Bu Doktoru Şikayet Etsem Ne Olur ?

Siz beni anlamadıktan sonra ben burda ne yazsam boş.

Acil servisler sizin müsaitlik durumunuza göre hizmet veren yerler değil ne yazık ki.'Acil hasta' tanımı diye birşey var.Bu tanım dişında kalan herşey acil dışıdır.
'Pazartesi gidebilecek olsaydım,acile gitmezdim'demeniz,ben zaten acil değilim farkındayım ama p.tesi günü işim var o yüzden acile başvurdum demek bence.

Bakın ben doktor değilim ama ben iki gün boyunca öksürsem acile gitmem,ama iki gün geğirsem ya da hıçkırsam noluyor yahu deyip acile giderim.Çünkü soğuk algınlığı geçiren her insan 2 gün boyunca öksürebilir bence.Evde kendime ıhlamur vs kaynatırdım ya da reçetesiz bir ilaç alırdim kendime.Açıkçası acil servisle çok haşır neşir oluyorum birkaç yıldır,öyle hastalar gördüm ki,öksürdüm acaba aldığım haptan mı oldu lafını acildeki bir doktora söylemek yanlış bana göre.Cünkü acil adı üstünde acil olaylar için ayrılmış ve
Acildeki doktorlar aile hekimleri ya da poliklinik doktorları gibi uzun uzadıya açıklama yapma lüksüne sahip değiller,sorumlu da değiller bence.Bu benim görüşüm tabiki. Bana göre bu ailehekimlerinin işi.

Bakın ben doktor değilim ama ben iki gün boyunca öksürsem acile gitmem,ama iki gün geğirsem ya da hıçkırsam noluyor yahu deyip acile giderim.Çünkü soğuk algınlığı geçiren her insan 2 gün boyunca öksürebilir bence.Evde kendime ıhlamur vs kaynatırdım ya da reçetesiz bir ilaç alırdim kendime.Açıkçası acil servisle çok haşır neşir oluyorum birkaç yıldır,öyle hastalar gördüm ki,öksürdüm acaba aldığım haptan mı oldu lafını acildeki bir doktora söylemek yanlış bana göre.Cünkü acil adı üstünde acil olaylar için ayrılmış ve
Acildeki doktorlar aile hekimleri ya da poliklinik doktorları gibi uzun uzadıya açıklama yapma lüksüne sahip değiller,sorumlu da değiller bence.Bu benim görüşüm tabiki. Bana göre bu ailehekimlerinin işi.[/QUOTE]

Kısmen haklısınız ama atladığınız şu hasta psikolojisi dr kendi işi değil ise bile bunu düzgünce ifade edip yönlendirmeli başından savar gibi reçete yazıp gönderemez. Ha zor gelir yapamıyordur kendisine uygun meslek değil demek ki.

Sana o hıçkırığı da söyleyeyim yiğenimi apar topar acile kaldırdılar sabaha kadar da bi ton test yapıldı. Çünki yiğenim 10 sn yakın nefezsiz kalmış mosmor olmuş.

Kendinizce belirtmişsiniz ama sizle aynı düşünen dr olsa ne hıçkırığı ya al bunu git dese kim bilir ne olurdu yiğenim ?

Sen bimerden sikayetini yap guzelim tavri poliklinige gitsen de degismeyecekti.

Siz öksürük için gitmezdiniz.
Belki de siz benim gibi bi zamanlar astım hastası değildiniz?

Hap konusunda sadece doktorum söylediği için ilettim. Sonra kullandığım hapı söylemeyip de bi hata yapmış olmayayım diye.
Ama asıl gitme sebebimin çok öksürdüğümü ve bir zamanlar astım hastası olduğum için tedirgin olduğumu söyledim zaten doktora. Ama dinleyip dinlemediğinden emin değilim.

Siz öksürük için gitmezdiniz.
Belki de siz benim gibi bi zamanlar astım hastası değildiniz?
Ben astım hastasıyım canım acille haşır neşir olmamın da sebebi bu.Ama hanımefendinin mesajına bakarsan boğazı tahriş olmuş,öksürüyormuş ve haptan şüpheleniyor.Acile gittiyse elbet rahatsızdır ama astım vb bir şey olduğunu düşünmüyorum.Ben baştan da dedim zaten,iki tarafında haksız olduğu yerler var.Ama ne bileyim şikayet,işlem yapılma riski vs,belki odoktor bu hastayı o kadar hızlı gönderdi ki hatırlamıyorbile.Sadece değer mi diye düşündüm.

Ozaman degisir tabiki de canım,ilk mesajına yönelik yorum yaptım ben kusura bakma.

Doktor kesinlikle hatalı tatlım, çayıni kahveni ısrarlamamis, eczaneye kadar gelip ilaçlarını seninle almamış, üstelik seni evine kadar bırakmamis. Cok ayıp etmiş çok...
yahu arkadaşım yorumları okudum aklım çıktı o doktorda bir insan öncelikle bunun farkındasin değil mi? Üstelik kim bilir baktığı kaçıncı hastasın. Üstelik acil hastası bile değilsin. Bir çok kişi sana durumu anlatmış ama sen anlamamak için ayak diretmissin resmen... kusura bakma ortada ki tek hata bana göre senin düşünce yapın

Bide anlamadigim nokta şu ; sınavların çok önemli o sebeple sen hafta başında randevu alıp ilgili doktora gidemiyorsun. Ders calismalisin , zaman yok cunku..Ama ( yine anladigim kadarıyla yarinda sınavın var ) burda konu takibi yapıp , yorumlara cevap yazma zamanı bulabiliyorsun. Ilginc..

Günde bilmem kaç hastaya bakmalari bize saygisizlik yapmalarini gerektiriyor mu? Saygisizliga boyun eymek karakterinize bu kadar mı işlemiş? Bratislavadayim. Küçük bir yer tek hastanemiz var. Prag ve budapesteybudapesteye çok yakın olduğundan gelen turistlerle filan doktorlar sabah akşam hiç durmadan calisiyorlar. Hastanenin disiplin yonetmeliginde hastaya güler yüzlü davranma zorunlulugu bizzat yazıyor. Neden ? Avrupada insan değerli .neden ? Avrupali şahsına yapılan saygisizligi kabul etmiyor.

Aciller konusunda bu kadar duyarlı insanı bir arada gördüğüme sevindim ve şaşırdım. o anda boş olması acil olmadığınız halde acile gitme Hakkı tanımaz size. Dünya'nın çoğu ülkesinde acil olmayan hastalar Kapıdan içeri bile alınmazlar, doğrusu da budur. Ama ülkenin sağlık politikası çok yanlış olduğu için doktorun yapacağı bir şey yok, hastayı geri çevirme Hakkı da yok.Size doktor bakmış ilaç yazmış bir De şikayet etmekten bahsediyorsunuz. Gerçi şikayet etseniz de bu kadar gereksiz bir sebepten hiçbir şey olmaz merak etmeyin.

Reactions: WAN

Bu tür yorumlara çok cevap verdim artık yoruldum.
alaycı üslubunuzdan belli zaten laf anlatamayacağım.

Doktorlar bilmem kaç yıl okuyor , şu kadar hastaya bakiyorcular gelmiş .ben de onların gelmesini bekliyordum olaya müdahil olmak için :)

Yorumunuzu görünce katkıda bulunmak istedim aradan girmiş gibi olacagım ama avrupa standartlarını konuşacaksak doktorların standartlarını fa konuşmalıyız bence.Acilde 2-3 doktorun 30 kişiye bakmaya çalıştıgını gördüm ben,türkiyedeki doktorlar uzman falan degillerse argo olacak ama eşek gibi çalışıyorlar bana göre.Avrupa tarzı hizmet beklemek için avrupa tarzımda çalışma tarzları da sunmak gerekiyor.

Ben ilacım yanlış yazıldığı için şikayetçiyim.
Ayrıca bir şey olur veya olmaz, tavrı için de gayet şikayet ederim.
Siz etmezsiniz size yapılınca olur biter..

ben buna katılıyorum geri çevrilmesi gerekir.
büyük hastanelerde acile elini kolunu sallayarak da giremezsin zaten öncesinde form doldurman gerekir ama keşmekeş halinde olanlar da var.
hayatımda bir kez acile yattım onda da öncesinde form dolduruluyor doktor bakıyor, acil bulursa alıyor içeriye.
çok mantıklı bir uygulama.

Bir de arkadaşım sen zaten her türlü ilacın parasını ödeyeceksin, reçeten olsa da olmasa da ödeyeceksin.
Bunun neyini şikayet edeceksin anlamadım ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…