tek oğlan malesef ve 2 kız kardeş var belki onlara takarız diye sadece bilezik taksak olabilir aslındabaşlangıçta yazdığına istinaden yazıyorum canım kaçırdığım bi nokta olabilir.. 12 saatlik yol demişsin.. küçükte bebeğin var,araçla yol gitmek kolay değil.. bu iki şehir arasında uçakla gitmeniz mümkün olabilirmi?rahat edersiniz çocukla,ayrıca zamandan da kazanılmış olur..altın konusuna da gelince.. görümcen ,erkek kardeşine takmış bu altını.. ama eşin, yeğenine takacak(görümcenin kendisine takmıyor yani).. görümcenin başka çocuğu yokmu? yani tek oğluysa ve o da evleniyorsa bahsettiğin altın takılır.. ama evlenecek başka çocuğuda varsa,o kadar büyük ayarda takı takma.. yine bi bilezik takarsın ama bahsettiğin meblada olmaz yani.. bölünmüş gibi olur hani..
yani adet fiyat üzerinden değil sana ne ta-kıldıysa onu takman yani gram olarak hesaplanıyor öyle bişey yaparsak daha kötü dayım uyanıklık yaptı olur gönülleri kalır onu da biz istemeyiz.bu maddi sorunlar yüzünden çok yıprandık eşimle ve bizim gibi yaşayanlara allah sabır versinbazı kişiler ne kadar acımasızca yorum yapmış :S
maddi sıkıntılar insanı geceleri uykusundan eder masraf üstüne masraf yapılması tabiki konu sahibini huzursuz edecek..
2,5 milyarlık altın takman tamamen senin zararına abla diğer yorum yapanların da dediği gibi sana ne kadarlık altın taktılarla sen de o fiyatı karşılayan bişeyler takmalısın
yazdığın gibi fazladan 4 milyar da masraf yapcaksınız sizin izin almanız da zor olur bir de 1 yaşında bir bebek var
bence eşiniz gitsin siz sonra gittiğinizde de ufak bir hediye alın
gerçekten çok zor bir durum sitem edip durabilirler ama siz de kendi şartlarınızda son derece haklısınız
arayıp konuşurdum katılamayacağımı bildirirdimkendi yeğenin olsa ne yapardın canım.
meselanın dısardan boyle gorunmesı cok normal..sankı sırf bıze danısmadıkları ıcın ne esım ne ben gıtmıcekmısız gıbı anladınız..bakın;bız evlenırken amcamız halamız uzakta kımımız varsa onları arar tarıhı herkesın gelebılecegı bırgunde secerız(bızde adet budur ..)
sımdı bır kaynım hollandada o yazın burdaydı !bızde yazın ordaydık!bır kaynımda askerde ! gorumcem ve nısanlısı oyle bır tarıh secmıslerkı gorumcemın hıc bır abısı dugunun de olamıcak!pekı madem dugun yapmak fıkrın vardı aklında yazın herkes ordayken yapsaydın da hepımız yanında olsaydık dımı..dugun tarıhı konusunda ne kaynanam ne kayın babam ne de erkek tarafının aılesı fıkrını soyleyemedı(gorumcem calıstıgından dugunu ben yapıcam nasılsa dıye herseyın en ufak seyın bıle kararını kendısı verdı((kaynanam dıyor bunu bakın))yanı ben benı gectım(Allah sahıt oz kardesımden ayırmam gorumcemı o kadar da severım)abılerının gelemıcegını bıle bıle bu tarıhı kendı sectı..
gelelım 2 meseleye o bana elınde vardıkı gucu yettıgı kadar taktı takıstırdı..Allah razı olsun yuzumu guldurmek ıcın cırpındı benım tepemde Allah var ınkarmı edeyım..aynı sekılde onun dugunun de olmak ıcın kurdugum hayallerı bılemezsın..soyle bır elbıse alırım kızımızda olur dıye anlatıyordum esıme..elımızde rahatlar ona en guzel takıları alır takarız hep beraber oluruz dıyodum..pekı sımdı bunların hangısı olucak hıcbırı..cok agladım bılıyomusun karnım burnumda onun dugunune gıdemıcem yanında olamıcam dıye dıyorum ya oz kardesım o benım..
3. mesele ıse esımı gondermeyen ben degılım..esım benı kıme emanet edıp gıdecek?benb mardınde yasıyorum burda terorun ıcnde yasamak nasıl bısey bılıyomusun..hergun cıkan olayları pencerenden ızlemek sana yalan gelır anlarım bana da oyle gelırdı ankarada yasarken ..benı kıme bıraksın da gıtsın..
4. mesele ıse bılıyomusun ben daha bebegıme besık alamadım,yatacak yerı bıle yok ılk cocugum daha ..bır tane tulum alamadım..cunku para yok olmadık maddı ımtıhanlardan gectık olan borcumuza katkat fazlası eklendı..kapıcıdan ekmek parası ıstedık dusunun ..sımdı bu haldeyken nasıl gıdıcez ucakla dugune bana soyleyıon allah askına..
ama bunların hıcbırı olmayabılırdı..bız borclarımı hafıfletecektık yaza kadar ona hayallerını kurdugum gıbı yanında olabılecektım takısını takacaktım abısı yegenı yengesı dıger kardeslerı yanında olabılecektı..ama o ve nısanlısı sadece kendı lerı ıcın uygun zamanı sectıler ..apar topar dugun yapıyoruz dedıler..
bencıllık yapacagım en son ınsandır gorumcem yazın nısanı oldu borc bulup bılezık aldım aylarca odeyecegım borcunu..benmıyım bencıl olan ..dıyorum ya yasamadıgınız ıcın bunları dısardan konusması cok kolay ...neyse muhım de degıl zatenn....Insanın Allaha verılecek hesabı ve O na bakacak yuzu varsa gayrısı hıkayedır..
tek oğlan malesef ve 2 kız kardeş var belki onlara takarız diye sadece bilezik taksak olabilir aslında
aynen öyle herkesi memnun etmeye kalkınca bu sefer üzülen yorulan sen oluyorsunkesinlikle böyle yap bence, uygunundan bir bilezik 1000-1300 arası, eşin gitsin, çoçuk küçük zamanda kısıtlı, havalarında soğuk olduğu için senin gelemediğini söylesin. Belki yorucu olacak ama eşinde otobüsle gitsin. Amaa sende kimsenin dediğini takma, kimseyi aynı anda mennun edemiyorsun çünkü..
ben 2.5 yıllık evli 1 yaşına bir erkek çocuk annesiyim.eşimde bende öğretmeniz.şuan çalıştığımız yer eşimin memleketine 12 saat benim memleketime 4 saat kadar uzaklıkta.bu 2.5 sene zarfında nişanlılık döneminide katarsak evliliğimiz borç ödemekle geçti halada daha devam ediyor (arabanın taksiti var son 1 senesi)evlendiğimizde çalışıyoruz diye ne benim ailemden ne de eşimin ailesinden bir destek görmedik. eşimin ailesinin adet diye bize yaptırdığı gereksiz harcamalar cabası oldu.nitekim bu aydan sonra ancak bütcemiz bize yetecek yani kazandığımız harcamalarımızı karşılayacak. sorunum şu görümcemin oğlu bu yaz nişanlandı düğün gelecek yaza olacaktı ama kurban bayramından 15 gün öncesine alabilirlermişşşşşşşşş. gelde çıldırma şimdi bizim onlara 2.5 milyarlık altın takmamız gerekecek+1 milyar bizim gelgit masrafımız (çocuk olduğu için mecbur kendi arabamızla gideceğiz+500 milyon bizim maaştan gidecekedermi sana 4 milyarlık ekstradan masraf .geçen eşimle ablası konuşuyor gelirsiniz diyor nasıl gelelim hem okullarımız var hem o kadar yolu çocukla nasıl gelelim hem de gereksiz niye o kadar masraf edelim haksız mıyım.yazın olsaydı hem bizim tatlimize denk gelecekti hemde zaten yazın gidiyoruz oraya.madem bixze göre ayarlımıyorsunuz madem gelmemizi beklemeyin değil mi. hiç anlayışlı değiller eşim diyor ki gitmezsek ablam hayatta bizle konuşmaz diyor. bende sen gidersin diyorum sizce ne yapmalıyım?
gelelım 2 meseleye o bana elınde vardıkı gucu yettıgı kadar taktı takıstırdı..Allah razı olsun yuzumu guldurmek ıcın cırpındı benım tepemde Allah var ınkarmı edeyım..aynı sekılde onun dugunun de olmak ıcın kurdugum hayallerı bılemezsın..soyle bır elbıse alırım kızımızda olur dıye anlatıyordum esıme..elımızde rahatlar ona en guzel takıları alır takarız hep beraber oluruz dıyodum..pekı sımdı bunların hangısı olucak hıcbırı..cok agladım bılıyomusun karnım burnumda onun dugunune gıdemıcem yanında olamıcam dıye dıyorum ya oz kardesım o benım..
3. mesele ıse esımı gondermeyen ben degılım..esım benı kıme emanet edıp gıdecek?benb mardınde yasıyorum burda terorun ıcnde yasamak nasıl bısey bılıyomusun..hergun cıkan olayları pencerenden ızlemek sana yalan gelır anlarım bana da oyle gelırdı ankarada yasarken ..benı kıme bıraksın da gıtsın..
4. mesele ıse bılıyomusun ben daha bebegıme besık alamadım,yatacak yerı bıle yok ılk cocugum daha ..bır tane tulum alamadım..cunku para yok olmadık maddı ımtıhanlardan gectık olan borcumuza katkat fazlası eklendı..kapıcıdan ekmek parası ıstedık dusunun ..sımdı bu haldeyken nasıl gıdıcez ucakla dugune bana soyleyıon allah askına..
ama bunların hıcbırı olmayabılırdı..bız borclarımı hafıfletecektık yaza kadar ona hayallerını kurdugum gıbı yanında olabılecektım takısını takacaktım abısı yegenı yengesı dıger kardeslerı yanında olabılecektı..ama o ve nısanlısı sadece kendı lerı ıcın uygun zamanı sectıler ..apar topar dugun yapıyoruz dedıler..
bencıllık yapacagım en son ınsandır gorumcem yazın nısanı oldu borc bulup bılezık aldım aylarca odeyecegım borcunu..benmıyım bencıl olan ..dıyorum ya yasamadıgınız ıcın bunları dısardan konusması cok kolay ...neyse muhım de degıl zatenn....Insanın Allaha verılecek hesabı ve O na bakacak yuzu varsa gayrısı hıkayedır..
adetleri bilemem..adet gelenek olaylarını anlamam...ama eşinizin ablasının oğlu yani YEĞENİNİZ...bence gidilmesi gerek...herşey para değil...ne şanslısınız hayatınızı siz kurmuşsunuz(maddi anlamda) bu hayatın size sunduğu bir ÖDÜL bence..tabi ki düğüne katılın..ancak 2.500 TL takı olayı tabi ki gereksiz....aşirete falanmı bağlısınız anlayamadım açıkçası..düğünler kaynaşma yeridir..alışveriş yeri değil..varlığınızdır istenen, paranız değill..ha varlığınızla yetinmeyen insanlar ise gittiğiniz kişiler o düğüne katılımınızı değil o ailenin MANEVİ bütünlüğünü sorgulayın bence...kolaylıklar...[/QU
görümcem bilezik oğlu yarım altın taktı gram olarak hesaplarsak 2.500 tl ediyor biliyorsunuz altın fiyatları aldı başını gitti. benim üzüldüğüm nokta tam bizim bütçe denk gelicekken bu 3 senelik zaman zarfında bu kadar sıkıntıdan sonra tam rahatlıyacakken yine sıkıntı içine girmek niye farklı yönlere çekiliyor.olabildiği kadar az zararla bundan kurtulmayı istiyor olmam gayet normal değil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?