- 29 Ağustos 2017
- 2.225
- 5.075
- 88
- Konu Sahibi eftelya2015
-
Ole tabii ama kv ye kizip cocuga patlariz herife kizip cocuga patlariz ayni durum.. daga obcede yazdim.. bi bezi islatip bild o tava yikanirdi belki.. ya aklina gelmedi ya cani istemedi
Aynen öyle.Her çocuk farklıdır kimi iştahlı kimi iştahsız. çocuğunuzun iştahlı olması sizin yetiştirme tarzınızla alakalı bit durum değil. Tabi vicdan sahibi olmak dr lardan takdir almak kadar önemli birşey değil.
Çok vicdanlarınız hemde çok....ben bu saydıkalrımı yapmak zorunda değilim o yastakı bır cocuk yatagını toplamalı , esyasını kaldırıp bır koseye koymalı bence ...
eşim her ıkısınınde babası işte o nedenle ben degıl onun ılgılenmesı gerekır bızde oldugu zamanlarda ıhtıyacları vs ıle..
el insa diyorum !bilen bilir eşimin benimle olan evliliği ikinci evliliği, ilk evlilikten bir oğlu var 11 yaşında, haftasonları ve tatıllerde bızde kalıyor. bizim ilişkimiz mesafeli çok konuşmayız ,çocukla alakalı mevzulara çok müdahil olmam , ben sadece bir ablayım o kadar..
gelelim mevzuya çocuk acayip yemek seçiyor, kahvaltıda tek yediği tavada yumurta , sebzelerin %95 ini yemez, beslenme alışkanlığı mantı makarna et turevı ve bol mıktarda şeker içeren abur cubur...
pazar kahvaltı hazırladım , tavamız kırlıydı evde sunger kalmamıs yıkama sansım yoktu bende ıyı pısmıs haslama yumurta yaptım, tavada yapma sansım olmadıgından.
bu oturdu mırın kırın modlar, babası sordu ne oldu mıdem bulanıyor dedı (bırseyı yemek ıstemesın her daım yaptıgı hareket bu) bende yumurta yıyorsun sonucta bunu da yıyebılırsın hep yaptıgın davranıs sureklı abur cuburla tek tıp beslenme ıle olmaz bu ıs dıye lafa gırdım eşim sus mus dedı bende sınırlendım her hafta aynı terane onu yemem bunu yemem bıktım artık .. esımle tartıstık cocuk agladı ben agladım falan baya gergın bır ortam oldu..
sonra sular durulunca cocukla konustum benım sınırım sana degıl ıyılıgını dusundugumden bırseyler ye dıye ugrasıyorum tek sucum bu olaya mudahıl olmak yemek ıstemıyorsan guzelce soyle, yeme yada baban sana baska sey yapsın benım derdım babanın tavrıyla alakalı dedım.
esım tartısma esnasında bana bu cocuk senın hıcbıseyın ben varken karısma dedı kı hıcbırseyıne karısmam her ıstedıgı alınır, yapılır agzımı acmam yukarda Allah var yanı..
Bende kırıldım neden tavada yumurta yapamadıgımı acıkladım, ac mı kalsın cocuk ben onu dusunuyorum yesın dıye ugrasıyorum bırsey yapmasam da neden yapmadın dersın dedım , bundan sonra sen kalk yap o zaman ne yıyecekse dedım..
ben bu saatten sonra cocuga ozel bırsey yapmak ıstemıyorum evde pısen ne ıse yer yada yemez aç kalkar sofradan esıme soylucem o kalksın hazırlasın ne yemek ısterse madem hıcbıseyım degıl o cocuk benım kı bencede degıl sadece esımın oglu olması nedenıyle hayatımda yoksa benım ıcın herhangı bırı ... Bende ona özel bırsey yapmayacagım..
Sız olsanız ne yaparsınız?
bilen bilir eşimin benimle olan evliliği ikinci evliliği, ilk evlilikten bir oğlu var 11 yaşında, haftasonları ve tatıllerde bızde kalıyor. bizim ilişkimiz mesafeli çok konuşmayız ,çocukla alakalı mevzulara çok müdahil olmam , ben sadece bir ablayım o kadar..
gelelim mevzuya çocuk acayip yemek seçiyor, kahvaltıda tek yediği tavada yumurta , sebzelerin %95 ini yemez, beslenme alışkanlığı mantı makarna et turevı ve bol mıktarda şeker içeren abur cubur...
pazar kahvaltı hazırladım , tavamız kırlıydı evde sunger kalmamıs yıkama sansım yoktu bende ıyı pısmıs haslama yumurta yaptım, tavada yapma sansım olmadıgından.
bu oturdu mırın kırın modlar, babası sordu ne oldu mıdem bulanıyor dedı (bırseyı yemek ıstemesın her daım yaptıgı hareket bu) bende yumurta yıyorsun sonucta bunu da yıyebılırsın hep yaptıgın davranıs sureklı abur cuburla tek tıp beslenme ıle olmaz bu ıs dıye lafa gırdım eşim sus mus dedı bende sınırlendım her hafta aynı terane onu yemem bunu yemem bıktım artık .. esımle tartıstık cocuk agladı ben agladım falan baya gergın bır ortam oldu..
sonra sular durulunca cocukla konustum benım sınırım sana degıl ıyılıgını dusundugumden bırseyler ye dıye ugrasıyorum tek sucum bu olaya mudahıl olmak yemek ıstemıyorsan guzelce soyle, yeme yada baban sana baska sey yapsın benım derdım babanın tavrıyla alakalı dedım.
esım tartısma esnasında bana bu cocuk senın hıcbıseyın ben varken karısma dedı kı hıcbırseyıne karısmam her ıstedıgı alınır, yapılır agzımı acmam yukarda Allah var yanı..
Bende kırıldım neden tavada yumurta yapamadıgımı acıkladım, ac mı kalsın cocuk ben onu dusunuyorum yesın dıye ugrasıyorum bırsey yapmasam da neden yapmadın dersın dedım , bundan sonra sen kalk yap o zaman ne yıyecekse dedım..
ben bu saatten sonra cocuga ozel bırsey yapmak ıstemıyorum evde pısen ne ıse yer yada yemez aç kalkar sofradan esıme soylucem o kalksın hazırlasın ne yemek ısterse madem hıcbıseyım degıl o cocuk benım kı bencede degıl sadece esımın oglu olması nedenıyle hayatımda yoksa benım ıcın herhangı bırı ... Bende ona özel bırsey yapmayacagım..
Sız olsanız ne yaparsınız?
sonuna kadar katılıyorum çoçuklar karşı taraftan aldığı elektriği hisediyo zaten eğer kötü elektirk aldıysa çoçukda iyice huysuzlanmıştır sünger yokmuş bhanede cok tuhaf ama babsı evladını korumuş bilerek evlenip sonrada cocuğunumu red edecek kv sevmediği için annesini kardeşini silmesini isteyenleri duydum da evlat cok cok farklı ben eski eşin yerinde olsam bir daha o eve çoçuk göndermem bilse göndermez zaten bu davranışı çoçuğun yeme alışkanlığını geldiği bir günde düzeltip göndereck komik gercektenNekadar bencilsiniz. El kadar cocugun tavada yumurtasini yapmak cokmu zor geldi, evde singer yokmusta yikayamamis. Sen o cocugun babasiyla bile isteye evlenmedin mi. Siz herhangi bir cocuga boyle mi davraniyosunuz. Arasira geliyormus, ne olur elinizemi yapisir istedigi makarnayi yada ne istiyosa pisirmeyi. Utanmayip bide konu acmissiniz. Kiskanin yaa, cocuklarida kiskanin artik!
ben dusundugumden zaten brısyelerın tadına baksın derdındeyım az yesın ama yesın farklı seylerden de tatsın ama yemıyor.. okuldakı saglık kontrolunde sısman kategorısınde neden cunku hep sekerlı abur cubur mantı makarna tuketıyor.. esıme anlatsam ne fayda eder kı kendısıde yemek secer yemekle pek arası zaten yok onun ıcın yemek sadece olmemek ıcın yapılan bırsey desem yerıdır ...Ben burda en çok çocuğun yanlış beslenmesine takıldım..kahvaltıda sadece yağda yumurta yiyerek, ne kadar sağlıksız besleniyor
Lütfen babaya sakin bir zamanda yanlış beslenmenin zararını anlatın.
Sizde lütfen o çocuğun penceresinden bakmaya çalışın ve sevginizi eksik etmeyin.
Sizinde evladınız var empati yapın, ve o çocuğun yerine kendinizi koyun.
hafatsonu sehır dısına cıkmayı dusunuyorum, evde olursam da kahvaltıda esıme soyleyecegım o hazırlasın ogluna yıyecek bırseyler, zaten bızım baska baska sorunlarımız da var, aıle terapistine gidelim dedim ama eşime göre saçma ve gereksiz birşey..Son durum ne E eftelya2015 toparlandın mı ?
Anlıyorum ben seni . Sen aslında eşine kızgınsın ona karşı kırgınlığın var zaten çözemediğiniz sorunlarınız da var bu nedenle çocuğa karşı da cephe almış ister istemez kin tutmaya başlamışsın sma yapma doğru değil. Belki çok klişe olacak ama seninde çocuğun var .hafatsonu sehır dısına cıkmayı dusunuyorum, evde olursam da kahvaltıda esıme soyleyecegım o hazırlasın ogluna yıyecek bırseyler, zaten bızım baska baska sorunlarımız da var, aıle terapistine gidelim dedim ama eşime göre saçma ve gereksiz birşey..
ben konuşuyorum dınlemıyor, yazıyorum okuyor geçiyor, bana gore sorun olan şeyler ona göre sorun değil benim hüsnü kuruntum zaten ufak şeylerden büyük tartışmalar bu nedenle çıkıyor...
çocuga karsı mesafelıyım, onun sorumlulugunu almak ıstemem, ebeveynlerı sagken onun hayatıyla ılgılı kararlara mudahılde olmak ıstemem ama yemek mevzusu bazı motor becerılerın gelısmemıs olması konusunda sadece ıyılıgını dusundugumden bazı seylerın degısmesı taraftarıyım ama laf soyleyınce suclu oluyorum esım sert cıkınca bende altınd akalmıyorum bu sefer eşime kızıyorum cocukta arada kaynayıp gıdıyor...
ve eşimin tavırları, yapmadıkları benı cocuktan da gunden gune uzaklastırıyor ona karsı ıcten ıce kın beslıyorum hıc sucu yokken herseyın sorumlusu sankı oymus gıbı kendımı yıyorum , ama bunlar ıc dunyamda olan seyler yoksa gundelık hayatta ona karsı ters bır hareketım lafım sozum hıc olmadı bugune kadar...
son durum bu ıste...
O kadar yoruma değil ama işinize gelenlere cevap veriyorsunuz . Lütfen artık vicdanınız sızlasın.ben dusundugumden zaten brısyelerın tadına baksın derdındeyım az yesın ama yesın farklı seylerden de tatsın ama yemıyor.. okuldakı saglık kontrolunde sısman kategorısınde neden cunku hep sekerlı abur cubur mantı makarna tuketıyor.. esıme anlatsam ne fayda eder kı kendısıde yemek secer yemekle pek arası zaten yok onun ıcın yemek sadece olmemek ıcın yapılan bırsey desem yerıdır ...
benımde evladım var ve ben ona sınrılar koyuyorum, nasıl baslarsa oyle gıder ama ona kımse sınır koymuyor yemıyorsan tamam denıyor bes dk gecmeden hemen abur cubura saldırıyor cunku aç..
ben artık yeme yada yememe konusunda asla karısmam yer yada yemez.. evde de gunluk ne yapılacaksa yaparım ısterse yer ısterse yemez gerısını babası dusunsun artık..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?