Bu Doktoru Şikayet Etsem Ne Olur ?

Acil hal; Ani gelişen hastalık, kaza, yaralanma ve benzeri durumlarda olayın meydana gelmesini takip eden ilk 24 saat içinde tıbbi müdahale gerektiren durumlar ile ivedilikle tıbbi müdahale yapılmadığı veya başka bir sağlık kuruluşuna nakli halinde hayatın ve/veya sağlık bütünlüğünün kaybedilme riskinin doğacağı kabul edilen durumlardır. Bu nedenle sağlanan sağlık hizmetleri acil sağlık hizmeti olarak kabul edilir.

Bakın,yukarıda yazanlar dışında her durum acili meşgul etmektir.

Her konuda dikkatimi cekiyor yazmadan edemedim. Size hosunuza gitmeyen bir seyler yazan insanlari bu kadar cirkin bir tavirla tersliyorsaniz doktorun o ters tavrini bu derece dert edinmenizi garipsedim dogrusu. Kendinizi aciklamanin yolu bu degil, duzgunce konusmayi deneyin. Konunuza gelince, doktorun gorevi hastaya bakmak ve evet bu tavirdaysa sikayet etmekle iyi etmissiniz. Bir de bu saglikla ilgili sikayetler icin ayri bir hat var ancak bilemiyorum su an, belki yazan olmustur. Ben sikayet ettigimde geri donus almistim. Ha ayrica öksürük elbette size cok onemli gelebilir ancak genelde acillerde bundan cok daha kotu durumda hastalar oluyor. Bu sebeple diger hastalari bekletmemek icin acele falan etmistir belki dogru olmasa da. Babamin atesi 41 dereceye ciktiginda acil doktorunu bekledik misal, bogazi agridigi icin acile gelen bir hasta yuzunden. Bir dahakine uygun bolumden randevu alip giderseniz gercekten acil durumda olan hastalar icin iyi olur. Internetten kolayca randevu alinabiliyor.

Bütün çalışan insanlar sizin gibi yaptığı için türkiyede aciller acillikten çıktı

ilaç konusunda çok şikayet var eczaneler bilerek doktorun yazdığı ilacı vermiyor kar marjinalı düşük olduğundan daha fazla kazanacakları ilacı hastaya verme gayretindeler

doğru onun hapı yok diye biliyorum bende.

anladım canım ama ne olursa olsun durumun acillik değil. acildeki doktorda haklı. bi de onu düşün senin gibi işi olan herkes acile gelse nolur acil. ki gerçekten de öyle günde 200 hasta geliyorsa bunun 150 si poliklinik hastası. e bu doktorda o kafayla ilacı yanlış yazmış olabilir. bazı yerlerin çalışma şartları çok kötü çünkü..bu yüzden gerçekten acil olan trafik kazası kalp krizi gibi vakalara yeterli zaman ayrılamaz. acillerin şu an ki durumu bu ne yazıkki.

bravo çoook doğruuu.. kk hatunları çok bilinçli çoğu kişinin bu düşüncede olması inanılmazz mutlu etti benii..

Evet bir arkadaşa da demiştim.
Ben de polikliniğe gitmeyi tercih ederdim. Çünkü öyle olduğu zaman inernetten randevu alıyorum hiç beklemiyorum. Hatta istediğim doktoru seçiyorum.
Ama bu sefer böyle olması gerekti.

çirkin dediğiniz tavrı ben göremedim. sizin yazdıklarımı nasıl bir duyguyla, ya da önyargıyla okumanıza bağlı olabilir.
çünkü ben kötü bir cümle kullandığımı düşünmüyorum. her konuda dikkatiniz çekmiş üstelik. hangi cevaplarımdan böyle bir genellemeye vardığınızı merak ettim.

Hanımefendi hapı olmayan bir ilacı bir doktor hap diye yazmaz demek ki varmış. Ama eczanede olmayabilir. Eğer o ila hap değil şurup olsa neden şurup yazmasın ki yani ayrıca ne şikayetle gittiniz onu da anlamadım boğanızın tahriş olmuş gibi m acıyordu yoksa grip miydiniz öksürüyordunuz hiç mi muayene etmedi sizi yani. Ayrıca demir hapı bende kullandım bir dönem ama öksürük yapacak kadar tahriş etmedi siz nezle gibi gittiğiniz için alakası yok demiş hem öfledi püfledi diyorsunuz olabilir o da insan acile değil de kulak burun boğaz bölümüne gitseydinizkeşke acillik bir durumunuz yokmuş belki ona bozulmuştur. Unutmayın en iyi teşhisi rahatsız olduğunuz konunun bölümü yapar aciller sadece bir muayene eder ilaç yazar kbb ye alsaydınız teşekküllü bakardı şikayet etseniz de sonuç alacağınızı sanmam büyük ihtimal eczanede ilacın hapı değil şurubu vardır onu vermiştir.

Bu konuya bakmaniz yeterli olur aslinda. Bir de dovseydiniz insanlari dogru soyluyorlar diye. Ben de son siniftayim ve oldukca zor bir universitede zor bir bolumdeyim. Benim de finallerim var fakat acil doktorunun enerjisini oksuruk falan gibi seylerle somurmuyorum. Elli kisi soylemis, aralarinda doktorlar var tip ogrencileri var yine de anlayamamissiniz. Ben muhendisim olsem anlatamam size onlar beceremediyse :) Herhalde yaptiginizin yanlis oldugunu ancak bi yakininiz sizin gibi biri yuzunden acilde sira beklerken anlayacaksiniz. Cidden acil olanlarin sira beklemedigini iddia etmissiniz ama atesten titreyen ve ambulansla hastaneye getirilen babamla gayet bekledik sizin gibi biri yuzunden. Ben okudugum okulda okudugum bolumde bile finallerden zaman bulabiliyorsam, bi tip ogrencisi bulabiliyorsa siz de bulabilirsiniz. Belli ki siz anlamayacaksiniz devam edeceksiniz ama surda sunu okuyan iki uc kisi bile anlasa kar yani. Bi de "oksuruk bana gore onemliyse doktor da oyle davranmaliydi " demissiniz. Oldu o zaman. Herkes sizin gibi dusunse acilde cidden acil olan adama yer kalmaz, regl sancisi tutan, basi agriyan herkes acile kossun o zaman onlara gore onemli diye. Iste burda sistem duzgun ilerleseydi siz bu sikayetle acil doktorunu bile goremezdiniz muhtemelen. Ama bu ulkede boyle, siz de haklisiniz kolay gelsin

Son düzenleme:

hanımefendi öyle bir yazmışsınız ki sanki dr size hiç bakmadan ilaç yazmış gibi illa muayene etmiş ki ilaç yazmış. Tek kusuru yüz asılması öflemesi mi acilde kaç tane hastaya bakıyorlar hem de herkesin tatil yaptığı bir gün de tabii ki görevleri ama zaten acile gittiğiniz için para ödeyecektiniz mecburen. Bazı ilaçlar piyasadan da kaldırılıabiliyor hem de tabletini yazmadığı için para ödediniz diye birşey yok dr yanlış yazdıysa şurubu varsa yine para ödemezdiniz acile gidenler ilaç parasını cebinden öderler. Keşke bir gün önce gitseydiniz ama işte geçmeyen öksürükse demir hapıyla ne ilgisi var belli ki grip olmuşsunuz bu belliyken sizin demir hapından mı oldu demeniz saçma gelmiş ama madem istiyorsunuz şikayet edin. O kadar durup durup tatil olan pazar günü gitmişsiniz dediğim gibi aciller teşekküllü bakmazlar

Cuma günü de tatildi hastaneler o yüzden gidemedim.
Acile gittiğim için para ödemedim ki.
İlacın parasını ödedim sadece.

Benim bölümümü neye göre küçümsediniz ?
Ayrıca sizin oradaki hastaneye göre yorum yapıyorsunuz. Ben de size burda ağır hastaların beklemediklerini söylüyorum.
Ama sizin orda öyleyse her yerde öyle olur mantığındasınız sanırım

sorunun çözüleceği yer eczaneymiş.
e-faturaya tc kimliğim yanlış yazılmış, eczanede sorun olduğunu farkettiler, dr.u aradılar ve sorun çözüldü.
eczacı basiretsizmiş.

Son düzenleme:
gelen hastaya bakmak diyorsun ya canım nasıl hasta hakkı varsa hekiminde acilde acil olmayan hastaya bakmama hakkı var

doktorlar hasta sayısını doldurup nasıl alsınlar ki? doktorlar almıyor dediğiniz almadığı halde bile içerde 5 dk anca kalabiliyor insanlar. doktorlar değil de sistem sağolsun. ben o konuya kendim de acilde bir süre çalışan bir doktor olarak şu yüzden takılıyorum aslında bir tek bizim ülkemizde böyle.tabi ki acile gidilsin ama acilin alanı acil hastalar olduğu için ordaki müdahale ve uzmanlık alanı da o. yani acil uzmanlığını kazanıyor ordaki doktorlar. mesela konu sahibine öksürük şurubu yazmış evet acildeki doktor bunu yazar.duruma çözüm mü evet semptom gider ama asıl sorun alttaki hastalık ne peki. bunun için tekrar kbb ye gidilmesi gerek . zaten yani hastalık için kbb ye gidilecekken neden çok başka bir yere gidilsin. ben burda konu sahibinin hastalığını örnek vermek istedim. durumunu değil. öksürük çok rahatsız etmiş olabilir buna karşı değilim kesinlikle .

Kucumsemedim, en yogun bolumler bile vakit buluyorsa siz de bulursunuz dedim. Yani diyorum ki siz de yogun ve zor bir bolumde olabilirsiniz, hani en yogununda da olabilirsiniz, ama en yogunu bile buluyor zaman diyorum. Yani siz de bulabiliyor oluyorsunuz bu durumda. Tip ogrencisinden daha yogun calistiginizi iddia etmezsiniz herhalde... Neyse ben zaten size dert anlatamayacagimi fark edip belirtmistim yorumumda, bolumle ilgili yanlis anlasilmayi duzeltmek icin yaziyorum bu yorumu. Tekrar kolay gelsin

bende şunu anlamiyorum milletin öksürüp.acile gelmesini bel ağrısına baş ağrısına acile gelmesini adı üstünde orası acil.sizin.aciliyetniz nedir akşama kadar o doktor kaç hastauyla ugrasiyor siz biliyormusunuz.reçete konsunda da emin olamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…