bu düğüne gidilir mi?

sonuçta görümceniz el değilki gitmeseniz ayıp olur.eşiniz ablasının düğününe gitmicekte kimin dğününe gitcek.hani arkadaşınız falan olsa bir nebze.giderseniz eşiniz gider en azından ama 2.5 milyarlık altın değilde bir bilezik takar geçer.arabayla değil otobüsle falan gidileiblir sizde çocuğunuzla kalırsınız bu kadar masraf olmasın diyorsanız.düşürülebilir masraflar ama gitmemek ayıp olur.düğün tarihinide napsınlar kışa kalmak istemediler onlar için öyle uygunmuş öyle yapmışlar bişey denilemez tarihine.kışın ortasıda olablirdi yollar karla kaplıda olablirdi ama yinede o düğün olurdu.illa her düğün yazın olcak değil ya.bence minimum masrafla bu düğüne gidebilmenin yollarını arayın birde ikinizde çalışıyorsunuz biraz insaf yani ablasının düğünü daha nolsun gitmemek için sebep yok bence

senin durumun benden de kötüymüş biz hiç olmazsa 2 kişi çalışıyoruz insanın başına gelince daha iyi anlıyor değilmi?bende hamileyken kurban bayramına gidememiştik benim ilk aylarımdı midebulantısı halsizlik flan hala onun sitemini ediyorlar.

düğün hafta sonuna geliyorsa uçakla gidebilirsiniz.arabadan daha ekonomik olur.hatta düğün günü gider gelirsiniz kalmanıza bile gerek olmaz

şimdi canım o düğüne kesinlikle gidilmesi gerekiyor. ben olsam, yol masrafını göze alır giderdim. düğündür, cenazedir bunlar önemli günler.. ama sen kesinlikle gitmek istemiyorsan, en azından eşin gitmek zorunda. dayısı olarak orada bulunmalı; takısını da takmalı..

dısardan yorum yapmak yasamayana kolay gelır evet ama oyle degıl ben altımlarımı bozdurdum borclarımız ıcın yetmedı ordan burdan gelen ceyreklere kadar bozdurup ekmek alabıldık..kım bılır bunu aılesımı hayır..abısı olarak esımı arayıp okulların acık oldugunu bılebıle fıkrını soracaktı danısacaktı..bızde boyledır o bunu yapmayıp bıze emrı vakı yapıyorsa benım halım buyken kusura bakmıcakkk..bakamaz da ..gelemıcegımızı oda bılıyorrr yapacak bısey yok...

eşim gider büyük ihtimalle .ama şöyle bişey var ki düğün tarihinii öne almalarının gerekçesi şöyle kız şuan atanamadı evde çalışıor bizim oğlanda sen evde çelışamazsın evlenelim kendi evinde dajha rahat çalışırsın demiş o yüzden erkene alınmış normal şartlar altında yazın sınavdan sonra yapılacaktı düğün. neyse kendi karraları tabi bize bişey demek düşmez bizde elimizden geleni yapıcaz

okurken afedersiniz ama bu kadarda olmaz dedimm..
ama sizin için..
çok bencilce davranmmışsınız.
kızcağız çalıştığı için size düğünde onca şey takmış..
afedersinizde o kız,tek başına düğün yapmıyor,bide evlendiği erkek tarafı var,herkes 9. ayda düğün olmasında mutabık olduysa size ne oluyoki,bide sizden de mi izin alcakları,belki acil bi durum olduda erkene aldılar,
ne ayıp..
utanmadan bide gururla eşinizi kız kardeşinin düğününne göndermediğinizi söylüyosunuz..
size iylik yapan birine böyle sırt çevirmek ve düğünde abisi olmadığı için başı eğik bırakmak..tebrikler size....

aynen bende bütün altınlarımı bozdurdum hatta oğluma doğum hediyesi takılan altınları dahi neden çünkü eşimin orda düğün yemekli yapılıyor anlıycan düğün bize baya külfet getirdi.

ya canım evlenen onlar.. kendilerince doğru olanı düşünüp (ben olsam atanmadan evlenmezdim de, herkesin doğrusu kendine, bana ne :) tarihi değiştirme kararı almışlar; o kısım dediğin gibi sizleri bağlamaz..

sen gidebilirsen git yine..

Maddi konularda hakli olabilirsiniz sonucta gecim derdi zor gercekten
Ama buda cok yakin yani esinizin kardesi daha yakin kim olucak bu dugun icin kulfet olucak tabiki
Sonucta siz evlenirken sizin dugununuz icin kulfet felan bahsetseler hosunuza gidermiydi
Tabiki evlenicekleri tarihe karisamazsiniz sizde boyle diyorsunuz zaten.Ama bu kadar yakin birisi icin olucak gayet dogal
Sizi anlayabiliyorum kendimi sizin yerinize koyunca insan sinir olabilir maddiyattan yani ama cok yakin olmasi malesef mazeret kabul etmiyor:26:

meselanın dısardan boyle gorunmesı cok normal..sankı sırf bıze danısmadıkları ıcın ne esım ne ben gıtmıcekmısız gıbı anladınız..bakın;bız evlenırken amcamız halamız uzakta kımımız varsa onları arar tarıhı herkesın gelebılecegı bırgunde secerız(bızde adet budur ..)
sımdı bır kaynım hollandada o yazın burdaydı !bızde yazın ordaydık!bır kaynımda askerde ! gorumcem ve nısanlısı oyle bır tarıh secmıslerkı gorumcemın hıc bır abısı dugunun de olamıcak!pekı madem dugun yapmak fıkrın vardı aklında yazın herkes ordayken yapsaydın da hepımız yanında olsaydık dımı..dugun tarıhı konusunda ne kaynanam ne kayın babam ne de erkek tarafının aılesı fıkrını soyleyemedı(gorumcem calıstıgından dugunu ben yapıcam nasılsa dıye herseyın en ufak seyın bıle kararını kendısı verdı((kaynanam dıyor bunu bakın))yanı ben benı gectım(Allah sahıt oz kardesımden ayırmam gorumcemı o kadar da severım)abılerının gelemıcegını bıle bıle bu tarıhı kendı sectı..
gelelım 2 meseleye o bana elınde vardıkı gucu yettıgı kadar taktı takıstırdı..Allah razı olsun yuzumu guldurmek ıcın cırpındı benım tepemde Allah var ınkarmı edeyım..aynı sekılde onun dugunun de olmak ıcın kurdugum hayallerı bılemezsın..soyle bır elbıse alırım kızımızda olur dıye anlatıyordum esıme..elımızde rahatlar ona en guzel takıları alır takarız hep beraber oluruz dıyodum..pekı sımdı bunların hangısı olucak hıcbırı..cok agladım bılıyomusun karnım burnumda onun dugunune gıdemıcem yanında olamıcam dıye dıyorum ya oz kardesım o benım..
3. mesele ıse esımı gondermeyen ben degılım..esım benı kıme emanet edıp gıdecek?benb mardınde yasıyorum burda terorun ıcnde yasamak nasıl bısey bılıyomusun..hergun cıkan olayları pencerenden ızlemek sana yalan gelır anlarım bana da oyle gelırdı ankarada yasarken ..benı kıme bıraksın da gıtsın..
4. mesele ıse bılıyomusun ben daha bebegıme besık alamadım,yatacak yerı bıle yok ılk cocugum daha ..bır tane tulum alamadım..cunku para yok olmadık maddı ımtıhanlardan gectık olan borcumuza katkat fazlası eklendı..kapıcıdan ekmek parası ıstedık dusunun ..sımdı bu haldeyken nasıl gıdıcez ucakla dugune bana soyleyıon allah askına..

ama bunların hıcbırı olmayabılırdı..bız borclarımı hafıfletecektık yaza kadar ona hayallerını kurdugum gıbı yanında olabılecektım takısını takacaktım abısı yegenı yengesı dıger kardeslerı yanında olabılecektı..ama o ve nısanlısı sadece kendı lerı ıcın uygun zamanı sectıler ..apar topar dugun yapıyoruz dedıler..

bencıllık yapacagım en son ınsandır gorumcem yazın nısanı oldu borc bulup bılezık aldım aylarca odeyecegım borcunu..benmıyım bencıl olan ..dıyorum ya yasamadıgınız ıcın bunları dısardan konusması cok kolay ...neyse muhım de degıl zatenn....Insanın Allaha verılecek hesabı ve O na bakacak yuzu varsa gayrısı hıkayedır..

neyse zamana bırakıcaz bakalım her derdin çaresi zaman bize gösterecek ne yapmamız gerektğini

Ben bu görüşe katılamıyorum nedense.Düğüne 1. dereceden akraba olarak gitmemek ayıp da madem, o 1. dereceden akrabaların düğün tarihi konusunda fikri neden alınamıyor?
Hem biricik abisi iki eli kanda da olsa mutlaka düğününe gitmeli diyoruz, hem de bu kadar önemli yakınmızın uygunluk derecesini önemsemedenn düğün tarihi alıyoruz.
Bence bu daha büyük bencillik,ayıp. İnsanların sadece kardeşleri ablaları abileri yok.Ev bark kurmuşsun, tabiki bu anne baba tarafını unutacağın demek değil ama öncelikler de değişmiş.
Bu adam kalkıp eşini gurbette, karnı burnunda bir başına bırakıp düğüne gitseydi daha mı iyiydi?Ben hiç bir akrabamdan bu fedakarlığı beklemem,anne babamdan bile.
Ha madem gelin hanım için abisinin gelmesi çok önemli, o zaman düğün tarihinde bunu göz önüne alacaktı.
Bu düşüncem hastalık, iş için de geçerli.Yani milletin hayatı sizin düğünlerinizden ibaret değil ki, eşi hasta olan adama eşini bırakıp da gelemeyeceği için kızacaksanız asıl ayıp olanı siz yapmış olursunuz.
Yapılabilecek fedakarlıklar var yapılamayacak fedakarlıklar.Bence bir insanın eşinin hamile veya hasta olması kardeşinin düğününe gitmekten katbekat daha önemli

Son düzenleme:
çok çok haklısın bi kere hamilesin nasıl gideceksin üstelik doğumda yakın allah kolaylık versin böyle bir zamanda eşinin seni bırakıp gitmesi hiç doğru olmaz bocu olmak çok zor bizde kazancımız iyi ama boçlar çokkkkk bende oğlumdan kendimden kısarak bugünlere geldim.üstelik benim şöyle bir derdim daha var.eşimin anneside babası da allah rahmet eylesin vefat ettiler.kayınbabam ben evlenmeden kaynanam biz evlendikten sonra.allah razı olsun kaynanam beni çok seviyordu.şimdi onlardan geriye kalan bir köy evi ve tarlalar daha bölünmedi.ama ev bize kalacak ama şöyle bişey var görümcelerime evin onlara düşen değeri kadar para vericez yani beklenti öyle düşünü oturmadığım eve daha kendi evimi almadan yazın 1 aylığına gittiğim ev için

arkdsm sen evlendiğin zaman altın grımı yazdınmı ona göre alırsın bütçene yazık düğün olayına gelince bebişin daha küçük düğüne her ne kadar arabayla gitsen bile bi yerlerde durup mola verdiğinde bebegi üşütebilirsin en iyisi eşin otobüsle gitsin sende ara görümceni tatlı bi dille anlat yazın evin göreye gelirim falan de gönlünüde al bi yandan

Öncelikle anladığım kadarıyla ortada kesinleşmiş bir durum yok, yani sadece düğünü öne alma ihtimalleri var. Tarih kesinleşmeden kendinizi üzmeyin, belki de her şey sizin istediğiniz gibi olacak. Sizi de anlıyorum, böyle bir ihtimalin varlığı ve netleşmesi durumunda önceden hazırlıklı olmak istiyorsunuz. Ama yine de kendinize fazla yüklenmeyin, her şey olacağına varır...

Biz de bu aralar tatlı telaşlar içindeyiz, kayınbiraderim (ki kardeşim gibi severim) evleniyor, gelinimiz de yabancı. Şu an farklı bir ülkedeler, orada ve burada iki düğün olacak. Biz elbette ikisine de katılmak durumundayız, benim de 3 yaşına yaklaşan bir oğlum var. İnanın ben de orada nasıl yaparız, ne ederiz diye düşünmeden edemiyorum. Oğlum çok hareketli çünkü, yerinde duramaz, kalabalıkta nasıl kontrol altına alacağız bilemiyorum. Sizin de oğlunuz varmış, şimdi küçük nasıl yolculuk yaparız diye düşünüyorsunuz haklı olarak, ama biraz daha büyük olsa bile farklı şekillerde endişeleriniz oluyor benim gibi. Küçük haliyle yolculuk düşündürücü, biraz büyük haliyle de farklı bir ortamda başetmek... Bir de herkese uygunluk açısından düğün tarihi kararlaştırılması konusu var, bence çok çok önemli bir aciliyet olmadıkça sorulmasında fayda var. Herkese değil tabii ki, ama anne-baba, kardeşlere sormakta sakınca olmamalı. Çünkü en başta düğün sahibi en sevdiklerini yanı başında görmek ister. Benim de kayınbiraderim hem oradaki hem de buradaki tarihi ayarlamadan önce bizimle konuştu, hatta buradakini beraber ayarladık. Sonuçta yurt dışında çalışan o, bu tarih olacak demedi, yine de fikrimizi sordu.

Maddi kısıma gelirsek, orada da kendi bütçenizi düşünmekte haklısınız, ama bu kadar yakın akraba olduğu zaman ekstra durumlar ortaya çıkabiliyor. Takı konusunda elbette mahçup olmayın, ama altın fiyatları malum, hem göze hitap eden hem de uygun seçenekler bulunabilir. Siz iki kişi çalıştığınız için durumunuzun gayet müsait olduğunu düşünebilirler, ama bu derece yakın akrabalar arasında keşke böyle problemler olmasa diyesi geliyor insanın. Düğün mutluluk demek, herkesin birarada olduğu güzel bir olayı kutlamak demek, ama takı vs. işin içine girince ister istemez stresli durumlar olabiliyor.

Lütfen kendinizi üzmeyin, şahsi fikrim imkanları zorlayıp her ikinizin de bu düğüne katılması, ama mecburiyetten değil, bir arada olmak adına...

bazı kişiler ne kadar acımasızca yorum yapmış :S
maddi sıkıntılar insanı geceleri uykusundan eder masraf üstüne masraf yapılması tabiki konu sahibini huzursuz edecek..
2,5 milyarlık altın takman tamamen senin zararına abla diğer yorum yapanların da dediği gibi sana ne kadarlık altın taktılarla sen de o fiyatı karşılayan bişeyler takmalısın
yazdığın gibi fazladan 4 milyar da masraf yapcaksınız sizin izin almanız da zor olur bir de 1 yaşında bir bebek var
bence eşiniz gitsin siz sonra gittiğinizde de ufak bir hediye alın
gerçekten çok zor bir durum sitem edip durabilirler ama siz de kendi şartlarınızda son derece haklısınız

Altın fiyatlarının artması görümcenin suçu değil. Senin düğününde incelik edip takmış seninde ona takman lazım. Düğün tarihine gelince düşünüyorum da gelinin ve damadın yerine kendimi koyuyorum da neden dayıma yada yengeme sorup düğün tarihimi ona göre belirleyeyim ki ?
sizcede saçma değil mi? İnsanların zaten düğün telaşı var birde sağa solu arayıp 'bak gelecekmisiniz biz şu güne alacaz düğünü diye sorsunlar ki?' çok bencilce bir konu olmuş :)

neyse zamana bırakıcaz bakalım her derdin çaresi zaman bize gösterecek ne yapmamız gerektğini

başlangıçta yazdığına istinaden yazıyorum canım kaçırdığım bi nokta olabilir.. 12 saatlik yol demişsin.. küçükte bebeğin var,araçla yol gitmek kolay değil.. bu iki şehir arasında uçakla gitmeniz mümkün olabilirmi?rahat edersiniz çocukla,ayrıca zamandan da kazanılmış olur..altın konusuna da gelince.. görümcen ,erkek kardeşine takmış bu altını.. ama eşin, yeğenine takacak(görümcenin kendisine takmıyor yani).. görümcenin başka çocuğu yokmu? yani tek oğluysa ve o da evleniyorsa bahsettiğin altın takılır.. ama evlenecek başka çocuğuda varsa,o kadar büyük ayarda takı takma.. yine bi bilezik takarsın ama bahsettiğin meblada olmaz yani.. bölünmüş gibi olur hani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…