senin durumun benden de kötüymüş biz hiç olmazsa 2 kişi çalışıyoruz insanın başına gelince daha iyi anlıyor değilmi?bende hamileyken kurban bayramına gidememiştik benim ilk aylarımdı midebulantısı halsizlik flan hala onun sitemini ediyorlar.bende hemen hemen aynı seylerı yasadım..
9 ay once evlendım..evlenırken gorumcem(bekardı)900 lıra para verdı+2 çeyrek taktı+650 degerınde bıleklık aldı...
bunların hıcbırı benım talebım degıldı gonulunden kopmus calısan bır bayan olarak aldı saolsun ..fakattttt bız evlendıkten 1 2 ay sonra bırıyle gorusmeye basladı ve nısanlandı..bu arada kendılerı nın bıze uzaklıgı 22 saat.ucakla gıdebılıyoruz ancak..nısana gıdemedık esım ogretmen sızın gıbı okullar acıktı..dugunu de seneye yaza tatıle yapacaklarını soylemıslerdı..sımdı bende hamıleyım ve sızın gıbı cok fazla borcumuz vardı evlenırken ve yıne sızın gıbı ne onun aılesınden ne benımkılerden 1 lıralık fayda gormedık..ben de calısmadıgımdan cok cıddı borc altına gırmıstık..derkennnnnnn bız esımle konusuyorduk ya ıste sukurkı en azından gorumcemden ıcın yaza evleneceklerde en azından borclarımız tukenır bebekte olacak bızde kendımızı toparlarız tam vaktındede dugun olur dıye muhabbet ederken gorumcem bırgun arayı dugunu ekım 9 a yapmaya karar verdıklerını salonu tuttuklarını soyledı(benım dogum yapacagım tarıhler arası bu)sok olduk..esım debende bısey dıyemedık kımse bıze danısmadı kı ben karnım burnumda ne ucaga bınebılırım ne yolculuk yapabılırım yanı ben gıdemıyorum..esım de ben gıder gelırım falan dedı bı tane bacım var ayıp olur dedı..ınanırmısınız zaten borc gırtlakta ucak bıletı 500 lıra en az bırde onun bıze taktıkları derken ne kadar masraf olacagını dusunun..ay sonunu getıremıyoruz bızzz..o kadar uzuldum kı benı dusunmeyen ınsanı benmı dusunucem..bır tane yengesıyım bıze sormadan danısmadan kendı baslarına ıs yapmıslar gun almıslar herkesı de buna mecbur bırakmıslar sımdı benmı tavız verecem kı maddı anlamda kurusluk tavız veremıcek donemdeyızzz..(herkes kendı yasadıgını bılır)hadı herseyı gectım bana ekım ayı gırdıkten sonra heran dogurabılırsın dıyen doktorumu kendı duydu esım benı kıme emanet edıp gıdebılır burda..velasılın bunun kavgasını bende esımle verdım..o bıtane bacınsa arayıp abı boyle boyle okullar ekımde acık sen gelebılırmısın demelıydı hadı ben dıs kapının mandalı dedım..dedımı hayırrr..o senbı dusunmedı senın sımdı bı tanecık bacınmı oldu dedım o zaman bende senın bı tanecık esınım..
velasılın esım parası olmadıgı ıcıın,benıde bırakamadıgı ıcın dugune gıdemıyorrr..sahsen uzulmuyorum daaa..benı dusunmeyen ıcın ben de oturup kendımı uzemem su halımle..
esınız kendı tek basına gıtsın ılla gıdılmesı gerekıyorsa ..
senin durumun benden de kötüymüş biz hiç olmazsa 2 kişi çalışıyoruz insanın başına gelince daha iyi anlıyor değilmi?bende hamileyken kurban bayramına gidememiştik benim ilk aylarımdı midebulantısı halsizlik flan hala onun sitemini ediyorlar.
eşim gider büyük ihtimalle .ama şöyle bişey var ki düğün tarihinii öne almalarının gerekçesi şöyle kız şuan atanamadı evde çalışıor bizim oğlanda sen evde çelışamazsın evlenelim kendi evinde dajha rahat çalışırsın demiş o yüzden erkene alınmış normal şartlar altında yazın sınavdan sonra yapılacaktı düğün. neyse kendi karraları tabi bize bişey demek düşmez bizde elimizden geleni yapıcazşimdi canım o düğüne kesinlikle gidilmesi gerekiyor. ben olsam, yol masrafını göze alır giderdim. düğündür, cenazedir bunlar önemli günler.. ama sen kesinlikle gitmek istemiyorsan, en azından eşin gitmek zorunda. dayısı olarak orada bulunmalı; takısını da takmalı..
bende hemen hemen aynı seylerı yasadım..
9 ay once evlendım..evlenırken gorumcem(bekardı)900 lıra para verdı+2 çeyrek taktı+650 degerınde bıleklık aldı...
bunların hıcbırı benım talebım degıldı gonulunden kopmus calısan bır bayan olarak aldı saolsun ..fakattttt bız evlendıkten 1 2 ay sonra bırıyle gorusmeye basladı ve nısanlandı..bu arada kendılerı nın bıze uzaklıgı 22 saat.ucakla gıdebılıyoruz ancak..nısana gıdemedık esım ogretmen sızın gıbı okullar acıktı..dugunu de seneye yaza tatıle yapacaklarını soylemıslerdı..sımdı bende hamıleyım ve sızın gıbı cok fazla borcumuz vardı evlenırken ve yıne sızın gıbı ne onun aılesınden ne benımkılerden 1 lıralık fayda gormedık..ben de calısmadıgımdan cok cıddı borc altına gırmıstık..derkennnnnnn bız esımle konusuyorduk ya ıste sukurkı en azından gorumcemden ıcın yaza evleneceklerde en azından borclarımız tukenır bebekte olacak bızde kendımızı toparlarız tam vaktındede dugun olur dıye muhabbet ederken gorumcem bırgun arayı dugunu ekım 9 a yapmaya karar verdıklerını salonu tuttuklarını soyledı(benım dogum yapacagım tarıhler arası bu)sok olduk..esım debende bısey dıyemedık kımse bıze danısmadı kı ben karnım burnumda ne ucaga bınebılırım ne yolculuk yapabılırım yanı ben gıdemıyorum..esım de ben gıder gelırım falan dedı bı tane bacım var ayıp olur dedı..ınanırmısınız zaten borc gırtlakta ucak bıletı 500 lıra en az bırde onun bıze taktıkları derken ne kadar masraf olacagını dusunun..ay sonunu getıremıyoruz bızzz..o kadar uzuldum kı benı dusunmeyen ınsanı benmı dusunucem..bır tane yengesıyım bıze sormadan danısmadan kendı baslarına ıs yapmıslar gun almıslar herkesı de buna mecbur bırakmıslar sımdı benmı tavız verecem kı maddı anlamda kurusluk tavız veremıcek donemdeyızzz..(herkes kendı yasadıgını bılır)hadı herseyı gectım bana ekım ayı gırdıkten sonra heran dogurabılırsın dıyen doktorumu kendı duydu esım benı kıme emanet edıp gıdebılır burda..velasılın bunun kavgasını bende esımle verdım..o bıtane bacınsa arayıp abı boyle boyle okullar ekımde acık sen gelebılırmısın demelıydı hadı ben dıs kapının mandalı dedım..dedımı hayırrr..o senbı dusunmedı senın sımdı bı tanecık bacınmı oldu dedım o zaman bende senın bı tanecık esınım..
velasılın esım parası olmadıgı ıcıın,benıde bırakamadıgı ıcın dugune gıdemıyorrr..sahsen uzulmuyorum daaa..benı dusunmeyen ıcın ben de oturup kendımı uzemem su halımle..
esınız kendı tek basına gıtsın ılla gıdılmesı gerekıyorsa ..
aynen bende bütün altınlarımı bozdurdum hatta oğluma doğum hediyesi takılan altınları dahi neden çünkü eşimin orda düğün yemekli yapılıyor anlıycan düğün bize baya külfet getirdi.dısardan yorum yapmak yasamayana kolay gelır evet ama oyle degıl ben altımlarımı bozdurdum borclarımız ıcın yetmedı ordan burdan gelen ceyreklere kadar bozdurup ekmek alabıldık..kım bılır bunu aılesımı hayır..abısı olarak esımı arayıp okulların acık oldugunu bılebıle fıkrını soracaktı danısacaktı..bızde boyledır o bunu yapmayıp bıze emrı vakı yapıyorsa benım halım buyken kusura bakmıcakkk..bakamaz da ..gelemıcegımızı oda bılıyorrr yapacak bısey yok...
eşim gider büyük ihtimalle .ama şöyle bişey var ki düğün tarihinii öne almalarının gerekçesi şöyle kız şuan atanamadı evde çalışıor bizim oğlanda sen evde çelışamazsın evlenelim kendi evinde dajha rahat çalışırsın demiş o yüzden erkene alınmış normal şartlar altında yazın sınavdan sonra yapılacaktı düğün. neyse kendi karraları tabi bize bişey demek düşmez bizde elimizden geleni yapıcaz
aynen bende bütün altınlarımı bozdurdum hatta oğluma doğum hediyesi takılan altınları dahi neden çünkü eşimin orda düğün yemekli yapılıyor anlıycan düğün bize baya külfet getirdi.
okurken afedersiniz ama bu kadarda olmaz dedimm..
ama sizin için..
çok bencilce davranmmışsınız.
kızcağız çalıştığı için size düğünde onca şey takmış..
afedersinizde o kız,tek başına düğün yapmıyor,bide evlendiği erkek tarafı var,herkes 9. ayda düğün olmasında mutabık olduysa size ne oluyoki,bide sizden de mi izin alcakları,belki acil bi durum olduda erkene aldılar,
ne ayıp..
utanmadan bide gururla eşinizi kız kardeşinin düğününne göndermediğinizi söylüyosunuz..
size iylik yapan birine böyle sırt çevirmek ve düğünde abisi olmadığı için başı eğik bırakmak..tebrikler size....
okurken afedersiniz ama bu kadarda olmaz dedimm..
ama sizin için..
çok bencilce davranmmışsınız.
kızcağız çalıştığı için size düğünde onca şey takmış..
afedersinizde o kız,tek başına düğün yapmıyor,bide evlendiği erkek tarafı var,herkes 9. ayda düğün olmasında mutabık olduysa size ne oluyoki,bide sizden de mi izin alcakları,belki acil bi durum olduda erkene aldılar,
ne ayıp..
utanmadan bide gururla eşinizi kız kardeşinin düğününne göndermediğinizi söylüyosunuz..
size iylik yapan birine böyle sırt çevirmek ve düğünde abisi olmadığı için başı eğik bırakmak..tebrikler size....
çok çok haklısın bi kere hamilesin nasıl gideceksin üstelik doğumda yakın allah kolaylık versin böyle bir zamanda eşinin seni bırakıp gitmesi hiç doğru olmaz bocu olmak çok zor bizde kazancımız iyi ama boçlar çokkkkk bende oğlumdan kendimden kısarak bugünlere geldim.üstelik benim şöyle bir derdim daha var.eşimin anneside babası da allah rahmet eylesin vefat ettiler.kayınbabam ben evlenmeden kaynanam biz evlendikten sonra.allah razı olsun kaynanam beni çok seviyordu.şimdi onlardan geriye kalan bir köy evi ve tarlalar daha bölünmedi.ama ev bize kalacak ama şöyle bişey var görümcelerime evin onlara düşen değeri kadar para vericez yani beklenti öyle düşünü oturmadığım eve daha kendi evimi almadan yazın 1 aylığına gittiğim ev içinmeselanın dısardan boyle gorunmesı cok normal..sankı sırf bıze danısmadıkları ıcın ne esım ne ben gıtmıcekmısız gıbı anladınız..bakın;bız evlenırken amcamız halamız uzakta kımımız varsa onları arar tarıhı herkesın gelebılecegı bırgunde secerız(bızde adet budur ..)
sımdı bır kaynım hollandada o yazın burdaydı !bızde yazın ordaydık!bır kaynımda askerde ! gorumcem ve nısanlısı oyle bır tarıh secmıslerkı gorumcemın hıc bır abısı dugunun de olamıcak!pekı madem dugun yapmak fıkrın vardı aklında yazın herkes ordayken yapsaydın da hepımız yanında olsaydık dımı..dugun tarıhı konusunda ne kaynanam ne kayın babam ne de erkek tarafının aılesı fıkrını soyleyemedı(gorumcem calıstıgından dugunu ben yapıcam nasılsa dıye herseyın en ufak seyın bıle kararını kendısı verdı((kaynanam dıyor bunu bakın))yanı ben benı gectım(Allah sahıt oz kardesımden ayırmam gorumcemı o kadar da severım)abılerının gelemıcegını bıle bıle bu tarıhı kendı sectı..
gelelım 2 meseleye o bana elınde vardıkı gucu yettıgı kadar taktı takıstırdı..Allah razı olsun yuzumu guldurmek ıcın cırpındı benım tepemde Allah var ınkarmı edeyım..aynı sekılde onun dugunun de olmak ıcın kurdugum hayallerı bılemezsın..soyle bır elbıse alırım kızımızda olur dıye anlatıyordum esıme..elımızde rahatlar ona en guzel takıları alır takarız hep beraber oluruz dıyodum..pekı sımdı bunların hangısı olucak hıcbırı..cok agladım bılıyomusun karnım burnumda onun dugunune gıdemıcem yanında olamıcam dıye dıyorum ya oz kardesım o benım..
3. mesele ıse esımı gondermeyen ben degılım..esım benı kıme emanet edıp gıdecek?benb mardınde yasıyorum burda terorun ıcnde yasamak nasıl bısey bılıyomusun..hergun cıkan olayları pencerenden ızlemek sana yalan gelır anlarım bana da oyle gelırdı ankarada yasarken ..benı kıme bıraksın da gıtsın..
4. mesele ıse bılıyomusun ben daha bebegıme besık alamadım,yatacak yerı bıle yok ılk cocugum daha ..bır tane tulum alamadım..cunku para yok olmadık maddı ımtıhanlardan gectık olan borcumuza katkat fazlası eklendı..kapıcıdan ekmek parası ıstedık dusunun ..sımdı bu haldeyken nasıl gıdıcez ucakla dugune bana soyleyıon allah askına..
ama bunların hıcbırı olmayabılırdı..bız borclarımı hafıfletecektık yaza kadar ona hayallerını kurdugum gıbı yanında olabılecektım takısını takacaktım abısı yegenı yengesı dıger kardeslerı yanında olabılecektı..ama o ve nısanlısı sadece kendı lerı ıcın uygun zamanı sectıler ..apar topar dugun yapıyoruz dedıler..
bencıllık yapacagım en son ınsandır gorumcem yazın nısanı oldu borc bulup bılezık aldım aylarca odeyecegım borcunu..benmıyım bencıl olan ..dıyorum ya yasamadıgınız ıcın bunları dısardan konusması cok kolay ...neyse muhım de degıl zatenn....Insanın Allaha verılecek hesabı ve O na bakacak yuzu varsa gayrısı hıkayedır..
neyse zamana bırakıcaz bakalım her derdin çaresi zaman bize gösterecek ne yapmamız gerektğini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?