- 25 Aralık 2017
- 2.561
- 10.361
- 208
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim psikolojim bozuldu ama bn tedavi gördüm baya .. İlacımı yeni bırakıyorumSeni çok iyi anlıyorum. Sadece bizim ev kira değildi. Ben işe girdim. Babam emekliydi benim. Onun üstüne kredi çektirip evi yaptırdık biraz. Doğal gaz aldık. Tavana bakınca gökyüzü görünürdü şimdi şirin bir ev oldu. Ama babam hala ne gerek vardı çocukların hepsi evlendi ben evi napayım der. Ama biz üç kardeş toplanıp bir arada kalamıyoruz eşlerimiz ve çocuklarımızladediğin gibi iki oda var sadece. hayat işte... bunlar beni daha güçlü yaptı. Umursamamayı öğrendim. Birçok insanı yıkan olaylara ben amaan deyip geçebiliyorum. Azla yetinmeyi öğrendim. Taş gibi psikolojim var. Konularda okudukça saçma geliyor hayatları insanların. O onu demiş. Bu bunu yapmış. Komik bile geliyor. Bu yaşadığım eksiklikler benim evliliğime de iyi yönde etki etti. Birçok insanın yapacak tabi dediği şeyleri eşimin yapması beni mutlu ediyor mesela. Babadan görmedik çünkü. Böyle olunca bende minnetimi ona davranışlarımla gösteriyorum ve bu böyle sürdükçe basit kavgalar bizim eve giremiyor.
Ama zengin birine bende hayır demiştim. Eşya vs alamayacaktık. Kavga falan edince yüzüme vurursa diye korktum doğrusu. Sonra büyüdüm. Bitti kaygılar.
Benim psikolojim bozuldu ama bn tedavi gördüm baya .. İlacımı yeni bırakıyorum
Herkesin ekonomik durumu aynı değil biliyoruz. Lakin bu içimde bir yaradır neden derseniz kısaca özet geçeyim. Babam hep istikrarsız calısan bir adam oldu son birkac yıldır hepten calısma hevesi yok. Kıt kanaat gecindik ve 2 odalı bir evde büyüdük kardeşimle. Hala aynı evdeyiz güneş görmüyor giriş kat. Küçükken yaşadığım sorunlar eve arkadas getirmemek oldu annem de getirme görmesinler derdi fakirliğimizi. Sınıfımda zaten benim durumumda kimse yoktu . Yıllar gecti biz hala fakiriz malesef . Cok şükür okudum 3 yıldır calsııyırum kenara biraz para attım. Eve yardım yaptım ettim. Ama hala fakiriz. Herseyi sırtlanamam memur değilim . Babam da hala bir calısıyor bir calısmıyor. Ne odam oldu kendime ait ne bir alanım. Ev sobalı soguk zamanlarda ders calistim yıllarca diğer odada. Bu şartlarda yasıyorum malesef baska eve cıkabilirisn diyeceksiniz malesef burası ucuz diye hala burdayız gidersek kiralar cok uçuk fiyatta ve ihale bana kalacak gibi.
Şimdiki sorun ise su biriyle tanıstıgımı düşünüyorum utanıp sıkılıyorum gercekten babamın sorumsuz olmasından bu devirde hala böyle bir evde eyaşamaktan. Biliyorum daha kötü durumda insanlar var ama neden iyi olmayalım ki diyor insan temiz ferah bir ev en büyük hayalim. Mesela şimdi bir cocukla konusmaya basladım annemlerin uzaktan tanıdığı bir ailenin oğlu. Aile cok zengin cocuk evlatlık ama biliyor mu bilmiyorum. Biz tesadüf sosyal medyadan karşılasıp konusmaya başladık yarın buluşacağız. Audi filan kullanan biri mesela bana diyor ki araba aldım sana işe giderken yok diyorum alamam niye diyor mesela yine aynı hisler utanma sıkılma arabaya kalana kadar bilsen diyorum içimden. Utanmak istemem ailemi seçme şansım yoktu ama cidden insanı içten içe sıkıyor . Düşünüyorum böyle zengin bir cocuk bana neden baksın isteme olur bişe olur ilerde evim küçücük eski sobalı . Ya gercekten dert değil sanabilir bazıları ama dert işte yaşam alanın kısıtlı ve zor şartlar altında yaşıyoruz. Bu durumda olan varmı sevgilisi olup evlenme durumuna gelince nasıl gelişti olaylar merak ediyorum![]()
Benim canım babamda istikrarsız çalışanlardan sayılabilir.İş kurma meraklısıdır. Sürekli batar.Çok şükür hiç bi zaman kimseye muhtaç olmadık. Etmedi babam sağolsun. Çok bollukla büyümedik ama düşkünde olmadık.Bazen paramız varsa bazen yoktu. Kardeşim babam ben yaşıyoduk bizde.Bizim evimizde girişin altıdır. Balkonumuza bayılırım ne muhabbetler ederiz orda üçümüz.Eşimin kendi iş yeri var.Ailesi bize göre daha iyi durumda.Giriş altında filan oturcak insanlar değiller hatta kendini beğenmişlikleri vardır bazılarının.Tanıştık istemeye geldiler.Ufacık bi eksiklik hissetmedim. Ben babamın evinde çok mutluydum.Eksiklerimiz filan vardı bizimde.Vestiyerdir plazmadır falan filan. Mobilyalarımızda öyle tam takım değildi. Beğenmeyen gelmesinde almasında kardeşim. Sarayları değişmem baba evine.. Ayrıca ailemi seçme şansım yok demişsin hiç bunaltma kendini akışına bırak.Hem ailemi seçme şansım olsa yine babamı seçerdim...
böyle yapma gün gelir o evi aileyi cok ararsin. belki zengin olursun ama hep ah keske dersin!
oldugu kadar Allah dermansiz dert vermesin...
Insallah hayirlisiyla bir yuva kurarsiniz ve hayalinizdeki temiz ferah evinizde yasarsiniz.neden baksın isteme olur bişe olur ilerde evim küçücük eski sobalı . Ya gercekten dert değil sanabilir bazıları ama dert işte yaşam alanın kısıtlı ve zor şartlar altında yaşıyoruz. Bu durumda olan varmı sevgilisi olup evlenme durumuna gelince nasıl gelişti olaylar merak ediyorum
Canım benim zengin insan niye sana bakmasın. Aşk bu sen zengin olsan fakir birine aşık olamaz mıydın ? Kural mı var. Utanacak bir şeyin yok. Çalıp çırpsaydın o zaman utanman gerekirdi. Kimin ne kadar kazandığı inan bana normal bir insanın bakacağı bir şey değil. Kendi emeğiyle kazanan, onurlu yaşayan herkes aynı seviyede benim için. Maddiyatı hiç dert etme sakın saklama ihtiyacına da girme. İnşallah yolunda gider her şeyin.
Bizde durumlar birbirine yakındı ama bizim ev kira onlarınsa kendilerine ait evleri başka mülkleri de vardı. Ben de bazen kafama taktım acaba durumu daha iyi diye mi onunla evlenmek istedim zanneder filan diye ama hiç de öyle olmadı. Kafanı boşuna yorma olduğun gibi davran beğenen öyle beğensin herşeyinle.
Ayrıca ailenin durumunu kafana takıp durma ömür boyu aynı ortamda yaşamayacaksın. Kendi evin düzenin olacak elbette.
Kendi düzenin olduğunda da zamanla anlayacaksın ki senin asıl hayatın kendi seçtiğin kurduğun düzen aslında. Yani anne babayı,ortamı biz seçemiyoruz ama sonraki hayatı seçebiliyoruz. Bu yüzden neden seçeceğin hayatı da kaygıların yüzünden elinle itesin ki?
Bence konu sahibinin utandığı bir konu yok. Sadece babasının kendi eliyle oluşurduğu yetersizliği eleştirmiş. Çocuk olarak da eleştirme hakkı var çünkü bir baba keyfi olarak işe gidip gelemez. Hastalık olur engel olur anlarım keyfiyeti kabul edemem. Konu bu yani
Benim ailemin durumu cok iyi kucuk bir sehirde cok bilinen bir aile. Esimin ailesi ose babasi ayni senin baban gibi aman burasi batacak, aman burasi kapanacak diye diye eerkenden de emekli olmus oturdugu koltugu bile cokertecek tembellikte bir adam. Akli da karida kizda. Esimin bir yatagi bile olmamis ev suan dokuluyor. Tek fark kendi evleri ve bir civi bile cakamiyorlar. Ama biz sevdik birbirimizi. Esim disini tirnagina takti calisti cabaladi halen daha da calisir. Bu hayatta hersey gecici mal mulk seveceksen beraber ol. Durumunu da anlat. Eger seni suanda kucumseyecekse evlendiginde daha da zorlanirsin.
Konu sahibi utandığı şeyleri çok net bir şekilde belirtmiş ve ben ona binaen yazdım. Keşke herkes hakettiği hayatı yaşasa ama bu sistemde mümkün değil. Konu sahibinin bunları hissetmemesini canı gönülden dilerdim.
Sizinle evinizin durumuna gore babanizin isine gore bir iliski yasayacak insan zaten hic gelmesin bos yere kendinizi uzuyorsunuz bence utanilacak bir durum degil bu asla da olmamali.
hiç dert etmeyin, sonuçta dizilerdeki gibi zengin çocuğu kendine aşık edip fakir aile kızı olmadığınız yalanını söylemiyorsunuz. çocuk da farkındadır. umarım hayallerinizdeki eve kavuşursunuz. ama dert etmeyin bunu bilecekler selena aslı yenge değillerse tabişaka bir yana, üzüldüm açıkçası halinize. yapacak bir sey yok sırf söz için sizin eve gelecekler diye başka eve kiraya çıkmazsınız sanırım
Uzaktan tanıdıksa aile, durumunuzu zaten biliyordur.
Asla utanmayın böyle sebepten kalp başka birşey onu yakaladıysanız paranın önemi yok.
Güzelliğine güvenme bir sivilce yeter,
Zenginliğine güvenme bir kıvılcım yeter..
Bunun farkındaysa olgundur ve asla öyle şeyleri takmaz..
Haklısın cnm hemde yerden göğe kadar.
İnsanlar sev, kendinle barışık ol, utanma diyecekler ama maalesef öyle olmuyor.
İnsanların %98 etiketle insan seciyorlar.
Bir arkadaşım var öyle bir evden gelin çıktı ki sana kelime bulup anlatamam. Kızın hep içinde birşeyler kaldı biliyorum.
Kardeşinin düğününde ikinci çocuğunu doğurdu. Koluna takacak altını yoktu.
Ben altın götürdüm seçti beğendi taktik koluna boynuna.
Çocukluk arkadaşım öyle bı bakıştık ki kızla içim bı tuhaf oldu, eşi geldi o sırada odaya bana da alacaksın bunlardan dedi.
Esi de iyi bı insan adam tamam felan dedi ama kız ne aileden güldü, ne eşten.
İnsan ister güzel bı evde otursun, eşyaları konforlu olsun.
Maalesef senin babalar gibi baba dolu.
Çocukların gözlerinde kalıyor herşey.
He çalışıp didinse olmasa sende bu kadar dert etmezdin.
Evlilik konusuna gelince sakın öyle düşünme ne hali vakti yerinde mütevazı aileler var.
İyi bı aileye denk gelirsen hiç problem olmaz.
Evlenirken de istemeye sadece aile gelir.
Sonra dışarı yemeğe götürürsün.
Nisan olacağı zaman eve bohcayi ailesi getirir sadece yada hiç bişey istemezsin bohça anlamın da ya bı kaç masa kapatır güzel bı yemek verirsin yada bı yer tutarsın.
Evleneceğin günde evden cikmazsin direk kuaförden alır seni halledersin herşeyi bı arkadaşım aynı bu yazdığım gibi yaptı.
Senin gibi olup çok çok çok çok iyi evlilik yapan arkadaşlarım var. Moral olsun diye demiyorum bunu. Gerçekten var cnm.
Kimse ailesini secemiyor.
Babanizin sorumsuz bir insan olmasi sizin sucunuz mu?
Eliniz de olmayan seyler icin üzülmeyin.
Hatta karşısında güçlü durursaniz insanlar farkına varmaz bile.
Mesela babaniz hakkinda ya da eviniz hakkında yeri gelir birsey de söylenebilir.
Evet babam tembeldir. Keske çalışsaydi. Ben calismayi ve çalışkan insani severim.
Gibi gibi
Yani evet çalışmadi onun yüzünden bu evdeyiz falan bunları söylemeyin bile
Ara ara konulariniza denk geldim. Biriyle tanismaniza sevindim de.
Bakin onunda özel bir durumu var. Ama cocugun elin de olan birsey degil.
Durumdan daha cok babanin hali seni uzuyor baban sorumluluk alsa sen bu kadar uzulmezsin.
Bir de sunu belirtmek istiyorum senin gibi olan iyi aile kuran insanlar var iyi aileden cikan mutsuz olan da var kimin ne olacagi bilinmez.
Fakat kucuk bir ihtimal dikkatli ol ilk once birbirinizi tanirsiniz evlilik olmazsa olmaz fakat senin ailenin durumunu bilip takilmak isteyip birakabilir de cunku bazi zengin kisiler de kendi gibi zengin istiyorlar ya da ailesi istiyor ogullari da kabul ediyor uzulmemen icin bir kenarda dursun.
Insallah guzel seyler olur mutluluklar olur.
Eski konularindan az çok biliyorum seni. Merak ettigim bisey var hani bizim hikaye dizisi var ya filizin evi. Ordaki ev gibi mi eviniz? Tasavvur etmeye calisiyorum. Baban da onlarin babasi gibi mi? Eger o ev gibiyse bence fazla takma kafana öyle cok ev gordum ben. Ve inanilmaz sicak geliyor bana öyle evler. Belki inanmayacaksin ama öyle. Ama senin evden soguma sebebin fakirlik degil baban. Buna tüm kalbimle inaniyorum.
Görümcem sizinle aynı durumda ve gerçekten sizin de onun da psikolojisini anlıyorum insan utanıyor ya bu durumdan görümcemin isteyenleri geldiğinde kendi evimde isteme tanışma olacak kız utanıyor ve haklı utanmaktan
senden sırf o sebepten vazgecekse bırak vazgeçsin.
Aynen öyle canım bırak evi filan kıyafet takı telefon bunlara göre deger veriyorlar nekötü .. Canım evden cıkmayan gelin olur mu hiç o da cok sacma olur. Yemeğe cikarmak Vs bunlar da masraf aslında. Annesi annemi cok severmiş gençken ama zenginlik herkesi sımartıyor sonucta. Bu arada cocukla ilgili ortaya fol yok yumurta yok :) ben genel olarak biri olunca duydugum rahatsızlıgı paylastım. Mesela en son bir sevgilim oldu ailesinin durumu filan iyiydi kendi de sıkıntı çekmemiş tek cocuk üstelik. Cok içim burkuluyordu on la r öyle rahatken biz bu durumdayız diye. Aslında evet babam didinse son gücüyle yine de olmasa adam elinden geleni yapıyor derdim. Ama sıkılgan sorumsuz hemen işten cıkan biri bunun siniri gecmiyor işte içimde. Simdi de kaza yaptı evde calismıyor mecbur para verdim eve. Ve vereceğim. Birde o eski sevgilim mercedes alacakto mesela şakayla sende taksitlere yardım edersin öyle arkadaşlarına hava atma kuru kuru gibi bi laf etti sözde şaka ama o kadar dokundu ki şakaya bile içerliyorum belkide
Haklisiniz aslinda.
Al benden de o kadar kopyala yapıştır babamı. Küçükken hiç arkadaş getiremedim. Nerde oturuyorsun dediklerinde bile utana sıkıla söylerdim. Onun için zengin kişilerin tekliflerini hep reddettim. Bizi küçümser beğenmez ben kahrolurum diye hatta gittim bizden daha kötü durumda olan biri ile evlendim. Ama maddiyat önemli değilmiş ya karşındaki insan olsun istediğin gibi biri olsun dert etmiyorsun .
Bencesi sencesi var mı konu sahibi kendisi söylemiş utandığını.
Sizin utanacak neyiniz var ki, para kazanan birisiniz üstelik.
Bu yüzden istemeyecek olan varsa zaten olmazmış o iş.
Utanilacak bir durum görmedim ben.
Yanlış anlamayin ama sizin derdiniz bana sevimli geldi. Benim annem babam bile yok. Yani siz yine baba evinden cikacaksiniz... sizi istemeye gelen kişi babanizla sohbet edebilecek...
Lütfen kendinizi eksik görmeyin. Kendinize güvenin. Babaniz tembel olabilir ama iyi yada kötü sizi büyütmüş, okutmuş. Kendi cabanizla okulu bitirmişsiniz. Eliniz ekmek tutuyor. Benim gözümde sizin gibi bir kiz elmas değerinde. Erkek olsam yanima yakışan, dağ gibi güçlü, sizin gibi bir eş seçerdim. Sırtim yere gelmezdi. Sizin değeriniz evle arabayla ölcülmez
Kiz istemeyi bir cafede yaparsiniz, foto cekimlerinde iyi cikmasi mahcup olmamaniz icin
Ayni sehirdeyseniz nisanda salonda olur evde hic misafir agirlamazsiniz
Yani bunlar bi sekilde halledilir
Takmayin kafaya
Insallah aydinlik ferah bir eviniz de olur
Allah agiz tadi versin
Valla evden gelin çıkmayan çok arkadaşım oldu. Kuaförde gittiler solana.
Evden çıkmak istemek tabi ki tercihin olabilir o zaman bu durumu kafana takma.
Ay ben şu ritüelleri anlamıyorum. İyi hoş güzel de herkes aynısını yapacak diye bı kaide yok ki.
Adet denen bir gerçek de yok dinimizde.
Peygamber efendimiz gelin çıkan evden şenlik olsun bir tefte olsa çalınsın demiş. Maksat bilinmesi sevinçli bı iş olmasi.
Sende tıngırtı yaparsın.
Valla ben evlenirken koltukları değiştirdik, eski koltukları istemedim. E seninde bu tarz şeylerin olmasını istemem en doğal hakkın.
Bazı arkadaşlarım tüm evin eşyalarını değiştirdiler.
Yanlız eski erkek arkadaşın nasıl bı adammış ilk defa böyle bişey duyuyorum. İyi sana her buluşmanızda arabasının deposunu doldur dememiş.
Babanızın sorumsuzluğu yüzünden mutsuz olup kafaya takmayın,maddi duruma göre şekillenecek ilişkiyse zaten gerçek yüzünü görmüş olursunuz.
İnşallah evlendiğinizde istediğiniz gibi bir evde yaşarsınız.
Sizi severse böyle şeyleri umursamaz yani saçma zaten ev sobalı diye mi vazgeçecek
Erkek olsaydim, samimiyetsiz ve gosteris duskunu bi kiz yerine varsin fakir olsun ama candan olsun, yarim olsunn diyebilecegim bir kiz isterdim.
Konu sahibi, baba konusunda haklisin.ama hayati sev ve seni tum gercekligiyle bilsin. Yaninda da ezik durma. Basi dik dur.
Fakir olmak utanılacak birşey mi konu sahibi ? Kıt kanaat geçinmek, zorluklarla mücadele etmek utanılacak değil gurur duyulacak birşey. Senin hayatında olacak kişi de bu durumu yadırgayacak kadar karakter yoksunuysa zaten hayatında olmalısın. O kişi zihnen olgunluğa erişememiş cahil kalmış biridir. Seni gerçekten seven kişi seni sahip olduklarınla ve olamadıklarımla birlikte sever. Hayatındaki tüm olumsuz şeyleri kucaklamayı öğrenmelisin, bunlar seni sen yapan değerler.![]()
Çoğu kişinin dediği gibi ailemizi seçme özgürlüğümüz yok ve bu nedenle çözümü en zor sorunlar ailevi sorunlardir bence. Arkadaş değil silip atanamazsin sırtını dönemezsin. Benim de senin gibi belki de senden daha kötü sorumsuz bencil bir babam var. Çocukluğum sorunlarla yokluk içinde geçti. Hiç bolluk görmedim güllük gülistanlık bir hayatım olmadı. Kendi parası varken başkalarıyla yedi keyif yaptı evde bize zulmetti. Hem babamla hem hayatla mücadele etmek zorunda kaldık. Parası yokken de kuyruğunu kıstırıp eve geldi yayıla yayıla yattı durdu. Tembel sorumsuz bencil ama biz ne yaptık biliyo musun? Onun eline bakarak onun çalışmasını bekleyerek olmayacaktı. Hep en kötü evlerde oturduk. Pek çok evden kira ödeyemedigimiz için çıkarıldık. Bizler de küçüktük o zaman. Kardeşlerim de ben de bsy yapamiyoduk. Annem ise girdi sonra. Çok şükür o çalışmaya başladıktan sonra kimseye muhtaç kalmadık borçlu olmadık. Kiramizi ödedik karnımız doydu bir şekilde. Yine bolluk içinde değildik tabi. Bu arada ben bu durumundan utanmadım üzülüyodum tabi ama daha büyük sorunlarımız varken fakirlikten utanmak aklıma gelmedi ve çevremdeki arkadaşlarım da öyle çok varlıklı değildi zaten. Sonra biz okuduk meslek sahibi olduk. Yıllardır yemedik içmedik artırdık şimdi kendimize ait güzel bir evimiz var çok şükür. Tek bir şeyden utanırım o da tembel karaktersiz bir babam olduğu için. Fakirlikten utanma. Annen çalışamaz mi? O da çalışsın hep beraber el ele verin allah yardım ediyo cabalayana. Hemen olmuyo belki ama uğraşmak mücadele etmek lazım. Herkes doğuştan şanslı değil ne yazık ki. Babadan ev araba gelmiyor herkese. Kimisi de hayatını elleriyle kazanıyor. Ayrıca sakın bunu bir eksiklik gibi yansıtma erkek arkadaşlarına. Sen kendini nasıl görürsen insanlar da öyle tanır. Gururlu ol. Utanılacak bsy yok. Herkes araba alamayabilir bunu rahat bir şekilde söylersen eksiklik olmadığını anlar karşıdaki. Boynunu bükme, üstünü kapatma. Seni seven her şeyinle kabul eder gerçekse sevgisi. Etikete bakan biriyse sevmesin zaten öylesi.
Çok yanlış düşünüyorsunuz anlattığınız şeyler utanılacak şeyler değil, herkes aynı standartlara sahip olamıyor bu ayıp mı, ahlaksızlık mı, hırsız arsız olanlar utanmıyor, başkasının namusuna göz dikenler utanmıyor.... Roller değişse siz yüksek maddi standartlara sahip olsanız karşınızdakini ayıplar mıydınız? Babanıza gelince elinden geleni yapıyorsa hiç laf etmeye hakkınız yok ama sorumsuzsa elini taşın altına hiç koymamışsa o zaman babanıza kızabilirsiniz
Bir genç kızdan bahsediyorum..onların duygu dünyaları daha farklı oluyor.Ben hiç kınamadım eşimde gayet rahattı ama genç kız olunca farklı
Sizin adıniza çok uzüldum Allah yardımciniz olsun. O cocukla konusun görüşün ilişkiniz ilerlediği zam durumunuzu anlatabilirsiniz. Sonuçta ayıp bir sey degil utanilacak bir sey de yok. Herkes iyi yerlerde yaşamak zorunda degil. Babaniz adına da cekinmeyin lütdlfen. O cocuk gercekten sizi seviyor ve deger veriyorsa durumunuzu anlayısla karşılayacaktir
Seni çok iyi anlıyorum. Sadece bizim ev kira değildi. Ben işe girdim. Babam emekliydi benim. Onun üstüne kredi çektirip evi yaptırdık biraz. Doğal gaz aldık. Tavana bakınca gökyüzü görünürdü şimdi şirin bir ev oldu. Ama babam hala ne gerek vardı çocukların hepsi evlendi ben evi napayım der. Ama biz üç kardeş toplanıp bir arada kalamıyoruz eşlerimiz ve çocuklarımızladediğin gibi iki oda var sadece. hayat işte... bunlar beni daha güçlü yaptı. Umursamamayı öğrendim. Birçok insanı yıkan olaylara ben amaan deyip geçebiliyorum. Azla yetinmeyi öğrendim. Taş gibi psikolojim var. Konularda okudukça saçma geliyor hayatları insanların. O onu demiş. Bu bunu yapmış. Komik bile geliyor. Bu yaşadığım eksiklikler benim evliliğime de iyi yönde etki etti. Birçok insanın yapacak tabi dediği şeyleri eşimin yapması beni mutlu ediyor mesela. Babadan görmedik çünkü. Böyle olunca bende minnetimi ona davranışlarımla gösteriyorum ve bu böyle sürdükçe basit kavgalar bizim eve giremiyor.
Ama zengin birine bende hayır demiştim. Eşya vs alamayacaktık. Kavga falan edince yüzüme vurursa diye korktum doğrusu. Sonra büyüdüm. Bitti kaygılar.
Sorun bastan beri annenin de bu durumdan utanıp cocuklara bunu aşılaması olmuş. . Halbuki iyi imkan veremiyorsa durumunuzdan utanmamayı ogretmeliydi..
Ayıp bir sey değil insanın parasının olmaması. Net ol görüştüğün kişiye.
Hiç desteğe ihtiyaç duymadım. Düşününce berbat bir çocukluk geçirmişim. Eşimle konuşuyoruz eskileri. Anlattığı şeylerle içim burkulur. Bisikletim olmadı en basiti. Hep altılı boyalarım olurdu. Çeşit çeşit kalemlerim olmadı hiç. Çoraplarım hep dikişli. Ayakkabılarım sürekli tamirciden gelirdi. Kaç kere beden eğitimi dersinden atıldım ayakkabım eşofmanım yok diye. Unuttum derdim hep ve ağlatasıya bağırırdı gerizekalı adam. Çamaşır mk bile yoktu. Annemle elimizde yıkardık. Sobanın yanında leğende yıkardı annem. Banyomuz da kocaman cam gibi bişey vardı buzzzz gibiydi. Sıcak su yoktu. Heryer açık delik deşik fareler böcekler. Annem babamın gamsızlığından dertli. Annemi yıkan taraf apartmanlardan iyi bir hayattan babamın ve babaannemin yüzünden o sefil hayata düşmekti. Bırakıp gitseydi keşke. Ben beş yaşındaydım. Anne gidelim diye ağlardım. İçkisi sigarası canımızdan bezdirdi. 70 yaşına girdi ama hala birası eksik olmaz evden. Nefret ederim o huyundan. Annem umursamıyor artık. Benim annem mağdur edebiyatı yapmazdı. Kılı kırk yardı bizi büyüttü. 55 yaşından sonra işe girdi. Şimdi kendi parasını kazanıyor 60 yaşında kadın. Babam hala aynı babam. Ne piknik bildik ailece. Ne tatile gittik ne arabamız oldu gezdik. Aile olarak pek anımız yoktur. Eşimin bir sürü tatil,piknik, fotoğrafı var ailece. Bizde yokBen güçlendim. Abilerim güçlendi. Annem güçlendi.
Sonrasında çok kötü ilişkilerim oldu. Aldatıldım. Ahlaksızlıklara zorlandım. Tacize uğradım. Tecavüzden kurtuldum vs vs anlatmaya gerek yok fazla. Ama ben hep güçlüydüm. Burda okuduğum şeylerin çoğu bana o yüzden kapris gibi geliyor. Şımarıklık yapıyorlar. O yüzden seni anlıyorum. Umursamamak gerçekten öğrenilen birşeymiş. Hayatta kalmak için öğrenmelisin. Başka yolu yok. Kendi kendine yetmelisin. Destekle nereye kadar yürüyebilirsin.
Kendisini manevi, kisisel yönüyle gelistirmis insan "fakirlikten" utanmaz.
Tamam ailen utaniyor olabilir. Ama sen okumus bir kizsin. Ailenin dar kaliplarini üstlenme.
Ona bakarsan..gelismis ùlkelerde ki insanlar afrikaya bilmem hangi ülkelere yerlesip agactan ottan kendilerine issiz yerlerde ev kuruyor. Kendi ektigi bictigini yiyor. Bunlarda mi fakir simdi?
Kendini ruhunu darlama guzelim..fakirlikten utanmayalim aptalliktan utanalim.
Babanin caliskan olmamasi da kendi secimi yapacak birsey yok.
böyle yapma gün gelir o evi aileyi cok ararsin. belki zengin olursun ama hep ah keske dersin!
oldugu kadar Allah dermansiz dert vermesin...
Benim canım babamda istikrarsız çalışanlardan sayılabilir.İş kurma meraklısıdır. Sürekli batar.Çok şükür hiç bi zaman kimseye muhtaç olmadık. Etmedi babam sağolsun. Çok bollukla büyümedik ama düşkünde olmadık.Bazen paramız varsa bazen yoktu. Kardeşim babam ben yaşıyoduk bizde.Bizim evimizde girişin altıdır. Balkonumuza bayılırım ne muhabbetler ederiz orda üçümüz.Eşimin kendi iş yeri var.Ailesi bize göre daha iyi durumda.Giriş altında filan oturcak insanlar değiller hatta kendini beğenmişlikleri vardır bazılarının.Tanıştık istemeye geldiler.Ufacık bi eksiklik hissetmedim. Ben babamın evinde çok mutluydum.Eksiklerimiz filan vardı bizimde.Vestiyerdir plazmadır falan filan. Mobilyalarımızda öyle tam takım değildi. Beğenmeyen gelmesinde almasında kardeşim. Sarayları değişmem baba evine.. Ayrıca ailemi seçme şansım yok demişsin hiç bunaltma kendini akışına bırak.Hem ailemi seçme şansım olsa yine babamı seçerdim...
Bundan sonraki hayatında mutluluk sağlık başarılar diliyorum kardeşim geçmişi bırak maziye orda kalsın kötü anılar vs...Hiç desteğe ihtiyaç duymadım. Düşününce berbat bir çocukluk geçirmişim. Eşimle konuşuyoruz eskileri. Anlattığı şeylerle içim burkulur. Bisikletim olmadı en basiti. Hep altılı boyalarım olurdu. Çeşit çeşit kalemlerim olmadı hiç. Çoraplarım hep dikişli. Ayakkabılarım sürekli tamirciden gelirdi. Kaç kere beden eğitimi dersinden atıldım ayakkabım eşofmanım yok diye. Unuttum derdim hep ve ağlatasıya bağırırdı gerizekalı adam. Çamaşır mk bile yoktu. Annemle elimizde yıkardık. Sobanın yanında leğende yıkardı annem. Banyomuz da kocaman cam gibi bişey vardı buzzzz gibiydi. Sıcak su yoktu. Heryer açık delik deşik fareler böcekler. Annem babamın gamsızlığından dertli. Annemi yıkan taraf apartmanlardan iyi bir hayattan babamın ve babaannemin yüzünden o sefil hayata düşmekti. Bırakıp gitseydi keşke. Ben beş yaşındaydım. Anne gidelim diye ağlardım. İçkisi sigarası canımızdan bezdirdi. 70 yaşına girdi ama hala birası eksik olmaz evden. Nefret ederim o huyundan. Annem umursamıyor artık. Benim annem mağdur edebiyatı yapmazdı. Kılı kırk yardı bizi büyüttü. 55 yaşından sonra işe girdi. Şimdi kendi parasını kazanıyor 60 yaşında kadın. Babam hala aynı babam. Ne piknik bildik ailece. Ne tatile gittik ne arabamız oldu gezdik. Aile olarak pek anımız yoktur. Eşimin bir sürü tatil,piknik, fotoğrafı var ailece. Bizde yokBen güçlendim. Abilerim güçlendi. Annem güçlendi.
Sonrasında çok kötü ilişkilerim oldu. Aldatıldım. Ahlaksızlıklara zorlandım. Tacize uğradım. Tecavüzden kurtuldum vs vs anlatmaya gerek yok fazla. Ama ben hep güçlüydüm. Burda okuduğum şeylerin çoğu bana o yüzden kapris gibi geliyor. Şımarıklık yapıyorlar. O yüzden seni anlıyorum. Umursamamak gerçekten öğrenilen birşeymiş. Hayatta kalmak için öğrenmelisin. Başka yolu yok. Kendi kendine yetmelisin. Destekle nereye kadar yürüyebilirsin.
Çocukla buluştuk. Bu arada biz bir uygulamada karşılaştık happ n adında. Ama ben onu anneannemlerin mahallesinden tanıyorum isim ve sima olarak. Genc kızın annesi ile annem arkadasım. Dedemi filan tanıyor o da. Buna güvendim yani netten biri gibi bakmıyorum. Buluştuk aman aman yakışıklı değilim eli yüzü düzgün biri. Beni begendi. Daha hoşsun gercekte dedi. Şimdi düşünüyorum cocugun arabası hali vakti mi etkiliyor bu dogru mu diye cünkü normalde cok etkilenmeditip olarak böyle birinden sanki. Cok yakışıklı olsun diyip duruyordum. Görüşmek hata mı olur cok ince düşünüyorum ben malesef önceki ilişkim beğenmediğimi anladığım için. Bitti tabi karakterini de sevmemiştim bunun belkide severim. Yalnız cocuk belkide öylesine takılmak isteyecek benle ben hemen hayaller. Bu arada üniversitede her haltı yedim cok hızlı yasadım dedi dürüstçe. Ama ne zaman okul bitti evime döndüm bıraktım hepsini dedi suan şirketi var calısıyor ev iş ve arkadaşları ile playstation hayatı var ben 92 liyim o 90 bakalım aramızda bişey olacak mı yorumunuz nedir gelişme olunca yazacagım
Baban,annen, kardesin nasıl insanlar? Aile bağıniz kuvvetlimi? Bence evin icinden cok icindekiler önemli, o evde yasadigim insanlarla mutlumuyum, huzurlumuyum sagliklimiyim bunlar önemli..Zengin değildik ama güzel bir evde buyudum ama o ev bana cehennemdi cünkü huzur yoktu..Herkesin ekonomik durumu aynı değil biliyoruz. Lakin bu içimde bir yaradır neden derseniz kısaca özet geçeyim. Babam hep istikrarsız calısan bir adam oldu son birkac yıldır hepten calısma hevesi yok. Kıt kanaat gecindik ve 2 odalı bir evde büyüdük kardeşimle. Hala aynı evdeyiz güneş görmüyor giriş kat. Küçükken yaşadığım sorunlar eve arkadas getirmemek oldu annem de getirme görmesinler derdi fakirliğimizi. Sınıfımda zaten benim durumumda kimse yoktu . Yıllar gecti biz hala fakiriz malesef . Cok şükür okudum 3 yıldır calsııyırum kenara biraz para attım. Eve yardım yaptım ettim. Ama hala fakiriz. Herseyi sırtlanamam memur değilim . Babam da hala bir calısıyor bir calısmıyor. Ne odam oldu kendime ait ne bir alanım. Ev sobalı soguk zamanlarda ders calistim yıllarca diğer odada. Bu şartlarda yasıyorum malesef baska eve cıkabilirisn diyeceksiniz malesef burası ucuz diye hala burdayız gidersek kiralar cok uçuk fiyatta ve ihale bana kalacak gibi.
Şimdiki sorun ise su biriyle tanıstıgımı düşünüyorum utanıp sıkılıyorum gercekten babamın sorumsuz olmasından bu devirde hala böyle bir evde eyaşamaktan. Biliyorum daha kötü durumda insanlar var ama neden iyi olmayalım ki diyor insan temiz ferah bir ev en büyük hayalim. Mesela şimdi bir cocukla konusmaya basladım annemlerin uzaktan tanıdığı bir ailenin oğlu. Aile cok zengin cocuk evlatlık ama biliyor mu bilmiyorum. Biz tesadüf sosyal medyadan karşılasıp konusmaya başladık yarın buluşacağız. Audi filan kullanan biri mesela bana diyor ki araba aldım sana işe giderken yok diyorum alamam niye diyor mesela yine aynı hisler utanma sıkılma arabaya kalana kadar bilsen diyorum içimden. Utanmak istemem ailemi seçme şansım yoktu ama cidden insanı içten içe sıkıyor . Düşünüyorum böyle zengin bir cocuk bana neden baksın isteme olur bişe olur ilerde evim küçücük eski sobalı . Ya gercekten dert değil sanabilir bazıları ama dert işte yaşam alanın kısıtlı ve zor şartlar altında yaşıyoruz. Bu durumda olan varmı sevgilisi olup evlenme durumuna gelince nasıl gelişti olaylar merak ediyorum![]()
Bunu bende biliyorum. Ama içen sürekli hesabını bilmeyen sorumsuz baban olsa anlardın
Hadi hayırlısı bakalım ama şu tipini beğenmeyişin beni bi düşündürdü yaniÇocukla buluştuk. Bu arada biz bir uygulamada karşılaştık happ n adında. Ama ben onu anneannemlerin mahallesinden tanıyorum isim ve sima olarak. Genc kızın annesi ile annem arkadasım. Dedemi filan tanıyor o da. Buna güvendim yani netten biri gibi bakmıyorum. Buluştuk aman aman yakışıklı değilim eli yüzü düzgün biri. Beni begendi. Daha hoşsun gercekte dedi. Şimdi düşünüyorum cocugun arabası hali vakti mi etkiliyor bu dogru mu diye cünkü normalde cok etkilenmeditip olarak böyle birinden sanki. Cok yakışıklı olsun diyip duruyordum. Görüşmek hata mı olur cok ince düşünüyorum ben malesef önceki ilişkim beğenmediğimi anladığım için. Bitti tabi karakterini de sevmemiştim bunun belkide severim. Yalnız cocuk belkide öylesine takılmak isteyecek benle ben hemen hayaller. Bu arada üniversitede her haltı yedim cok hızlı yasadım dedi dürüstçe. Ama ne zaman okul bitti evime döndüm bıraktım hepsini dedi suan şirketi var calısıyor ev iş ve arkadaşları ile playstation hayatı var ben 92 liyim o 90 bakalım aramızda bişey olacak mı yorumunuz nedir gelişme olunca yazacagım