Cnm sen dogumdan snra ccuk biraz buyudn ya senin yada esinin akrabalarindan birine seni sarsmck bi ucret karsilignda cocugna baktir aldign maasdan kalan kismiylada kocaninkini birlestir ev tutun benim bi arkadasim senin kadar olmasada sorunlu bir kv ile bu sekilde basa ckti kizin elinde hic para kalmio ama huzuru var en azindan
sizin hakkinizda ne söylemislerdi ki esinizin ailesine? onlara takilip kaldilar
esim onceden beni kotuleyen arkadasiyla cok samimiydi beni kotulemeden once arkadasi zamanla bizim mutlulugumuzu ve esimi benden uzaklastirmaya calisti sanki esimi benden kiskaniyo gibi hareketleri vardi esimde kendini cekti biraz arkadasindan sonra bunu bu hazmedemeyip esimin ailesine benim surekli erkeklerle gezdigimi ilk basta onda gozum oldugunu ve aklima gelmeyen benzeri iftiralar atmis ama buna takildiklarini sanmiyorum cunku artik bir yili gecti iclerindeyism en ufak bi yanlisim yoktur arti bu mevzulari konustuk biz onlarla.
Eşinizin maaşı ne kadar?
En azından 1500 tl vardır diye düşünüyorum.
Olmasa bile Allah aşkına gidin 300 e 400 e bodrum kata yerleşin
ucuz mobilyalardan atın eve tüm takım 2500 e bile var taksitle ödenir ne olacak.
Her birinize ayrı yazık valla.
Eşinin cesareti yok madem sen git bul öyle ev her şeyi hazırla.
Tuttum bile ben evi ya hadi gidiyoruz ya da ben gidiyorum artık yeter de
ağlamasına da acıma o sana acıyor mu yaa sinir oldum
Kusura bakmayın her yazılana bir cevabınız var cevaptan kastım savunma mekanizmanız var ki böyle bir yaşantı içerisindeyken çok normal. Sizin sorununuz eşinizin ailesi değil eşinizin ta kendisi. Öncelikle bunu bir görün isterseniz. Evlenip çocuk sahibi olmayı bilen, babalık gibi bir sorumluluğu almaya çalışan bir adam ailesinin de pek ala sorumluluğunu alır. Siz salonda yatarken, tabaklarınız tekmelenirken, altınlarınız alınırken, her giydiğinize yaptığınıza karışılırken ses çıkartmıyorsa ne anladım bu işten ben. Ailesinden neden korkuyor? Ailesi çok mu varlıklı, mirastan mı men edecek, sırtlarını oğullarına mı dayamışlar nedir derdiniz anlamadım ki?
Eşiniz aile olmak istiyorsa alır sizi yanınıza ve evinizi kurar, evini geçindirir. Böyle sığıntı gibi yaşamaz ve size yapılan hakaretlere maruz kalmazsınız. Tekrar tekrar yazmak istiyorum sizin derdiniz eşinizin ailesi değil, eşinizin ta kendisi!
Durumunuz gerçekten zor ama eşinizin de onun ailesinin de durumu en az sizinki kadar zor. Anladığım kadarıyla eşiniz üniversite öğrencisiyken tanışmışsınız. Ailesinin maddi durumu da ortada. Kimbilir ne umutlarla okutuyorlardı oğullarını. Kim bilir eşinizin nasıl gelecek hayalleri vardı? Muhtemelen yaşadığınız flört sonucu okulundan, geleceğinden olacağını, 3-5 ay içinde evlenip, baba olacağını hiç düşünmüyordu. Sizin nasıl hayatınız allak bullak olduysa onların da olmuş. Bilirsiniz, böyle durumlarda toplumumuz daima kadını suçlar. Kayınpederiniz ve kayınvalideniz oğullarından çok sizi sorumlu tutuyorlardır. Emrivaki bir gelin ve bebek kabul etmek herkesin harcı değil. Onların da depresyonda olması şaşırtıcı mı? Bunları olaylara daha soğukkanlı yaklaşmanız gerektiği için yazıyorum. Kendiniz için üzülmekten vazgeçip, mevcut şartları iyileştirmeye bakmalısınız. Neticede bu ailenin gelini, evladı oldunuz. Onları biraz sevmeye, anlamaya çalışın. Eşiniz sorumsuz biri olsaydı sizinle evlenmezdi. Verirdi kürtaj parasını elinize, dönüp arkasını giderdi. Doğuracak olsanız dahi evlenmeye yanaşmazdı. Belli ki o da daha evli, çocuklu bir market çalışanı olmaya adapte olamamış. Ona da anlayış göstermeniz, şefkatle yaklaşmanız gerekiyor. İnanın küçük bir davranış değişikliği bile ortamı yumuşatır. Siz onlara iyi olursanız belki hemen değil ama bir süre sonra onlar da size iyi olur. Daima iyi şeyler düşünün, iyi şeyler olacağına inanın. Zamanla herşey yoluna girer.
arkadaşım seni üzmek istemiyorum ama seni seven ve düşünen bir kocan olsaydı seni bu kadar ezdirmezdi. gece gündüz çalışır yinedede seni ayrı eve çıkarırdı ya da ailesine müdahale ederdi.ailesinin sana bu kadar karışması hiç normal değil. bu zamanda insanlar asgari ücretle bile geçiniyor eşiniz mağaza sorumlusuymuş üstelik.parasını biriktiriyor olmasın.
çocuk için evlenmiş gibi bir hava seziyorum.
bunlara katlanmak zorunda değilsin.bu evlilik değil.bebğiniz var ayrıl demiyorum ama ne yap ne et o evden eşini çıkart.
evet aslinda ben nerden basliycam bilmiyorum en iyisi en bastan baslamak ben gecen sene mayis ayinda esimle tanistim ve birlikte yasamaya basladik onceleri ailesi beni tanimiyodu esimin arkadasi beni ailesine kotulemis aileside beni istememis sonra tanistik ailesiyle oyle bi insan olmadigimi gorduler neyse biz 5ay beraber yasadik ama ailesinden uzaktaydik hic bi sorun yoktu benim kiskancligim haricinde neyse biz ekimde evlendik evlendigimizde ben 3 aylik hamileydim biz evlenip ailesiyle yasamaya basladik sorunlar asil o zaman basladi ailesi herseyime karisir a dan z ye herseye ama saygimdan bisey demiyodum esime anlatiyodum oda ne bana ne ailesine bisey diyodu ilk baslar bu bana pek batmiyodu 3 bucuk hamileyken sadece manavdan uzum wlip yedigim icin babasi kucagimdaki tabaga tekme atip benim sinir krizi gecirmeme sepep oldu annesi butun kiyafetlerimi cope atti bi yatak odam bile yoktu oturma odasinda yatiyoduk dusunun yani daha bunun gibi. Bir suru sey simdi bi kizim var 9gun sonra iki aylik olcak ve artik sabrimin sonuna gelmis bulunmaktayim artk saygiya dair bende hic bisey kalamadi esime soluorum beni biraz.savun ayri eve cikalim yok dio onunla hic bisey konusamiorum sanki karsimda duvar var konusuyorum sadece yuzume bakiyo kavga ediorum olmuyo tatli tatli soluorum olmuyo en son gecen gun kv yle konusurken kiyafetlerimi atmasi konusu acildi onlari giyemezsin dedi bende artik patladim sen kim oluyosunki benm giyimime karisiyosun benim kocam var dedim ben anca ona hesap veririm dedim baktim bu uzatiyo gittim bi kac kiyafetini aldim mutfaktanda copu oldim attim cope bagladim agzini. Camdan firlettim bidaha bana karisip kiyafetlerimi atarsan daha beterini yaparim dedim sustu kaldi artik sabrimin son kademesindeyim pskologdan randevu bile aldim bendeyse sorun duzeliyim bebegim icin diye ama adam esimi cagirdi artik piskolojim cok kotu.ne yapicagimibilmiyorum esime ondan bosanicagimi soluorum kendisine ceki duzen vermesini soluorum ama adam beni kayleye bile almiyo esimi cok seviorum onun sevgisindende bi supem yok ama sorumluluklarini bilsin istiyorum cunku artik kendimide gectim bi bebegimiz var sanki babasiyla evlenmisimde annesi benim kumammis gibi hissediorum artik allaha her gece dualar ediorum bu yuvayi yikma ama beni bu cikmazdan kurtar diye bebegimin boynu bukuk kalmasin diye ama bole giderse yapamiycam cunku artik esimden ole soguyorumki ona dair hic bisey istemiorum ama seviorum gidemiorumda ole bi cikmazin icindeyimki cikamiyorum. . . Kusura bakmayin cok uzun oldu icimi dokmek istedim kimseye anlatamiorum sizinle pqylasmak istedim. . . Yorumlar icin simdiden tesekkurler iyiki bole bi site var.
baştan eşin olan yanlış kişi olduğunu belli etmiş düğün yok ,takı yok ,mobilya yok adam hiç bir bedel ödememiş , sorumsuzca senle yaşamaya başlamamış ,sende adamın karekterini sorumsuzluğunu çözememişsin hep diyoruz evlenm,eden cinsel birliktelik kurmayın diye , sonrasına bu tipler kadını ve çocuğu ortada bırakıyor, başka taze bedenlere gidlyor yada sorumluluğunu anasına,babasına atıyor bu durumda annenize gltmeniz en doğrusu olacak, ev üstüne ev olmaz ki , adamsa istediğinizi yapacak ,yapmazsa ayrılık kaçınılmaz
cnm gercektn zor gunler geıcrıyorsunAllah yardım etsın..bu durumda psıkologunsana yardımı olacagını dusunmuyorum anlattıklarına gore sorun sende degıl esınıın aılesınde..onlarla esın oldugu bırgun konusmayı dene benden beklentınız nedır de ne ıstıyorsunuz? de..
esının aılesının yanında degıl senın yanında olması gerek bu durumda
gercek artik tahammulum kalmadi bu insanlara piskologumda zaten sennle cozemeyiz bu durumu esininde gelmesi lazim dedi ben konusmayi denesem olucak acikliyim ben sakin sakin konusurken babasi sinirlenip ustume saldirir bu sefer cok daha kotu seyler olur ki ustume saldirma olayi bi kere oldu bi keresindede babamlar bize kalmaya geldi bunlarin yaptiklarini gordu gitti esimin babasiyla sakin sakin konustu sizin dedi kizima davranislari cok yanlis.buluyorum dedi oda sizin evladiniz artik dedi esimin babasi delirdi babamin ustune saldirdi babamda bana toplan gidiyoruz dedi bende hazirlanmaya basladim kizim daha 20 gunluktu ben logusaliydim o zaman kizimida aldim cikicakken ben senn hastane parani odedim dogumunda parasini ben verdim okadar para harcadim gidemezsin falqn seni oldururum vs babamda polisi cagirdi polisler geldi sonrs esim isten geldi esimde yanimda oldugu icin zorla tutma gibi bi durum yok.dediler yani ole aslinda bende neden hala burda durdugumu bilmiyorum cok kotu gunler geciriyorum
ben bunlara insan diyemiyorum dogumumda bn13 saat suni sanci cektim ve kp 13 saat boyunca sanki sanci cekmemden hoslanir gibi odadan hic cikmadi ustune ustluk bide bi guzel bnm oldugum odada bn sanci cekerken mac izledi kv desen oturmus dizi izliyo bn sancidan bagriyorum sessizlik ariyorum bide kp bana emirler yagdiriyo yat kal git gel gibi en son annem dayanamadi hepsini kovdu odadan ama nerde onlarda o yuz gitmediler kavga ettiler bende nst odasinda bkledim dogumum olana kdr tabi sezeryn oldm o kadar sanciya ragmen iste bole
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?