Bu da benim hayatım

Babası sanırım destekmiş,babasına söylese gelip alamaz mı acaba kızını.Anladığım kadarıyla kadıncağızın psikolojisi bozulmuş.Diş,burun vs bunlara sarmış.Böyle şeylerde teselli buluyor sanırım.Bir de eş eğer fiziksel görünümüyle ilgilide kırıcı oluyorsa onunda etkisi büyüktür.allah yardımcısı olsun gerçekten.

Canına o kadarda tak etmemiş demek ki. Benim bir akrabam Suriye’li bi adamla evliydi. O adamdan 3 çocuğu oldu. Yıllarca eşinden şiddet görmüş ve aldatılmış. Onunda ailesi uzaktaydı. Ama canına tak ettiği noktada mecburen çocuklarınıda bırakarak ayağında terlikle türkiye sınırına kaçarak ülkesine sığınmıştı. Çok acılar çekti adam çocuklarını vermedi ülkeden çıkarması yasaktı. Yıllarca çocuklarına hasret yaşadı. Ama hiç bir zaman vazgeçmedi eninde sonunda çocuklarına kavuştu. Savaşta çocuklarından bazısı türkiyeye geldi. Domuzluk yapan adam kendi eliyle yollamak zorunda kaldı acı içinde de öldü gitti. Yani ağlanmak yerine icraata geçmedikçe orda burda ağlanır durur.

Ne mi alıkoyuyor?çalışmağa da izin yok bu evde

Onu diyorum yA ablacım yoksa yok, çalıştığınız zaman şu an yaşadıklarınızdan fazla ne yaşatabilirler size
Haklısınız ama sen kocanı dinlemiyorsun bizi saymıyorsun lafları eder o kv kp.hele kayını demiyorum .bir tek çarem şu evden çıkmak başka eve taşınmak

Konu sahibi şiddet görüyor ama kendinden gucsuze de şiddet gösteriyor. Aynı evde yaşadığı, Hakaret ettiği küçük eltisi 'sensin o' dedi diye kızı dövmüştü mesela. KK'ca mimlenmesinin en sebebi bu.
Aynı zamanda 'gelin,ev kızı' diye eziliyor ama kendi gelinini de ezmek istiyor. 'abimin eşini nasıl seveyim, o el kızı' diyor. Lohusa yengesinin yaşadığı yer için 'babamin evi orası,gider istediğim kadar kalırım hele bana bir şey desin' diye tehdit eden, yengesi ona laf ederse abisini babasını yengesinin üstüne saldırmak isteyen birisi.
Ataerkilligi besleyen kendisi yani.
Bir de konuşuyoruz konuşuyoruz boşa gidiyro. "Ailem harika insanlar,ailemin maddi durumu iyi, abime söylesem beni hemen götürür,ben ailemin bir kızıyım,kiymetlisiyim" diyor. "Söyle" diyoruz, "söyleyemem benim için hasta olur sonra" diyor, yaşamaya devam ediyor.
'Bari adamın suyuna git' diyoruz, şiddet göreceğini bildiği halde kocasını kışkırtıyor, sonra eziyet görüyor
Daha gözünün yeşili mora donmemisken kocası yanasinca 'simdi ipler benim elimde' diye konu açıyor . Ha bir de minicik tek katlı evde 2 oğul,2 gelin, 2 çocuk, 1 anne baba yaşıyorlar. Çocuklarıyla aynı odada yaşıyor ve bütün cinsi münasebetler de çocukların yanında gerçekleşiyor, 'anlamaz' diyor.
Gibi gibi gibi...
Boşa geçen bir hayat anlayacağın .
Neyse ki evi yapılıyormuş. Eğer doğruysa birkaç seneye kendi evine çıkacak.
Belki şansı yaver gider, bir dahaki sıkıyonetimde kocasını askere çağırırlar,kaynanası kayinbabasi da öte aleme gitmek için çok beklemez tez vakitte uğurlar. O zaman işte yeni bir hayata başlayabilir.
Gerçi öyle biri ki, bu sefer de kendi kaynana olur gelinine eziyet eder
Çok sinir bozucu bir üye ama ben kıyamıyorum nilu'ya ya. Umarım bir cesatet o adamdan kurtulur

Ne mi alıkoyuyor?çalışmağa da izin yok bu evde
Siz zaten kurtulmak istemiyor musunuz? İşinize gelmez mi izin vermemeleri. Çocuklarınızı alıp direk Rus devletine,polisine sığının. Prosedür ne bilmiyorum ama bir şekilde sahip çıkacaktır devlet. Ruslar katı bu konularda diye biliyorum.(yanlışsam düzelten olsun lütfen)

Ben biraz korkağım eşime söylerler o da beni biliyorsunuz ne yapar

Niye beni kötülüyorsun?senin eltin bana yaptığını yapsaydı sana tepkin nasıl olurdu bu 1)?benim kötü kaynana olacağımı nerden çıkarıyorsun bu 2)?3)senin gelin abının eşi sana bir haddinibilmrzlik yaparsa nasıl tepki verirsin bunu da söylersen sevinirim..beni kötülemen de çok midebulandırıcı İlla ki biri olmalı onlardan burda

Ben biraz korkağım eşime söylerler o da beni biliyorsunuz ne yapar
Ne yapar ya, siz iyi misiniz bu ne biçim bir hayat, bu devirde eşinden dayak yiyeceğini bilmek ne saçma bir davranış, ben artık sizin gerçek olduğunuza inanmıyorum

Sizede çok teşekkür ederim bilgilendirme için Ah be konu sahibi seninde yanlışların çokmuş gerçekten sende lütfen biraz toparla kendini çünkü bu hayatın insana ektiğini biçtirtme gibi bir özelliği var.

Bu sitenin kadınları düsene vurmaya bayılıyor daha çok.Bende acıdım yazık Türkçeside iyi değil

Boşanmaktan baska cagreniz yok boşanmıyorsanizda cekeceksiniz

Ne yapar ya, siz iyi misiniz bu ne biçim bir hayat, bu devirde eşinden dayak yiyeceğini bilmek ne saçma bir davranış, ben artık sizin gerçek olduğunuza inanmıyorum
Niye gerçek değilim ki?annesinşn babasının bir dolduruşuna bakar

Konunun bilmediğim detaylarını güzel özetlemişsin. Yediği dayaklardan tahtalar eksilmiş herhalde. Gerçek mağdur insan harekete geçendir. Bazı insanları anlamak zor. Kocam değil mi severde döverde diyordur. Ya da mağdur edebiyatı yapmayı seviyodur. Gerçeklerini yüzüne vuruncada çirkefleşiyolar. Ne halin varsa gör o zaman. Burda kalkmış bi sürü insan akıl veriyo. E o aklı kullanmayacaksan milletin vaktini niye alıyosun.

Söz konusu benim kardesim olsa yapacagimi söyliyim: Aile büyükleri arkama alip birinin öldügünü ve Cenazemiz oldugunu söylerdim. Kardesimin ve cocuklarimin da gelmesini isterdim ve bilet yollardim. Onlar Azerbaycana geldikten sonra es ailesine gösterirdim. Ha yasal islemler de baslattirirdim. Ha ölü gösterilen bende olabilirdim. Maksat plan islesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…