bu durumda ne yapmalı?

Kendi çocuğun olsa ağzına geleni sayarsın dert olmaz ama bu durumda dert oluyor malesef. Çocuğa da yazık piskolojisi nasıldır Allah bilir. Size de yazık. 11 yaşında bir çocuğun huyları değişmez herhalde sevdiği yemekleri yaparsanız en azında huzursuzluk çıkmaz. Zaten altı üstü yumurta yiyormuş gene kolaymış

Çocuğu sevmiyorsunuz mu yazacaktınız ?

Ayrica o bana Anne diyor.
Bende ona oglum :)
Kendi kizima bir tane aliyorsam
Ona iki tane aliyorum
O ,ondan once vardi cünkü hayatimizda

23 yaşında oğlum var.yumurtayı rafadan sever.lop olsun yemez,bırakır.nasılsa yumurta yiyorsun ye bunu diyemiyorum .
sizin kendi canınızdan,kanınızdan kendi yetiştirdiğiniz çocuk bile neler yapabilir ki bu çocuk devamlı sizinle yaşamıyor.geldiği günler kırıverin tavaya yumurtayı sonuçta zor bir şey değil.

haa bu arada ben evime gelen misafirler neyi seviyorsa ona göre hazırlık yapıyorum.ne olursa olsun evime gelenler aç kalsın istemem.eskidenmiş misafir umduğunu değil bulduğunu yer lafı.habersiz gelindiği için söylenmiş bir söz

Tamamda çocuğun sorumluluğu konu sahibinde değil ki hatta tamamiyle alakasız . Tek yapacağı çocuk geldiği zaman sevdiği yemekleri yapmak bu kadar. Bir tava yıkamak inan zor değil.
Az once camasirini katlamaktan yatak toplamaktan elin yapismayacagindan bahsediyodunuz simdi sadece yemek diyosunuz :)

Özel şeyler yapmak yerine masada ne varsa onu yemeli cocuk yoksa daha cok naza cekecektir kendini ve daha cok yememeye meyilli olacaktır. Hatta ilgi çekmek için bile kullanabilir bunu. Eşinizin çocuğu için söylemiyorum her hangi bi çocuk için soyluyorum . Madem karışma diyor eşiniz karısmayın canınızın kiymetini bilin .

Konu sahibi bence siz babaya sinirlenmissiniz, cekemediginiz kisi esiniz,cocukla alakasi yok olayin ama ona patlamissiniz gibi geldi bana.
Esiniz oglunun esyalarina goz kulak olsa,yatagini toplasa,arada sirada kalkip pazar kahvatisini hazirlasa siz boyle bikkin olmazsiniz bence. Hatayi esinizde arayin. Sonucta bu cocukla aranizdaki kopru o. Ben esinizin tavirlarini haksiz buldum,sizi de dolayli yoldan sinirlenmis.

Az once camasirini katlamaktan yatak toplamaktan elin yapismayacagindan bahsediyodunuz simdi sadece yemek diyosunuz :)
Yorumlarıma tekrar bakın çamaşır, yatak gibi yorumlar yapmadım. Evet konu yumurtadan çıkmış ve ben ona yorum yaptım. Evet tekrar tekrar söylüyorum bir çocuğa tavayı yıkayıp yumurta kırmak zor olmamalı, değil de zaten. Konuyu yatak toplamaya getirdiniz madem ona da yorum yapayım, çocuğu olduğunu bilerek evlendi konu sahibi heralde değil mi hafta da 1 de olsa bu işleri yapacağını biliyordu zaten neden şimdi şikayetçi?

Sen degilmiydin o yorumu yapan? Yanlis gormus olabilirim..bencede zor degil ama sorun zaten babasi cocuk degil gibi.. kabak cocuga patlamis o ayri

Sen degilmiydin o yorumu yapan? Yanlis gormus olabilirim..bencede zor degil ama sorun zaten babasi cocuk degil gibi.. kabak cocuga patlamis o ayri
Evet aynen bende bunu söylemek istiyorum işte. Bunun sorumlusu çocuk değil ve cezasını çocuğa kesmeye niyetli. Bu çok yanlış.

Evet aynen bende bunu söylemek istiyorum işte. Bunun sorumlusu çocuk değil ve cezasını çocuğa kesmeye niyetli. Bu çok yanlış.
Ole tabii ama kv ye kizip cocuga patlariz herife kizip cocuga patlariz ayni durum.. daga obcede yazdim.. bi bezi islatip bild o tava yikanirdi belki.. ya aklina gelmedi ya cani istemedi

Ben burda en çok çocuğun yanlış beslenmesine takıldım..kahvaltıda sadece yağda yumurta yiyerek, ne kadar sağlıksız besleniyor

Lütfen babaya sakin bir zamanda yanlış beslenmenin zararını anlatın.
Sizde lütfen o çocuğun penceresinden bakmaya çalışın ve sevginizi eksik etmeyin.
Sizinde evladınız var empati yapın, ve o çocuğun yerine kendinizi koyun.

Ole tabii ama kv ye kizip cocuga patlariz herife kizip cocuga patlariz ayni durum.. daga obcede yazdim.. bi bezi islatip bild o tava yikanirdi belki.. ya aklina gelmedi ya cani istemedi
daha olmadı markete gidip sünger bile alınırdı,kendi çocuğumuz olsa
oğlum 7-8 yaşlarındaydı.çok yemek ayırırdı,halende ayırır.akşam yaptıklarımı yemek istemedi,başka bir şey istedi hayır dedim.kalktı sofradan aç uyudu.ben hiç uyumadım vijdan azabından.kalktım sevdiği şeyler hazırladım kahvaltıya

Benimde kizim haslanmis yumurta yemez.cocuk bu.ole istiyorsa tavada yaparim hergun yeter ki yesin.
Tava kirli sunger yok yikayamadim dusunceniz zaten oz annenin dusuncesi olmaz.sizde elbette kendi çocuğunuz gibi davranamayabilirsiniz ama esinize bozulup cocugun karşısında aglamaniz hatali bence.

merak etmeyin bir şey olmuyor aynen böyle sadece tavada yumurta yiyerek büyüyen bir tanıdığım var gayet sağlıklı.

En tahammül edemediğim şey yemek seçen çocuk. Yeğenlerim böyle ve psikolojik baskı uyguluyolar resmen, istemediği yemek olunca bilerek kusuyor. Ama başka zaman ben yaptıysam tıpış tıpış yiyor.

Ben de aynı tepkiyi verirdim diye düşünüyorum ama bir de ortada üvey anne durumu var. Dediğiniz gibi kalksın eşiniz hazırlasın görsün nasıl cinnetlik bir durum.

Bir yapar iki yapar üçüncüye o çocukla tartışmaya başlar.

Konunun başında size hak verdim ama yorumlarınızı okudukça maalesef sizi haksız buldum.
Gelelim, yemezse yemesin, aç kalınca yer mantığındaki arkadaşlara. Bu mantığınız sizinle 7/24 beraber olan çocuklar için geçerli olabilir ama haftada 1-2 gün gelen çocuk için asla geçerli değildir.
Bırakın eşinizin çocuğu olduğunu yahu tanrı misafiri der insan gene katlanır. 11 yaş öyle sorumluluk alacak kadar büyük bir yaş değildir.
Burada 20 küsür yaşındakilerin yaptığı hatayı hoş görüyoruz da neden, 11 yaşındaki çocuğa kalkıp yemeğini kendi yapsın sorumluluk alacak kadar büyümüş diyebilecek kadar vicdanları köreltiyoruz anlamıyorum.
Konu sahibinin eşi baştan sona haksız ve eşe olan kızgınlık çocuğun üstüne yıkılmış durumda. Ya da konu sahibinin yorumlarından yola çıkarak söylüyorum ki çocuğa kötü davranıyorsunuz ve baba müdahale etmek zorunda kalıyor.
İşin gerçeğini maalesef bilemiyoruz ve tek taraflı dinliyoruz.
Şu sünger olayına gelince, valla süngerim yoksa ve acil tavaya, tencereye vs. ihtiyacım varsa ben mutfakta bulundurduğum sarı bezle yıkarım bulaşığı. Eskiden sünger mi varmış diyesi geliyor insanın. Yani yumurta yapmamak için bir bahane değil ne yazık ki. Kendi çocuğumuz olsa asllaaaaaa böyle davranmayız.
Kimse bana "ben yapmam, otursun yaptığımı yesin, yemezse aç kalksın" demesin inanmam çünkü.

Katılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…