Bu durumda olanlar nasıl davranıyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bitter64

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
1.916
548
123
Herkesin ekonomik durumu aynı değil biliyoruz. Lakin bu içimde bir yaradır neden derseniz kısaca özet geçeyim. Babam hep istikrarsız calısan bir adam oldu son birkac yıldır hepten calısma hevesi yok. Kıt kanaat gecindik ve 2 odalı bir evde büyüdük kardeşimle. Hala aynı evdeyiz güneş görmüyor giriş kat. Küçükken yaşadığım sorunlar eve arkadas getirmemek oldu annem de getirme görmesinler derdi fakirliğimizi. Sınıfımda zaten benim durumumda kimse yoktu . Yıllar gecti biz hala fakiriz malesef . Cok şükür okudum 3 yıldır calsııyırum kenara biraz para attım. Eve yardım yaptım ettim. Ama hala fakiriz. Herseyi sırtlanamam memur değilim . Babam da hala bir calısıyor bir calısmıyor. Ne odam oldu kendime ait ne bir alanım. Ev sobalı soguk zamanlarda ders calistim yıllarca diğer odada. Bu şartlarda yasıyorum malesef baska eve cıkabilirisn diyeceksiniz malesef burası ucuz diye hala burdayız gidersek kiralar cok uçuk fiyatta ve ihale bana kalacak gibi.
Şimdiki sorun ise su biriyle tanıstıgımı düşünüyorum utanıp sıkılıyorum gercekten babamın sorumsuz olmasından bu devirde hala böyle bir evde eyaşamaktan. Biliyorum daha kötü durumda insanlar var ama neden iyi olmayalım ki diyor insan temiz ferah bir ev en büyük hayalim. Mesela şimdi bir cocukla konusmaya basladım annemlerin uzaktan tanıdığı bir ailenin oğlu. Aile cok zengin cocuk evlatlık ama biliyor mu bilmiyorum. Biz tesadüf sosyal medyadan karşılasıp konusmaya başladık yarın buluşacağız. Audi filan kullanan biri mesela bana diyor ki araba aldım sana işe giderken yok diyorum alamam niye diyor mesela yine aynı hisler utanma sıkılma arabaya kalana kadar bilsen diyorum içimden. Utanmak istemem ailemi seçme şansım yoktu ama cidden insanı içten içe sıkıyor . Düşünüyorum böyle zengin bir cocuk bana neden baksın isteme olur bişe olur ilerde evim küçücük eski sobalı . Ya gercekten dert değil sanabilir bazıları ama dert işte yaşam alanın kısıtlı ve zor şartlar altında yaşıyoruz. Bu durumda olan varmı sevgilisi olup evlenme durumuna gelince nasıl gelişti olaylar merak ediyorum :(

Canım benim zengin insan niye sana bakmasın. Aşk bu sen zengin olsan fakir birine aşık olamaz mıydın ? Kural mı var. Utanacak bir şeyin yok. Çalıp çırpsaydın o zaman utanman gerekirdi. Kimin ne kadar kazandığı inan bana normal bir insanın bakacağı bir şey değil. Kendi emeğiyle kazanan, onurlu yaşayan herkes aynı seviyede benim için. Maddiyatı hiç dert etme sakın saklama ihtiyacına da girme. İnşallah yolunda gider her şeyin.

Bizde durumlar birbirine yakındı ama bizim ev kira onlarınsa kendilerine ait evleri başka mülkleri de vardı. Ben de bazen kafama taktım acaba durumu daha iyi diye mi onunla evlenmek istedim zanneder filan diye ama hiç de öyle olmadı. Kafanı boşuna yorma olduğun gibi davran beğenen öyle beğensin herşeyinle.
Ayrıca ailenin durumunu kafana takıp durma ömür boyu aynı ortamda yaşamayacaksın. Kendi evin düzenin olacak elbette.
Kendi düzenin olduğunda da zamanla anlayacaksın ki senin asıl hayatın kendi seçtiğin kurduğun düzen aslında. Yani anne babayı,ortamı biz seçemiyoruz ama sonraki hayatı seçebiliyoruz. Bu yüzden neden seçeceğin hayatı da kaygıların yüzünden elinle itesin ki?

Kendinizi, ailenizi, güneş görmeyen evinizi sevin ve utanmayın. Bugün utandığınız şeylerden dolayı yarın kendinizden ve düşüncelerinizden utanabilirsiniz.

Bence konu sahibinin utandığı bir konu yok. Sadece babasının kendi eliyle oluşurduğu yetersizliği eleştirmiş. Çocuk olarak da eleştirme hakkı var çünkü bir baba keyfi olarak işe gidip gelemez. Hastalık olur engel olur anlarım keyfiyeti kabul edemem. Konu bu yani

Benim ailemin durumu cok iyi kucuk bir sehirde cok bilinen bir aile. Esimin ailesi ose babasi ayni senin baban gibi aman burasi batacak, aman burasi kapanacak diye diye eerkenden de emekli olmus oturdugu koltugu bile cokertecek tembellikte bir adam. Akli da karida kizda. Esimin bir yatagi bile olmamis ev suan dokuluyor. Tek fark kendi evleri ve bir civi bile cakamiyorlar. Ama biz sevdik birbirimizi. Esim disini tirnagina takti calisti cabaladi halen daha da calisir. Bu hayatta hersey gecici mal mulk seveceksen beraber ol. Durumunu da anlat. Eger seni suanda kucumseyecekse evlendiginde daha da zorlanirsin.

Bence konu sahibinin utandığı bir konu yok. Sadece babasının kendi eliyle oluşurduğu yetersizliği eleştirmiş. Çocuk olarak da eleştirme hakkı var çünkü bir baba keyfi olarak işe gidip gelemez. Hastalık olur engel olur anlarım keyfiyeti kabul edemem. Konu bu yani
Konu sahibi utandığı şeyleri çok net bir şekilde belirtmiş ve ben ona binaen yazdım. Keşke herkes hakettiği hayatı yaşasa ama bu sistemde mümkün değil. Konu sahibinin bunları hissetmemesini canı gönülden dilerdim.

hiç dert etmeyin, sonuçta dizilerdeki gibi zengin çocuğu kendine aşık edip fakir aile kızı olmadığınız yalanını söylemiyorsunuz. çocuk da farkındadır. umarım hayallerinizdeki eve kavuşursunuz. ama dert etmeyin bunu bilecekler selena aslı yenge değillerse tabi :D şaka bir yana, üzüldüm açıkçası halinize. yapacak bir sey yok sırf söz için sizin eve gelecekler diye başka eve kiraya çıkmazsınız sanırım

Konu sahibi utandığı şeyleri çok net bir şekilde belirtmiş ve ben ona binaen yazdım. Keşke herkes hakettiği hayatı yaşasa ama bu sistemde mümkün değil. Konu sahibinin bunları hissetmemesini canı gönülden dilerdim.

Utancı varsa da sebep olarak babayı görüyordur, etraftakilerle kıyaslıyordur. Babaya güvenememek bir kız çocuğu için çok kötüdür,iç dünyasında kendine bile güvensiz olur insan. Benim babam da hep çalışırdı ama parasının hayrı bir olsa iki olmazdı. Diğer insanların babalarıyla kıyaslardım üzülürdüm. Güzel bir kız olmama rağmen kendimi güzel de olsam eksik hissederdim duygusal anlamda. Babanın verdiği güvenle yetişen insanlar kendine de güveniyor,gelecekten korkmuyorlar. Kaygı korku utanma yaşıyorsa da bunun sebebi babasından kaynaklı demek istedim ben de.

Utancı varsa da sebep olarak babayı görüyordur, etraftakilerle kıyaslıyordur. Babaya güvenememek bir kız çocuğu için çok kötüdür,iç dünyasında kendine bile güvensiz olur insan. Benim babam da hep çalışırdı ama parasının hayrı bir olsa iki olmazdı. Diğer insanların babalarıyla kıyaslardım üzülürdüm. Güzel bir kız olmama rağmen kendimi güzel de olsam eksik hissederdim duygusal anlamda. Babanın verdiği güvenle yetişen insanlar kendine de güveniyor,gelecekten korkmuyorlar. Kaygı korku utanma yaşıyorsa da bunun sebebi babasından kaynaklı demek istedim ben de.

Çok güzel özetlemişsin beni o kadar iyi anlamışsın ki gözlerimden yaşlar süzülüyor suan.. Cidden öyle bn ki kendime çok güvenen bir kızken bu yüzden güvenim gitti babam kahraman değilmiş bunu anladığım an bitti hersey kaygı hastası oldum korkular endişeler hep bir geride durma isteği.. Güvensizlik

Uzaktan tanıdıksa aile, durumunuzu zaten biliyordur.
Asla utanmayın böyle sebepten kalp başka birşey onu yakaladıysanız paranın önemi yok.

Güzelliğine güvenme bir sivilce yeter,
Zenginliğine güvenme bir kıvılcım yeter..

Bunun farkındaysa olgundur ve asla öyle şeyleri takmaz..

Herkesin ekonomik durumu aynı değil biliyoruz. Lakin bu içimde bir yaradır neden derseniz kısaca özet geçeyim. Babam hep istikrarsız calısan bir adam oldu son birkac yıldır hepten calısma hevesi yok. Kıt kanaat gecindik ve 2 odalı bir evde büyüdük kardeşimle. Hala aynı evdeyiz güneş görmüyor giriş kat. Küçükken yaşadığım sorunlar eve arkadas getirmemek oldu annem de getirme görmesinler derdi fakirliğimizi. Sınıfımda zaten benim durumumda kimse yoktu . Yıllar gecti biz hala fakiriz malesef . Cok şükür okudum 3 yıldır calsııyırum kenara biraz para attım. Eve yardım yaptım ettim. Ama hala fakiriz. Herseyi sırtlanamam memur değilim . Babam da hala bir calısıyor bir calısmıyor. Ne odam oldu kendime ait ne bir alanım. Ev sobalı soguk zamanlarda ders calistim yıllarca diğer odada. Bu şartlarda yasıyorum malesef baska eve cıkabilirisn diyeceksiniz malesef burası ucuz diye hala burdayız gidersek kiralar cok uçuk fiyatta ve ihale bana kalacak gibi.
Şimdiki sorun ise su biriyle tanıstıgımı düşünüyorum utanıp sıkılıyorum gercekten babamın sorumsuz olmasından bu devirde hala böyle bir evde eyaşamaktan. Biliyorum daha kötü durumda insanlar var ama neden iyi olmayalım ki diyor insan temiz ferah bir ev en büyük hayalim. Mesela şimdi bir cocukla konusmaya basladım annemlerin uzaktan tanıdığı bir ailenin oğlu. Aile cok zengin cocuk evlatlık ama biliyor mu bilmiyorum. Biz tesadüf sosyal medyadan karşılasıp konusmaya başladık yarın buluşacağız. Audi filan kullanan biri mesela bana diyor ki araba aldım sana işe giderken yok diyorum alamam niye diyor mesela yine aynı hisler utanma sıkılma arabaya kalana kadar bilsen diyorum içimden. Utanmak istemem ailemi seçme şansım yoktu ama cidden insanı içten içe sıkıyor . Düşünüyorum böyle zengin bir cocuk bana neden baksın isteme olur bişe olur ilerde evim küçücük eski sobalı . Ya gercekten dert değil sanabilir bazıları ama dert işte yaşam alanın kısıtlı ve zor şartlar altında yaşıyoruz. Bu durumda olan varmı sevgilisi olup evlenme durumuna gelince nasıl gelişti olaylar merak ediyorum :KK43:
Haklısın cnm hemde yerden göğe kadar.
İnsanlar sev, kendinle barışık ol, utanma diyecekler ama maalesef öyle olmuyor.
İnsanların %98 etiketle insan seciyorlar.
Bir arkadaşım var öyle bir evden gelin çıktı ki sana kelime bulup anlatamam. Kızın hep içinde birşeyler kaldı biliyorum.
Kardeşinin düğününde ikinci çocuğunu doğurdu. Koluna takacak altını yoktu.
Ben altın götürdüm seçti beğendi taktik koluna boynuna.
Çocukluk arkadaşım öyle bı bakıştık ki kızla içim bı tuhaf oldu, eşi geldi o sırada odaya bana da alacaksın bunlardan dedi.
Esi de iyi bı insan adam tamam felan dedi ama kız ne aileden güldü, ne eşten.
İnsan ister güzel bı evde otursun, eşyaları konforlu olsun.
Maalesef senin babalar gibi baba dolu.
Çocukların gözlerinde kalıyor herşey.
He çalışıp didinse olmasa sende bu kadar dert etmezdin.
Evlilik konusuna gelince sakın öyle düşünme ne hali vakti yerinde mütevazı aileler var.
İyi bı aileye denk gelirsen hiç problem olmaz.
Evlenirken de istemeye sadece aile gelir.
Sonra dışarı yemeğe götürürsün.
Nisan olacağı zaman eve bohcayi ailesi getirir sadece yada hiç bişey istemezsin bohça anlamın da ya bı kaç masa kapatır güzel bı yemek verirsin yada bı yer tutarsın.
Evleneceğin günde evden cikmazsin direk kuaförden alır seni halledersin herşeyi bı arkadaşım aynı bu yazdığım gibi yaptı.
Senin gibi olup çok çok çok çok iyi evlilik yapan arkadaşlarım var. Moral olsun diye demiyorum bunu. Gerçekten var cnm.

Çok güzel özetlemişsin beni o kadar iyi anlamışsın ki gözlerimden yaşlar süzülüyor suan.. Cidden öyle bn ki kendime çok güvenen bir kızken bu yüzden güvenim gitti babam kahraman değilmiş bunu anladığım an bitti hersey kaygı hastası oldum korkular endişeler hep bir geride durma isteği.. Güvensizlik

Bu durumun farkındaysan aynı ortamda kalarak da hayatta ilerleyemeyeceğini farketmişsindir. Hayatına yeni giren insan için bir şey diyemem belki olgun bir insandır evlilik için uygundur. Sen kendi çabanı bırakma, eminim mutlu olacaksın. Iyice tanı sonrasında da evlilik için kafana yatarsa evlilik yoluna gir korkma. Kendi gelirinle bile halledersin kendi tarafına düşenleri. Illa ki herkes ağır ağır adetleri uygulayacak değil ya senin evlilik hazırlıkları da bütçene uygun düzenlersin. Hayal ettiğin hayat için uğraşmaya değmez mi ? Ben değer dedim ve her şeye rağmen evlendim bebek bile bekliyorum. Şimdilerde sadece kendi kurduğum ailemi ön planda tutuyorum, gelecekle ilgiliyim. Sen yeter ki istekli ol dualarını eksik etme sen de zamanla istediklerine kavuşacaksın.

Kimse ailesini secemiyor.
Babanizin sorumsuz bir insan olmasi sizin sucunuz mu?

Eliniz de olmayan seyler icin üzülmeyin.
Hatta karşısında güçlü durursaniz insanlar farkına varmaz bile.
Mesela babaniz hakkinda ya da eviniz hakkında yeri gelir birsey de söylenebilir.
Evet babam tembeldir. Keske çalışsaydi. Ben calismayi ve çalışkan insani severim.
Gibi gibi

Yani evet çalışmadi onun yüzünden bu evdeyiz falan bunları söylemeyin bile
Ara ara konulariniza denk geldim. Biriyle tanismaniza sevindim de.
Bakin onunda özel bir durumu var. Ama cocugun elin de olan birsey degil.

Durumdan daha cok babanin hali seni uzuyor baban sorumluluk alsa sen bu kadar uzulmezsin.

Bir de sunu belirtmek istiyorum senin gibi olan iyi aile kuran insanlar var iyi aileden cikan mutsuz olan da var kimin ne olacagi bilinmez.

Fakat kucuk bir ihtimal dikkatli ol ilk once birbirinizi tanirsiniz evlilik olmazsa olmaz fakat senin ailenin durumunu bilip takilmak isteyip birakabilir de cunku bazi zengin kisiler de kendi gibi zengin istiyorlar ya da ailesi istiyor ogullari da kabul ediyor uzulmemen icin bir kenarda dursun.

Insallah guzel seyler olur mutluluklar olur.

Benim ailemin durumu cok iyi kucuk bir sehirde cok bilinen bir aile. Esimin ailesi ose babasi ayni senin baban gibi aman burasi batacak, aman burasi kapanacak diye diye eerkenden de emekli olmus oturdugu koltugu bile cokertecek tembellikte bir adam. Akli da karida kizda. Esimin bir yatagi bile olmamis ev suan dokuluyor. Tek fark kendi evleri ve bir civi bile cakamiyorlar. Ama biz sevdik birbirimizi. Esim disini tirnagina takti calisti cabaladi halen daha da calisir. Bu hayatta hersey gecici mal mulk seveceksen beraber ol. Durumunu da anlat. Eger seni suanda kucumseyecekse evlendiginde daha da zorlanirsin.
İyi geceler, güzel demişsiniz fakat anlatma kısmına katılmıyorum ben. Bu bir eksiklik değil ki özellikle anlatsın durumunu izah etsin. Anlatırsa karşı tarafa farklı his geçer bence. (Polemik yaratma olarak algılamazsınız umarım fikir belirtmek istedim :) Bulunduğu şartları zamanla görecek elbette, hiç bir şeyden çekinme konu sahibi dim dik durduğun sürece karşı tarafın sana bir söz hakkı olmayacak. Kendini asla küçük gösterme, olmadığın gibi de gösterme tabii demek istediğim özgüven meselesi. Ne güzel kendi imkanını kendimin yaratmışsın okumuşsun çalışıyorsun da. Bunların hepsini sen yaptın. Herkes eşit şartlarda yuva kurmuyor, evlenmiyor maalesef ve herkeste bunun bilincinde. Zamanla seni tanıdığında tepkilerinden anlarsın zaten bu kişiyi de. Sanırım yaşın daha küçük ? Yaş faktörü kimisinde etkili bir olay çünkü ya da yaşanmışlık diyelim . Bugün taktığın bu konuya bi 2-3 yıl sonra Bile güleceksin Emin’im.

Eski konularindan az çok biliyorum seni. Merak ettigim bisey var hani bizim hikaye dizisi var ya filizin evi. Ordaki ev gibi mi eviniz? Tasavvur etmeye calisiyorum. Baban da onlarin babasi gibi mi? Eger o ev gibiyse bence fazla takma kafana öyle cok ev gordum ben. Ve inanilmaz sicak geliyor bana öyle evler. Belki inanmayacaksin ama öyle. Ama senin evden soguma sebebin fakirlik degil baban. Buna tüm kalbimle inaniyorum.

Görümcem sizinle aynı durumda ve gerçekten sizin de onun da psikolojisini anlıyorum insan utanıyor ya bu durumdan görümcemin isteyenleri geldiğinde kendi evimde isteme tanışma olacak kız utanıyor ve haklı utanmaktan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X