bu düğüne gidilir mi?

daha yazın ordaydık vallahi bizim tatiller hep yolda geçiyor yani ondan artık bıktım diyebilirim bayramlar yaz tatilleri hem maddi hem de diğer açılardan zor oluyor. üstüne üstlük bu çıkınca daha uygun bi zaman yapsalardı loabilirdi üstelik kız atanamamış hele bi sınav olsun ondan sonra yapsalar bence daha mantıklı olurdu

Son düzenleme:
BU DEVİRDE KİMSE KİMSEYE BİR KART TAKMAZKEN GÖRÜMCEN SANA BİR BİLEZİK 1 TAM ALTİN TAKMIŞ...

VE ŞİMDİ OĞLU EVLENİYOR.. SEN BİZİ DÜŞÜNEREK TARİHİ AYARLAMADILAR BİDE DÜĞÜNE GELECEKMİSİNİZ DİYE SORUYO NE ANLAYIŞSIZLAR DİYEBİLİYOSUN...
KUSURA BAKMADA PES...

BENCİLCE DÜŞÜNÜYORSUN...

DÜĞÜN TARİFİ MİSAFİRLERE GÖRE DEĞİL GELİNLE DAMATIN UYGUN OLDUGU KENDİLERİNİ HAZIR HİSSETTİKLERİ TARİHE GÖRE AYARLANIR..

DÜĞÜN DE CENAZEDE İNSANLA OLUR..

SANA GELENE GİDERSİN .. SANA TAKI TAKANA TAKARSIN...

SENİN BUNU KENDİNE BİR YÜK OLARAK DÜŞÜNÜP GİDİP TAKMALIYIM DİYE DÜŞÜNMEN GEREKİRKEN GİTMEMENİN YOLLARINI ARIYORSUN...

ÇOK ŞAŞIRDIM.... BÖYLE DÜŞÜNENLER VARMIŞ DEMEKKİ...

İKİNCİSİ ev için.. kayınvalidenden ev kalmış ve ev bize kalacak diyorsun ve kızlara hakları kadar para vermeliyim diyorsun..
tabiki vereceksin onlar haklarından vazgeçiyorlarsa o haklarını ona vermelisin.. vermek istemiyorsan ben o evde kalmıyorum diyorsan sen hakkını görümcelerine devret onlar senin hakkını versinler evdede otursunlar..

bu dünyada sadece bana gelsin. sadece bana takılsın sadece bana kalsın diye düşünülmez... bir zaman sonra çevrende hiç kimseyi bulamazsın senin huyunu öğrendikeleri anda ilede çocugunun düğününde ne hala ne dayı kimseyi bulamazsın... Bugün bana yarın sana....

öyle değil işte burdan anlatmayla olmuyor farklı etkenler var . ordaki ev küçük bir köy evi iki göz oda .hani ilerde gider emnekli olduğuımda oturum diyecek cinsten değil.anlatabiliyormuyum sizin düşündüğünüz gibi apartman dairesi yada normal şartlarda bi ev gibi değil yani.benim evin üzerine yatma gibi bi düşüncerm yok tarlalr onlara lkalsın madem diyorum hem onlar orda ilgilenebilirler bizim öyle bi durumumuz yok.hem ben daha kendi evimi almamışken ne diye yazın 1 ay kaldığım eve o kadar para vereyim. evde biz oturmazsak diğerlerinden kimse oturmaz onların kendi evleri var . ayrıca evi satalım desek o zaman bizim orda kalbileceğimiz yer yok bize gelmeyin demek gibi bişey oluyor

bence de kız atandıktan sonra düğününü yapsalar iyi olurdu ama nişan dönemleri çok uzayınca iş nişan atmaya kadar gelebiliyor.

Görümcen eşine erkek kardeşi olduğu için takmış bileziği. Bir de demişsin daha geride iki kızı var diye. Yani bu takı takmalar bu düğünle hemen bitmiyor oğlunun çocuğuna gidecek kızlara nişanda gidecek düğünde gidecek yine kızların çocukları oldğunda gidecek; ev alacaklar... yine gidecek. Önünde takı borcunu ödemen için bir çok fırsat çıkacak.Durumun müsait olsa ne güzel öder kurtulurdun bir an evvel ancak şu an borçlarınız çok. Senin yerinde olsam 2500 lira değerinde 25 gramlık bir bilezik almam hediyelik bir bilezik alır kendim de düğüne katılırdım. Katılmayıp eşini yollasan da yine sana takılanın hepsini takmak zorunda değilsin.

Eşimin amcası bize ve görümceme düğünlerde çeyrek altın getirdi o dönem borcumuz çok diye de dediler. Kayınvalidem de kayınpederim de bunu hiç laf etmediler. Bu ay onların kızı evlendi kayınvalidemin niyeti bilezik almaktı ama ekstra masraflar çıkıp hesap tutmayınca üstüne bir de altın fırlayınca yarım taktı. Hiç amcamızın eşi de lafını etmedi. Çok yakın olunca ödeme fırsatı bir şekilde yine ele geçer.

Görümcenizin sizden yakın kimi var sizce?bu düğün fizanda olsa sizin onların yanında olmanız gerekir.bu konuyu açmanız bile gereksiz bence.sizin orda bulunmanız takacağınız altından bile daha önemli.eğer benim kardeşimin hanımı benim çocuğumun düğününe gelmezse yüzüne bakmam bidaha.masrafı kaldıramayacaksan düğünde bilezik takar durumunuzu anlatırsınız.çocukları olduğundada büyük altın götürürsünüz olur biter.

e onlar size ne taktıysa sizde takmak zorundasınız sonuçta. ha ne olur başka çocuğuda varsa görümcenin yarısı kadar takar diğerinede kalanı takarsınız. sonuçta o takılar sizin cebinize girdi. düğünede gitmeniz gerekir kimse düğününü birilerine göre ayarlamak zorunda değildir birde düğün bu sünnet olsa neyse ama düğünde kız tarafı erkek tarafı ortak noktada düğün yapılır. senin düğününe gelen birisi değil kardeş akraba bile olsa mümkün olduğunca gitmeye bakmalısın. 1 hafta izin alın napcaksınız

ha kaç defa söyliycem elbette bana göre ayarlayacak halleri yok ama uzakta olan bi tek biz varız allah aşkına ya şubat tatili olsun ne bşileyim kurban bayramında tatil var ozaman olsun herşey bu kadar kolay mı allah allah.elbette bende anlayış beklerim kim ne derse desin madem gelmemizi istiyorlar .hem arkadaşım ben o kadar kınanacak bişey istemiyorum ki ev konusunda elbette kendi evim olsun herkes ister niye ben borçlarım bitmeden küçük bir köy ev için iki senelik kazancımı vereyim .tabi onların da hakkı var hakka girmek istemem.ben de kiralara para vermek zorunde değilim ya .

Konunuzu okudum okudum ben de bir gelinim ama size hak veremedim bir türlü
kusurabakmayın ama dayı olarak eşiniz tarihi dert etmiyorsa size susmak düşer çünkü siz yengesiniz
dayısı laf etmiyor size ne oluyor
takılmışsa takarsınız takamıyorsanız peyderpey yaparsınız
düğününde tam altın 6 ay sonra tatile gittiğinizde bir tam altın daha alırsınız çocukları olur 1 tam altın daha takarsınız zaten 3 tam altın bir bilezik bir altın eder
bu altın işi çok dert olacak bir durum değil hiç yapmamaya niyetli olmadığınıza göre sorun yok

eşiniz gidecek elbette dayısı değil mi
gitmezseniz siz gitmezsiniz

hala hak aramaya çalışmayın kendinize

valla hiç ırgalamam bana niye sormadılar diye sorarlarsa daha büyük bir sorumluluk çünkü düşünsenize bana göre eşimin yeğeninin düğününün ayarlandığını bu ağırlık altında ezilirdim yahu
beklentiler büyürdü bana karşı
şimdi oh gidin misafir gibi gelni oldu bitti

bundan size neki şuanda yaptığınız sadece boş muhabbet
daha açığı var mı sizi amiyane tabirle takmadıkları için sormaya gerek duymamışlar
ya siz de durumu çok umursamaz gider bir misafir olarak eşinizin dayılık görevini yapmasını izlersiniz ya da gitmezsiniz eşiniz gider gelir
laf uzatmayın boşa

aslında buraya derdine derman aramak için giriliyorsa çoooooook yanlış yapılıyor bir problemin pek çok alt faktörü var ve burda onu yeteri kadar yansıtamıyor insan dolayısıyla senin sorununu ne tam anlayabilen çıkıyor nede çözüm üretebilen herkese teşekkürler

konusahibi arkadaşım aklına yatan yorumları dikkate al saçma sapan yorum yapanları da salla gitsin görmezden gel. ben konu hakkında fikrimi söyleyeyim : eşiniz tek başına düğüne gidip sadece bilezik taksın 2,5 olmasa da 1,5 olsun yeter (altının durumu belli sonuçta). hem bu evlenen insanların yarın bi de çocuğu olacak ona da bir yarım v.s takarsınız olur biter. sen çocuğunla okul vakti yollara düşme. bide görümcenin başka çocuğu varsa ona da altın takarsınız ilerde bu kadar sıkıntıya bir seferde girmeye gerek yok. umarım fikirlerin yararlı olur. aynı olayın benzeri bizim de başımıza geldi aynısını yaptık. selamlar..

buradaki herkes sadece yazılana cevap verebilir yorum yapabilir, alt nedenleri de yazın ki ona göre yorum yapalım
yazdıklarınıza göre çok da haklı bir yanınız yok
çoğu kişi demiş siz gitmeyebilirsiniz ancak eşiniz gider diye
takının hepsini şimdi takmazsınız sonra peyder pey takarsınız diye
boşa sitem ediyorsunuz

ayrıca ne olursa olsun ben eşimi tek başına gönderip o ortamda yanlız başına bırakmazdım.düşünsenize kardeşinizin düğünü olsa eşiniz sizin yanınızda olmasa( çok çok geçerli bir sebep yokken)ne düşünürdünüz,çevreniz ne düşünürdü

ablam gelmiş

bakın ben vicdansız biri değilim
açıkcası maddi sıkıntı uzaklık sırf yazdan yaza aile görmek nedir çok çok iyi bilirim
hepimiz insanız insan olanın başına herşey gelir çünkü
ancak bahsettiğiniz olaylar bahane olamaz
neden mi çok basit bir örnek vereyim benim kardeşim yok ama kardeş neymiş az çok anlarım düğünümde bazı akrabalarım (dayı-amca-hala-teyze ) ellerinde avuçlarında yok biliyorum adım gibi biliyorum çünkü kuzenimin o yılki dersane taksidini yatıran kişiyi biliyorum kendim gönderdiğim cep harçlıklarını biliyorum
ve bana düğünümde bilezik taktığını biliyorum
neden mi o bir kardeş o bir ağabey o bir abla o bir dayı hala teyze amca diye
nasıl mı taktı kardeşlerinden borç alarak taktı
çünkü koskoca dayısı amcası halası teyzesi yeğenine bir eşy takmadı layık görmedi demesinler diye

siz bu şekilde görürsünüz bizler de size hak veririz vermeyiz orası önemli değil
ama bu şin bir de diğerleri kısımı var
şimdi herkes bana (eşimin tarafı) senin ailen sana çok düşkün çok candan davranıyorlar ne sıcaklar deyip duruyor (rabbim nazarlardan korusun)
ağaç yaprağıyla gürler
ha bu neyi getirdi söyliyeyim elimde azıcık artırsam o zor durumdaki kuzenlerime gider cep harçlığı olarak
ki bir ünv. öğrencisini bir ay geçindirir o harçlıklar

Allah verir sen gönlünü ferah tut

evet çok zorluk çekeceksiniz
evet yorulacaksınız
ama kimse arkanızdan konuşamayacak

neden sadece siz dertleniyorsunuz
arayın kayınvalidenizi falan ya da büyük kayınbirader görümceniz varsa anne baba abla ağabey durum buyken bu gelmek istiyoruz ama elde yok avuçta yok maaşlar borca bağlandı aysonu zor geliyor
bankaya borçalanacağımıza size borçlanalım deyin
kendi kendinizi dertlenip yiyeceğinize

düğüne yakın doğumunuz olacakmış, düğün ekimde doğum ekimde eşiniz gidince sizin yanınızda kalacak kimse yoksa eşiniz elbet sizi yalnız bırakamaz
ancak ilk mesajınızda öyle bir anlatmışsınız ki ooh canıma değsin havası oluşmuş

bak canım buraya yazıp derdini anlatıyorsun yorum istiyorsun.tabiiki herkes kendince doğru olanı yazacak.üstelik sen ne anlatıyorsan biz ona göre yorum yapıyoruz.yorumlar istediğin gibi olmayınca da daha başka faktörler var bilmiyorsunuz diyorsunuz.eeee biz ne bilelim o başka faktörleri.ona göre anlatki bizde öyle yapalım değil mi

ayrıca konu açanlar, yorumlara canları sıkılıyorsa alta büyük harflerle yazsınlar,benim fikrim şudur,farklı düşünenler yazmasındiye

birde şu yönden bakın masrafı şimdi yaparsanız altınlar yol masrafı falan gelecek yaza kadar onların borcuda bitmiş olacak ve hepten borçtan kurtulmuş düğün telaşından kurtulmuş olacaksınız ve şimdiden herkesi görürseniz yaza yapacak başka şeyler bulursunuz daha rahat edersiniz..yaza kadar sıkacağınız bel biraz daha sıkılmış olacak ..her şer gibi görünende bir hayır vardır sıkmayın canınızı içinizi ferah tutun Allah yardım eder belliki hesabını bilen insanlarsınız en kısa zamandada bunun üstesinden gelirsiniz inşallah... eşiizin yeğeni gitmeniz sizi büyütür ailesinin ve özellikle yeğeninin gururunu okşar ..ileride her onlara baktığınızda gidemediğiizin mahçubiyetini yaşayacağınıza gidin benim düğünüme gelemeyen çok yakın birisi hala bana karşı mahçupluğunu yaşıyor ve sürekli dile getiriyor ben unuttum ama o hala unutamadı..

Konu başlığı bir defa konuyu özetlemiş? Bence bu kadar hesapçı olmamak lazım, yani hayatta bazı değerler var düğünler ölümler vsss

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…