor? Ailesi çok mu varlıklı, mirastan mı men edecek, sırtlarını oğullarına mı dayamışlar nedir derdiniz anlamadım ki?

Eşiniz aile olmak istiyorsa alır sizi yanınıza ve evinizi kurar, evini geçindirir. Böyle sığıntı gibi yaşamaz ve size yapılan hakaretlere maruz kalmazsınız. Tekrar tekrar yazmak istiyorum sizin derdiniz eşinizin ailesi değil, eşinizin ta kendisi!

arkadaşım seni üzmek istemiyorum ama seni seven ve düşünen bir kocan olsaydı seni bu kadar ezdirmezdi. gece gündüz çalışır yinedede seni ayrı eve çıkarırdı ya da ailesine müdahale ederdi.ailesinin sana bu kadar karışması hiç normal değil. bu zamanda insanlar asgari ücretle bile geçiniyor eşiniz mağaza sorumlusuymuş üstelik.parasını biriktiriyor olmasın.

çocuk için evlenmiş gibi bir hava seziyorum.

bunlara katlanmak zorunda değilsin.bu evlilik değil.bebğiniz var ayrıl demiyorum ama ne yap ne et o evden eşini çıkart.

evet hakli olabilirsiniz ama bende sasirdim kaldim napicami bilmiyorum inanin her yolu denedim.

esimin ailsenin durumu iyi evleri yazligi arabasi hersey var ama gel gelilim insanlik yok esim benle.tanistigindada markette calisiyodu zaten evlendikten sonra mecbur kalmadi yani bir senedir alttan aliyorum ne hamilligimi yasayabildim ne dogumumu nede logusalimi daha dogrusu bn bir senedir hayatimi yasayamiorum bi annenin en guzel en degerli gununu dogum yapicagim gunu mahvetti

keske parasini biriktirse bnde cok memnun olurdum en azindan yatirimimiz olur diye ama babasi aliyo parasini vermessekte birsuru huzursuzluk cikariyo.

canım ya bende aynı durumdayım biz de eşimin ailesiyle beraber yaşıyoruz çok zor gerçekten sonuna kadar haklısın

baştan eşin olan yanlış kişi olduğunu belli etmiş düğün yok ,takı yok ,mobilya yok adam hiç bir bedel ödememiş , sorumsuzca senle yaşamaya başlamamış ,sende adamın karekterini sorumsuzluğunu çözememişsin hep diyoruz evlenm,eden cinsel birliktelik kurmayın diye , sonrasına bu tipler kadını ve çocuğu ortada bırakıyor, başka taze bedenlere gidlyor yada sorumluluğunu anasına,babasına atıyor bu durumda annenize gltmeniz en doğrusu olacak, ev üstüne ev olmaz ki , adamsa istediğinizi yapacak ,yapmazsa ayrılık kaçınılmaz

evet iste bende bizim sorumlulugumuzun babasinda olmasi bana sacma geliyo bunlarda nasil olsa benim cocugum hic bisey yapamaz sorumluluk bende deyip ezme.yuzunu buluyo buda beni cildirtiyo ailem var diyemiorum yha ben evlendim eatlik gitmedim bunu anlamiyo.

cnm gercektn zor gunler geıcrıyorsunAllah yardım etsın..bu durumda psıkologunsana yardımı olacagını dusunmuyorum anlattıklarına gore sorun sende degıl esınıın aılesınde..onlarla esın oldugu bırgun konusmayı dene benden beklentınız nedır de ne ıstıyorsunuz? de..
esının aılesının yanında degıl senın yanında olması gerek bu durumda

gercek artik tahammulum kalmadi bu insanlara piskologumda zaten sennle cozemeyiz bu durumu esininde gelmesi lazim dedi ben konusmayi denesem olucak acikliyim ben sakin sakin konusurken babasi sinirlenip ustume saldirir bu sefer cok daha kotu seyler olur ki ustume saldirma olayi bi kere oldu bi keresindede babamlar bize kalmaya geldi bunlarin yaptiklarini gordu gitti esimin babasiyla sakin sakin konustu sizin dedi kizima davranislari cok yanlis.buluyorum dedi oda sizin evladiniz artik dedi esimin babasi delirdi babamin ustune saldirdi babamda bana toplan gidiyoruz dedi bende hazirlanmaya basladim kizim daha 20 gunluktu ben logusaliydim o zaman kizimida aldim cikicakken ben senn hastane parani odedim dogumunda parasini ben verdim okadar para harcadim gidemezsin falqn seni oldururum vs babamda polisi cagirdi polisler geldi sonrs esim isten geldi esimde yanimda oldugu icin zorla tutma gibi bi durum yok.dediler yani ole aslinda bende neden hala burda durdugumu bilmiyorum cok kotu gunler geciriyorum

ahh canım ya nasıl insanlarla karşılaşmışsın sen böyle ne hakları var saldırmaya falan

ben bunlara insan diyemiyorum dogumumda bn13 saat suni sanci cektim ve kp 13 saat boyunca sanki sanci cekmemden hoslanir gibi odadan hic cikmadi ustune ustluk bide bi guzel bnm oldugum odada bn sanci cekerken mac izledi kv desen oturmus dizi izliyo bn sancidan bagriyorum sessizlik ariyorum bide kp bana emirler yagdiriyo yat kal git gel gibi en son annem dayanamadi hepsini kovdu odadan ama nerde onlarda o yuz gitmediler kavga ettiler bende nst odasinda bkledim dogumum olana kdr tabi sezeryn oldm o kadar sanciya ragmen iste bole

şu anda evde durumlar nasıl peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…