- 14 Mart 2009
- 2.206
- 1.934
- 333
- 35
- Konu Sahibi eftelya2015
-
Çocuğu sevmiyorsunuz mu yazacaktınız ?ben olsam tava kirli sünger bitti vs vs bahanesiyle zorla cocuğa yemediği bir şeyi yedirmeye uğraşmam.
ayrıca banane yerse yer yemezse aç kalır mantığına giremem de muhtemelen :)
çocuğu seviyorsunuz belli ki. muhtemelen o da sizi sevmiyordur.
O öz babası ise ve size de "anne" dedirtiyorsa o çocuk neden babanne ellerinde büyüyor? Bir yerlerde yanlışlık yok mu yani?
Çok üzülüyorum yetişkinlerin yaptığı saçmalıklar çocuklara patlıyor. Ufacık bir şımarıklık hakları yok. Küçücük yaşlarda olgunluk bekleniyor yapmayınca yüzlerine patlıyor..
Allah yardımcıları olsun nerede varsa bu annesi babası hayattayken öksüz ve yetim kalan çocukların..
Aynen yanlis yazmisim..Çocuğu sevmiyorsunuz mu yazacaktınız ?
Az once camasirini katlamaktan yatak toplamaktan elin yapismayacagindan bahsediyodunuz simdi sadece yemek diyosunuz :)Tamamda çocuğun sorumluluğu konu sahibinde değil ki hatta tamamiyle alakasız . Tek yapacağı çocuk geldiği zaman sevdiği yemekleri yapmak bu kadar. Bir tava yıkamak inan zor değil.
bilen bilir eşimin benimle olan evliliği ikinci evliliği, ilk evlilikten bir oğlu var 11 yaşında, haftasonları ve tatıllerde bızde kalıyor. bizim ilişkimiz mesafeli çok konuşmayız ,çocukla alakalı mevzulara çok müdahil olmam , ben sadece bir ablayım o kadar..
gelelim mevzuya çocuk acayip yemek seçiyor, kahvaltıda tek yediği tavada yumurta , sebzelerin %95 ini yemez, beslenme alışkanlığı mantı makarna et turevı ve bol mıktarda şeker içeren abur cubur...
pazar kahvaltı hazırladım , tavamız kırlıydı evde sunger kalmamıs yıkama sansım yoktu bende ıyı pısmıs haslama yumurta yaptım, tavada yapma sansım olmadıgından.
bu oturdu mırın kırın modlar, babası sordu ne oldu mıdem bulanıyor dedı (bırseyı yemek ıstemesın her daım yaptıgı hareket bu) bende yumurta yıyorsun sonucta bunu da yıyebılırsın hep yaptıgın davranıs sureklı abur cuburla tek tıp beslenme ıle olmaz bu ıs dıye lafa gırdım eşim sus mus dedı bende sınırlendım her hafta aynı terane onu yemem bunu yemem bıktım artık .. esımle tartıstık cocuk agladı ben agladım falan baya gergın bır ortam oldu..
sonra sular durulunca cocukla konustum benım sınırım sana degıl ıyılıgını dusundugumden bırseyler ye dıye ugrasıyorum tek sucum bu olaya mudahıl olmak yemek ıstemıyorsan guzelce soyle, yeme yada baban sana baska sey yapsın benım derdım babanın tavrıyla alakalı dedım.
esım tartısma esnasında bana bu cocuk senın hıcbıseyın ben varken karısma dedı kı hıcbırseyıne karısmam her ıstedıgı alınır, yapılır agzımı acmam yukarda Allah var yanı..
Bende kırıldım neden tavada yumurta yapamadıgımı acıkladım, ac mı kalsın cocuk ben onu dusunuyorum yesın dıye ugrasıyorum bırsey yapmasam da neden yapmadın dersın dedım , bundan sonra sen kalk yap o zaman ne yıyecekse dedım..
ben bu saatten sonra cocuga ozel bırsey yapmak ıstemıyorum evde pısen ne ıse yer yada yemez aç kalkar sofradan esıme soylucem o kalksın hazırlasın ne yemek ısterse madem hıcbıseyım degıl o cocuk benım kı bencede degıl sadece esımın oglu olması nedenıyle hayatımda yoksa benım ıcın herhangı bırı ... Bende ona özel bırsey yapmayacagım..
Sız olsanız ne yaparsınız?
bilen bilir eşimin benimle olan evliliği ikinci evliliği, ilk evlilikten bir oğlu var 11 yaşında, haftasonları ve tatıllerde bızde kalıyor. bizim ilişkimiz mesafeli çok konuşmayız ,çocukla alakalı mevzulara çok müdahil olmam , ben sadece bir ablayım o kadar..
gelelim mevzuya çocuk acayip yemek seçiyor, kahvaltıda tek yediği tavada yumurta , sebzelerin %95 ini yemez, beslenme alışkanlığı mantı makarna et turevı ve bol mıktarda şeker içeren abur cubur...
pazar kahvaltı hazırladım , tavamız kırlıydı evde sunger kalmamıs yıkama sansım yoktu bende ıyı pısmıs haslama yumurta yaptım, tavada yapma sansım olmadıgından.
bu oturdu mırın kırın modlar, babası sordu ne oldu mıdem bulanıyor dedı (bırseyı yemek ıstemesın her daım yaptıgı hareket bu) bende yumurta yıyorsun sonucta bunu da yıyebılırsın hep yaptıgın davranıs sureklı abur cuburla tek tıp beslenme ıle olmaz bu ıs dıye lafa gırdım eşim sus mus dedı bende sınırlendım her hafta aynı terane onu yemem bunu yemem bıktım artık .. esımle tartıstık cocuk agladı ben agladım falan baya gergın bır ortam oldu..
sonra sular durulunca cocukla konustum benım sınırım sana degıl ıyılıgını dusundugumden bırseyler ye dıye ugrasıyorum tek sucum bu olaya mudahıl olmak yemek ıstemıyorsan guzelce soyle, yeme yada baban sana baska sey yapsın benım derdım babanın tavrıyla alakalı dedım.
esım tartısma esnasında bana bu cocuk senın hıcbıseyın ben varken karısma dedı kı hıcbırseyıne karısmam her ıstedıgı alınır, yapılır agzımı acmam yukarda Allah var yanı..
Bende kırıldım neden tavada yumurta yapamadıgımı acıkladım, ac mı kalsın cocuk ben onu dusunuyorum yesın dıye ugrasıyorum bırsey yapmasam da neden yapmadın dersın dedım , bundan sonra sen kalk yap o zaman ne yıyecekse dedım..
ben bu saatten sonra cocuga ozel bırsey yapmak ıstemıyorum evde pısen ne ıse yer yada yemez aç kalkar sofradan esıme soylucem o kalksın hazırlasın ne yemek ısterse madem hıcbıseyım degıl o cocuk benım kı bencede degıl sadece esımın oglu olması nedenıyle hayatımda yoksa benım ıcın herhangı bırı ... Bende ona özel bırsey yapmayacagım..
Sız olsanız ne yaparsınız?
Yorumlarıma tekrar bakın çamaşır, yatak gibi yorumlar yapmadım. Evet konu yumurtadan çıkmış ve ben ona yorum yaptım. Evet tekrar tekrar söylüyorum bir çocuğa tavayı yıkayıp yumurta kırmak zor olmamalı, değil de zaten. Konuyu yatak toplamaya getirdiniz madem ona da yorum yapayım, çocuğu olduğunu bilerek evlendi konu sahibi heralde değil mi hafta da 1 de olsa bu işleri yapacağını biliyordu zaten neden şimdi şikayetçi?Az once camasirini katlamaktan yatak toplamaktan elin yapismayacagindan bahsediyodunuz simdi sadece yemek diyosunuz :)
Sen degilmiydin o yorumu yapan? Yanlis gormus olabilirim..bencede zor degil ama sorun zaten babasi cocuk degil gibi.. kabak cocuga patlamis o ayriYorumlarıma tekrar bakın çamaşır, yatak gibi yorumlar yapmadım. Evet konu yumurtadan çıkmış ve ben ona yorum yaptım. Evet tekrar tekrar söylüyorum bir çocuğa tavayı yıkayıp yumurta kırmak zor olmamalı, değil de zaten. Konuyu yatak toplamaya getirdiniz madem ona da yorum yapayım, çocuğu olduğunu bilerek evlendi konu sahibi heralde değil mi hafta da 1 de olsa bu işleri yapacağını biliyordu zaten neden şimdi şikayetçi?
Evet aynen bende bunu söylemek istiyorum işte. Bunun sorumlusu çocuk değil ve cezasını çocuğa kesmeye niyetli. Bu çok yanlış.Sen degilmiydin o yorumu yapan? Yanlis gormus olabilirim..bencede zor degil ama sorun zaten babasi cocuk degil gibi.. kabak cocuga patlamis o ayri
Ole tabii ama kv ye kizip cocuga patlariz herife kizip cocuga patlariz ayni durum.. daga obcede yazdim.. bi bezi islatip bild o tava yikanirdi belki.. ya aklina gelmedi ya cani istemediEvet aynen bende bunu söylemek istiyorum işte. Bunun sorumlusu çocuk değil ve cezasını çocuğa kesmeye niyetli. Bu çok yanlış.
daha olmadı markete gidip sünger bile alınırdı,kendi çocuğumuz olsaOle tabii ama kv ye kizip cocuga patlariz herife kizip cocuga patlariz ayni durum.. daga obcede yazdim.. bi bezi islatip bild o tava yikanirdi belki.. ya aklina gelmedi ya cani istemedi
merak etmeyin bir şey olmuyor aynen böyle sadece tavada yumurta yiyerek büyüyen bir tanıdığım var gayet sağlıklı.Ben burda en çok çocuğun yanlış beslenmesine takıldım..kahvaltıda sadece yağda yumurta yiyerek, ne kadar sağlıksız besleniyor
Lütfen babaya sakin bir zamanda yanlış beslenmenin zararını anlatın.
Sizde lütfen o çocuğun penceresinden bakmaya çalışın ve sevginizi eksik etmeyin.
Sizinde evladınız var empati yapın, ve o çocuğun yerine kendinizi koyun.
KatılıyorumKonunun başında size hak verdim ama yorumlarınızı okudukça maalesef sizi haksız buldum.
Gelelim, yemezse yemesin, aç kalınca yer mantığındaki arkadaşlara. Bu mantığınız sizinle 7/24 beraber olan çocuklar için geçerli olabilir ama haftada 1-2 gün gelen çocuk için asla geçerli değildir.
Bırakın eşinizin çocuğu olduğunu yahu tanrı misafiri der insan gene katlanır. 11 yaş öyle sorumluluk alacak kadar büyük bir yaş değildir.
Burada 20 küsür yaşındakilerin yaptığı hatayı hoş görüyoruz da neden, 11 yaşındaki çocuğa kalkıp yemeğini kendi yapsın sorumluluk alacak kadar büyümüş diyebilecek kadar vicdanları köreltiyoruz anlamıyorum.
Konu sahibinin eşi baştan sona haksız ve eşe olan kızgınlık çocuğun üstüne yıkılmış durumda. Ya da konu sahibinin yorumlarından yola çıkarak söylüyorum ki çocuğa kötü davranıyorsunuz ve baba müdahale etmek zorunda kalıyor.
İşin gerçeğini maalesef bilemiyoruz ve tek taraflı dinliyoruz.
Şu sünger olayına gelince, valla süngerim yoksa ve acil tavaya, tencereye vs. ihtiyacım varsa ben mutfakta bulundurduğum sarı bezle yıkarım bulaşığı. Eskiden sünger mi varmış diyesi geliyor insanın. Yani yumurta yapmamak için bir bahane değil ne yazık ki. Kendi çocuğumuz olsa asllaaaaaa böyle davranmayız.
Kimse bana "ben yapmam, otursun yaptığımı yesin, yemezse aç kalksın" demesin inanmam çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?