İşine sadık olacak o zaman o kişi
Basit gördüğünüz öksürük nelere gebe bilemezsiniz
Şimdi size şunu sorayım iki gündür devam eden hıçkırma ve geğirme için acile gidilir mi ?
"Yani demek istedim ki, ben önemli görmüşüm ki gitmişim, doktorda ona göre davranmalıydı."
yukarda kurduğunuz cümleyi dr.a niye söylemediniz, dr.un vereceği cevap size yeterli olurdu.
bakın size kaç sayfadır, dr.lar tıp öğrencileri, hastane çalışanları vs. anlatmaya çalışıyor.
dr.hatası diye tutturduğunuz şey, eczanede kolayca halledilebilecek bir şeydi.
anladık siz çok yoğunsunuz, ailenizden biri reçetenizle eczanede bu sorunu halleder.
yani çözülemeyecek kadar abartılacak bir durum yok.
acillerde neler yaşanıyor haberiniz var mı?
="Nihali, post: 38676360, member: 389339"]İşine sadık olacak o zaman o kişi
Şimdi size şunu sorayım iki gündür devam eden hıçkırma ve geğirme için acile gidilir mi ?
BenOTE="Nihali, post: 38676360, member: 389339"]İşine sadık olacak o zaman o kişi
Bakın ben doktor değilim ama ben iki gün boyunca öksürsem acile gitmem,ama iki gün geğirsem ya da hıçkırsam noluyor yahu deyip acile giderim.Çünkü soğuk algınlığı geçiren her insan 2 gün boyunca öksürebilir bence.Evde kendime ıhlamur vs kaynatırdım ya da reçetesiz bir ilaç alırdim kendime.Açıkçası acil servisle çok haşır neşir oluyorum birkaç yıldır,öyle hastalar gördüm ki,öksürdüm acaba aldığım haptan mı oldu lafını acildeki bir doktora söylemek yanlış bana göre.Cünkü acil adı üstünde acil olaylar için ayrılmış ve
Acildeki doktorlar aile hekimleri ya da poliklinik doktorları gibi uzun uzadıya açıklama yapma lüksüne sahip değiller,sorumlu da değiller bence.Bu benim görüşüm tabiki. Bana göre bu ailehekimlerinin işi.
Bakın ben doktor değilim ama ben iki gün boyunca öksürsem acile gitmem,ama iki gün geğirsem ya da hıçkırsam noluyor yahu deyip acile giderim.Çünkü soğuk algınlığı geçiren her insan 2 gün boyunca öksürebilir bence.Evde kendime ıhlamur vs kaynatırdım ya da reçetesiz bir ilaç alırdim kendime.Açıkçası acil servisle çok haşır neşir oluyorum birkaç yıldır,öyle hastalar gördüm ki,öksürdüm acaba aldığım haptan mı oldu lafını acildeki bir doktora söylemek yanlış bana göre.Cünkü acil adı üstünde acil olaylar için ayrılmış ve
Acildeki doktorlar aile hekimleri ya da poliklinik doktorları gibi uzun uzadıya açıklama yapma lüksüne sahip değiller,sorumlu da değiller bence.Bu benim görüşüm tabiki. Bana göre bu ailehekimlerinin işi.
Ben astım hastasıyım canım acille haşır neşir olmamın da sebebi buSiz öksürük için gitmezdiniz.
Belki de siz benim gibi bi zamanlar astım hastası değildiniz?
Ozaman degisir tabiki de canım,ilk mesajına yönelik yorum yaptım ben kusura bakma.Hap konusunda sadece doktorum söylediği için ilettim. Sonra kullandığım hapı söylemeyip de bi hata yapmış olmayayım diye.
Ama asıl gitme sebebimin çok öksürdüğümü ve bir zamanlar astım hastası olduğum için tedirgin olduğumu söyledim zaten doktora. Ama dinleyip dinlemediğinden emin değilim.
Ozaman degisir tabiki de canım,ilk mesajına yönelik yorum yaptım ben kusura bakma.
Günde bilmem kaç hastaya bakmalari bize saygisizlik yapmalarini gerektiriyor mu? Saygisizliga boyun eymek karakterinize bu kadar mı işlemiş? Bratislavadayim. Küçük bir yer tek hastanemiz var. Prag ve budapesteybudapesteye çok yakın olduğundan gelen turistlerle filan doktorlar sabah akşam hiç durmadan calisiyorlar. Hastanenin disiplin yonetmeliginde hastaya güler yüzlü davranma zorunlulugu bizzat yazıyor. Neden ? Avrupada insan değerli .neden ? Avrupali şahsına yapılan saygisizligi kabul etmiyor.Doktor kesinlikle hatalı tatlım, çayıni kahveni ısrarlamamis, eczaneye kadar gelip ilaçlarını seninle almamış, üstelik seni evine kadar bırakmamis. Cok ayıp etmiş çok...
yahu arkadaşım yorumları okudum aklım çıktı o doktorda bir insan öncelikle bunun farkındasin değil mi? Üstelik kim bilir baktığı kaçıncı hastasın. Üstelik acil hastası bile değilsin. Bir çok kişi sana durumu anlatmış ama sen anlamamak için ayak diretmissin resmen... kusura bakma ortada ki tek hata bana göre senin düşünce yapın
Bide anlamadigim nokta şu ; sınavların çok önemli o sebeple sen hafta başında randevu alıp ilgili doktora gidemiyorsun. Ders calismalisin , zaman yok cunku..Ama ( yine anladigim kadarıyla yarinda sınavın var ) burda konu takibi yapıp , yorumlara cevap yazma zamanı bulabiliyorsun. Ilginc..
Doktor kesinlikle hatalı tatlım, çayıni kahveni ısrarlamamis, eczaneye kadar gelip ilaçlarını seninle almamış, üstelik seni evine kadar bırakmamis. Cok ayıp etmiş çok...
yahu arkadaşım yorumları okudum aklım çıktı o doktorda bir insan öncelikle bunun farkındasin değil mi? Üstelik kim bilir baktığı kaçıncı hastasın. Üstelik acil hastası bile değilsin. Bir çok kişi sana durumu anlatmış ama sen anlamamak için ayak diretmissin resmen... kusura bakma ortada ki tek hata bana göre senin düşünce yapın
Bide anlamadigim nokta şu ; sınavların çok önemli o sebeple sen hafta başında randevu alıp ilgili doktora gidemiyorsun. Ders calismalisin , zaman yok cunku..Ama ( yine anladigim kadarıyla yarinda sınavın var ) burda konu takibi yapıp , yorumlara cevap yazma zamanı bulabiliyorsun. Ilginc..
Yorumunuzu görünce katkıda bulunmak istedim aradan girmiş gibi olacagım ama avrupa standartlarını konuşacaksak doktorların standartlarını fa konuşmalıyız bence.Acilde 2-3 doktorun 30 kişiye bakmaya çalıştıgını gördüm ben,türkiyedeki doktorlar uzman falan degillerse argo olacak ama eşek gibi çalışıyorlar bana göre.Avrupa tarzı hizmet beklemek için avrupa tarzımda çalışma tarzları da sunmak gerekiyor.Günde bilmem kaç hastaya bakmalstandartlarınsizlik yapmalarini gerektiriyor mu? Saygisizliga boyun eymek karakterinize bu kadar mı işlemiş? Bratislavadayim. Küçük bir yer tek hastanemiz var. Prag ve budapesteybudapesteye çok yakın olduğundan gelen turistlerle filan doktorlar sabah akşam hiç durmadan calisiyorlar. Hastanenin disiplin yonetmeliginde hastaya güler yüzlü davranma zorunlulugu bizzat yazıyor. Neden ? Avrupada insan değerli .neden ? Avrupali şahsına yapılan saygisizligi kabul etmiyor.
Aciller konusunda bu kadar duyarlı insanı bir arada gördüğüme sevindim ve şaşırdım. o anda boş olması acil olmadığınız halde acile gitme Hakkı tanımaz size. Dünya'nın çoğu ülkesinde acil olmayan hastalar Kapıdan içeri bile alınmazlar, doğrusu da budur. Ama ülkenin sağlık politikası çok yanlış olduğu için doktorun yapacağı bir şey yok, hastayı geri çevirme Hakkı da yok.Size doktor bakmış ilaç yazmış bir De şikayet etmekten bahsediyorsunuz. Gerçi şikayet etseniz de bu kadar gereksiz bir sebepten hiçbir şey olmaz merak etmeyin.
öncelikle ilacın formunu yanlış yazdığı için değil yeşil alan reçetesi olduğu için yani acile gidip de acil olmayan hasta olduğunuz için ödediniz.eczacı size yanlış aksettirmiş.reçetenin geçersiz olması için sadece tanının olmaması gerekir
ayrıca adam gibi bir devlet olsak sizin o şikayetle acil serviste doktoru göremeden geri çevrilmeniz gerekirdi.ama eğer şikayet etmek istiyorsanız ki tam olarak neyi şikayet edeceksiniz bilmiyorum.bimer,184 ya da başbakanlık olabilir.ölümle,dayakla,siyasi tanıdıklarla ilgili hemen her gün tehdit/şikayet alan doktorların pek umursayacağını sanmıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?