bu düğüne gidilir mi?

canım senı en ıyı esın bılır ve anlarrr..adam elınde olsa sana mı sorcak gıdılıp gıdılmemesı gerektıgını..sen onu bunu bosverrr.. sadece esın gıtsın takacagınızı takın yanı bence senın durumunda en cıkılabılecek yol çözum bu..esınde (dugun tarıhı yakın mı degılmı bılmıyorum ama ucakla gıtsın onceden ayırtırsa bıletını netten ucuza bulur) biz yazın bıle tatıle gıdebılmek ıcın kıştan ayırtıyoruz bıletlerı nerdeyse 1/3 fıyatına gelıyor..

bız gorumcemın dugunune gıdemıyoruz ama esıme soyledım..mıkrodalga fırın+mini fırın ını alıp yolluyorum 3 4 gune kadar ceyızlık..sımdı ekımde benım dogum masraflarım olacagından verdıgı parayı hemen degıl ama ocak subat gıbı rahatlayınca yollamayı dusunuyoruz..ee zaten nısanındada bılezıgımızı taktık..yanı kendımız ıcın en cıkar yol neyse onu yapmaya calıstık..gorumcemde Allah razı olsun anlayısla karsıladı hatta verdıgı parayı ıstemedı bıle ama bu ısler de öndüç vardır ınsan dılıyle yok desede gonluyle ıster..

esım ben hamıs olmasaydım gıderdı dugune..dogum masrafım olmayacagı ıcın bende gıderdım cokta ısterdım..ama hersey gorundugu gıbı olmuyorr..esın gıtsın gelsın takacagınızıda takın kurtulun borcundan ..3 5 ay sıkıntılı gecer ama yapcakta bısey yok ne yazıkkı..

hımm konunuzu okuyunca empati yaptımda,

benimde memleketim 12 saatlik uzakta ve düşünüyorum benim ablamın çoocuğunun düğünü olsa ve eşim sizin düşündüğünüz gibi düşünce çok kırılır ve aile faciası çıakrtırdım açıkcası maddi açıdan pek birşey diyemem illa 2500 takmanız gerekmez ben onu saçma bulurum bu işler yardımlaşma diye düşünüyorum onalr size 2500 taktı diye sizde okadar yapmanıza gerek yokki iki kişinin altınından bahsediyoruz o ablası size ayrı takmış kardeşidir tabi yapıcak ondan bir bilezik yeter diye düşünüyorum durumunuz neye el verirse birde dediğiniz gibi yol parası tutacak zaten ama aile yapıalrını bilemem eğer geldide birşey takmadı diyen insanalrsa ozaman bir düşünün derim ama yok yeterki bu özel günde birlikte olalım hediye önemli değil dicek yapıda bir aileyse bence gidin derim birde şu var biz özel sektörde olduğumuz halde böyle durumlarda 1,2 gün izin alabilirken siz devlette daha rahat en kötü bir rapor ayarlayabilriisniz diye düşünüyorum.

işin iyi tarafından düşünmek grekiyor böylece borcumdan kurtulmuş olurum.yani şöyle bişey var ki görümcem maddi olarak iyi durumda ama takılanı isterler yani hiçbişey takmamak olmaz laf söz olur.tabi devlette olunca 1 ayda rapor alabilirsin ama benim vicdanım el vermez

Son düzenleme:
cok uzgunum ama simdi kizicaksinda ama onalr duugnu gelip herseye kosturdugunda ve de 2500 luk altin taktiginda abla cok bu neden taktin gerek yok demediniz sanirim.. ki bence sizinde gidip aynisini yapmaniz lazimki burda abladan gorumceden bahsediliooor... aile baglari onemli bence... hos sanirim siz gitmek istemiosunuz ama esinizide zor durumda birakiosunuz bir ikinci celiskide madem gereksiz gordunuz dunya masrag yaptik hatta esimin ailesi yaptirdi demissinki yapmasaydiniz madem onlari dinlemek istmiosunuzki ama siz evlenirken kabul etmissiniz bazi seylerii.. umarim alinmadiniz dusuncelrime..

dikkatli okumanı öneriyorum arkadaşım altını zaten atakacağım yeni evlisin daha çocuğun yok belli çocu olunca ne demek istetdiğimi çocuğun o yollarda nasıl perişan olabileceğini anlayabirsin

Hımmm evet yeni evliyim ve çocuğum yok.

Ancak;
bu tarz olayları anlayabilmem için bebek sahibi olmam gerekmediğini düşünüyorum.

Çocuğun yollarda perişan olmasından bahsetmedim ben.

Bildiğim birşey var ki insan isterse herşey olur.

Siz zaten istemiyorsunuz gitmeyi,kafanızda kararınızı vermiş ve netleştirmişsiniz.

Bizim dememizle gidecekte değilsiniz,kalacakta...

Kimseninde tuzu kuru değil,herkes borç harç içinde yağ-bal değiliz yani.

Ayrıca paranızıda bizim için kazanmıyorsunuz,size düğüne gidin derken ne çıkarımız olabilir ki,

kendilerine gelince hesap kıtap yaparlar başkasına gelince harca derler diyorsunuz.

Size nasıl bir cevap vermemizi istiyorsunuz,ne duymak istiyorsunuz gerçekten anlayamadım.

aslında eşiminde yeğenne kırgınlığı var eşim ailemle tanışmaya geldiğinde yanında ailenden birisi olsun dedim annesi hasta o kadar yolu gelemzdi babsı vefat etmişti.yeğeni benim ailemin olduğu yere çok yaklındı 1- 2 saatlik mesafe o zamanlarda o gelmedi sonra öğrendik ki istanbula gezmeye gitmiş o zaman eşim de bende baya üzülmüştük

Son düzenleme:

inan anliyrum bende yeni evliyim hos ben yasamadim bu tazr seylere gelenede gelemeyene cok teskkur ettik ama sana yapilmis icin yanmis sende gitmez isen bu is cocuk dogum gunlerine sunnetinize cocukalrinin dugunune dek yansir diye dusunuyorum en iisi git ver parayi ode gul oyna gel belki yine yaranamazsin adi ustunde gorumceki takilani bekler demissin bu da hos degil bence takilan sey unutulmali ama neyse artik git bence ki esin ki ablam bizimle konusmaz diosaki gidiceksin ister istemez gibi gozukuooo

Düğünlerini neden sana göre ayarlasınlarki?
Siz olsanız başkasına göre ayarlarmısınız düğününüzü?
Bu konuda çok şaçma düşünüyorsunuz..

simdi kendi yönünüzden belki haklisiniz ( bütün yorumlari okuyamadim malesef ))) ama bebegin var diye neden 1 milyar harcaman oluyor ???
ayrica zamaninda onlarin aldigi gramm ve fiyati su ankinin bekide yarisiydi simdiki zamanda okadarini bekleyemezler herhalde ???
ayrica kendimden bir örnek verirsem eger
ben 2010 yilinda 31. martda dogum yaptim ve 10 nisandada kardesimin dügünü vardi ve ben 10 günlük bebekle 6 saatlik yolu kendi arabamizla gittim
ve ben evlenirken kardesim bana 500 euro takmisti ama ben sadece 200 euro taktim ama kardesimin bunu hic sorun etmedi sen bu halde yanimda oldunya gerisi önemli degil diyede üstüne basa basa söyledi bence bunlar konu olmamali aile arasinda ama olabiliyormus demek
acaba kendi yegenin evlense yine ayni düsünce icinde olurmuydun gerci eminim bu soruyu sana yöneltmislerdir ama yorumlari okuyamadigimdan göremedim :)))

tabiki gideceksiniz düğüne her ne olursa olsun düğünü olan sizin kocanızın kardeşi ve böyle zamanlarda maddiyat çok ta sorun edilmemeli çünkü adı üstünde düğün bu hergün olmuyor ayrıca.. 'kardeşi'.... yedi kat yabancı değil ki lütfen biraz empati yapalım o zaman daha doğru kararlar verebilirsiniz..sevgiler...

1- Bu düğüne gidilir mi? İstenirse bal gibi gidilir.
2- Düğün tarihi kişilere göre mi ayarlanır? Hayır, düğün tarihi evlenecek çiftlerin durumlarına göre ayarlanır. En fazla anne babaya sorulur. 1. derecedende olsa her akrabanın fikrinin alınması gerekmez. Size uyan başkasına uymaz. Ortaya karmaşa çıkar.
3- Karşılıklı olarak aynı değerde altın mı takmak zorundasınız? Hayır, eliniz neye müsaitse onu takarsınız.
3- Çocukla gidilir mi? Gidilir. Ama zorlanacağınızı düşünüyorsanız siz gitmezsiniz, telefonla görümcenize durumunuzu anlatırsınız. Ama bir abi olarak eşinizin iki eli kandada olsa gitmesi gerekir. Açıkcası beni bu günümde sırf masraf oluyor diye yalnız bırakan abiyi ben hayatımdan silerim.
4- Borçluyken tekrar masraf yapılır mı? Gerekli durumda evet. Gerekirse tekrar borç alınır ve gereken yapılır. Eğer evlenen 2. derece akraba olsa tamam derim ama sonuçta eşinizin yeğeni.

Sen gitmesende eşin illaki gidecek sonuçta dayısıdır ve büyük bi engel yoksa gitmesi gerekir yarın öbür gün oğlunun sünneti olsa sende herkes gelsin istemez misin?
Ve sadece eşinde gitse 2,5 milyarlık altını takacak madem hem beklerler hemde eşim takmak ister diyosun yapacağın birşey yok malesef herşey karşılıklı yapılıyo bu devirde onlarda evlencek çocuğu olmasa emin ol o kadar altın takmazlardı size ama bekar başka çocuğu da varsa bileziği birine altını öbürüne şeklindede takabilir yada gramı biraz düşürebilirsiniz şimdiki aşırı pahallılaşma sebebiyle.
Bende düğünümü bikaç kişiye göre ayarlamaya çalışmıştım ama gününü sadece yoksa ay çoktan belliydi kendimize göre karar vermiştik birine uysa öbürüne uymuyo amcam ve halam için ayarlamıştım haftaiçi yapmak zorunda kalmıştık bu yüzden ne düğün salonu bulabildik nede eşimin başka şehirdeki arkadaşları gelebildiler şimdi pişmanım doğrusu keşke gününü bile kendim ayarlasaydım sonra onların çocuklarının nişanlandığını bile en son duyduk kış ortası evlendiler kimse kimseye göre ayarlamadı kendini üstüne üstlük ameliyat günü almıştım ve 2 gün öncesi düğünüydü kuzenimin 8 saatlik yolu o ağrılarla karda buzda gidemedim diye 2 yıldır küsler bize hediyemizi göndermiştik kabulde etmediler. Bide görümcem falan olsa mahkemelik olurmuşuz heralde.
Yani sizin gitmemeniz sadece yol parasından kar olur ama bence otobüslede gidebilirsiniz ben 12 saatlik yollarda bisürü bebek çocuk gördüm teyzem tedaviyle 2 çocuk sahibi olduğu üzerlerine titrediği halde otobüsle uzakta olsa heryere götürür onları bi akrabamız 18 saatlik yolu geldi çocuk otobüste dolaşmış koşmuş oynamış çok basit zararsız şuruplar var onlardan içirip uyumasınıda sağlayabilirsiniz ayrıca tam bayram zamanı olmadığı için bileti şimdiden alırsanız uçaklarda çok pahallı olmazlar uçaklada gidip dönebilirsiniz. Hem evde yalnız kalıp sinir olmayın hemde kendinize tavır aldırtmayın derim ben.

kafam karisti yahu
bu konunun icinde sanki iki ayri kisi konu acmis,

basliga cevap vereyim en iyisi
Bu dügüne gidilirmi?

agir hastalik olmadigi surece,
dogum zamani olmadigi sürece
maddi yönden durum müsayit oldugu surece gidilir canim

gurbetten turkiyeye 3 gun arabanin icinde sikisa sikisa coluk cocuk gidilebiliyosa,
12 saatlik yoldada mumkun olur

buda benim gorüsüm

sadece yazdıklarınızı okudum yorumları okumadım ona istinaden yazıyorum. Nasıl gitmemeyi düşünürsünüz anlamıyorum bu çok yanlış bişey sonuçta evlenen sizin görümceniz eşinizin ablası değil mi. O kadar takı takmazsınız olur biter ama gitmemek ne kadar ayıp. Bende ablası yerinde olsam ömrümce konuşmazdım her ikinizlede

çocuk yollarda perişan olur..

3 yaşından önce gereği yok..

eşiniz tek gitsin..

yada çok elzemse ( yani gitmemeniz çok büyük gümbürtülere neden olacaksa)

2 günlüğüne çocuksuz siz gidin..

ben de olsam giderdim.devlette çalışıyorsunuz mazeret izni alabilirsiniz.altın fiyatları bir hayli yüksek.onun yerine para verebilirsiniz yada bir beyaz eşyasını alabilirsiniz.

benim 7 aylık bebeğim vardı.aniden kardeşimin düğününe karar verildi.ocak ayının sonuna.halbuki yılbaşında gitmiştik memlekete.7 aylık bebeğim var aylardan kış demedim.yola çıktık kar yağıyordu.yarı yola geldik yol tıkanmış. üstelik yola çıkan son arabaymış bizimki. yol durumundan sonra diğer otobüslere izin verilmemiş. önümüzde sayısız araç 24 saat biz yolda kaldık.yiyecek birşey yok.allahtan bebeğim emiyordu ama ben açtım.yol üzerindeki köylüler hamur işleri yapıp tüm otobüslere dağıttılar.bir şekilde yol açıldı ve biz tam 24 saat sonra memlekete ulaştık.ama sonunda ulaştık.yani istedikten sonra kar-kış bile sorun değilama sizin kafanızda gitme isteği olmadığı için sorun ediyorsunuz

benim düğünüme çok sevdiğmi kuzenim bebeği küçük diye gelememişti özel arabaları ve maddi durumları iyi olduğu halde
ve ben ne alındım ne gücendim küçük çocuk yollarda perişan mı olsun?
biz sülalecek birbirimize bağlıyızdır ama şehirler değiştikçe mesafeler açıldıkça ve herkes kendi ailesini kurdukça her zaman herkes biraraya gelemiyor maalesef
imkanınız varsa sadece eşiniz gitsin
12 saat yol 1 yaşındaki bir çocuk için bence çok fazla

bir de bahsettiğiniz rakamlar çok fazla değil mi?
cidden bu harcamaları yapmak zorunda mısınız?
tatlı dille bu aralar sıkıntıda olduğunuzu birlikte olmayı çok istediğinizi ama bu seferlik böyle denk geldiğini anlatsanız?
buna rağmen anlamıyorsa o kendi problemi zaten; sizin değil
ayyaş adamın her dediğini kale almak gibi birşey çirkef kadının her dediğini kale almak

eşinizle hemfikir olup onu ikna edip böyle yapın derim

düğünü size göre tabiki ayarlayamazlar.
bu ay değil diğer ay bütçeniz rahatlasın.
her ay birşeyler çıkıyor zaten.
eşiniz gitsin. durumu açıklasın. bebekle gelemediğinizi.
bir bilezik taksın.
bebekleri olduğunda da yarım takarsınız olur biter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…