bu düğüne gidilir mi?

işte dediğim gibi gitmek istemiyosun sen masraftan falan değil insan istedikten sonra herşeyi yapar en iyisi gitmeyin ama eşinize gitmesini söyleyinn altınıda kısmayın kar edicez die zarar etmeyin ; kendizi onların yerine koyun yeter

bencede... bana göre en iyisi takı seti almak msla yüzk bilezik kolye eşim kolyeyi takar, sende yüzük bilezik...hem değeri de fazla görünür. sen gidemeyeceksen bile eşin gider bu da karımdan der olur biter :))

Derdiniz para mı,yolu gitmeye üşenmek mi ben anlayamadım önce çok masraf dediniz sonra ben yapmak isterim ama o yolu kim gidecek dediniz,bence sizin direk gidesiniz yok zaten:)
Düğünü bize göre ayarlamadılar lafı biraz garip olmuş,çok fevri düşünmüşsünüz bi dünya insan gelecek tüm yakınlara göre nasıl ayarlasınlarki,yurtdışından gelecek olsanız neyse dicem..
Ama bu eşinizin yeğeni,sizin kardeşinizin çocuğu evleniyor olsa eşinizin mızmızlanmasına nasıl tepki gösterirsiniz?Para konusuna gelince evet altın fazlasıyla pahalandı ama illa altta kalmayalım diyorsanız 2.5 milyarlık değil onların size zamanında taktığı kadar değerde birşey alın.

bencede... bana göre en iyisi takı seti almak msla yüzk bilezik kolye eşim kolyeyi takar, sende yüzük bilezik...hem değeri de fazla görünür. sen gidemeyeceksen bile eşin gider bu da karımdan der olur biter :))

işteee bitti gitti ortada sorunda kalmadı

ilk mesajınızı okudum ona istinaden yazıyorum sizi maddi olarak sıkıntıya sokacak bir durum evet ama onlarda sizin düğününüzde size kısmamışlar altınınızı takmışlar ve diyorsunuzki bize göre ayarlamadıysan niye bekliyorsun düğün bu iki genç heyecanla daha erken olsun istemişlerdir bu bence gayet doğal her gelene göre düğün niye ayarlamak durumunda olsunlarki , yani düğünü olacak onlar sizlerin kendinizi oraya göre ayaramanız lazım kendimi iki tarafın yerinede koydum yine ilk mesaja istinaden benim düğün tarihim kesinleşmemiş olsa yaza desemde sonra biz erken yapmaya karar verdik desem ve benim halam teyzem dayım aa bize çok külfet olur yazında geliyoruz zaten gibi bi düşünceye kapılsa gelmesinler daha iyi derim insanların düğünlerde bayramlarda cenazelerde bir arada olması birbirlerine daima destek olması gerektiğini düşünüyorum şununda farkındayım ki sizi maddi açıdan çok yorucak ve bebekle yola çıkmak hem bebeğinizi hem sizi çok rahatsız edicek şartları iyileştirmeye bakın ve gidin derim sonradan laf söz ettirmeyin gelin düğünümüze masraf oluyo diye gelmek istedi diye ha bu arada bebişinizle sağlıklı uzun yıllar dilerim

ilk başta yazın olacaktı bizde kendimizi ona göre ayarlamıştık yazın olur hem bizim boçlarda bitmiş olur hmde biz tatildeyken yani biliyorsunuz öğretmenlerin yazın tatili oluyor ikisi bir arada halledeilmiş olur. eşim tabikide gidecek onun yeğeni sonuçta benim anlamadığım sizler neden böyle acımasızca yorum yapıyorsunuz. hayat gerçekten zor maddi olarak bişeyler ortaya çıkarabilmek için nelerden feragat ediyoruz bende tabiki ekstradan böyl bişeyin olmasına üzülüyorum yolmsrafı filan

sen evlenirken bu kadar değerlimiydi??? (bildiğim kadarıyla son 1,5yılda fiyatı katlandı da) altın senin zamanında ne kadarsa o kadarlık tak fazladını takma ki çocuğunuz var.Ayrıca kaç sene öncesiyle şimdiki bir değil ki kimsenin kötü düşüneceğini sanmıyorum... sizin kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz. çocuğunuzun rızkınıda bölmek zorunda değilsiniz..
en azından benim fikrim... eşinle konuş gerçekten yazık günah o kadar masrafı geçtim çocuk hasta olacak kesin hava değişimi soğuk vs.
maddi açıdan belinizi bülkmeyin. Ayrıca taksit ödüyoruz diyorsunuz. bizdede mesela ne kadarlık taktıysa takma var ama taksit ödeniyorsa ne kadarına bütçemiz yetiyorsa o kadar takılır... genelde de bu böyledir diye biliyorum kimse ne kadar takmış diye bankaya kredi ödeyenlerin.... takısına bakılmaz diye bizde...

hay alllah razı olsun bi taneside beni anladı çok teşekkür ederim beni üzen hem yol hem masraf hemde oğlımla o kadar yolu çekmek niye bu kadar olmsuz bakıyor insanlar.tabi ki bende en iyisini yapmak isterim onlar eşimin olduğu kadar benimde akrabalarım en iyisini yapmak da isterim .

sana illa git diyen yokki zaten sen maddiyata takmışsın o kadar altın tak diyende yok bi takı seti yeter onuda yapmam diosan sen bilirsin yani benim demek istediğim tamam sen borçlu olabilirsin ama onlar senin düğünde takı takarak sana yardımları dokunmuş zaten şimdi iyilik yapma sırası sende

arkadaşım ben gitsemde gitmesemde altın tabii takılacak eşim mutlaka gider zaten

Eşiniz mutlaka gidecekse ve o altın takılacaksa bu fikri değiştiremeyecekseniz bize neden soruyorsunuz?
fikir belirtmek istemiyorsan sağ üst köşede çarpı işareti var oraya tıklayabilirsin. benim gitmeme fikrimi soruyorum ayrıca bi karar vermiş değiliz

Son düzenleme:
ben olsam bende gitmek istemem o kadar yol cocukla kar da kışta....masraf da cabası...bende böle bır konu acmıstım millet ustume yürüdü.burdakı cogu ınsan emın ol bu olaylar kendı başlarına gelse aynı sekılde tepki verirler..........ben senı anlayabiliyorum ama eşine karısma gitmek istıyorsa gitsın altın konusuna gelınce uygun birşeyler alın gitsın...aynısını yapmak zorunda degılsınız......

Son düzenleme:
Sizin asıl niyetiniz gitmemek zaten,parayı altını yolu bahane ediyorsunuz.

Ancak bunun arkasına sığınıyorsunuz...

X işaretini öğrettiğiniz iyi oldu zira söylemeseniz konudan nasıl çıkacağımı bilmiyordum.

Komiksiniz gerçekten.

ne kadar doğru demişsin herkes beşkuruşun hesabını yapar başaksına sıra gelince harca gitsin. biraz empati kurmak gerekiyor ben takacağımdan değil baana ekstra gelecekyol masrafından ve maaştan gidecek kısımda bahsediyorum.ben o maaş için oğlumu bakıcılara bırakıp gidiyorum elbette harcarken düşünmem gerekir

Bence gitmelisiniz...Size göre düğün tarihi elbette ayarlamayacaklar canım..Sonuçta görümceniz ayarladı diyelim bakalım kız evine uyacakmı..Eşinizle gidin bence..Ayrıca sizde yeni evlisiniz borcunuz harcınız var tek bilezik taksanız,(uygun fiyatlı olanından) olur yani..Dert etmeyin kendinize..

dikkatli okumanı öneriyorum arkadaşım altını zaten atakacağım yeni evlisin daha çocuğun yok belli çocu olunca ne demek istetdiğimi çocuğun o yollarda nasıl perişan olabileceğini anlayabirsin

ben çalışıyorume 3 yıla yakın bir süredir borç ödüyorum yeri geldiğinde 10 milyonun hesabını yaptım fedakarlık yaptım 1.5 milyarlık masraf beni düşündürüyor

bende hemen hemen aynı seylerı yasadım..
9 ay once evlendım..evlenırken gorumcem(bekardı)900 lıra para verdı+2 çeyrek taktı+650 degerınde bıleklık aldı...
bunların hıcbırı benım talebım degıldı gonulunden kopmus calısan bır bayan olarak aldı saolsun ..fakattttt bız evlendıkten 1 2 ay sonra bırıyle gorusmeye basladı ve nısanlandı..bu arada kendılerı nın bıze uzaklıgı 22 saat.ucakla gıdebılıyoruz ancak..nısana gıdemedık esım ogretmen sızın gıbı okullar acıktı..dugunu de seneye yaza tatıle yapacaklarını soylemıslerdı..sımdı bende hamıleyım ve sızın gıbı cok fazla borcumuz vardı evlenırken ve yıne sızın gıbı ne onun aılesınden ne benımkılerden 1 lıralık fayda gormedık..ben de calısmadıgımdan cok cıddı borc altına gırmıstık..derkennnnnnn bız esımle konusuyorduk ya ıste sukurkı en azından gorumcemden ıcın yaza evleneceklerde en azından borclarımız tukenır bebekte olacak bızde kendımızı toparlarız tam vaktındede dugun olur dıye muhabbet ederken gorumcem bırgun arayı dugunu ekım 9 a yapmaya karar verdıklerını salonu tuttuklarını soyledı(benım dogum yapacagım tarıhler arası bu)sok olduk..esım debende bısey dıyemedık kımse bıze danısmadı kı ben karnım burnumda ne ucaga bınebılırım ne yolculuk yapabılırım yanı ben gıdemıyorum..esım de ben gıder gelırım falan dedı bı tane bacım var ayıp olur dedı..ınanırmısınız zaten borc gırtlakta ucak bıletı 500 lıra en az bırde onun bıze taktıkları derken ne kadar masraf olacagını dusunun..ay sonunu getıremıyoruz bızzz..o kadar uzuldum kı benı dusunmeyen ınsanı benmı dusunucem..bır tane yengesıyım bıze sormadan danısmadan kendı baslarına ıs yapmıslar gun almıslar herkesı de buna mecbur bırakmıslar sımdı benmı tavız verecem kı maddı anlamda kurusluk tavız veremıcek donemdeyızzz..(herkes kendı yasadıgını bılır)hadı herseyı gectım bana ekım ayı gırdıkten sonra heran dogurabılırsın dıyen doktorumu kendı duydu esım benı kıme emanet edıp gıdebılır burda..velasılın bunun kavgasını bende esımle verdım..o bıtane bacınsa arayıp abı boyle boyle okullar ekımde acık sen gelebılırmısın demelıydı hadı ben dıs kapının mandalı dedım..dedımı hayırrr..o senbı dusunmedı senın sımdı bı tanecık bacınmı oldu dedım o zaman bende senın bı tanecık esınım..

velasılın esım parası olmadıgı ıcıın,benıde bırakamadıgı ıcın dugune gıdemıyorrr..sahsen uzulmuyorum daaa..benı dusunmeyen ıcın ben de oturup kendımı uzemem su halımle..

esınız kendı tek basına gıtsın ılla gıdılmesı gerekıyorsa ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…