• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu evliliğe devam etmelimiyim

İnsanın eşine İstiyorsan böyle istemiyosan boşanabilirsin demesi saygısızlığın, tepeden bakmanın dik alasıdır. Siz fiziken olmasada ruhen terk edilmişsiniz.

Adam boşanmaya karar verdiğinde ve uzak kaldığınızda kafasında bitirmiş. Baştaki sorun çözülmüş olsa da yeniden eskisi gibi olamamış. Soğumuş sizden kısacası. Konuşup tekrar baştan başlıyormuş gibi davranabilirsiniz belki işe yarar. Onun dışında tek çözüm ayrılmak olacaktır.

Çıkmazın içindeyim mantıklı düşenemiyorum inanin kendimden çok onu düşünüyorum yazık diyorum ne yapacak Bu yaştan sonra bi çocuğu olsun istiyorum herzaman fedakâr davrandım ve hep mutsuz oldum ama elimde değil iyi biri onun adına da üzülüyorum
nesi iyi pardon?
sana kibarca pislik muamelesi yapan adamın nesi iyi?
sizi istemeyen adamcıklara zamk gibi yapışan kadınları anlayamıyorum.

çocuğu da onun için mi yapacaksın?
doğurup boşayıp velayeti ona mı vereceksin?

kendini kandırma. çocuğu kocanı kendine bağlamak için istediğin gayet açık.

git tedavi falan ol.

çok mu iyi biri gerçekten? çok iyi birinin yapacağı şey mi bunlar?? bence değil... o derdi aylarca ben de yaşadım, eşim bi kere mevzusunu bile açmadı, bana tavrı değişmedi.. o şark görevindeyken ayrı zamanlarımız çok oldu yine tavrı değişmedi. hep yanımdaydı.. siz eşinizden çok iyi biri diye bahsederken olaya nerden bakıyorsunuz? Onu bu noktaya getiren durumun vajinismusla alakası yoktur bana göre.. Eşini cinsel olarak arzulamak bambaşka bişey, ona dokunmak istemek, onunla beraber bişeyler paylaşmak istemek... ha bunlar yoksa net bişey söyleyim, sevgi de yoktur.
ben anlatımında sevgiye dair de adamın iyi olduğuna dair de bişey bulamadım. ya başkası var ya da ciddi soğumuş. zorla götürmiceksin sanırım bu evliliği ki tek taraflı olmaz zaten

insanların zevkine yaptığı bir eylemi bir hastalığa çevirecek kadar kadını korkutmak, pıstırmak ne kadar kötü..

kendi adıma ben böyle bir evliliği sürdüremezdim. sevişmek kadar güzel, rahatlatan, insanı eşiyle yaklaştıran başka bir faaliyet yok çünkü.

ne yapacaksınız bir ömür papaz kaçtı mı oynayacaksınız eşinizle. asker arkadaşından ne farkınız kalır.
üstelik çocuk istiyorsunuz. böyle bir aile ortamında çocuk mu olur tartışmasını es geçiyorum. ileride çocuk sahibi olamayacak yaşa geldiğinizde ne yapacaksınız. pişmanlığı atabilecekmisiniz içinizden...
boşan demesi bizlere kolay size zor. seçim sizin. bol şans dilerim..

Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de vajinismus sıkıntısını çok fena bir şekilde yaşadım. İnsanın hayatını nasıl kararttığını bilirim. Ancak ben sadece 3-4 hafta bekledim ve tedavi oldum. Sadece hafta gibi kısa bir sürede de çözüldü.

Çok özür dileyerek eşinize kızamadığımı söylemek zorundayım. Buralarda insanlar sürekli yazıyor çiziyor. Keşke evlilik için bu kadar önemli bir durumken tedaviyi 1 yıl aksatmasaydınız. Yaptığınız ikinci ve bence en büyük hata da başka yerlerde uzun süre ayrı yaşamanız. Eşiniz belli ki sizden fersah fersah uzakta artık.

Anladığım kadarıyla seviyorsunuz eşinizi. Ayrılmak da istemiyorsunuz. Bu kadar rahat bir şekilde boşanmaktan söz ediyorsa eğer size tavsiyem güvendiğiniz bir aile büyüğünüz ile konuşun. O kişi eşinizle oturup konuşsun. Siz de konuşun. Eğer eşiniz yanaşırsa aile terapisi filan düşünebilirsiniz. Ancak bunların hiç biri tek taraflı olabilecek birşey değil. Eşinizin de istekli olması gerekir.

Ben konuşarak anlaşabileceğinize inanıyor ve sadece yorulmuş bir erkek görüyorum.

Çabalamak katlanmak değildir.

Lütfen katlanmayı bırakıp evliliğiniz ve eşiniz için çabalayın. Sevgi gösterin konuşun. Eminim yaptınız defalarca yine yapın. Herşeye rağmen yine de böyle devam ederse o zaman boşanma davasını kendisi açsın lütfen.

Şuan gerçekten ne yapacağımı bilmediğim bi zamadayım.İki yıllık evliyim evliliğimin ilk bir yılında vajinismus sıkıntısı yaşadım eşim bu konuda çok anlayışlıydı ama bi zaman sonra boşanmak istediğini bu şekilde bi evlilik istemediğini söyledi bende son şans istedim bu konuda uzman bi doktora gittim ve cok şükür kurtuldum vajinismustan bu arada tedavi olduğum dönemde eşimden başka bir şehirdeydim işimden dolayı ilk tedavi olduğumda eşim cinsel olarak birlikte olmayı istemiyordu aklında boşanmak vardı bi kaç ay sonra yavaş yavaş düzelmeye başladı istemeye başladı beni sevdiğini söylemeyen adam sevdiğini söylüyordu özlediğini söylüyordu beni merak ediyordu ilgileniyordu tayinim eşimin yanına çıktı haziran ortalarında geldim o zamandan beri eşimle bir kere beraber olduk istemiyor yine soğuk uzak davraniyor yatakta hiç sarılma diye birşey yok o bi tarafa dönüyor ben bi tarafa dönüyorum evin içinde aynı kanepede bile oturmuyoruz hep uzak soğuk yaklaşsam öpmeye kalksam dur ne yapıyorsun diye kızar hiç hoşlanmaz böyle şeylerden evlendigimizden beri böyle ama ben artık ne yapacağımı bilemiyorum azonce tartistik çocuk istiyorum artık bu durumu düzelt diyorum düzelmez istersen böyle istemiyorsan boşanabilirsin diyor çok iyi biri bi saygısızlığı kötü bi davranışı hiç yok olmadı bugüne kadar, ilgisizligini soğukluğunu çektim kabul ettim ama bu şekilde evlilik olur mu hiç beraber olmadan bunu hangi kadın kabul eder
Evliliğe zorluklarla başlamışsın canım vajinismusu yenmene sevindim, ama kökten kurtulman için sık sık düzenli şekilde birlikte olmalısınız. Uzun aralar sağlıklı değil. Bunu eşine mutlaka söyle. Sağlık söz konusu olduğunda eşlerine yardımcı olmayan, bencillik eden kocalara çok kızıyorum. Soğukluk konusuna gelince, öpüp sarılmamasını normal bulmadım. Daha önce bununla ilgili konu açmıştım; biz de eşimle horlama ve uykuda fazla hareketli olması sorunları yüzünden çoğunlukla ayrı odalarda uyuyoruz. Ama inan evde hep sarmaş dolaşızdır. Ciddi şekilde işe gömülüp çalıştığı anlarda bile gider sarılırım öperim bazen kucağına otururum hiç sesini çıkarmaz :-) eşim de bana yapar. Çevremdeki arkadaşlarımdan da böyle gözlemliyorum, çiftler dokunmayı sarılmayı seviyorlar. Cinselliği bir yana koysak bile (ki koymamalıyız) fiziksel, duygusal yakınlık evlilikte çok gerekli bence. Bunlar da bir ihtiyaç. Senin ihtiyacın var ki sarılıyorsun. Karşılıksız bırakması hiç hoş değil. Aklında boşanma olduğu için iyice aranızdaki mesafeyi açmış. İyi bir insan saygılı diyorsun ama bence sana karşı son derece saygısız ve bencil. Sevdiğin için bunu göremiyorsun. Sana haksızlık yapıyor sen de tüm kadınlar gibi eşinden ilgi görmeyi hakediyorsun, eşin sana hakettiğin ilgiyi göstermiyor. Bu konuyu ısrarla anlat, anlamasını sağla.

çok iyi biri bi saygısızlığı kötü bi davranışı hiç yok olmadı

siz vajinismus olduğunuz dönemde belirli bir derdiniz var ve çözmeye çalışmışsınız. tedavi yolu aramak sevgi ve saygıdır.
eşinizin evliliğin temellerinden birini hiç bir açıklama yapmadan reddetmesi saygısızlıktır. hukukta boşanmak için bir sebeptir.

çok iyi biri bi saygısızlığı kötü bi davranışı hiç yok olmadı

siz vajinismus olduğunuz dönemde belirli bir derdiniz var ve çözmeye çalışmışsınız. tedavi yolu aramak sevgi ve saygıdır.
eşinizin evliliğin temellerinden birini hiç bir açıklama yapmadan reddetmesi saygısızlıktır. hukukta boşanmak için bir sebeptir.

Back
X